• العربية
  • پښتو
  • English
Brand
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
  • پوسته
  • زبان
    • العربية
    • پښتو
    • English
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به ولانت‌مدیا است.
volant media logo

ترامپ می‌گوید با نتانیاهو و حزب‌الله لبنان درباره توقف درگیری گفت‌وگو کرده است

۱۱ جوزا ۱۴۰۵، ۲۰:۳۶ (‎+۱ گرینویچ)به‌روزرسانی: ۰۰:۰۳ (‎+۱ گرینویچ)

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور امریکا گفت که از طریق واسطه‌ها با گروه حزب‌الله لبنان گفت‌وگو کرده و تعهد گرفته که به اسرائیل حمله نکند. نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل نیز در گفت‌وگو با ترامپ موافقت کرده نیرویی را که قرار بود به جنوب لبنان حمله کند، عقب بکشد.

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور امریکا دوشنبه، ۱۱ جوزا در شبکه اجتماعی تروث سوشیال نوشت: «تماس بسیار سازنده‌ای با نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل، داشتم. او موافقت کرد که هیچ نیرویی به بیروت نخواهد رفت و نیروهایی که در راه است، برخواهند گشت.»

رئیس‌جمهور امریکا افزود: «از طریق نمایندگان عالی‌رتبه، تماس بسیار خوبی با حزب‌الله داشتم و آنها موافقت کردند که تیراندازی‌ها به سمت اسرائیل را متوقف کنند.»

این در حالی است که هیچ رئیس‌جمهور امریکایی تاکنون با حزب‌الله، گروه متحد جمهوری اسلامی به‌طور مستقیم یا غیرمستقیم گفت‌وگو نکرده است. این گروه توسط ایالات متحده به عنوان یک سازمان تروریستی شناخته می‌شود.

آتش بس محدود

سفارت لبنان در واشنگتن روز دوشنبه ۱۲ جوزا اعلام کرد که کشورش با اسرائیل به یک آتش‌بس محدود دست یافته است. بر مبنای این توافق، حملات اسرائیل بر بیروت و حومه‌های تحت نفوذ حزب‌الله را متوقف می‌کند و در برابر، حزب‌الله حمله به اسرائیل را متوقف خواهد کرد.

این توافق پایان جنگ خوانده نشده است و مقام‌های لبنانی گفتند گفت‌وگوها برای گسترش آن روز چهارشنبه در واشنگتن ادامه می‌یابد.

با وجود اعلام این آتش‌بس محدود، درگیری‌ها در جنوب لبنان شام دوشنبه ادامه یافت.

پربازدیدترین‌ها

معاون حقانی به هزاره‌ها گفت 'شهرک امید سبز را ترک نکنید'
۱

معاون حقانی به هزاره‌ها گفت 'شهرک امید سبز را ترک نکنید'

۲

اندیشکده‌ امریکایی: طالبان معادن افغانستان را به سبک شورشیان مدیریت می‌کند

۳

گزارشگر سازمان ملل می‌گوید به رگبار بستن چند نفر به دست طالبان بررسی شود

۴

کرزی: اکنون زمان ندامت و مصالحه است

۵

پایدار یا فرسوده؛ آیا حاکمیت طالبان پنج سال دیگر دوام می‌آورد؟

•
•
•

مطالب بیشتر

تلاش لندن برای احیای روابط اقتصادی با بیجینگ؛ نخست‌وزیر بریتانیا راهی چین شد

۷ دلو ۱۴۰۴، ۱۲:۰۹ (‎+۰ گرینویچ)
100%

کی‌یر استارمر، نخست‌وزیر بریتانیا، روز سه‌شنبه، ۷ دلو برای نخستین سفر رسمی راهی چین می‌شود. این نخستین سفر یک رهبر بریتانیا از سال ۲۰۱۸ به چین به شمار می‌رود.

آقای استارمر قرار است در جریان این سفر با شی جی پینگ، رئیس‌جمهور چین و لی چیانگ، نخست‌وزیر این کشور دیدار کند.

محور اصلی گفت‌وگوها توسعه همکاری‌های اقتصادی، جذب سرمایه‌گذاری و گسترش دسترسی شرکت‌های بریتانیایی به بازار چین اعلام شده است.

انتظار می‌رود پیتر کایل، وزیر تجارت بریتانیا و ده‌ها مدیر ارشد شرکت‌های بزرگ نیز او را همراهی کنند.

بریتانیا در پی جذب فناوری و سرمایه‌گذاری چین و همچنین دسترسی بیشتر به دومین اقتصاد بزرگ جهان برای خدمات مالی، صنعت موتر سازی و صادرات ویسکی اسکاتلندی است.

دولت بریتانیا این سفر را مبتنی بر «عمل‌گرایی واقع‌بینانه» توصیف کرده و تأکید دارد که در کنار حفظ گفت‌وگوی دیپلوماتیک با چین، همچنان نسبت به مسائل امنیتی و مداخلات خارجی حساس خواهد بود.

سفر استارمر در حالی انجام می‌شود که روابط لندن و واشنگتن در پی سیاست‌های تجاری و مواضع جنجالی دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور امریکا، با تنش‌هایی همراه شده و برخی متحدان سنتی امریکا در حال بازنگری در رویکرد خود نسبت به چین هستند.

سفر استارمر به چین در حالی انجام می‌شود که نشانه‌هایی از ترک برداشتن تلاش او برای حفظ رابطه‌ای گرم با دونالد ترامپ دیده می‌شود. این تلاش پیش‌تر با توافقی تجاری همراه شد و تعرفه‌های امریکا بر صنایع کلیدی موترسازی و هوافضای بریتانیا را کاهش داد.

بریتانیا امیدوار است این سفر به تقویت اقتصاد این کشور کمک کند، اما در عین حال با خطر خشم منتقدان سرسخت چین در داخل کشور و همچنین دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور امریکا روبه‌روست.

اقتصاد بریتانیا به عنوان ششمین اقتصاد بزرگ جهان و همچنین محبوبیت آقای استارمر، هر دو به تقویت نیاز دارند.

دولت او در تحقق وعده‌های رشد اقتصادی و کاهش بحران هزینه‌های زندگی برای میلیون‌ها خانوار با مشکل مواجه بوده است.

حزب کارگر در نظرسنجی‌ها از حزب راست افراطی «ریفورم یوکی» عقب افتاده و برخی نمایندگان نگران حزب به‌طور علنی درباره جایگزینی استارمر با چهره‌ای کاریزماتیک‌تر، مانند اندی برنام، شهردار منچستر را مطرح کرده‌اند.

تحلیلگران این سفر را نشانه تلاش بریتانیا برای ایجاد توازن میان روابط با امریکا و چین و دستیابی به فضای مانور مستقل‌تر در سیاست خارجی ارزیابی می‌کنند.

ناظران بر این باورند که این سفر در کنار سفر نخست‌وزیر کانادا و صدراعظم آلمان، نشان می‌دهد اروپا و متحدان امریکا دارند رویکرد همکاری کنترول‌شده با چین را در پیش بگیرند.