• العربية
  • پښتو
  • English
Brand
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
  • پوسته
  • زبان
    • العربية
    • پښتو
    • English
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به ولانت‌مدیا است.
volant media logo

رسانه‌های ایران: ۴۱۷ میلیون متر مکعب آب از افغانستان وارد سیستان‌و‌بلوچستان شد

۱۶ جوزا ۱۴۰۵، ۱۵:۳۴ (‎+۱ گرینویچ)

رسانه ایرانی فارس‌نیوز گزارش داد که ۴۱۷ میلیون متر مکعب آب رودخانه هلمند وارد استان سیستان‌ و بلوچستان شده است. این رسانه نوشت که درحالی‌که میزان آب ورودی به چاه‌نیمه‌های این استان از اواخر حمل تا اوایل جوزا دو برابر شده است اما این مقدار نیمی از حقابه ایران است.

رسانه فارس‌نیوز ایران شنبه، ۱۶ جوزا در گزارشی نوشت که آب وارد شده از افغانستان به مناطق شمالی استان سیستان‌ و بلوچستان شده است.

این رسانه مدعی شده که افغانستان یکی از پرباران‌ترین دورهای خود را پشت سر می‌گذارد.

در گزارش آمده است که طبق معاهده هیرمند که در سال ۱۳۵۳ امضا شده، افغانستان باید سالانه ۸۵۰ میلیون متر مکعب آب به ایران بدهد.

افغانستان در سال جاری شاهد بارش باران بوده و در برخی مواقع باعث جاری سیلاب شده و خسارت‌های گسترده را برجای گذشته است.

مقامات طالبان تاکنون درباره رهاسازی میزان آب به سمت ایران ابرازنظر نکرده‌اند.

مقامات جمهوری اسلامی و طالبان در سال‌های اخیر درباره حقابه گفت‌وگو کرده‌اند اما جمهوری اسلامی از این مذاکرات راضی نیست و خواهان تامین حقابه از رودخانه هلمند است.

براساس اطلاعات وزارت کشاورزی ایران، از هر ۱۰ لیتر آب به کار رفته در کشاورزی در این کشور، حدود ۷ لیتر هدر می‌رود و تنها ۳ لیتر به هدف می‌رسد.

محمد حب وطن، رئیس گروه نظارت و توسعه حکمرانی آب ایران گفت که استفاده نکردن از تجهیزات و شیوه‌های نوین آبیاری سبب شده تا بهره‌وری آب در کشاورزی این کشور به نازل‌ترین سطوح خود برسد.

پربازدیدترین‌ها

مربای مادر رئیس استخبارات بریتانیا که دل کرزی را برد
۱

مربای مادر رئیس استخبارات بریتانیا که دل کرزی را برد

۲

زندانی امریکایی که دروازه گفت‌وگوهای طالبان و ایالات متحده را گشود

۳

یک مرد افغان در اقامتگاه پناهجویان در آلمان به ضرب چاقو کشته شد

۴

ملل متحد مرگ کارمند زن خود در کابل را تایید کرد

۵

'لغو پرواز افغان‌های اخراجی'؛ طالبان خواستار دیپلومات‌‌های بیشتر در آلمان است

•
•
•

مطالب بیشتر

برنامه محو فلج اطفال با هزینه یک میلیون دالر در قندهار شفاخانه می‌سازد

۱۶ جوزا ۱۴۰۵، ۱۵:۲۸ (‎+۱ گرینویچ)
برنامه محو فلج اطفال با هزینه یک میلیون دالر در قندهار شفاخانه می‌سازد
100%

برنامه محو فلج اطفال اعلام کرد که کار ساخت یک مرکز صحی با هزینه یک میلیون دالر در قندهار در حال انجام است. این شفاخانه دارای ۳۰ بستر با حمایت مالی سازمان «چالش میراث پولیو» در ولسوالی معروف قندهار ساخته می‌شود.

برنامه محو فلج اطفال شنبه، ۱۶ جوزا در خبرنامه‌ای نوشت قرار است این مرکز صحی تا یک سال دیگر به بهره‌برداری سپرده می‌شود.

این شفاخانه در بخش‌های مراقبت‌های ویژه، ولادی، کودکان و مادر، دندان، چشم، تغذیه و واکسیناسیون خدمات ارائه کند.

