• العربية
  • پښتو
  • English
Brand
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
  • پوسته
  • زبان
    • العربية
    • پښتو
    • English
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به ولانت‌مدیا است.
volant media logo

چین: طالبان و پاکستان آماده همکاری برای صلح و امنیت هستند

۲۳ ثور ۱۴۰۵، ۰۷:۴۳ (‎+۱ گرینویچ)

یو شیائویونگ، نماینده ویژه چین در امور افغانستان می‌گوید پاکستان و طالبان ارزیابی مثبتی از فرآیند ارومچی داشته‌اند و «آماده همکاری مشترک برای صلح، امنیت و توسعه هستند.»

او یادآوری کرده که در روزهای اخیر دوباره به افغانستان سفر کرده و با امیرخان متقی، وزیر خارجه طالبان و دیگر مقامات اداره طالبان دیدار و گفت‌وگو کرده است.

یو شیائویونگ روز چهارشنبه در اکس خود نوشت: «خوشحالم که دوباره به افغانستان سفر کردم. روزهای اخیر با وزیر خارجه امیر خان متقی و دیگر مقامات دیدار داشتم. هر دو طرف ارزیابی مثبتی از فرآیند ارومچی داشته‌اند و آماده همکاری مشترک برای صلح، امنیت و توسعه هستند.»

فرآیند ارومچی به گفت‌وگوهای میانجی‌گری چین بین طالبان افغانستان و پاکستان اشاره دارد که با هدف کاهش تنش‌های مرزی و امنیتی برگزار شد.

گفت‌وگوهای صلح میان نمایندگان پاکستان و طالبان که از ۱۲ تا ۱۸ حمل سال جاری به میزبانی چین در شهر ارومچی برگزار شد، همانند روندهای پیشین در دوحه، استانبول و ریاض، بدون دستیابی به نتیجه‌ای ملموس پایان یافت.

پاکستان خواهان قطع روابط طالبان با شبه‌نظامیان پاکستانی مانند تی‌تی‌پی است. اما، طالبان افغان به علت نگرانی از پیامدهای خصومت با تی‌تی‌پی و همچنین پیوندهای عمیق قومی و فکری که در بیست سال جنگ با امریکا و دولت پیشین افغانستان شکل گرفته است، از پذیرش خواست اسلام‌آباد خودداری کرده است.

نماینده چین گفته است که مرحله بعدی مذاکرات نمایندگان پاکستان و طالبان در ارومچی باید به نتایج «عملی» منجر شود.

پربازدیدترین‌ها

واکنش دولت امریکا به انفجار در مکتب دشت برچی کابل
۱

واکنش دولت امریکا به انفجار در مکتب دشت برچی کابل

۲

طالبان از مردم نسی بدخشان خواست شکایت‌های خود از جمعه‌خان فاتح را ارائه کنند

۳

رئیس امنیت ملی پیشین: نیروی هوایی طالبان در حال از بین رفتن است

۴

جبهه مقاومت از ملل متحد خواست درباره بی‌حرمتی طالبان به پیکر حسیب پنجشیری تحقیق کند

۵

یک آموزگار در کابل: طالبان بر اهداف قومی نقاب دینی زده است