• العربية
  • پښتو
  • English
BrandBrand
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
  • پوسته
  • زبان
    • العربية
    • پښتو
    • English
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به ولانت‌مدیا است.
volant media logo

امریکا علیه رئیس‌جمهور پیشین کوبا اعلام جرم کرد

۳۰ ثور ۱۴۰۵، ۱۶:۵۹ (‎+۱ گرینویچ)به‌روزرسانی: ۰۱:۱۰ (‎+۱ گرینویچ)

حکومت ترامپ در ادامه فشارها بر حکومت کمونیستی کوبا، رئیس‌جمهور پیشین این کشور را تحت پیگرد قضایی قرار داده است. بر اساس کیفرخواست وزارت دادگستری امریکا، رائول کاسترو ۹۴ ساله به یک فقره توطئه برای قتل شهروندان امریکایی، چهار فقره قتل و دو فقره انهدام هواپیما متهم شده است.

اتهامات علیه کاسترو و پنج خلبان ارتش کوبا به حادثه‌ای در سال ۱۹۹۶ مربوط می‌شود، زمانی که جنگنده‌های کوبایی دو هواپیمای متعلق به گروهی از تبعیدیان کوبایی را سرنگون کردند.

رویترز نوشت این کیفرخواست تازه‌ترین نمونه از تلاش‌های دولت ترامپ برای گسترش نفوذ واشنگتن در امریکای لاتین است.

تاد بلانش، سرپرست وزارت دادگستری امریکا روز چهارشنبه گفت که رائول کاسترو «چه با اراده خود و چه به روش‌های دیگر» در دادگاه امریکا حاضر خواهد شد. او درباره منظورش از «روش‌های دیگر» توضیحی نداد، اما برخی تحلیلگران این اظهارات را یادآور تهدیدهای پیشین واشنگتن علیه نیکولاس مادورو، رئیس‌جمهور ونزوئلا، دانسته‌اند.

بلانش که در مراسم بزرگداشت قربانیان حادثه سال ۱۹۹۶ در میامی سخنرانی می‌کرد، به پرسش‌ها درباره احتمال بازداشت کاسترو توسط ارتش امریکا پاسخ مستقیمی نداد.

میگل دیاز-کانل، رئیس‌جمهور کوبا، در پیامی در شبکه اکس گفت کوبا در سرنگونی این هواپیماها برای دفاع از حاکمیت و قلمرو خود به‌طور مشروع عمل کرده است. او افزود به نظر می‌رسد این کیفرخواست با هدف توجیه اقدام نظامی علیه کوبا صادر شده و هشدار داد که چنین اقدامی اشتباه خواهد بود.

دیاز-کانل گفت: «این یک مانور سیاسی و فاقد هرگونه مبنای حقوقی است.»

رائول کاسترو در دهه ۱۹۹۰ وزیر دفاع کوبا بود. در سال ۱۹۹۶ دو هواپیمای سبک متعلق به گروه تبعیدی «برادران امدادرسان» مستقر در میامی سرنگون شدند و تمامی سرنشینان آن‌ها جان باختند.

این گروه اعلام کرده بود ماموریتش جست‌وجوی قایق‌سواران کوبایی است که از این جزیره فرار می‌کنند.

فیدل کاسترو، رهبر وقت کوبا، در دفاع از سرنگونی هواپیماها گفته بود ارتش این کشور بر اساس «دستورالعمل‌های همیشگی» برای مقابله با هواپیماهایی که وارد حریم هوایی کوبا می‌شوند، عمل کرده است. او همچنین تاکید کرده بود که رائول کاسترو دستور مستقیمی برای شلیک صادر نکرده بود.

سازمان بین‌المللی هوانوردی غیرنظامی (ایکائو) بعدتر اعلام کرد این حادثه در آب‌های بین‌المللی رخ داده است.

محاصره و فشار

امریکا با محدود کردن صادرات نفت به کوبا و تشدید تحریم‌ها، فشار اقتصادی بر هاوانا را افزایش داده است، اقدامی که به خاموشی‌های گسترده و تشدید بحران اقتصادی در این کشور انجامیده است.

مارکو روبیو، وزیر خارجه امریکا، در پیامی اعلام کرد واشنگتن آماده ارائه ۱۰۰ میلیون دالر کمک به کوبا است. او رهبران کوبا را مسئول کمبود برق، غذا و سوخت دانست.

برونو رودریگز، وزیر خارجه کوبا، در واکنش گفت اظهارات روبیو در راستای اهداف سیاسی مطرح شده است، هرچند دریافت کمک امریکا را رد نکرد.

رائول کاسترو از چهره‌های اصلی انقلاب کوبا است. او پس از بیماری فیدل کاسترو در سال ۲۰۰۸ به ریاست‌جمهوری رسید و تا سال ۲۰۱۸ در قدرت باقی ماند. با وجود کناره‌گیری رسمی، او همچنان یکی از چهره‌های بانفوذ سیاست کوبا به شمار می‌رود.