این برنامه نوشت که مرکز صحی دارای تجهیزات و امکانات پیشترفته و مهم از جمله، بانک خون، اکسری، التراسوند خواهد بود. به گفته برنامه محو فلج اطفال، این مرکز نیازهای اولیه صحی باشندگان ولسوالی معروف و مناطق اطراف آن را برآورده خواهد کرد.

سازمان «چالش میراث فلج پولیو» ابتکاری است که با حمایت حکومت‌های مختلف و برنامه جهانی محو فلج اطفال ایجاد شده است.

برنامه محو فلج اطفال نوشت ساخت مراکز صحی جدید در زون‌های مختلف افغانستان برنامه‌ریزی شده است که ساخت شفاخانه ولسوالی معروف بخشی از این طرح است.

طالبان در هرات «عملیات گسترده بازداشت زنان» را به‌دلیل حجاب آغاز کرد

۱۶ جوزا ۱۴۰۵، ۱۴:۵۶ (‎+۱ گرینویچ)
طالبان در هرات «عملیات گسترده بازداشت زنان» را به‌دلیل حجاب آغاز کرد
100%

شماری از باشندگان هرات روز شنبه به افغانستان اینترنشنال خبر دادند که ماموران طالبان عملیات وسیع را برای بازداشت زنان به‌دلیل حجاب در نقاط مختلف این شهر آغاز کرده است. به گفته منابع، افراد طالبان تنها در جاده نخودبریزی‌های این شهر بیش از ۲۰ زن را بازداشت کردند.

منابع مطلع در هرات شنبه، ۱۶ جوزا در تماس با افغانستان اینترنشنال گفتند که ماموران طالبان همه مرد بودند و این عملیات را در نقاط مختلف شهر از جمله، جاده لیلامی‌فروشی و ساحه نخودبریزی‌های شهر هرات به راه انداخته‌اند.

شاهدان گفتند ماموران طالبان شماری از زنان را از مرکز خرید الماس شرق در جاده ولایت و منطقه قصر هرات نیز بازداشت کردند.

شاهدان عینی گفتند که ماموران طالبان چوب به دست دارند و زنانی را که حجاب مورد نظر این گروه را رعایت نکرده‌اند بازداشت می‌کنند. به گفته این شاهدان، زنان هنگام بازداشت و بازرسی مقاومت و فریاد می‌زدند.

به گفته این منابع که به دلایلی امنیتی نخواستند هویت شان ذکر شود، طالبان نخست شماری از زنان را از از جاده‌ لیلامی و سپس از دیگر نقاط شهر بازداشت کرده است.

یک دکاندار در جاده لیلامی هرات گفت: «فعلا هیچ زنی در این جاده دیده نمی‌شود. برخی زنان را طالبان بازداشت کرد و شماری از آنها با فریاد از منطقه فرار کردند.» او افزود که بسیاری از زنان بازداشت شده حجاب مناسب داشتند و تمام بدن آنها پوشیده بودند.

شاهدان عینی گفتند که طالبان پس از بازداشت زنان، آنها را با خود بردند.

  • طالبان در هرات دستور داد زنانی که صورت خود را نمی‌پوشانند، «بازداشت شوند»

    طالبان در هرات دستور داد زنانی که صورت خود را نمی‌پوشانند، «بازداشت شوند»

به گفته یک شاهد عینی، زنی که حجاب کامل داشت و طالبان او را بازداشت کرده بود از داخل موتر خطاب به مردانی که تماشا می‌کردند، گفت «شما بی‌غیرت هستید که ناموس تان را می‌برند ولی شما فقط تماشا می‌کنید.»

اداره امر به معروف طالبان در هرات روز جمعه هشدار داد با زنانی که بدون رعایت حجاب مورد نظر این گروه، با چهره نمایان و آرایش به اماکن عمومی می‌روند، «برخورد خواهد شد.»

این اداره تاکید کرده بود زنانی که از دستور حجاب اجباری سرپیچی کنند، بازداشت و زندانی خواهند شد.

شماری از زنان در هرات به‌طور سنتی از مانتو و حجاب‌های ایرانی و عربی به جای چادری، استفاده می‌کنند.

قانون امر به معروف طالبان صورت زنان را «عورت» دانسته و محتسبان این گروه تاکید دارند زنان حجابی به تن کنند که صورت آنها را کاملا بپوشاند.

پیش از این نیز، طالبان در هرات دسترسی زنان به خدمات عمومی در ادارات دولتی را به دلیل نپوشیدن چادری منع کرده بود.

