• العربية
  • پښتو
  • English
Brand
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
  • پوسته
  • زبان
    • العربية
    • پښتو
    • English
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به ولانت‌مدیا است.
volant media logo

نماینده پیشین پاکستان: نگرانی طالبان درباره بقای حکومت واقعی است

۷ جوزا ۱۴۰۵، ۱۳:۵۳ (‎+۱ گرینویچ)

نماینده پیشین پاکستان در امور افغانستان می‌گوید که تهدید تروریسم فرامرزی به‌ویژه از سوی تی‌تی‌پی واقعی است و نباید نادیده گرفته شود. آصف درانی تاکید کرد که در سوی مقابل، نگرانی‌های طالبان افغان درباره بقای حکومت، تلفات غیرنظامی، اخراج مهاجران و فشارهای اقتصادی نیز واقعی است.

آقای درانی روز پنجشنبه در یادداشتی در شبکه اجتماعی اکس، نوشت «هیچ‌کدام از دو طرف با حملات هوایی، تبادل اتهام یا بستن مرزها به صلح و ثبات دست نخواهند یافت.»

او با اشاره به پیوندهای جغرافیایی، تجاری، دینی، قومی و تاریخی میان افغانستان و پاکستان، نوشت که تداوم رویارویی منجر به تقویت شبکه‌های شبه‌نظامی، تعمیق بی‌اعتمادی و بی‌ثباتی بیشتر در منطقه می‌شود.

نماینده پیشین پاکستان راه‌حل را در گفت‌وگوی مستمر، تبادل اطلاعات، هماهنگی مرزی، تعامل اقتصادی و ایجاد سازوکار ضدتروریسم قابل راستی‌آزمایی و مورد قبول دو طرف دانست. به گفته او، چین و دیگر ذی‌نفعان منطقه‌ای می‌توانند تسهیل‌گر باشند، اما در نهایت این اسلام‌آباد و طالبان هستند که باید همکاری را به‌جای اجبار برگزینند.

او افزود که در زمانی که جمهوری اسلامی ایران زیر حملات ایالات متحده و اسرائیل قرار دارد، انتظار می‌رفت کابل و اسلام‌آباد موضع مشترکی برای صلح و ثبات منطقه اتخاذ کنند اما چنین نشد.
آقای درانی تاکید کرد ثبات افغانستان به سود پاکستان است و پاکستان آرام نیز به نفع افغانستان؛ و هیچ مسیر پایداری جز تعامل دوجانبه و سازوکارهای عملی مبارزه با تروریسم برای کاستن از تنش‌های مرزی وجود ندارد.

مقام‌های پاکستانی در چند سال گذشته بارها نسبت به پیامدهای تداوم حکومت طالبان، در صورت ادامه حمایت از تحریک طالبان پاکستانی، هشدار داده‌اند.

این درحالیست که طالبان و پاکستان تاکنون برای پایان دادن به تنش‌ها و درگیری‌ها و نیز بازگشایی مرزها، به توافقی دست نیافته‌اند.

معاون دبیر شورای امنیت روسیه، در دیدار با معاون مشاور امنیت ملی نخست‌وزیر پاکستان، اعلام کرد که مسکو آماده کمک به حل اختلافات بین پاکستان و طالبان است.

همزمان، نخست‌وزیر پاکستان گفت که «رژیم» طالبان به فعالیت‌های هند علیه پاکستان کمک می‌کند. او تاکید کرد که اسلام‌آباد به عملیات نظامی خود علیه طالبان افغان برای نابود کردن تهدیدها در خاک افغانستان ادامه خواهد داد.

پربازدیدترین‌ها

اشرف غنی: افغانستان با انتخاب مرگ و زندگی روبروست
۱

اشرف غنی: افغانستان با انتخاب مرگ و زندگی روبروست

۲

اشرف‌غنی از امارات متحده عربی خارج شده است

۳

روسیه 'استقرار تاسیسات امریکا و ناتو در افغانستان' را غیرقابل قبول خواند

۴

اشرف غنی به میدان سیاست باز‌می‌گردد؟

۵

ملا هبت‌الله در سخنرانی عید ۸۱ بار به وحدت، ۳۵ بار به اختلاف و ۱۲ بار به اطاعت پرداخت

