• العربية
  • پښتو
  • English
Brand
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
  • پوسته
  • زبان
    • العربية
    • پښتو
    • English
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به ولانت‌مدیا است.
volant media logo

طالبان از شرکت‌های سیاحتی خواست مردم را به بهانه ویزای کار فریب ندهند

۳۱ ثور ۱۴۰۵، ۱۹:۵۷ (‎+۱ گرینویچ)

وزارت کار و امور اجتماعی طالبان مسئولان و نمایندگان شرکت‌های سیاحتی و زیارتی را به دلیل فروش غیرقانونی ویزاهای کاری در بازار سیاه احضار کرد و از آنان تعهد کتبی گرفت. اخیرا شماری از شرکت‌های سیاحتی به صدور غیرقانونی ویزاهای کاری به مقصد ترکیه و برخی کشورهای دیگر متهم شده‌اند.

تصاویر و ویدیوهایی که وزارت کار طالبان منتشر کرده، نشان می‌دهد مقام‌های این وزارت مسئولان شرکت‌های سیاحتی را در جاده نشانده و به آنان درباره جلوگیری از صدور این‌گونه ویزاها دستور می‌دهند.

سمیع‌الله ابراهیمی، سخنگوی وزارت کار و امور اجتماعی طالبان، گفت از مسئولان این شرکت‌ها تعهد کتبی گرفته شده است تا پس از این به نام ویزای کار از شهروندان پول نگیرند.

او در یک پیام ویدیویی گفت: «هیچ‌گونه قرارداد یا تفاهم‌نامه رسمی با کشورهای جهان برای صدور ویزای کار وجود ندارد.»

سخنگوی وزارت کار طالبان از مردم خواست قربانی فریب‌کاری و جعل‌کاری شرکت‌های سیاحتی نشوند.

مقام‌های این وزارت تاکید کرده‌اند با شرکت‌هایی که از مجبوریت مردم سوءاستفاده کنند و دست به کلاه‌برداری بزنند، برخورد جدی خواهد شد.

سخنگوی وزارت کار طالبان گفت متخلفان به نهادهای عدلی و قضایی معرفی خواهند شد.

پس از بازگشت طالبان به قدرت، فقر، تورم و بیکاری در افغانستان افزایش یافته است. این وضعیت سبب شده است هزاران شهروند، به‌ویژه جوانان، برای بیرون شدن از کشور و یافتن کار تلاش کنند.

این شرایط زمینه سوءاستفاده کمیشن‌کاران و شرکت‌های سیاحتی را فراهم کرده است.

بر اساس گزارش‌های نهادهای وابسته به سازمان ملل متحد، در حال حاضر بیش از ۲۸ میلیون نفر در افغانستان با فقر مطلق و گرسنگی روبه‌رو هستند و به کمک‌های فوری بشردوستانه نیاز دارند.

پربازدیدترین‌ها

قهرمان پشتون‌تبار تاجیکستان کیست؟
۱

قهرمان پشتون‌تبار تاجیکستان کیست؟

۲

مهندس بیکاری که در کابل دست به خودکشی زده بود درگذشت

۳

جنرال حکومت پیشین که با طالبان بیعت کرده بود به اتهام قتل دو زن بازداشت شد

۴

ویران‌کردن «منار نجات» توسط طالبان واکنش‌های گسترده‌ای را برانگیخته است

۵

طالبان از پاکستان درباره افغان‌های ناپدیدشده معلومات خواست

•
•
•

مطالب بیشتر

ملا برادر خواستار رفت‌وآمد بدون ویزا میان افغانستان و اوزبیکستان شد

۳۱ ثور ۱۴۰۵، ۱۸:۵۳ (‎+۱ گرینویچ)

عبدالغنی برادر، معاون اقتصادی رئیس‌الوزرای طالبان، روز پنجشنبه در مراسم بازگشایی بخش پنجم خط آهن حیرتان-مزارشریف گفت امیدوار است در آینده رفت‌وآمد میان افغانستان و اوزبیکستان بدون ویزا و پاسپورت انجام شود.

آقای برادر گفت که طالبان اهمیت ویژه‌ای به توسعه روابط با اوزبیکستان قایل است.