افزایش بی‌سابقه جرایم؛ طالبان در یک ماه نزدیک به دو هزار نفر را بازداشت کرده است

۱۶ جوزا ۱۴۰۵، ۱۴:۱۰ (‎+۱ گرینویچ)
افزایش بی‌سابقه جرایم؛ طالبان در یک ماه نزدیک به دو هزار نفر را بازداشت کرده است
100%

بررسی‌های افغانستان اینترنشنال نشان می‌دهد که میزان جرایم جنایی و سازمان‌یافته در شهرهای بزرگ افغانستان به‌طور چشمگیری افزایش یافته است. بر اساس آمارهای وزارت داخله طالبان، این وزارت تنها در یک ماه گذشته هزار و ۸۷۸ نفر را در سراسر کشور به اتهام جرایم مختلف بازداشت کرده‌ است.

طبق اعلامیه‌های وزارت داخله طالبان، بازداشت‌شدگان با طیف گسترده‌ای از اتهامات شامل جرایم خرد و سازمان‌یافته، روبه‌رو هستند.

سرقت‌های زنجیره‌ای و جرایم مالی

سرقت‌های مسلحانه، دزدی طلا، تلفن همراه، پول نقد و همچنین سرقت وسایط نقلیه از جمله موتر، موتورسایکل و ریکشا از مهم‌ترین اتهامات ثبت‌شده در میان افراد بازداشت‌شده بوده است.

وزارت داخله طالبان در یکی از موارد اعلام کرده‌ است که در ۲۲ ثور امسال، ۲۲ نفر را در پیوند به سرقت‌های مسلحانه در ولایت‌های جوزجان، بلخ، نیمروز و غور بازداشت کرده‌ است.

اعلامیه‌های وزارت داخله طالبان از ثبت موارد متعدد دزدی مواشی، از جمله گاو و گوسفند، در مناطق روستایی و ولایت‌های دوردست خبر می‌دهد؛ مناطقی که بخش بزرگی از مردم برای تأمین معیشت خود به دامداری وابسته‌اند.

بازداشت متهمان توسط طالبان
100%
بازداشت متهمان توسط طالبان

همزمان، گزارش‌هایی از افزایش قاچاق و نگهداری غیرقانونی سلاح در ولایت‌های قندوز، خوست، هلمند و پکتیا منتشر شده است. طالبان همچنین از بازداشت شماری از افراد به اتهام قاچاق ارز در مناطق مرزی و شاهراه‌های کشور خبر داده‌ است.

در کنار این موارد، جرایم سازمان‌یافته نیز افزایش یافته است. طالبان مدعی‌اند که در این مدت چندین باند مسلح را متلاشی کرده‌اند.

وزارت داخله طالبان در یکی از رویدادها اعلام کرد که در ۲۳ ثور پنج نفر را در ارتباط با ربایش یک بازرگان در کابل بازداشت کرده است. به گفته این وزارت، سردسته گروه آدم‌ربایان در جریان درگیری با نیروهای طالبان کشته شده است.

سرقت‌های وسایط نقلیه
100%
سرقت‌های وسایط نقلیه

سهم عمده بازداشت‌ها؛ مواد مخدر

بخش بزرگی از بازداشت‌های ثبت‌شده در یک ماه گذشته مربوط به تولید، فروش و قاچاق مواد مخدر بوده است.

فروش و قاچاق چرس، فعالیت در کارخانه‌های پروسس مواد مخدر و قاچاق مواد مخدر صنعتی از جمله مواردی است که در اعلامیه‌های طالبان به آن اشاره شده است.

به عنوان نمونه، در ۲۰ ثور، ۱۸ نفر به اتهام فعالیت در یک کارخانه پروسس مواد مخدر در ولایت غور بازداشت شدند.

در رویدادی دیگر نیز یک نفر در ولایت نیمروز به اتهام قاچاق هزاران قرص موسوم به «تابلیت کا» بازداشت شده است.

شهروندان همواره از افزایش سرقت‌ها ابراز نگرانی کرده‌اند
100%
شهروندان همواره از افزایش سرقت‌ها ابراز نگرانی کرده‌اند

پرونده‌های قماربازی و فرار از منزل

در این میان، پرونده‌های متعددی مربوط به فرار از منزل و بازداشت افراد به اتهام قماربازی نیز به نهادهای قضایی طالبان ارجاع شده است.