  • روسیه برای حل اختلافات بین پاکستان و طالبان اعلام آمادگی کرد

    روسیه برای حل اختلافات بین پاکستان و طالبان اعلام آمادگی کرد

•
•
•

مطالب بیشتر

ملا یعقوب از سیک‌ها و هندوهای افغانستان خواست به وطن بازگردند

۷ جوزا ۱۴۰۵، ۱۲:۵۸ (‎+۱ گرینویچ)

وزیر دفاع طالبان در دیدار با شماری از افغان‌های مقیم روسیه، گفت که در گذشته جمعیت هندوها و سیک‌های افغانستان قابل توجه بود، اما اکنون شمار اندکی از آنان باقی مانده‌اند. محمدیعقوب مجاهد افزود هندوها و سیک‌های افغانستان حق دارند به وطن بازگردند و احساس مالکیت و تعلق داشته باشند.

او از این شهروندان خواست به افغانستان بازگردند و مدعی شد که طالبان متعهد به تأمین امنیت و حقوق آنان هستند. یعقوب مجاهد تاکید کرد: «هرگز در برابرشان بی‌عدالتی نخواهد شد.»

این مقام طالبان می‌گوید همه شهروندان افغانستان می‌توانند دیدگاه‌ها و پیشنهادهای خود را برای پیشرفت کشور با اداره طالبان در میان بگذارند.

او همچنین ادعا کرد که طالبان امنیتی را در سراسر افغانستان برقرار کرده که «در چهار دهه گذشته بی‌سابقه» بوده است.

او افزود افغانستان برای بازسازی و توسعه به سرمایه‌گذاری نیاز دارد و چهار دهه جنگ خسارات سنگینی بر کشور تحمیل کرده است. به گفته او، روند آبادسازی کشور زمان‌بر است و به تلاش گسترده نیاز دارد.

پس از بازگشت طالبان به قدرت، حملات بر اقلیت‌های مذهبی به ویژه هندوها و سیک‌های افغانستان افزایش یافت؛ به‌گونه که آنها گروهی از کشور خارج شدند. بیشتر این شهروندان به هند پناه بردند.

وزیر خارجه طالبان پارسال در سفر به هند در دیدار با شماری از اعضای بلندپایه گروه‌های هندو و سیک افغان در دهلی نو گفت که طالبان امنیت اقلیت‌های مذهبی را تضمین و عبادتگاه‌های آنان را بازسازی خواهد کرد.

جمعیت شهروندان هندو و سیک افغانستان کاهش یافته و نهادهای حقوق بشری از افزایش تبعیض، فشارهای اجتماعی، ناامنی و محدودیت‌های گسترده علیه آنان ابراز نگرانی کرده‌اند.

فشارها و محدودیت‌های مذهبی

درحالی‌که محمدیعقوب مجاهد از حقوق هندوها و سیک‌های افغانستان و احساس مالکیت و تعلق آنها سخن می‌گوید، یک مرجع تقلید شیعیان، از محدودیت‌های شدید طالبان انتقاد کرد.

واعظ‌زاده بهسودی، از مراجع تقلید شیعیان افغانستان، می‌گوید که در نزدیک به پنج سال گذشته فشار طالبان بر پیروان مذهب جعفری به‌گونه پیوسته افزایش یافته است. او در خطبه نماز عید قربان گفت که مردم به علما مراجعه می‌کنند و از فشارهایی که بر آنان وارد می‌شود، اشک می‌ریزند.

  • مرجع تقلید شیعیان می‌گوید مردم از دست طالبان اشک می‌ریزند

    مرجع تقلید شیعیان می‌گوید مردم از دست طالبان اشک می‌ریزند

پولیس پاکستان یک خبرنگار افغان را «بازداشت کرد»

۷ جوزا ۱۴۰۵، ۱۱:۳۱ (‎+۱ گرینویچ)

خانواده قاسم هاشمی، خبرنگار افغان به افغانستان اینترنشنال گفتند که پولیس پاکستان روز پنجشنبه او را در بزرگراه ایبت‌آباد–اسلام‌آباد بازداشت و سپس به مکان نامعلومی منتقل کرده است. خانواده این خبرنگار گفتند که از زمان بازداشت تاکنون تماس تلفنی یا اطلاعی از وضعیت او ندارند.