ملا برادر تاکید کرد که طالبان تعامل و همکاری با همسایگان خود را بر اساس حسن نیت گسترش می‌دهد.

معاون اقتصادی رئیس‌الوزرای طالبان همچنان گفت که یک کمیته ویژه به ریاست والی بلخ برای بررسی و حل مشکلات احتمالی در روابط میان افغانستان و اوزبیکستان تشکیل شده است تا زمینه تعاملات و همکاری‌های بیشتر را فراهم کند.

دعوت از سرمایه‌گذاران و تاکید بر خدمت صادقانه مقامات

عبدالغنی برادر از تاجران و سرمایه‌گذاران افغان در بیرون از افغانستان خواست تا به این کشور بازگردند. او تاکید کرد که باید تاجران بیرون از کشور برای بازگشت تشویق شوند.

معاون اقتصادی طالبان گفت که تضمین می‌دهیم سرمایه‌گذاران می‌توانند در هر بخشی که تمایل دارند، با خاطری آسوده سرمایه‌گذاری کنند.

بخش پنجم خط آهن مزارشریف - حیرتان با حضور معاون اقتصادی ریاست‌الوزرا، وزیر فواید عامه طالبان، مقام‌های دولتی اوزبیکستان، مسئولان محلی و باشندگان ولایت بلخ از سوی وزارت فواید عامه افتتاح شد.

مسئولان ریاست فواید عامه طالبان در ولایت بلخ گفته‌اند که هزینه این پروژه در بخش‌های ریلی و غیرریلی، ساختمان‌ها، خطوط و زیربناهای آن، در قرارداد با کشور اوزبیکستان، ۶.۳ میلیون دالر بوده است.

به گفته آنان، تمامی هزینه اجرای این پروژه از بودجه وزارت فواید عامه پرداخت می‌شود.

دزدان مسلح یک مرکز تجارتی در نزدیکی فرماندهی امنیه طالبان در هرات را سرقت کردند

۳۱ ثور ۱۴۰۵، ۱۸:۴۰ (‎+۱ گرینویچ)

دزدان مسلح شب گذشته با ورود به مرکز تجارتی خواجه محمد تاکی در مرکز شهر هرات، پول موجود در هشت دکان را با خود بردند. منابع در هرات می‌گویند که دزدان پس از ورود به این مرکز تجارتی، دستان نگهبان را بستند، کمره‌های امنیتی را تخریب کردند و تا ساعت ۵ صبح در این مرکز حضور داشتند.

مارکیت خواجه محمد تاکی در منطقه درب خوش و در فاصله نزدیک به یک کیلومتری فرماندهی امنیه طالبان در هرات قرار دارد. این مرکز تجارتی از بزرگترین مارکیت‌های عمده فروشی مواد غذایی در هرات است.

بسیاری از ولایت‌های غرب افغانستان نیز مواد غذایی خود را از همین مارکیت تهیه می‌کنند.

دست‌کم سه منبع به افغانستان اینترنشنال تایید کردند که دزدان مسلح پول و دارایی‌های هشت دکان را سرقت کردند.

یک منبع از میان مغازه‌داران مرکز تجارتی خواجه محمد تاکی به افغانستان اینترنشنال گفت که دزدان با محل نگه‌داری پول مغازه‌داران آشنا بودند.

میزان پول سرقت شده مشخص نیست.

او گفت به مغازه‌داران از سوی طالبان گفته شده است که با هیچ رسانه‌ای گفت‌وگو نکنند و هیچ عکس و ویدیویی از این رویداد بیرون ندهند.

در ماه‌های اخیر، شماری از مراکز تجارتی در هرات برای تامین امنیت خود محافظان شخصی گماشته‌اند.

طالبان تاکنون درباره این رویداد چیزی نگفته است.

اخیرا در هرات سرقت‌های مسلحانه به ویژه سرقت وسایط نقلیه و تلفن‌های همراه به شکل چشم‌گیری افزایش یافته است.

مرکز خبرنگاران افغانستان خواستار بازگشایی فوری رادیو بامیان شد

۳۱ ثور ۱۴۰۵، ۱۸:۰۱ (‎+۱ گرینویچ)

مرکز خبرنگاران افغانستان از طالبان خواست رادیو خصوصی بامیان را فوری و بدون قیدوشرط بازگشایی کند. این رادیو روز یکشنبه هفته جاری بسته شد.