طالبان در تازه‌ترین مورد از بازداشت ۲۱ نفر به اتهام قماربازی خبر داده‌ است. وزارت داخله طالبان جزئیاتی درباره مصادیق این اتهام ارائه نکرده است. این در حالی است که طالبان پیش‌تر برخی سرگرمی‌ها و بازی‌ها، از جمله بازی با کارت، را ممنوع اعلام کرد.

طالبان شماری از افراد را به اتهام نگهداری و قاچاق سلاح بازداشت کرده است
100%
طالبان شماری از افراد را به اتهام نگهداری و قاچاق سلاح بازداشت کرده است

فروپاشی ابهت امنیتی؟

طالبان پس از بازگشت به قدرت، با تکیه بر مجازات‌های بدنی و سخت‌گیرانه، برخوردهای خشن و اجرای مجازات‌های علنی، خود را به عنوان تأمین‌کننده امنیت معرفی کرد. اما حجم گسترده پرونده‌های جنایی و شمار بالای بازداشت‌ها نشان می‌دهد که لایه‌های مختلف جامعه همچنان با چالش‌های جدی امنیتی روبه‌رو هستند.

یکی از باشندگان کابل در گفت‌وگو با افغانستان اینترنشنال گفت: «در ماه‌های نخست همه می‌ترسیدند، اما اکنون ترس مجرمان از طالبان تا حد زیادی از بین رفته است. دزدی‌ها در روز روشن انجام می‌شود و به نظر می‌رسد طالبان در برخی مناطق کنترول اوضاع را از دست داده‌اند.»

طالبان همچنین شماری از افراد را به اتهام فروش و قاچاق مواد مخدر بازداشت کرده است
100%
طالبان همچنین شماری از افراد را به اتهام فروش و قاچاق مواد مخدر بازداشت کرده است

تشدید مجازات‌های خشن

همزمان با افزایش جرایم، طالبان بار دیگر به مجازات‌های سخت و خشونت‌آمیز روی آورده‌اند.

وضعیت در ولایت هرات نگران‌کننده توصیف می‌شود؛ جایی که بنا بر آمار منتشرشده، تنها در شش ماه گذشته نزدیک به ۹۰۰ نفر به اتهام سرقت بازداشت شده‌اند.

در واکنش به این وضعیت، نیروهای طالبان اخیراً دو نفر را در شهر هرات به اتهام سرقت در ملاء عام تیرباران کردند. انتشار تصاویر اجساد خون‌آلود این افراد در پشت یک موتر رنجر پولیس در شبکه‌های اجتماعی، موجی از نگرانی و انتقاد را برانگیخت.

کارشناسان معتقدند که افزایش جرایم در افغانستان بیش از آنکه صرفاً یک مسئله امنیتی باشد، ریشه در بحران اقتصادی، فقر گسترده و بیکاری فزاینده دارد. برخی ناظران می‌گویند که برخی نیروهای طالبان خود در این حوادث دخیل هستند.

طالبان می‌گوید امنیت را تأمین کرده و میزان جرایم کاهش یافته است
100%
طالبان می‌گوید امنیت را تأمین کرده و میزان جرایم کاهش یافته است

به باور آنان، اقداماتی چون گشت‌های شبانه، ایجاد ایست‌های بازرسی و حتی مجازات‌های شدید نیز تا زمانی که مشکلات اقتصادی حل نشود، تأثیر پایداری بر کاهش جرایم نخواهد داشت.

بررسی آمارهای ولایتی نشان می‌دهد که بیشترین موارد بازداشت و جرایم ثبت‌شده در ولایت‌های هرات، کابل و بلخ گزارش شده است؛ موضوعی که از دید ناظران نشانه‌ای از تشدید فشارهای اقتصادی و اجتماعی در مراکز عمده شهری افغانستان به شمار می‌رود.

هم‌زمان، طبق آخرین گزارش سازمان ملل متحد، حدود ۲۸ میلیون جمعیت افغانستان به‌شدت فقیر هستند و نیازمند کمک‌های جهانی می‌باشند.

مقام‌های طالبان و جمهوری اسلامی درباره تسریع انتقال زندانیان افغان گفت‌وگو کردند

۱۶ جوزا ۱۴۰۵، ۱۳:۲۴ (‎+۱ گرینویچ)
مقام‌های طالبان و جمهوری اسلامی درباره تسریع انتقال زندانیان افغان گفت‌وگو کردند
100%

نورمحمد متوکل، سرقنسول طالبان در مشهد، با حسن همتی‌فر، دادستان عمومی و انقلاب مرکز خراسان رضوی دیدار کرد. دو طرف درباره راه‌های پیشگیری از جرایم و راهکارهای حمایت حقوقی از زندانیان افغان گفت‌وگو و بر ضرورت تسهیل و تسریع انتقال زندانیان افغان تاکید کردند.