سازمان حمایت از رسانه‌ها «امسو» نسبت به بازداشت قاسم هاشمی ابراز نگرانی کرد و از حکومت پاکستان خواست تا امنیت و سلامت آقای هاشمی را تضمین کرده و او را بدون تأخیر آزاد کند.

این نهاد تاکید کرده است که پنهان نگه‌داشتن محل نگهداری قاسم هاشمی و روشن نکردن دلایل بازداشت او، اقدامی خلاف قانون و مغایر اصول حقوقی است.

این سازمان همچنین از نهادهای بین‌المللی، به‌ویژه کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان و سازمان‌های حامی خبرنگاران، خواسته است به تهدیدهای فزاینده علیه خبرنگاران و فعالان رسانه‌ای افغان مقیم پاکستان توجه جدی نشان دهند و برای حفاظت از آنان اقدامات عملی و فوری روی دست بگیرند.

مرجع تقلید شیعیان می‌گوید مردم از دست طالبان اشک می‌ریزند

۷ جوزا ۱۴۰۵، ۱۰:۵۱ (‎+۱ گرینویچ)

واعظ‌زاده بهسودی، از مراجع تقلید شیعیان افغانستان، می‌گوید که در نزدیک به پنج سال گذشته فشار طالبان بر پیروان مذهب جعفری به‌گونه پیوسته افزایش یافته است. او در خطبه نماز عید قربان گفت که مردم به علما مراجعه می‌کنند و از فشارهایی که بر آنان وارد می‌شود، اشک می‌ریزند.

آقای بهسودی گفت طالبان با وجود ادعای پایبندی به شریعت و دینداری، فشارهای مذهبی بر شیعیان را روز‌به‌روز افزایش می‌دهند؛ فشاری که به گفته او باعث شده مردم از «حکومت» فاصله بگیرند و نارضایتی و گلایه‌هایشان بیشتر شود.

او افزود مردم با چشمان «اشک‌بار» نزد علما مراجعه می‌کنند و از محدودیت‌ها و فشارهایی که بر آنان تحمیل می‌شود شکایت دارند. این مرجع تقلید شیعیان هشدار داد که این برخوردها نه‌تنها باید کاهش یابد، بلکه لازم است به‌طور کامل متوقف شود.

انفجار اجتماعی به دلیل فشارهای طالبان

واعظ‌زاده بهسودی تاکید کرد ادامه این وضعیت نه به سود اداره طالبان است و نه به نفع کشور، بلکه تنها زمینه افزایش کینه، شکاف و دشمنی را فراهم می‌کند. او هشدار داد: «وقتی فشار بیش از حد شود، ناگزیر انفجار رخ می‌دهد و طالبان نباید اوضاع را به آن‌جا بکشانند.»

او همچنین طالبان را متهم کرد که در دانشگاه‌ها دانشجویان شیعه را تحت فشار قرار می‌دهند تا یا مذهب حنفی را بپذیرند و یا ترک تحصیل کنند.

به گفته او، در برخی موارد حتی حرمت علما نیز حفظ نشده و شماری از عالمان برجسته احضار شده‌اند تا تعهد بدهند عقد موقت نخوانند؛ در حالی‌که پیروان فقه جعفری خود را مکلف به اجرای باورها و دستورهای مذهبی‌شان می‌دانند.

این عالم دینی گفت که موضوع مذهب برای مردم «خط قرمز» است و نه قابل معامله است و نه می‌توان از آن چشم‌پوشی کرد.

واعظ‌زاده بهسودی افزود تغییر مذهب با زور، فشار و اجبار ممکن نیست و چنین سیاست‌هایی تنها فاصله‌ها را بیشتر می‌کند. او در ادامه پرسید: «اگر کسی نماز تراویح را منع کند، برای طالبان چقدر سخت تمام می‌شود؟»

نامه روحانیون شیعه به ملا هبت‌الله

واعظ‌زاده بهسودی همچنین گفت که در این مدت نتوانسته‌اند با مقام‌های ارشد طالبان دیدار کنند. به گفته او، عالمان دینی شیعه حدود دو سال بیش نامه‌ای ۲۰۰ صفحه‌ای به رهبر طالبان فرستاده‌اند، اما تاکنون هیچ پاسخی دریافت نکرده‌اند.

