• العربية
  • پښتو
  • English
BrandBrand
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
  • پوسته
  • زبان
    • العربية
    • پښتو
    • English
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به ولانت‌مدیا است.
volant media logo

تایوان از دومین گشت‌زنی نظامی چین در یک هفته در اطراف خود خبر داد

۵ جوزا ۱۴۰۵، ۰۳:۰۰ (‎+۱ گرینویچ)به‌روزرسانی: ۰۴:۲۳ (‎+۱ گرینویچ)

تایوان اعلام کرد دومین «گشت آمادگی رزمی مشترک» چین در یک هفته گذشته را در اطراف این جزیره رصد کرده است. وزارت دفاع تایوان گفت که برای زیر نظر گرفتن این تحرکات ناوها و جنگنده‌های خود را اعزام کرده است.

وزارت دفاع تایوان شامگاه دوشنبه اعلام کرد ۲۱ هواپیمای چینی همراه با چند ناو جنگی در اطراف تایوان فعالیت داشتند و تایپه سطح آماده‌باش را در پی افزایش تحرکات بیجینگ بالا برده است.

به‌گزارش وزارت دفاع تایوان، در میان هواپیماهای رصدشده جنگنده‌های جی-۱۶ و پهپادها حضور داشتند و این پروازها «تمام اطراف جزیره» را دربر گرفت.

این وزارتخانه سه تصویر نیز منتشر کرد: یکی از عرشه یک اف-۱۶ تایوانی که دو جنگنده چینی را در کنار هواپیمای سوخت‌رسان وای-۲۰ نشان می‌دهد، یکی از ناو جنگی چینی «ینچوان» و دیگری دریانورد نیروی دریایی تایوان که با دوربین چشمی همان ناو را زیر نظر دارد.

چین در هفته گذشته نیز گشت مشابهی انجام داد؛ اقدامی که یک روز پیش از دومین سالگرد آغاز به‌کار لای چینگ‌ته، رییس‌جمهور تایوان، صورت گرفت. دولت تایوان می‌گوید بیجینگ با افزایش حضور نظامی پیرامون جزیره تلاش می‌کند فشار وارد کند و تایپه پیشنهادهای مکرر برای گفت‌وگو را داده که از سوی بیجینگ رد شده است.

وزارت دفاع چین به درخواست‌ها برای اظهارنظر در این‌باره فوری پاسخ نداده است.

هم‌زمان، تایوان اعلام کرد گارد ساحلی این کشور در نزدیکی جزایر پراساس تحت کنترول این کشور در شمال دریای جنوبی چین با یک شناور گارد ساحلی چین مواجهه داشته است. همچنین ژوزف وو، دبیر شورای امنیت ملی تایوان، در شبکه‌های اجتماعی نوشت که به‌گفته او «۱۰۰ کشتی چینی» در زنجیره نخست جزایر، از جاپان تا تایوان و فیلیپین، حضور دارند.

چین تایوان را که حکومت دموکراتیک دارد، بخشی از قلمرو خود می‌داند و تقریباً به‌صورت روزانه پروازها و کشتیرانی نظامی پیرامون جزیره انجام می‌دهد. تایوان ادعای حاکمیت چین را رد می‌کند.

تایپه پس از گفت‌وگوی اخیر شی جین‌پینگ، رییس‌جمهور چین، با دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور امریکا، درباره تایوان، حالت آماده‌باش خود را تشدید کرده است.

