• العربية
  • پښتو
  • English
Brand
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
  • پوسته
  • زبان
    • العربية
    • پښتو
    • English
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به ولانت‌مدیا است.
volant media logo

امریکا می‌گوید مذاکرات اسرائیل و لبنان در مسیر توافق جامع قرار دارد

۱۳ جوزا ۱۴۰۵، ۰۲:۵۶ (‎+۱ گرینویچ)

تامی پیکوت، سخنگوی وزارت خارجه امریکا با اشاره به برگزاری چهارمین دور گفت‌وگوهای مستقیم هیات‌های سیاسی و امنیتی اسرائیل و لبنان گفت این مذاکرات در مسیر پیشرفت و توافق جامع قرار دارد و دور دیگری از این گفت‌وگوها چهارشنبه برگزار می‌شود.

او گفت: «ما از ناکامی‌های ۲۰ سال گذشته فاصله می‌گیریم و به سوی توافقی جامع حرکت می‌کنیم که هدف آن بازگرداندن حاکمیت لبنان و تضمین امنیت اسرائیل است.»

پیکوت تاکید کرد: «ایالات متحده همچنان به طور کامل به تسهیل این مذاکرات تاریخی متعهد است.»

•
•
•

مطالب بیشتر

امریکا و سپاه پاسداران از حمله به مواضع یکدیگر خبر دادند

۱۳ جوزا ۱۴۰۵، ۰۱:۳۲ (‎+۱ گرینویچ)
امریکا و سپاه پاسداران از حمله به مواضع یکدیگر خبر دادند
100%

سپاه پاسداران اعلام کرد که نیروی هوا‌فضای آن در پاسخ به حمله‌ پرتابه‌های امریکا به یک دکل مخابراتی این نیروی نظامی در جنوب جزیرۀ قشم، پایگاه هوایی و بالگردی ایالات‌متحده در یکی از کشورهای منطقه و همچنین مرکز ناوگان پنجم دریایی امریکا را هدف حملات موشکی و پهپادی قرار داده است.

این اطلاعیه همچنین با اشاره به اینکه در اواخر شب‌گذشته ارتش امریکا یک نفتکش ایرانی را در حوالی تنگۀ هرمز مورد اصابت پرتابه هوایی قرار داد و این نفتکش از محل موتورخانه دچار خسارت شد، می‌گوید در پاسخ به این حمله و «نقض مقررات تنگه هرمز»، یک شناور متعلق به امریکا و اسرائیل به‌نام پانایا هدف موشک‌های نیروی دریایی سپاه قرار گرفت.

فرماندهی مرکزی ایالات متحده، سنتکام، نیز اعلام کرد که نیروهای امریکایی در پاسخ به تلاش‌های جمهوری اسلامی برای حمله در سراسر خاورمیانه، در ۱۲ جوزا، چند موشک بالستیک و پهپاد ایرانی و یک ایستگاه کنترول زمینی نظامی در قشم را منهدم کردند.

به گفته سنتکام، جمهوری اسلامی چند موشک بالستیک به سمت کشورهای همسایه منطقه شلیک کرد، اما هیچ‌کدام به اهداف مورد نظر اصابت نکردند و هیچ‌یک از نیروهای امریکایی نیز آسیب ندیدند.

سنتکام همچنین، «ادعای سپاه پاسداران مبنی بر اینکه با موشک و پهپاد به مقر ناوگان پنجم ایالات متحده در بحرین و یک پایگاه هوایی ایالات متحده در منطقه حمله کرده است» را تکذیب کرد.

سنتکام تاکید کرد: «تمام حملات ایران به نیروهای امریکایی شکست خورد و نیروهای امریکایی هوشیارند و آماده دفاع در برابر تجاوز بی‌مورد ایران هستند.»

در همین حال، ستاد کل ارتش کویت اعلام کرد که پدافند هوایی این کشور برای دومین بار حملات موشکی و پهپادی را دفع کرده است.

ستاد کل ارتش کویت در بیانیه‌ای گفت که هرگونه صدای انفجار، نتیجه رهگیری حملات خصمانه توسط سامانه‌های پدافند هوایی کویت بوده است.

ارتش امریکا یک نفت‌کش عازم ایران را با موشک هلفایر هدف قرار داد

۱۲ جوزا ۱۴۰۵، ۲۳:۲۰ (‎+۱ گرینویچ)
ارتش امریکا یک نفت‌کش عازم ایران را با موشک هلفایر هدف قرار داد
100%

فرماندهی مرکزی ایالات متحده (سنتکام) اعلام کرد که نیروهای امریکایی یک نفتکش بدون بار به نام «ام‌تی لکسی» را هنگام حرکت به سوی جزیره خارک در آب‌های بین‌المللی متوقف کرده‌اند.

به گفته سنتکام، این نفتکش که با پرچم بوتسوانا تردد می‌کرد، طی ۲۴ ساعت چندین بار هشدارها و دستورالعمل‌های نیروهای امریکایی را نادیده گرفته است.