مرکز خبرنگاران افغانستان روز پنجشنبه (۳۱ ثور) گزارش داد که یک مقام محلی طالبان در بامیان نیز تعطیلی این رسانه را تأیید کرده اما دلیل آن را «تمدید نشدن جواز کاری» عنوان کرده است.

با این حال، یک منبع آگاه در کابل به مرکز خبرنگاران افغانستان گفته است که مسئولان رادیو بامیان چندین بار برای تمدید جواز فعالیت درخواست داده بودند، اما درخواست‌های آنان از سوی اداره طالبان رد شده است.

پیشتر منابع محلی در بامیان به افغانستان اینترنشنال گفتند که استخبارات طالبان روز یکشنبه، ۲۷ ثور، وارد دفتر رادیو بامیان در منطقه شهرنو،‌ مرکز بامیان، شده و دروازه این رسانه را بسته‌اند.

به‌گفته منابع، تاکنون هیچ اطلاعی از مدیرمسئول این رسانه در دسترس نیست و طالبان نیز به‌طور رسمی درباره این رویداد اظهارنظر نکرده است.

مرکز خبرنگاران افغانستان اقدام طالبان در بستن این رسانه را محکوم کرده و خواستار تجدیدنظر فوری در این تصمیم شده است.

این نهاد تاکید کرده که کارمندان رسانه‌ها باید بتوانند با رعایت حقوق حرفه‌ای و بدون فشار و محدودیت به فعالیت ادامه دهند.

با تعطیلی رادیو بامیان، اکنون تنها یک رادیوی خصوصی به نام «نسیم» در ولایت بامیان فعال باقی مانده است.

پس از بازگشت طالبان به قدرت، محدودیت‌ها علیه رسانه‌ها به‌گونه چشمگیری افزایش یافته است.

بر اساس گزارش سالانه مرکز خبرنگاران افغانستان، تنها در سال ۱۴۰۴ دست‌کم ۲۱ تلویزیون محلی به دلیل ممنوعیت نشر تصاویر زنده‌جان متوقف و یا به رادیو تبدیل شده‌است.

علاوه بر این، هشت رسانه و نهاد خبرنگاری به اتهام رعایت نکردن سیاست‌های رسانه‌ای طالبان متوقف شده و جواز فعالیت دست‌کم ۱۰ نهاد رسانه‌ای دیگر نیز لغو شده است.

طالبان برای بررسی چالش‌های امنیتی در شمال نشست ویژه برگزار کرد

۳۱ ثور ۱۴۰۵، ۱۷:۴۳ (‎+۱ گرینویچ)

در پی افزایش ناآرامی‌ها، تحرکات نظامی و اعتراضات مردمی در ولایات شمال و شمال‌غربی افغانستان، «کمیسیون امور امنیتی و تصفیوی» طالبان نشست ویژه‌ای را برای بررسی چالش‌های امنیتی در این مناطق برگزار کرد.

این نشست روز پنجشنبه به ریاست یعقوب مجاهد، وزیر دفاع طالبان و با حضور مسئولان نظامی و امنیتی زون‌های شمال‌شرق و شمال‌غرب این گروه برگزار شد.

در این نشست، مقام‌های طالبان به نیروهای محلی این گروه توصیه کردند که برای بهبود وضعیت زندگی مردم، ایجاد فرصت‌های کاری و حل مشکلات شهروندان تلاش کنند.

والیان طالبان در ولایت‌های بلخ، قندوز، تخار، بدخشان، فاریاب، جوزجان، سرپل و بغلان نیز در این نشست حضور داشتند.

برگزاری این نشست به ریاست وزیر دفاع طالبان در حالی صورت گرفته است که در هفته‌های اخیر، چند ولایت شمالی و شمال‌شرقی افغانستان شاهد اعتراض‌های مردمی، تنش‌های محلی و تحرکات نظامی مخالفان طالبان بوده‌اند.

افزایش تنش‌ها در شمال

طی دو هفته گذشته، طالبان چند بار با مردم محلی بر سر مدیریت و استخراج معادن در بدخشان درگیر شد.