او گفت: «نه به نامه ما پاسخ داده می‌شود، نه وقت ملاقات می‌دهند و از سوی دیگر هم می‌گویند در رسانه‌ها صحبت نکنید.»

واعظ‌زاده بهسودی گفت که او طی دو سال گذشته در رسانه‌ها سکوت کرده بود، اما افزایش فشارها و مراجعه مداوم مردم باعث شد این سکوت را بشکند.

این مرجع تقلید شیعیان همچنین طالبان را متهم کرد که از طریق جمع‌آوری اسلحه بر مردم فشار وارد می‌کنند. او گفت در مرحله نخست، مردم همه سلاح‌های دولتی را تحویل دادند و در مرحله دوم نیز اسلحه‌های شخصی آنان جمع‌آوری شد؛ اقدامی که به گفته او برخلاف دستور رهبر طالبان بوده است.

او افزود اکنون مرحله سوم آغاز شده و برخی افراد پایین‌رتبه طالبان مردم را مجبور می‌کنند در بدل اسلحه پول بپردازند.

دفاع از آموزش دختران

او از طالبان خواست راه آموزش و تحصیل دختران را باز کنند و گفت که پیامبر اسلام با آموزش دختران مخالفتی نداشت. به گفته او، مخالفت با تحصیل و آموزش زنان در هیچ دین و آیینی جایگاهی ندارد.

آخرین درخواست از طالبان

واعظ‌زاده بهسودی تاکید کرد که عالمان دینی شیعه دیگر به طالبان مشوره و توصیه نخواهند کرد و این سخنان را «آخرین درخواست» خود خواند.

او گفت: «در این سال‌ها، بارها نصیحت، خیرخواهی، مشوره و راهنمایی کردیم، اما گوش طالبان کر است.»

او در بخش دیگری از سخنانش به تنش‌ها در مناطق مرکزی و مسئله کوچی‌ها پرداخت و گفت فشارها در این مناطق هر سال بیشتر می‌شود.

به گفته او، موضوع کوچی‌ها یک معضل تاریخی و جنجالی است و سال گذشته نیز شماری از افراد بی‌گناه در درگیری‌های میان کوچی‌ها و ده‌نشین‌ها کشته شدند.

واعظ‌زاده بهسودی از طالبان خواست توافقنامه‌ای را که سه سال پیش میان نمایندگان کوچی‌ها و ده‌نشین‌ها با حضور مقام‌های محلی غزنی امضا شده بود، عملی کنند؛ توافقی که بر اساس آن کوچی‌های مسلح نباید وارد مناطق مسکونی شوند. او گفت با وجود این توافق، هنوز هم کوچی‌های مسلح وارد این مناطق می‌شوند.

این عالم دینی همچنین خواستار پرداخت دیه یا اجرای قصاص برای قربانیان درگیری‌های سال گذشته میان کوچی‌ها و ده‌نشین‌ها شد.

سازمان ملل: پنج نفر در لغمان در یک روز براثر بارندگی و سیل جان باختند

۷ جوزا ۱۴۰۵، ۱۰:۲۳ (‎+۱ گرینویچ)

دفتر هماهنگی کمک‌های بشردوستانه سازمان ملل می‌گوید که بارش شدید باران و سیلاب‌های ناگهانی طی یک روز در ولایت لغمان جان پنج نفر از جمله یک کارمند شورای پناهندگان دنمارک را گرفته است. به گفته اوچا، این سیلاب‌ها به زیرساخت‌ها و زمین‌های زراعتی آسیب رسانده است.

در گزارش هفتگی وضعیت بشردوستانه منطقه‌ای اوچا آمده است که جاری شدن سیلاب در روزهای اول و دوم جوزا ولایت‌های شمالی بغلان، تخار و بدخشان را تحت تاثیر قرار داده و شاهراه کابل–جلال‌آباد را نیز به‌گونه موقت مسدود کرده است.

به گفته اوچا، این رویدادهای طبیعی به خانه‌ها، زمین‌های زراعتی و منابع معیشتی آسیب رسانده و دست‌کم ۲۶۰ خانواده را در ولایت‌های شمال و شمال‌شرق افغانستان متاثر کرده است.