ترامپ پیش‌تر گفته بود پس از ونزوئلا، نوبت کوبا خواهد بود.

دیاز-کانل نیز هشدار داده است که هرگونه اقدام نظامی امریکا علیه کوبا می‌تواند به درگیری گسترده و خونین منجر شود.

پربازدیدترین‌ها

ملل متحد: داعش خراسان به پهپاد دست یافته است
۱

ملل متحد: داعش خراسان به پهپاد دست یافته است

۲

طالبان، مشروعیت و شورشگری؛ «باغی» کیست و «بغاوت» چیست؟

۳

معاون پیشین عبدالله عبدالله به کابل بازگشت

۴

محافظ سراج‌الدین حقانی در بغلان کشته شد

۵

پژوهش جدید: مصرف نوشیدنی‌های انرژی‌زا با افزایش موارد ایست قلبی در جوانان مرتبط است

•
•
•

مطالب بیشتر

تلاش لندن برای احیای روابط اقتصادی با بیجینگ؛ نخست‌وزیر بریتانیا راهی چین شد

۷ دلو ۱۴۰۴، ۱۲:۰۹ (‎+۰ گرینویچ)
100%

کی‌یر استارمر، نخست‌وزیر بریتانیا، روز سه‌شنبه، ۷ دلو برای نخستین سفر رسمی راهی چین می‌شود. این نخستین سفر یک رهبر بریتانیا از سال ۲۰۱۸ به چین به شمار می‌رود.

آقای استارمر قرار است در جریان این سفر با شی جی پینگ، رئیس‌جمهور چین و لی چیانگ، نخست‌وزیر این کشور دیدار کند.

محور اصلی گفت‌وگوها توسعه همکاری‌های اقتصادی، جذب سرمایه‌گذاری و گسترش دسترسی شرکت‌های بریتانیایی به بازار چین اعلام شده است.

انتظار می‌رود پیتر کایل، وزیر تجارت بریتانیا و ده‌ها مدیر ارشد شرکت‌های بزرگ نیز او را همراهی کنند.

بریتانیا در پی جذب فناوری و سرمایه‌گذاری چین و همچنین دسترسی بیشتر به دومین اقتصاد بزرگ جهان برای خدمات مالی، صنعت موتر سازی و صادرات ویسکی اسکاتلندی است.

دولت بریتانیا این سفر را مبتنی بر «عمل‌گرایی واقع‌بینانه» توصیف کرده و تأکید دارد که در کنار حفظ گفت‌وگوی دیپلوماتیک با چین، همچنان نسبت به مسائل امنیتی و مداخلات خارجی حساس خواهد بود.

سفر استارمر در حالی انجام می‌شود که روابط لندن و واشنگتن در پی سیاست‌های تجاری و مواضع جنجالی دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور امریکا، با تنش‌هایی همراه شده و برخی متحدان سنتی امریکا در حال بازنگری در رویکرد خود نسبت به چین هستند.

سفر استارمر به چین در حالی انجام می‌شود که نشانه‌هایی از ترک برداشتن تلاش او برای حفظ رابطه‌ای گرم با دونالد ترامپ دیده می‌شود. این تلاش پیش‌تر با توافقی تجاری همراه شد و تعرفه‌های امریکا بر صنایع کلیدی موترسازی و هوافضای بریتانیا را کاهش داد.

بریتانیا امیدوار است این سفر به تقویت اقتصاد این کشور کمک کند، اما در عین حال با خطر خشم منتقدان سرسخت چین در داخل کشور و همچنین دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور امریکا روبه‌روست.

اقتصاد بریتانیا به عنوان ششمین اقتصاد بزرگ جهان و همچنین محبوبیت آقای استارمر، هر دو به تقویت نیاز دارند.

دولت او در تحقق وعده‌های رشد اقتصادی و کاهش بحران هزینه‌های زندگی برای میلیون‌ها خانوار با مشکل مواجه بوده است.

حزب کارگر در نظرسنجی‌ها از حزب راست افراطی «ریفورم یوکی» عقب افتاده و برخی نمایندگان نگران حزب به‌طور علنی درباره جایگزینی استارمر با چهره‌ای کاریزماتیک‌تر، مانند اندی برنام، شهردار منچستر را مطرح کرده‌اند.

تحلیلگران این سفر را نشانه تلاش بریتانیا برای ایجاد توازن میان روابط با امریکا و چین و دستیابی به فضای مانور مستقل‌تر در سیاست خارجی ارزیابی می‌کنند.

ناظران بر این باورند که این سفر در کنار سفر نخست‌وزیر کانادا و صدراعظم آلمان، نشان می‌دهد اروپا و متحدان امریکا دارند رویکرد همکاری کنترول‌شده با چین را در پیش بگیرند.