• العربية
  • پښتو
  • English
Brand
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
  • پوسته
  • زبان
    • العربية
    • پښتو
    • English
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به ولانت‌مدیا است.
volant media logo

طالبان چهارشنبه هفته بعد را عید قربان اعلام کرد

۲۷ ثور ۱۴۰۵، ۱۰:۵۱ (‎+۱ گرینویچ)به‌روزرسانی: ۱۲:۰۰ (‎+۱ گرینویچ)

دادگاه عالی طالبان اعلام کرد که به‌دلیل رویت‌نشدن ماه (ذی‌الحجه) در سراسر کشور، روز چهارشنبه ۶ جوزا که برابر با ۱۰ ماه ذی‌الحجه می‌شود، نخستین روز عید قربان در افغانستان خواهد بود. عربستان سعودی تاکنون روز عید قربان را اعلام نکرده است.

براساس خبرنامه دادگاه عالی طالبان که روز شنبه ۲۶ ثور منتشر شد، از سوی این دادگاه ۵ جوزا که سه‌شنبه هفته آینده می‌شود، روز عرفه اعلام شده است.

طالبان پس از بازگشت به قدرت تاکنون در موضوع رؤیت ماه با اعلام عربستان سعودی هماهنگ نبوده‌اند و هر سال بر بنیاد تصمیم «کمیته هلال» خود، تاریخ رمضان و عید را اعلام می‌کنند.

سال گذشته نیز طالبان عید قربان را یک روز پس از عربستان سعودی اعلام کرده بود.

پربازدیدترین‌ها

طالبان ازدواج کودکان را به رسمیت شناخت
۱

طالبان ازدواج کودکان را به رسمیت شناخت

۲

اصولنامه تفریق طالبان؛ منتقدان می‌گویند طلاق همسر به‌خاطر لمس کردن بستگان «خنده‌دار» است

۳

ترکیه برای «۲۰ هزار افغان» در بخش دامداری ویزای کاری صادر کرده است

۴

فرمان هبت‌الله درباره نکاح اجباری از طریق تماس‌های تلفنی پخش می‌شود

۵

درانی: مشکل افغانستان سیاسی است، نه نژادی و زبانی

•
•
•

مطالب بیشتر

یک آمر معارف در دایکندی به‌خاطر مخالفت با «جمع‌آوری کتاب‌های فقه جعفری» بازداشت شد

۲۷ ثور ۱۴۰۵، ۰۹:۴۶ (‎+۱ گرینویچ)

منابع محلی در دایکندی به افغانستان اینترنشنال خبر دادند که استخبارات طالبان، ناظر جعفری، آمر معارف ولسوالی سنگِ تخت و بندر را بازداشت کرده ‌است. براساس اطلاعات منابع، ناظر جعفری اخیرا با جمع‌آوری کتاب‌های مذهب جعفری توسط طالبان مخالفت کرده بود.

منابع با حفظ هویت شان گفتند که آقای جعفری روز سه‌شنبه (۲۲ ثور) بازداشت شده و تاکنون از سرنوشت او اطلاعاتی در دست نیست و مقام‌های طالبان درباره مکان نگهداری و وضعیت او اطلاعاتی نداده‌اند.

ناظر جعفری از ولسوالی پنجاب ولایت بامیان است و در حکومت پیشین رئیس معارف ولایت بامیان بود. او در حال حاضر آمر معارف ولسوالی ‌سنگ‌تخت و بندر ولایت دایکندی و طالبان وی را از محل کارش بازداشت کرده است.

منابع همچنین گفتند که خانواده ناظر جعفری در بامیان نیز تحت نظارت شدید استخبارات طالبان قرار دارند.

منابع آگاه گفتند که آقای جعفری مسئول شورای مردمی حل منازعات کوچی‌ها و ده‌نشنان نیز بوده است.

مقام‌های طالبان تاکنون درباره بازداشت او ابرازنظر نکرده‌اند.

طالبان فشارها بر شیعیان را تشدید کرده، اقدامی که با اعتراض روحانیون شیعه و سیاستمداران هزاره مواجه شده است.

محمد محقق، رهبر حزب وحدت اسلامی مردم افغانستان، می‌گوید که اداره طالبان مذهب جعفری را از رسمیت انداخته و فشارهای گسترده‌ای را برای جلوگیری از اجرای احکام مذهبی شیعیان وارد کرده است.