طالبان در چهارم جوزا اعلام کرد که در پی بارندگی و جاری شدن سیل در ولایت‌های پنجشیر، پکتیا، بغلان و تخار، دست‌کم ۱۱ نفر جان باخته و ۱۵ تن دیگر زخمی شده‌اند.

ریاست هواشناسی افغانستان پیش‌بینی کرده است که در روزهای ششم و هفتم جوزا احتمال بارندگی شدید، همراه با رعد و برق و خطر وقوع سیلاب در ۱۱ ولایت کشور وجود دارد.

بر بنیاد آمارهای طالبان از آغاز بارندگی‌های امسال (ششم حمل) تاکنون بیش از ۲۵۰ نفر در سراسر افغانستان جان باخته‌اند.

روسیه برای حل اختلافات بین پاکستان و طالبان اعلام آمادگی کرد

۷ جوزا ۱۴۰۵، ۰۳:۵۶ (‎+۱ گرینویچ)

الکساندر ونددیکتوف، معاون دبیر شورای امنیت روسیه، در دیدار با آزاد سجاد خان، معاون مشاور امنیت ملی نخست وزیر پاکستان، اعلام کرد که روسیه آماده کمک به حل اختلافات بین پاکستان و طالبان است.

ونددیکتوف گفت: «ما خواهان عادی‌سازی اوضاع در مرز پاکستان و افغانستان هستیم. امیدواریم طرفین دوباره بر سر میز مذاکره بنشینند و اختلافات خود را از راه سیاسی-دیپلماتیک حل کنند.»

الکساندر ونددیکتوف خطاب به معاون مشاور امنیت ملی نخست‌وزیر پاکستان افزود: «اگر شما مناسب بدانید، ما آماده‌ایم به این فرآیند کمک همه‌جانبه ارائه دهیم.»

این دیدار روز چهارشنبه ششم جوزا در حاشیه مجمع بین‌المللی امنیتی مسکو انجام شد.

معاون دبیر شورای امنیت روسیه در بخش دیگری از سخنان خود به توسعه مناسبات دوجانبه اشاره کرد و افزود که روابط روسیه و پاکستان در تمام زمینه‌ها به شکلی پویا در حال توسعه است.

وی با تاکید بر اینکه پاکستان یک شریک مهم برای مسکو در منطقه به شمار می‌رود، خواستار افزایش و تقویت همکاری‌ها میان شوراهای امنیت دو کشور شد.

این چندمین بار است که روسیه برای میانجیگری بین پاکستان و طالبان اعلام آمادگی کرده است.

اعلام آمادگی مجدد مسکو برای میانجی‌گری در حالی صورت می‌گیرد که روابط میان اسلام‌آباد و طالبان در ماه‌های گذشته به دلیل مسائل امنیتی مرزی، به شدت تیره شده است.

مقامات پاکستانی بارها طالبان افغانستان را متهم کرده‌اند که به شبه‌نظامیان تحریک طالبان پاکستان (تی‌تی‌پی) پناه داده‌اند؛ گروهی که حملات مرگباری را در خاک پاکستان انجام داده است. در مقابل، اداره طالبان این اتهامات را رد کرده و مشکلات امنیتی پاکستان را مسأله‌ای داخلی دانسته است.

شهباز شریف، نخست‌وزیر پاکستان در سالروز هسته‌ای شدن این کشور گفته است که «رژیم» طالبان به فعالیت‌های هند علیه پاکستان کمک می‌کند. او تاکید کرد که اسلام‌آباد به عملیات نظامی خود علیه طالبان افغان برای نابود کردن تهدیدها در خاک افغانستان ادامه خواهد داد.

  • شهباز شریف: رژیم طالبان با هند برای تخریب پاکستان همکاری می‌کند

    شهباز شریف: رژیم طالبان با هند برای تخریب پاکستان همکاری می‌کند

روسیه تنها کشوری است که اداره طالبان را به رسمیت شناخته است. دو طرف روز چهارشنبه ششم جوزا در حاشیه مجمع امنیتی بین‌المللی مسکو، توافق‌نامه‌ همکاری‌های نظامی-فنی امضا کردند.

  • وزیر دفاع طالبان با دبیر شورای امنیت ملی روسیه در مسکو دیدار کرد

    وزیر دفاع طالبان با دبیر شورای امنیت ملی روسیه در مسکو دیدار کرد