• العربية
  • پښتو
  • English
Brand
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
  • پوسته
  • زبان
    • العربية
    • پښتو
    • English
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به ولانت‌مدیا است.
volant media logo

واکنش‌ها به حمله مرگبار در قطار مسافربری کویته پاکستان

۳ جوزا ۱۴۰۵، ۱۰:۳۴ (‎+۱ گرینویچ)به‌روزرسانی: ۱۲:۳۸ (‎+۱ گرینویچ)

شهباز شریف، نخست‌وزیر پاکستان، و سرفراز بگتی، وزیر ارشد بلوچستان، حمله مرگبار بر قطار در شهر کویته را محکوم کردند. به گفته منابع در این حمله دست‌کم ۳۴ نفر کشته و ۹۶ نفر زخمی شده‌اند. رسانه‌های پاکستانی اما از کشته شدن ۱۹ تن و زخم برداشتن ۷۰ تن دیگر خبر داده‌اند.

نخست‌وزیر پاکستان این رویداد را حمله تروریستی علیه مردم بی‌گناه خوانده و گفته است که از کشته‌شدن غیرنظامیان و زخمی‌شدن شمار زیادی از مردم اندوهگین است.

آصف علی زرداری، رئیس‌جمهور پاکستان نیز حمله را محکوم کرده و گفته است که «تروریست‌ها، تسهیل‌کنندگان، تمویل‌کنندگان و پناه‌دهندگان آنان» شکست داده خواهند شد. او گفته این حمله‌ها برای ضربه‌زدن به مردم پاکستان و منحرف‌کردن توجه از تلاش‌های پاکستان برای صلح و ثبات انجام می‌شود.

وزیر راه‌آهن پاکستان نیز حمله را به‌شدت محکوم کرده و آن را «دهشت‌افکنی بزدلانه» خوانده است.

او گفته است که «شبکه‌های دهشت‌افکن فعال از هند و افغانستان» نمی‌توانند به هدف‌های خود برسند و چنین حمله‌ها عزم ملی پاکستان را تضعیف نخواهد کرد.

سرفراز بگتی، وزیر ارشد بلوچستان، نیز این حمله را محکوم کرده و آن را حمله به غیرنظامیان خوانده است. مقام‌های محلی می‌گویند بررسی درباره انفجار آغاز شده است.

مقام‌های صحی در کویته پس از انفجار در شفاخانه‌های دولتی حالت اضطراری اعلام و کارمندان صحی را فراخواندند. گزارش‌ها می‌رساند که شماری از زخمیان در وضعیت وخیم قرار دارند.

واحد فدایی مجید بریگید ارتش آزادی‌بخش بلوچ مسئولیت این حمله را بر عهده گرفته است. این گروه گفته هدف حمله قطاری بود که نیروهای امنیتی را منتقل می‌کرد، اما مقام‌های پاکستانی این حمله را حمله بر غیرنظامیان خوانده‌اند.

پربازدیدترین‌ها

دولت ترامپ روند درخواست گرین کارت را محدود کرد
۱

دولت ترامپ روند درخواست گرین کارت را محدود کرد

۲

تیراندازی نزدیک کاخ سفید؛ مظنون قبلا خود را «عیسی مسیح» خوانده بود

۳

چهار زن عضو کابینه ترامپ که کناره‌گیری کردند

۴

'تیراندازی' در سرای شهزاده کابل

۵

رهبر طالبان در پیام عید قربان: مسئولان از ظلم به مردم خودداری کنند

•
•
•

مطالب بیشتر

حمله انتحاری در قطار در کویته ده‌ها کشته و زخمی برجای گذاشت

۳ جوزا ۱۴۰۵، ۰۹:۰۸ (‎+۱ گرینویچ)

منابع می‌گویند در حمله انتحاری در قطار کویته-چمن در شهر کویته پاکستان، ۳۴ نفر کشته و دست‌کم ۹۶ نفر زخمی شده‌اند. این آمار هنوز از سوی پولیس یا مقام‌های رسمی تایید نشده است.

رسانه‌های پاکستانی گزارش داده‌اند که این انفجار روز یکشنبه، در نزدیکی خط آهن چمن فاتک در کویته، مرکز ایالت بلوچستان، رخ داد.