سنتکام افزود که پس از بی‌توجهی خدمه به هشدارهای مکرر، یک هواپیمای امریکایی با شلیک موشک هلفایر به موتورخانه کشتی، آن را از حرکت بازداشت و مانع از ادامه مسیر آن به سوی ایران شد.

این فرماندهی همچنین اعلام کرد که از زمان آغاز محاصره دریایی بنادر ایران، نیروهای امریکایی شش کشتی تجاری را از حرکت بازداشته و ۱۲۲ کشتی دیگر را وادار به تغییر مسیر کرده‌اند.

به گفته سنتکام، این اقدامات در چارچوب محاصره دریایی اعمال‌شده از سوی دولت دونالد ترامپ انجام می‌شود. واشنگتن می‌گوید هدف از این فشارها وادار کردن تهران به مذاکره بر سر توافقی جدید با ایالات متحده است.

مقام‌های ایرانی تاکنون واکنشی به این ادعاها نشان نداده‌اند.

۴۸ نفر بر اثر ابتلا به ابولا در کنگو جان باخته‌اند

۱۲ جوزا ۱۴۰۵، ۲۲:۵۸ (‎+۱ گرینویچ)
۴۸ نفر بر اثر ابتلا به ابولا در کنگو جان باخته‌اند
100%

سازمان بهداشت جهانی روز سه‌شنبه اعلام کرد که از زمان شیوع ابولا در جمهوری دموکراتیک کنگو، ۳۲۱ مورد تاییدشده و ۱۱۶ مورد مشکوک ابتلا به این بیماری ثبت شده است. بر اساس آمار این سازمان، تاکنون ۴۸ نفر جان خود را از دست داده‌اند و شش نفر نیز بهبود یافته‌اند.

سازمان بهداشت جهانی همچنین اعلام کرد که در اوگاندا تا کنون ۹ مورد ابتلا به ویروس ابولا تایید شده است. با این حال، وزارت بهداشت اوگاندا بعداً از شناسایی شش مورد جدید خبر داد که شمار کل مبتلایان تاییدشده در این کشور به ۱۵ نفر رسیده‌اند.

این وزارتخانه در بیانیه‌ای در شبکه اجتماعی اکس اعلام کرد که موارد جدید در میان افرادی شناسایی شده‌اند که با بیماران مبتلا در تماس بوده‌اند.

سازمان بهداشت جهانی روز جمعه گفته بود که ۹۰۶ مورد مشکوک به ابتلا به سویه «بوندیبوگیو» ابولا در کنگو تحت بررسی قرار دارد؛ آماری که شامل ۲۲۳ مورد مرگ مشکوک نیز می‌شد.

پس از آن، مدیرکل مراکز وقایه و کنترول بیماری‌های افریقا در یادداشتی که روز یکشنبه در روزنامه فایننشال تایمز منتشر شد، اعلام کرد که بیش از یک‌هزار و ۱۰۰ مورد مشکوک در دست بررسی قرار دارد.

با این حال، سخنگوی سازمان بهداشت جهانی گفت شمار موارد مشکوک پس از بررسی‌های بیشتر به‌طور قابل توجهی کاهش یافته است. به گفته او، بسیاری از این موارد پس از آزمایش و ارزیابی‌های پزشکی از فهرست موارد مشکوک خارج شده‌اند، زیرا مشخص شده به بیماری‌های دیگری مبتلا بوده‌اند یا تنها علائم محدودی داشته‌اند.

او افزود که آمار موارد مشکوک همچنان ممکن است با ادامه آزمایش‌ها و تحقیقات تغییر کند.

ارتش پاکستان از کشته شدن ۱۷ شورشی در بلوچستان خبر داد

۱۲ جوزا ۱۴۰۵، ۲۲:۵۲ (‎+۱ گرینویچ)
ارتش پاکستان از کشته شدن ۱۷ شورشی در بلوچستان خبر داد
100%

ارتش پاکستان روز سه‌شنبه اعلام کرد که نیروهای امنیتی این کشور در چندین عملیات در ایالت بلوچستان، ۱۷ جنگجوی بلوچ را کشته‌اند. این عملیات‌ در پی انفجار مرگبار ۲۴ می در نزدیکی یک خط راه‌آهن انجام شده است. ارتش مدعی است افراد کشته‌شده در چندین حمله و فعالیت مسلحانه دست داشتند.

در این بیانیه آمده است که نیروهای امنیتی چندین مخفیگاه این افراد را هدف قرار داده‌اند و در جریان عملیات، سلاح، مهمات، مواد انفجاری و بمب‌های دست‌ساز کشف و ضبط شده است.

ارتش پاکستان جنگجویان را اعضای «فتنه هندوستان» خوانده است؛ نامی که پاکستان بر ارتش آزادی بخش بلوچستان گذاشته است.

بلوچستان در سال‌های اخیر شاهد افزایش حملات گروه‌های جدایی‌طلب بلوچ بوده است. این گروه‌ها دولت پاکستان را به بهره‌برداری از منابع طبیعی منطقه بدون تامین حقوق و منافع ساکنان محلی متهم می‌کنند.