  • محقق: طالبان فشارهای گسترده‌ای بر شیعیان وارد کرده است

    محقق: طالبان فشارهای گسترده‌ای بر شیعیان وارد کرده است

طالبان در نزدیک به چهار سال گذشته محدودیت‌های بر مناسک مذهبی شیعیان وضع کرده و اخیرا کارزار گسترده‌ای را در دانشگاه‌ها برای تغییر مذهب دانشجویان راه‌اندازی کرده است.

شیعیان و اقلیت‌های مذهبی علاوه بر فشارهای طالبان، پیوسته در معرض حملات قرار می‌گیرند.

حسین‌داد شریفی، روحانی برجسته شعیه در کابل که اخیرا توسط لت‌وکوب شد، می‌گوید طالبان اخیرا ده‌ها روحانی شیعه را به‌دلیل ثبت «عقد موقت» بازداشت کرده‌اند.

طالبان تنها فقه حنفی را به رسمیت می‌شناسد و نورالله نوری، وزیر سرحدات، اقوام و قبایل طالبان اخیرا گفت که جای خوش‌حالی است که امروز یک مذهب در افغانستان حاکم است.

گزارش رسانه بریتانیایی از «شکنجه و بازداشت» سرباز زن اردوی پیشین افغانستان توسط طالبان

۲۷ ثور ۱۴۰۵، ۰۹:۲۹ (‎+۱ گرینویچ)

رسانه بریتانیایی دیلی‌میل در یک گزارش اختصاصی روایت یک زن ۳۳ ساله افغان را نوشته است که می‌گوید طالبان پس از بازگشت به قدرت او و پدرش را بازداشت و شکنجه کرد. او می‌گوید در کودکی نیز شاهد شلاق خوردن پدرش و ازدواج اجباری خواهر ۱۴ ساله‌اش بوده است.

شکریه به این روزنامه گفته است که نخستین‌بار در هشت‌سالگی خشونت طالبان را دیده است. به گفته او، طالبان پدرش را در برابر مردم شلاق زد، صورتش را با تیل موتر سیاه کرد، او را در کوچه‌های روستا گرداند و سپس زندانی کرد.

پدر شکریه در زمان محمد نجیب‌الله افسر نظامی بود. شکریه می‌گوید پس از به قدرت رسیدن طالبان، همین سابقه باعث شد خانواده او هدف قرار بگیرد.

او گفته است یک شب افراد مسلح طالبان وارد خانه آنان شدند و مادرش را لت‌وکوب کردند. طالبان از مادرش می‌پرسید که شوهرش کجاست. مادرش برای نجات او گفت که شوهرش در جنگ کشته شده است.

به گفته شکریه، روز بعد طالبان مردم روستا را در مسجد جمع کرد و گفت زنانی که شوهر ندارند و مردی از خانواده کنارشان نیست، باید با اعضای طالبان ازدواج کنند. طالبان هشدار داد که خانواده‌های مخالف کشته می‌شوند.

شکریه می‌گوید پدرش برای نجات همسرش خود را به طالبان تسلیم کرد. اما خانواده برای رهایی او مجبور شد عمه ۱۷ ساله شکریه را به ازدواج یک عضو طالبان درآورد.

او گفته است عمه‌اش به قندهار برده شد و از آن روز تاکنون هیچ خبری از او ندارد.

شکریه می‌گوید در آن سال‌ها مردم حتی از این‌که طالبان بفهمد در خانه دختر دارند، می‌ترسیدند. به گفته او، اگر طالبان می‌فهمید دختری بالاتر از ۱۳ سال در یک خانواده است، او را به ازدواج اعضای طالبان وادار می‌کرد یا با زور می‌برد.

پس از سقوط نخستین حکومت طالبان، مکاتب دوباره باز شد. شکریه می‌گوید او بسیار می‌خواست درس بخواند، اما خانواده‌اش در آغاز اجازه نمی‌داد.

با بازگشت طالبان به قدرت در اگست ۲۰۲۱، زندگی او به سرعت تغییر کرد. شکریه کارش را از دست داد و نتوانست تحصیلات ماستری خود را ادامه دهد.

او می‌گوید زنان دیگر بدون محرم اجازه بیرون رفتن نداشتند و مقررات سخت‌گیرانه پوشش، زندگی روزمره زنان را بسیار دشوار کرده بود.