شدت انفجار به قطار آسیب زده، چند واگن را از خط خارج کرده و نزدیکی خط آهن را دچار آتش‌سوزی کرده است.

آج نیوز نوشته است که انفجار زمانی رخ داد که یک قطار مسافربری از گذرگاه ریلی چمن در حال عبور بود. به گفته مقام‌ها، شدت انفجار باعث خارج‌شدن چند واگن از خط شد و صدای آن در بخش‌هایی از شهر شنیده شد.

منابع امدادی گفته‌اند که زخمیان به شفاخانه ملکی کویته منتقل شده‌اند. مقام‌ها در شفاخانه‌های دولتی کویته حالت اضطرار برقرار کرده و کارمندان صحی را فراخوانده‌اند.

واحد فدایی مجید بریگید ارتش آزادی‌بخش بلوچ، مسئولیت این رویداد را بر عهده گرفته است.

وب‌سایت «حزب مردمی سوسک» در هند مسدود شد

۳ جوزا ۱۴۰۵، ۰۲:۳۷ (‎+۱ گرینویچ)

آبهیجیت دیپکه، بنیان‌گذار «حزب مردمی سوسک»، دولت هند را متهم کرده که وب‌سایت رسمی این حزب را از دسترس خارج کرده است. او همچنین ادعا کرد حساب شخصی‌اش در اینستاگرام هک شده است.

حساب رسمی این حزب در شبکه اجتماعی اکس نیز روز پنج‌شنبه در داخل هند تعلیق شد.

این حزب نمادین و اعتراضی تنها پنج روز پس از راه‌اندازی، با استقبال گسترده مواجه شد و صفحه اینستاگرام آن بیش از ۲۲ میلیون دنبال‌کننده جذب کرد.

این آمار رکورد بیشترین تعداد دنبال‌کننده را در میان احزاب و جریان‌های سیاسی هند شکست، در حالی که حزب حاکم بهاراتیا جاناتا (بی‌جی‌پی) پس از سال‌ها فعالیت حدود ۹ میلیون دنبال‌کننده دارد.

دیپکه گفته است در طول یک هفته گذشته بیش از یک میلیون نفر برای عضویت در این جنبش ثبت‌نام کرده‌اند و تعدادی از سیاستمداران و نمایندگان پارلمان نیز به آن پیوسته‌اند.

زمینه شکل‌گیری حزب

این حزب حدود یک هفته پیش در واکنش به اظهارات سوریا کانت، رئیس دیوان عالی هند ایجاد شد. سوریا کانت برخی جوانان بیکار را به «سوسک» تشبیه کرده بود که با واکنش شدید نسل Z مواجه شد. قاضی بعداً توضیح داد که منظور او افراد دارای مدارک جعلی بوده، اما توضیحاتش نتوانست خشم عمومی را کاهش دهد.

این جنبش در شرایطی شکل گرفته که بسیاری از جوانان هند با مشکلات بیکاری گسترده، تورم، افزایش هزینه‌های زندگی و چالش‌های اجتماعی دست و پنجه نرم می‌کنند.

ابهیجیت دیپکه، بنیان‌گذار «حزب مردمی سوسک» یا «کاکروچ جانتا پارتی»
100%
ابهیجیت دیپکه، بنیان‌گذار «حزب مردمی سوسک» یا «کاکروچ جانتا پارتی»

مطالبات اصلی

جنبش «حزب مردمی سوسک» اصلی‌ترین مطالبه خود را استعفای دهرمندرا پرادان، وزیر آموزش و پرورش هند، اعلام کرده است. آبهیجیت دیپکه اعلام کرد تاکنون بیش از ۶۰۰ هزار نفر طومار درخواست برکناری او را امضا کرده‌اند. این مطالبه پس از افشای ادعاهای تقلب در امتحانات ورودی رشته پزشکی مطرح شده است.

شرایط طنزآمیز عضویت

شرایط عضویت در این حزب به صورت عمدی طنزآمیز طراحی شده است. در وب‌سایت حزب آمده بود: «می‌خواهید به ما بپیوندید؟ ما چهار معیار داریم: بیکار بودن، تنبل بودن، همیشه آنلاین بودن و توانایی غر زدن به صورت حرفه‌ای.»