حوالی صبح یکشنبه، ۳ جوزا یک حمله انتحاری با موتر بمب‌گذاری‌شده بر قطار حامل سربازان در شهر کویته، مرکز ایالت بلوچستان در جنوب غربی پاکستان، دست‌کم ۲۴ کشته و بیش از ۵۰ زخمی برجای گذاشت.

ارتش آزادی‌بخش بلوچ مسئولیت این حمله را بر عهده گرفته است. بنا به گزارش‌ها، چندین خانه و ساختمان مجاور خط آهن به شدت آسیب دیده‌اند. تصاویر منتشرشده در فضای مجازی، موترها و واگن‌های سوخته قطار را نشان می‌دهد که به پهلو افتاده‌اند و ستون‌های ضخیمی از دود سیاه را به آسمان می‌فرستند.

مقام‌های پاکستانی بارها هند را به حمایت از گروه‌های جدایی‌طلب بلوچ متهم کرده‌اند، اما دهلی‌نو این اتهام را رد کرده است.

در ماه‌های اخیر، حملات شورشیان در بلوچستان و مناطق هم‌مرز با افغانستان افزایش یافته و به یکی از چالش‌های امنیتی اصلی پاکستان تبدیل شده است.

وزیر امور خارجه بنگلادش به عنوان رئیس بعدی مجمع عمومی سازمان ملل انتخاب شد

۱۲ جوزا ۱۴۰۵، ۲۰:۰۲ (‎+۱ گرینویچ)
وزیر امور خارجه بنگلادش به عنوان رئیس بعدی مجمع عمومی سازمان ملل انتخاب شد
100%

خلیل‌الرحمن، وزیر امور خارجه بنگلادش، به عنوان رئیس هشتاد و یکمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل انتخاب شد. او با کسب ۹۹ رای از مجموع ۱۹۰ رای، رقیب خود از بخش یونانی‌نشین قبرس را که ۹۱ رای به دست آورده بود، شکست داد و جایگزین آنالنا بربوک، وزیر خارجه پیشین آلمان شد.

این دیپلومات کهنه‌کار از ماه سپتامبر امسال ریاست مجمع عمومی سازمان ملل، متشکل از نمایندگان ۱۹۳ کشور عضو، را بر عهده خواهد گرفت.

آنالنا بربوک، رئیس فعلی مجمع عمومی، انتخاب خلیل‌الرحمن را تبریک گفت و اظهار داشت که تجربه طولانی او در عرصه دیپلوماسی می‌تواند به تقویت همکاری‌های بین‌المللی کمک کند.

خلیل‌الرحمن نیز پس از انتخاب شدن گفت که جنگ‌ها و بحران‌های کنونی، اعتماد به سازمان ملل را کاهش داده است. او تاکید کرد که برای مقابله با این چالش‌ها، پیشگیری از درگیری‌ها و یافتن راه‌حل‌های سیاسی برای بحران‌ها را در اولویت قرار خواهد داد.

رئیس جدید مجمع عمومی همچنین وعده داد از ماموریت‌های حفظ صلح حمایت کند و برای افزایش نقش و مشارکت زنان در بخش‌های مختلف سازمان ملل تلاش کند.

آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد، نیز انتخاب خلیل‌الرحمن را تبریک گفت و تجربه سیاسی او را سرمایه‌ای ارزشمند برای موفقیت مجمع عمومی دانست. گوترش همچنین از تلاش‌های آنالنا بربوک در حمایت از حقوق زنان قدردانی کرد.

ریاست خلیل الرحمان هم‌زمان خواهد بود با یکی از مهم‌ترین رویدادها در تقویم سازمان ملل: انتخاب جانشین آنتونیو گوترش، دبیرکل این سازمان، که دوره ماموریتش در ۳۱ دسامبر ۲۰۲۶ به پایان می‌رسد.

آقای رحمان بیش از چهار دهه تجربه در عرصه دیپلماسی و همکاری‌های چندجانبه را با خود به این سمت می‌آورد. او از ماه فبروری سال جاری کارش را به عنوان وزیر امور خارجه بنگلادش آغاز کرد و پیش از آن، مشاور امنیت ملی بوده است.

او در سال ۱۹۷۹ به وزارت خارجه بنگلادش پیوست. او همچنین در نیویارک و ژنو سمت‌های ارشد متعددی را در سازمان ملل متحد بر عهده داشته است.

پربازدیدترین‌ها

وزارت امنیت داخلی امریکا می‌گوید میرزا کتوازی بر اساس قانون مهاجرت قابل اخراج است
۱

وزارت امنیت داخلی امریکا می‌گوید میرزا کتوازی بر اساس قانون مهاجرت قابل اخراج است

۲

وزیر خارجه امریکا می‌گوید پناهجویان افغان در قطر به امریکا منتقل نمی‌شوند

۳

وزیران داخله طالبان و سوریه در عربستان سعودی دیدار کردند

۴

نماینده پارلمان اروپا: دعوت از طالبان به بروکسل، اعتبار و امنیت اروپا را تضعیف می‌کند

۵

یک مرد افغان به ظن قتل همسر سابقش در آلمان بازداشت شد