  • رئیس جدید معادن طالبان در بدخشان: دیگر هیچ کسی حق تصرف در معادن را ندارد

    رئیس جدید معادن طالبان در بدخشان: دیگر هیچ کسی حق تصرف در معادن را ندارد

پیش از این، اختلاف‌ها بر سر تخریب مزارع کوکنار نیز در این ولایت به خشونت کشیده شده بود.

طالبان به‌تازگی رئیس تازه‌ای برای اداره معادن بدخشان فرستاده است. فصیح‌الدین فطرت، رئیس ستاد ارتش طالبان، نیز در روزهای اخیر به این ولایت رفت‌وآمد داشته است. با این حال، شماری از باشندگان محل از عملکرد طالبان در بخش معادن ناراضی‌اند و آن را «تاراج معادن» می‌خوانند.

در فاریاب نیز اعتراض‌هایی علیه طالبان راه افتاده است. برخی از فعالان محلی می‌گویند طالبان زمین‌ها و جایدادهای مردم بومی را غصب کرده و به مهاجران وزیرستانی می‌سپارد.

جبهه آزادی افغانستان نیز اخیراً از آغاز یک عملیات ویژه علیه مواضع طالبان در بدخشان خبر داده است. این نخستین‌بار است که این جبهه یک عملیات نظامی را به‌گونه متمرکز در یک ولایت مشخص سازمان‌دهی و اجرا می‌کند.

دستور جدی برای مقابله با جرایم جنایی

بخش دیگری از نشست کمیسیون امور امنیتی و تصفیوی طالبان به جرایم جنایی اختصاص داشت. مقام‌های این کمیسیون به نیروهای خود دستور دادند که برای جلوگیری از جرایم جنایی تدابیر جدی بگیرند.

این دستور در حالی صادر شده است که در روزهای اخیر گزارش‌هایی از قتل‌های مرموز، آدم‌ربایی و سرقت‌های مسلحانه در کابل و شماری از ولایت‌ها منتشر شده است.

برخی باشندگان کابل در گفت‌وگو با افغانستان اینترنشنال می‌گویند که نگران افزایش ناامنی‌ در شهرها هستند و باور دارند طالبان در کنترول وضعیت امنیتی شهرها با مشکل روبه‌رو شده است.

دادستانی آلمان علیه یک افغان به اتهام همکاری در طرح ترور یهودیان اعلام جرم کرد

۳۱ ثور ۱۴۰۵، ۱۷:۰۱ (‎+۱ گرینویچ)

دادستانی آلمان علیه یک شهروند افغانستان در ارتباط با پرونده توطئه برای ترور رهبران سرشناس سازمان‌های یهودی در این کشور، به طور رسمی اعلام جرم کرد. او متهم است که با یک شهروند دنمارکی مرتبط با سپاه پاسداران و نیروی قدس جمهوری اسلامی برای حملات در آلمان اطلاعات جمع‌آوری کرده است.

مقامات قضایی آلمان اعلام کردند این فرد که «تواب م.» معرفی شده اکنون با اتهام سنگین مشارکت در اقدام به قتل روبه‌رو است.

بر اساس بیانیه دادستانی فدرال آلمان، متهم دنمارکی این پرونده (علی س.) متهم است که برای دستگاه اطلاعاتی سپاه پاسداران جمهوری اسلامی ایران کار می‌کرده و روابط نزدیکی با «نیروی قدس»، شاخه برون‌مرزی سپاه داشته است.

دادستان‌ها می‌گویند این شبکه ماموریت داشته تا اطلاعات دقیقی را درباره رهبران سازمان‌های یهودی در آلمان، از جمله «جوزف شوستر»، رئیس شورای مرکزی یهودیان آلمان، و «فولکر بک»، رئیس انجمن آلمان-اسرائیل، جمع‌آوری کند.

شهروند افغان متهم است که در جمع‌آوری این اطلاعات و پیشبرد توطئه به متهم اصلی کمک کرده است.

دادستانی آلمان تاکید کرده است که این اقدامات با هدف برنامه‌ریزی برای حملات هدفمند قتل و آتش‌سوزی علیه شخصیت‌ها و مراکز یهودی در خاک آلمان انجام شده بود.

خبرگزاری رویترز گزارش داده است که وکلای متهمان تا کنون واکنشی به این اتهامات نشان نداده‌اند.