شکریه می‌گوید: «افغانستان برای زنان به زندانی بدتر از آتش جهنم تبدیل شد.»

به گفته او، ۴۰ روز پس از سقوط کابل، افراد طالبان نیمه‌شب به خانه خانواده‌اش رفتند. شکریه و پدرش لت‌وکوب و بازداشت شدند. او می‌گوید طالبان او را به خیانت به اسلام و همکاری با خارجی‌ها متهم کرد. شکریه بیش از ده سال در وزارت دفاع ملی افغانستان کار کرده بود.

شکریه گفته است او را در یک محل بازداشت غیررسمی در کابل نگه داشتند. به گفته او، در آنجا شکنجه شد، زانوانش آسیب جدی دید و به سرش نیز ضربه خورد. او می‌گوید طالبان به او گفته بود که هیچ حقی ندارد و اگر حرف بزند، وضعیتش بدتر می‌شود.

شکریه گفته است افراد طالبان او را «زن کافر»، «برده» و «خاین» می‌خواندند و به او می‌گفتند که «نان امریکایی‌ها را خورده است». او می‌گوید در جریان بازجویی‌ها نه وکیل داشت، نه کسی بر رفتار طالبان نظارت می‌کرد و نه می‌توانست با بیرون تماس بگیرد.

شکریه هنوز به دلیل دردهای ناشی از شکنجه دارو مصرف می‌کند. او همچنین برای آسیب‌های روانی پس از آن دوره تحت درمان است.

پس از رهایی شکریه و پدرش، خانواده آنان افغانستان را ترک کرد. شکریه می‌گوید مسیر فرار بسیار سخت بود. آنان در شرایط خطرناک از مرزها گذشتند و در بسیاری از مواقع سرپناه و غذای کافی نداشتند.

شکریه اکنون در پاکستان منتظر ویزا برای رفتن به امریکای لاتین است. او می‌گوید نفوذ طالبان حتی پس از خروج زنان افغان از کشور هم زندگی آنان را تهدید می‌کند.

رئیس مرکز تجاری روسیه: طالبان به روسیه بیش از چین اعتماد دارد

۲۷ ثور ۱۴۰۵، ۰۷:۴۴ (‎+۱ گرینویچ)

رئیس مرکز تجاری روسیه در کابل می‌گوید اداره طالبان به روسیه اعتماد و تمایل بیشتری نسبت به چین و سایر کشورها دارد. رستم خبیبولین گفت: «اعتبار روسیه در این کشور به مراتب بالاتر است.»

رسانه‌های روسی شنبه ۲۶ ثور گزارش دادند که این مقام روس در حاشیه مجمع روسیه - جهان اسلام در شهر کازان گفت: شرکت‌های روسی هم اکنون در استخراج و پالایش نفت و معادن افغانستان فعال هستند.

به گفته وی، روسیه در حوزه‌های نفت و گاز و استخراج مواد معدنی حضور موثری دارد و این فعالیت‌ها بدون موانع جدی پیش می‌رود.

رئیس مرکز تجاری روسیه در کابل همچنین گفت اداره طالبان به دنبال گسترش روابط با مسکو است. او این موضع را نتیجه اعتماد بیشتر به روسیه دانست.

روسیه طی سال‌های اخیر یکی از نزدیک‌ترین بازیگران منطقه‌ای به طالبان بوده و این گروه را از فهرست سازمان‌های تروریستی خود خارج کرد و به رسمیت شناخت.

نورالدین عزیزی، وزیر تجارت طالبان که به روسیه سفر کرده و در مجمع روسیه-جهان اسلام شرکت کرده، در دیدار با الکسی اوورچوک، معاون نخست‌وزیر روسیه بر گسترش روابط اقتصادی و تجاری میان افغانستان و روسیه تأکید کرده است.

این وزیر طالبان در عین حال تاکید کرد که برخی حلقات برای تخریب روابط دوجانبه تلاش می‌کنند که «باید به این تلاش‌ها جدی توجه و از آن جلوگیری شود.»

  • وزیر طالبان: تلاش‌هایی برای تخریب روابط کابل و مسکو در جریان است

    وزیر طالبان: تلاش‌هایی برای تخریب روابط کابل و مسکو در جریان است

هفدهمین مجمع اقتصادی «روسیه - جهان اسلام» از ۲۲ تا ۲۷ ثور در کازان برگزار می‌شود و هیئتی از طالبان نیز در آن حضور دارد.