این جنبش خود را این‌گونه معرفی کرده: «یک جبهه سیاسی از جوانان، توسط جوانان و برای جوانان؛ سکولار، سوسیالیست، دموکرات و تنبل.»

تیراندازی نزدیک کاخ سفید؛ مظنون قبلا خود را «عیسی مسیح» خوانده بود

۲ جوزا ۱۴۰۵، ۲۳:۴۲ (‎+۱ گرینویچ)

رسانه‌های امریکا هویت مرد مظنون به تیراندازی نزدیک کاخ‌سفید را که با گلوله ماموران کشته شد، نصیر بست، ۲۱ ساله‌ و اهل مریلند، اعلام کردند. طبق گزارش‌ها، نصیر بست پیشتر نیز با سرویس مخفی امریکا برخوردهایی داشته است. سوابق نشان می‌دهد که او پیش‌تر خود را «عیسی مسیح» خوانده بود.

در شبکه‌های اجتماعی منتسب به بست، پستی دیده می‌شود که به نظر می‌رسد تهدیدی علیه ترامپ مطرح کرده و در پستی دیگر نوشته بود: «من در واقع پسر خدا هستم.»

در یک مورد به‌طور اجباری در یک بیمارستان روان‌پزشکی بستری شده بود و در موردی دیگر، زمانی که مدعی شده بود «او عیسی مسیح است»، از سوی پولیس محلی بازداشت شد.

بر اساس یک اظهارنامه دادگاهی، ماموران تابستان گذشته چندین بار در نزدیکی کاخ سفید با بست مواجه شده بودند. در این سند آمده است او به دلیل «پرسه زدن در محوطه کاخ سفید و پرس‌وجو درباره نحوه دسترسی از نقاط مختلف ورودی» برای سرویس مخفی شناخته‌شده بود.

بر اساس اسناد دادگاه، او در ۲۶ جون ۲۰۲۵ به دلیل «ممانعت از ورود موترها» به بخشی از محوطه کاخ سفید، به‌طور اجباری بستری شد.

آنتونی گوگلیلمی، رئیس ارتباطات سرویس مخفی امریکا در بیانیه‌ای اعلام کرده که مظنون تیراندازی نزدیک کاخ سفید پس از انتقال به شفاخانه جان باخت.

او گفت: «اندکی پس از ساعت شش عصر شنبه، فردی در محدوده خیابان هفدهم و خیابان پنسیلوانیا سلاحی را از بکس خود خارج کرد و شروع به تیراندازی کرد.»

او اضافه کرد که در جریان این تیراندازی، یک رهگذر بر اثر اصابت گلوله زخمی شد.

گوگلیلمی همچنین گفت که دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور امریکا هنگام وقوع این حادثه در کاخ سفید حضور داشت، اما هیچ‌یک از افراد تحت حفاظت سرویس مخفی و همچنین فعالیت‌های حفاظتی تحت تأثیر این رویداد قرار نگرفتند.

100%

بر اساس این گزارش، او به شفاخانه دانشگاه جورج واشنگتن منتقل شد و پس از آن، خبر مرگ او توسط سرویس مخفی امریکا اعلام شد.

خبرگزاری رویترز پیشتر به نقل از یک مقام پولیس نوشت که مظنون تیراندازی در نزدیکی کاخ سفید بازداشت و به شفاخانه منتقل شده است. این مقام پولیس اعلام کرد که فرد مظنون به ایست بازرسی نزدیک کاخ سفید نزدیک شد و به سمت نیروهای امنیتی تیراندازی کرد. طبق گفته وی، هیچ یک از مأموران در این حادثه آسیب ندیدند.

شبکه فاکس نیوز گزارش داد که مأموران سرویس مخفی امریکا پس از اینکه مظنون چندین بار در بخش غربی کاخ سفید تیراندازی کرد، او را از پا درآوردند و سپس قرنطینه کاخ سفید لغو شد.