پربازدیدترین‌ها

ملل متحد: داعش خراسان به پهپاد دست یافته است
۱

ملل متحد: داعش خراسان به پهپاد دست یافته است

۲

طالبان، مشروعیت و شورشگری؛ «باغی» کیست و «بغاوت» چیست؟

۳

معاون پیشین عبدالله عبدالله به کابل بازگشت

۴

محافظ سراج‌الدین حقانی در بغلان کشته شد

۵

پژوهش جدید: مصرف نوشیدنی‌های انرژی‌زا با افزایش موارد ایست قلبی در جوانان مرتبط است

•
•
•

مطالب بیشتر

تلاش لندن برای احیای روابط اقتصادی با بیجینگ؛ نخست‌وزیر بریتانیا راهی چین شد

۷ دلو ۱۴۰۴، ۱۲:۰۹ (‎+۰ گرینویچ)
100%

کی‌یر استارمر، نخست‌وزیر بریتانیا، روز سه‌شنبه، ۷ دلو برای نخستین سفر رسمی راهی چین می‌شود. این نخستین سفر یک رهبر بریتانیا از سال ۲۰۱۸ به چین به شمار می‌رود.

آقای استارمر قرار است در جریان این سفر با شی جی پینگ، رئیس‌جمهور چین و لی چیانگ، نخست‌وزیر این کشور دیدار کند.

محور اصلی گفت‌وگوها توسعه همکاری‌های اقتصادی، جذب سرمایه‌گذاری و گسترش دسترسی شرکت‌های بریتانیایی به بازار چین اعلام شده است.

انتظار می‌رود پیتر کایل، وزیر تجارت بریتانیا و ده‌ها مدیر ارشد شرکت‌های بزرگ نیز او را همراهی کنند.

بریتانیا در پی جذب فناوری و سرمایه‌گذاری چین و همچنین دسترسی بیشتر به دومین اقتصاد بزرگ جهان برای خدمات مالی، صنعت موتر سازی و صادرات ویسکی اسکاتلندی است.

دولت بریتانیا این سفر را مبتنی بر «عمل‌گرایی واقع‌بینانه» توصیف کرده و تأکید دارد که در کنار حفظ گفت‌وگوی دیپلوماتیک با چین، همچنان نسبت به مسائل امنیتی و مداخلات خارجی حساس خواهد بود.

سفر استارمر در حالی انجام می‌شود که روابط لندن و واشنگتن در پی سیاست‌های تجاری و مواضع جنجالی دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور امریکا، با تنش‌هایی همراه شده و برخی متحدان سنتی امریکا در حال بازنگری در رویکرد خود نسبت به چین هستند.

سفر استارمر به چین در حالی انجام می‌شود که نشانه‌هایی از ترک برداشتن تلاش او برای حفظ رابطه‌ای گرم با دونالد ترامپ دیده می‌شود. این تلاش پیش‌تر با توافقی تجاری همراه شد و تعرفه‌های امریکا بر صنایع کلیدی موترسازی و هوافضای بریتانیا را کاهش داد.

بریتانیا امیدوار است این سفر به تقویت اقتصاد این کشور کمک کند، اما در عین حال با خطر خشم منتقدان سرسخت چین در داخل کشور و همچنین دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور امریکا روبه‌روست.

اقتصاد بریتانیا به عنوان ششمین اقتصاد بزرگ جهان و همچنین محبوبیت آقای استارمر، هر دو به تقویت نیاز دارند.

دولت او در تحقق وعده‌های رشد اقتصادی و کاهش بحران هزینه‌های زندگی برای میلیون‌ها خانوار با مشکل مواجه بوده است.

حزب کارگر در نظرسنجی‌ها از حزب راست افراطی «ریفورم یوکی» عقب افتاده و برخی نمایندگان نگران حزب به‌طور علنی درباره جایگزینی استارمر با چهره‌ای کاریزماتیک‌تر، مانند اندی برنام، شهردار منچستر را مطرح کرده‌اند.

تحلیلگران این سفر را نشانه تلاش بریتانیا برای ایجاد توازن میان روابط با امریکا و چین و دستیابی به فضای مانور مستقل‌تر در سیاست خارجی ارزیابی می‌کنند.

ناظران بر این باورند که این سفر در کنار سفر نخست‌وزیر کانادا و صدراعظم آلمان، نشان می‌دهد اروپا و متحدان امریکا دارند رویکرد همکاری کنترول‌شده با چین را در پیش بگیرند.