میلیون‌ها افغان در ایران زندگی می‌کنند و درباره شمار زندانیان افغان در این کشور آماری در دست نیست.

جمهوری اسلامی همواره از اعدام زندانیان افغان به اتهام‌های خبر می‌دهد و فعالان حقوق بشر نسبت به اعدم دسترسی این زندانیان به خدمات حقوقی و وکیل مدافع شاکی هستند.

در جریان سال‌های گذشته طالبان از انتقال شماری از زندانیان افغان از ایران خبر دادند.

سازمان حقوق بشر ایران می‌گوید که جمهوری سلامی در سال ۲۰۲۴ دست‌کم ۸۰ شهروند افغانستان را اعدام کرده است.

  • افزایش سه برابر؛ جمهوری اسلامی در ۲۰۲۴ دست‌کم ۸۰ افغان را اعدام کرد

    افزایش سه برابر؛ جمهوری اسلامی در ۲۰۲۴ دست‌کم ۸۰ افغان را اعدام کرد

به گزارش سازمان حقوق‌بشری هه‌نگاو، جمهوری اسلامی در سال ۲۰۲۵ میلادی، ۵۹ شهروند افغانستان را اعدام کرد.

طالبان با هزینه ۲۵ میلیون افغانی در هرات مسجد ساخت

۱۶ جوزا ۱۴۰۵، ۱۲:۲۹ (‎+۱ گرینویچ)
طالبان با هزینه ۲۵ میلیون افغانی در هرات مسجد ساخت
100%

طالبان از ساخت یک مسجد با هزینه ۲۵ میلیون افغانی در ولسوالی انجیل هرات خبر داد. این مسجد در چهارونیم جریب زمین ساخته شده و گنجایش دو هزار نمازگزار را دارد. این درحالی است که افغانستان با بحران شدید اقتصادی مواجه است و اخیرا ملل متحد گفت از هر چهار نفر سه تن آن غذای کافی ندارند.

خبرگزاری باختر، رسانه تحت کنترول طالبان شنبه، ۱۶ حمل گزارش داد که این مسجد در روستای نوین ولسوالی انجیل هرات به بهره‌برداری سپرده شده است.

طالبان درباره تامین هزینه ساخت این مسجد اطلاعات و جزئیات ارئه نکرده است.

اداره طالبان در بیش از چهار سال سلطه بر افغانستان صدها مسجد را در ولایات مختلف به بهره‌برداری سپرده است.

شرکت انکشاف ملی اداره طالبان در پنجم جوزا اعلام کرد که مسجد جامع میدان‌ وردک با هزینه ۸۷ میلیون افغانی (حدود یک میلیون و ۴۰۰ هزار دالر) به بهره‌برداری سپرده شد. ساختمان اصلی این مسجد جامع در دو طبقه احداث شده و ظرفیت پذیرش نزدیک به دو هزار نمازگزار را داراست.

  •  طالبان مسجدی میلیون دالری در میدان‌ وردک ساخت

    طالبان مسجدی میلیون دالری در میدان‌ وردک ساخت

افغانستان تحت اداره طالبان با بحران‌های متراکم بشری و اقتصادی، بیکاری و مهاجرت و نقض گسترده حقوق بشر دست و پنجه نرم می‌کند، اما طالبان ساخت گسترده مساجد در سراسر افغانستان را در اولویت قرار داده است.

به گزارش سازمان‌های بین‌المللی، فقر و ناامنی غذایی به‌طور روزافزون در افغانستان در حال گسترش است.

اواخر ماه گذشته، برنامه توسعه سازمان ملل با اشاره به تشدید فقر در سال ۲۰۲۵ در افغانستان، در گزارشی نوشت که از هر چهار نفر در این کشور، سه نفر قادر به تأمین نیازهای اولیه خود مانند غذای کافی، نیستند.

برآوردهای بانک جهانی نیز نشان می‌دهد که در اواخر سال ۲۰۲۵ حدود ۱۴ میلیون نفر با ناامنی غذایی حاد روبه‌رو بوده‌اند و این رقم ممکن است در زمستان آینده به ۱۷.۴ میلیون نفر، معادل نزدیک به ۴۰ درصد جمعیت افغانستان برسد.