کاش پاتل، رئیس اف‌بی‌آی، نیز در شبکه اجتماعی اکس اعلام کرد که نیروهای امنیتی در محل کاخ سفید مستقر شده‌اند.

100%

سخنگوی سرویس مخفی امریکا به سی‌بی‌اس نیوز گفت این نهاد از گزارش‌هایی درباره شلیک گلوله در نزدیکی خیابان هفدهم و خیابان پنسیلوانیا شمال غربی مطلع است و در حال بررسی موضوع با نیروهای حاضر در محل می‌باشد.

چهار زن عضو کابینه ترامپ که کناره‌گیری کردند

۲ جوزا ۱۴۰۵، ۲۲:۱۵ (‎+۱ گرینویچ)

در کمتر از سه ماه گذشته، چهار زن از اعضای کابینه ترامپ یا برکنار شده‌اند یا از سمت خود کناره‌گیری کرده‌اند. هرچند دلایل رسمی این اقدامات، اختلافات مدیریتی و جنجال‌های سیاسی عنوان شده است، اما در برخی گزارش‌ها به تنش‌های داخلی و نحوه تعامل با زنان در ساختار قدرت نیز اشاره شده است.

این برکناری‌ها و کناره‌گیری‌های پی‌درپی، بار دیگر بحث‌ها درباره نحوه مدیریت اختلافات در حکومت دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور امریکا، و جایگاه زنان در حلقه قدرت او را برجسته کرده است.

این زنان چه کسانی‌ هستند و چرا از سمت‌های خود کنار رفتند؟

کریستی نوم

100%

خانم نوم نخستین زنی بود که در دور دوم حکومت دونالد ترامپ از سمتش به عنوان وزیر امنیت داخلی امریکا کنار زده شد. دونالد ترامپ در چهاردهم حوت ۱۴۰۴ او را پس از ماه‌ها جنجال سیاسی و رسانه‌ای برکنار کرد.

کشته شدن دو شهروند امریکایی توسط ماموران فدرال مهاجرت، انتقادها از عملکرد وزارت امنیت داخلی و پرسش‌ها درباره یک قرارداد تبلیغاتی ۲۲۰ میلیون دالری، از مهم‌ترین مواردی بود که بر دوران کاری او سایه انداخت.

کریستی نوم اما، از چهره‌های نزدیک به دونالد ترامپ و از مدافعان سرسخت سیاست‌های سخت‌گیرانه مهاجرتی او به شمار می‌رفت.

پم باندی

پم باندی دومین چهره‌ای بود که دونالد ترامپ در سیزدهم حمل ۱۴۰۵ او را از سمتش به‌عنوان دادستان کل ایالات متحده برکنار کرد. دلیل این تصمیم در آن زمان افزایش نارضایتی‌ها از عملکرد او اعلام شد.

پرونده‌های مرتبط با جفری اپستین و نحوه رسیدگی به اسناد و تحقیقات مربوط به او، از مهم‌ترین مواردی بود که انتقادها را متوجه خانم باندی کرده بود. او از حامیان سیاست‌های دونالد ترامپ در وزارت دادگستری بود.

  • دونالد ترامپ دادستان کل امریکا را برکنار کرد

    دونالد ترامپ دادستان کل امریکا را برکنار کرد

لوری چاوز درمر

100%

وزیر پیشین کار ایالات متحده امریکا، سومین زنی بود که از سمت خود در کابینه دونالد ترامپ کناره‌گیری کرد. در اول ثور ۱۴۰۵ اعلام شد که او برای ورود به بخش خصوصی از این مسئولیت کنار می‌رود.

گزارش‌هایی از وجود اتهامات مربوط به سوءمدیریت و بررسی‌های نهادهای نظارتی در این وزارتخانه منتشر شده بود. خانم چاوز درمر اعلام کرده بود که پس از خروج از کابینه نیز فعالیت خود را در حمایت از کارگران ادامه خواهد داد.

تولسی گابارد

مدیر اطلاعات ملی ایالات متحده امریکا، چهارمین زنی بود که از مقام خود در کابینه دونالد ترامپ کناره‌گیری کرد. او در اول جوزا ۱۴۰۵ اعلام کرد که به دلیل ابتلای همسرش به یک نوع نادر سرطان استخوان، برای حمایت از او از این سمت کنار می‌رود.