تصادف در شاهراه کابل-قندهار پنج کشته بر جای گذاشت

۲۷ ثور ۱۴۰۵، ۰۵:۴۲ (‎+۱ گرینویچ)

محمد یوسف اسرار، سخنگوی فرماندهی پولیس طالبان در میدان وردک اعلام کرد که در پی یک تصادف در شاهراه کابل - قندهار پنج نفر کشته و یک نفر زخمی شدند. خبرگزاری باختر، تحت کنترول طالبان یکشنبه ۲۷ ثور گزارش داد که زخمی این حادثه برای درمان به مرکز صحی منتقل شده است.

سخنگوی فرماندهی پولیس طالبان در میدان وردک علت اصلی این رویداد را بی‌احتیاطی رانندگان دانسته است.

به گفته این مقام طالبان، تصادف در ولسوالی نرخ میدان‌ وردک این ولایت در شاهراه کابل - قندهار رخ داده است. بر اساس جزئیات ارائه شده، در این حادثه یک موتر مازدا با یک موتر کرولا برخورد کرده است.

ولسوالی نرخ یکی از مناطق پرتردد در مسیر شاهراه کابل-قندهار است و تصادفات در این بخش از جاده به دلیل سرعت بالای وسایط نقلیه و گاهی شرایط نامناسب جاده گزارش شده است.

حوادث ترافیکی در افغانستان در سال‌های اخیر به طور چشمگیری افزایش یافته و یکی از دلایل اصلی آن وضعیت خراب جاده‌ها پس از دهه‌ها جنگ، رانندگی خطرناک، عدم رعایت قوانین راهنمایی و رانندگی و کمبود امکانات ایمنی است.

شاهراه کابل - قندهار به عنوان یکی از مهم‌ترین و پرترددترین بزرگراه‌های کشور، از پرحادثه‌ترین مسیرها نیز محسوب می‌شود و هر از گاهی شاهد تصادفات مرگبار است.

مسکو می‌گوید در سه ماه ۴۰ افغان درخواست پناهندگی در روسیه داده‌اند

۲۷ ثور ۱۴۰۵، ۰۳:۰۹ (‎+۱ گرینویچ)

مسکو اعلام کرد که در سه ماه نخست سال جاری میلادی، ۴۰ افغان درخواست پناهندگی در روسیه داده‌اند. طبق آمار، این رقم نسبت به مدت مشابه سال قبل کاهش یافته و افغان‌ها در رتبه چهارم قرار گرفته‌اند.

خبرگزاری تاس روسیه روز یکشنبه ۲۷ ثور گزارش داد که مجموع درخواست‌های پناهندگی در روسیه در این دوره به یک هزار و ۳۲۹ مورد رسیده است.

آمار نشان می‌دهد که شهروندان اوکراین با ۷۱۲ درخواست در صدر قرار دارند و پس از آن شهروندان سوریه با ۲۳۲ درخواست و شهروندان ایران با ۵۲ درخواست قرار گرفته‌اند.

شهروندان اوزبیکستان نیز با ۲۵ درخواست در رتبه پنجم هستند. این ارقام بر پایه تحلیل آمار اداره‌های داخلی روسیه توسط خبرگزاری تاس استخراج شده است.

در مقایسه با سه ماه نخست سال ۲۰۲۵ تعداد درخواست‌های شهروندان افغانستان از ۶۴ مورد به ۴۰ مورد کاهش یافته است.

در آن دوره شهروندان سوریه با ۷۶۹ درخواست بیشترین تعداد را داشتند و پس از آن اوکراین، افغانستان، اوزبیکستان و قزاقستان قرار داشتند. روند نزولی درخواست‌های افغان‌ها در سال جاری ادامه یافته است.

گزارش‌ها حاکی از آن است که روسیه به ندرت با پناهندگی افغان‌ها موافقت می‌کند. بسیاری از درخواست‌های افغان‌ها طی سال‌های گذشته رد شده و این موضوع نشان‌دهنده سخت‌گیری مقامات روسی در بررسی پرونده‌های پناهجویان افغان است.

دریافت پناهندگی در روسیه به متقاضیان حق اقامت قانونی، اجازه کار بدون مجوز، دسترسی به خدمات پزشکی دولتی، تحصیل و برخی حمایت‌های مادی می‌دهد و می‌تواند اولین گام برای دریافت اقامت دائم و شهروندی این کشور باشد.