• العربية
  • پښتو
  • English
BrandBrand
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
  • پوسته
  • زبان
    • العربية
    • پښتو
    • English
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به ولانت‌مدیا است.
volant media logo

وزیر راه‌آهن پاکستان با دیپلومات امریکایی درباره اتصال به آسیای مرکزی گفت‌وگو کرد

۱ جوزا ۱۴۰۵، ۱۲:۰۸ (‎+۱ گرینویچ)

محمد حنیف عباسی، وزیر راه‌آهن پاکستان در دیدار با ناتالی بیکر، سرپرست سفارت ایالات متحده در اسلام‌آباد، درباره روابط دوجانبه، جذب سرمایه‌گذاری واشنگتن در بخش خط آهن و پروژه‌های این کشور برای اتصال به آسیای مرکزی گفت‌وگو کرد.

وزیر راه‌آهن پاکستان در این دیدار به پروژه‌های جاری کشورش برای اتصال بندر گوادر و منطقه نوکندی به کشورهای اوزبیکستان و قزاقستان اشاره کرد و گفت هدف از این طرح‌ها، رونق تجارت ترانزیتی در سراسر آسیای مرکزی است.

در مقابل، کاردار سفارت امریکا از حمایت واشنگتن برای توسعه زیرساخت‌ها، انتقال فناوری‌های مدرن و تشویق سرمایه‌گذاران امریکایی برای حضور در بخش خط آهن پاکستان اطمینان داد.

این گفت‌وگوها در حالی انجام می‌شود که پاکستان پس از تنش‌های سیاسی و درگیری‌های مرزی با طالبان که منجر به بسته‌شدن گذرگاه‌های تورخم و چمن در میزان سال گذشته شد، روند دور زدن افغانستان برای رسیدن به آسیای مرکزی را عملاً آغاز کرده است.

مقامات گمرک پاکستان تایید کرده‌اند که در پی بسته‌ماندن این گذرگاه‌ها، برای نخستین‌‌بار محموله‌های صادراتی این کشور از طریق ایران به اوزبیکستان ارسال شده و فعالیت‌های بازرگانی در چارچوب کریدور ترانزیتی پاکستان–ایران به‌گونه رسمی کلید خورده است.

بر اساس این طرح، اسلام‌آباد تلاش‌های خود را روی مسیرهای بدیل متمرکز کرده است تا محموله‌های صادراتی را از مسیر بندر گوادر و خاک ایران به کشورهای آسیای میانه منتقل کند. به گفته مقامات پاکستانی، با گشودن این مسیر جدید، وابستگی ترانزیتی این کشور به قلمرو افغانستان از بین می‌رود.

از سوی دیگر، مسدود ماندن مرزها و قطع مبادلات تجاری که آسیب اقتصادی زیادی به بازرگانان هر دو طرف وارد کرده، سبب شده است تا طالبان نیز در واکنش، تعاملات تجاری خود را با کشورهای همسایه و منطقه به‌ویژه ایران، هند و کشورهای آسیای مرکزی افزایش دهند.

افغانستان برای سال‌ها به عنوان اصلی‌ترین پل ارتباطی و مسیر ترانزیتی میان آسیای مرکزی و جنوبی مطرح بوده است، اما مقامات پاکستانی اکنون سعی دارند این مسیر را دور بزنند.

در همین راستا، پاکستان قراردادهای تجاری جدیدی را با کشورهای قزاقستان و اوزبیکستان امضا کرده است که بر بنیاد آن، حجم مبادلات بازرگانی میان طرف‌ها به میلیاردها دالر خواهد رسید.

پربازدیدترین‌ها

ملل متحد: داعش خراسان به پهپاد دست یافته است
۱

ملل متحد: داعش خراسان به پهپاد دست یافته است

۲

طالبان، مشروعیت و شورشگری؛ «باغی» کیست و «بغاوت» چیست؟

۳

معاون پیشین عبدالله عبدالله به کابل بازگشت

۴

محافظ سراج‌الدین حقانی در بغلان کشته شد

۵

پژوهش جدید: مصرف نوشیدنی‌های انرژی‌زا با افزایش موارد ایست قلبی در جوانان مرتبط است