با این حال رویترز گزارش داد که کناره‌گیری او در فضای فشارهای درون‌دولتی صورت گرفته است. قرار است استعفای خانم گابارد به‌طور رسمی در نهم سرطان اجرایی کند.

  • مدیر اطلاعات ملی ایالات متحده استعفا داد

    مدیر اطلاعات ملی ایالات متحده استعفا داد

این تغییرات پیاپی در ترکیب کابینه، در حالی رخ می‌دهد که اداره دونالد ترامپ همچنان با چالش‌های سیاسی، مدیریتی و اختلافات در سطوح مختلف روبه‌رو است.

ترامپ: متن توافق با ایران تقریبا نهایی شده و تنگه هرمز بازگشایی می‌شود

۲ جوزا ۱۴۰۵، ۲۱:۵۶ (‎+۱ گرینویچ)

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور امریکا، روز شنبه اعلام کرد که درباره جمهوری اسلامی و موضوعات مرتبط با یک توافق صلح، با شماری از رهبران منطقه «گفت‌وگوهای بسیار خوبی» داشته است. ترامپ گفت که تنها نهایی‌سازی متن توافق باقی مانده است و تنگه هرمز نیز باز می‌شود.

ترامپ روز شنبه در شبکه اجتماعی «تروث سوشیال» اعلام کرد: «دقایقی پیش، گفت‌وگوی بسیار خوبی با محمد بن سلمان آل سعود، از عربستان سعودی، محمد بن زاید آل نهیان، از امارات متحده عربی، امیر تمیم بن حمد بن خلیفه آل ثانی، محمد بن عبدالرحمن بن جاسم بن جبر آل ثانی، نخست‌وزیر قطر، و وزیر علی الثوادی، از قطر، فیلد مارشال سید عاصم منیر احمد شاه، از پاکستان، رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهوری ترکیه، عبدالفتاح السیسی، رئیس‌جمهوری مصر، ملک عبدالله دوم، از اردن، و حمد بن عیسی آل خلیفه، پادشاه بحرین، درباره جمهوری اسلامی ایران و تمامی موضوعات مرتبط با تفاهم‌نامه‌ای در ارتباط با صلح داشتیم.»

رئیس‌جمهور امریکا گفت که این گفت‌وگوها درباره جمهوری اسلامی ایران و همه موضوعات مرتبط با یک یادداشت توافق مربوط به صلح انجام شد و افزود: «این توافق تا حد زیادی میان ایالات متحده، جمهوری اسلامی ایران، و کشورهای مختلفی که نام برده شد، مذاکره شده و تنها نهایی‌سازی آن باقی مانده است.»

ترامپ همچنین تماس و گفت‌وگوی جداگانه با بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، را نیز «بسیار خوب» توصیف کرده است.

او اشاره کرد:‌ «جنبه‌ها و جزئیات نهایی توافق در حال حاضر در دست بررسی است و به‌زودی اعلام خواهد شد.»

ترامپ تاکید کرد: «علاوه بر بسیاری دیگر از مفاد توافق، تنگه هرمز نیز بازگشایی خواهد شد.»

ترامپ بارها تاکید کرده است تنها توافقی را خواهد پذیرفت که به موضوع غنی‌سازی اورانیوم و سرنوشت ذخایر اورانیوم غنی‌شده ایران نیز بپردازد

پیشتر سخنگوی وزارت خارجه ایران نیز اعلام کرد که تهران و واشنگتن در مرحله نهایی گفت‌وگوها بر سر یک یادداشت تفاهم برای پایان دادن به درگیری‌ها قرار دارند. به گفته اسماعیل بقایی، این یادداشت موضوعاتی چون بازگشایی تدریجی تنگه هرمز، رفع محاصره امریکا و آزادسازی دارایی‌های مسدودشده ایران را نیز در بر می‌گیرد.

بقایی افزوده است که پس از امضای احتمالی این یادداشت تفاهم، مذاکراتی ۳۰ تا ۶۰ روزه برای دستیابی به یک توافق جامع‌تر آغاز خواهد شد.