• العربية
  • پښتو
  • English
BrandBrand
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
  • پوسته
  • زبان
    • العربية
    • پښتو
    • English
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به ولانت‌مدیا است.
volant media logo

جام جهانی ۲۰۲۶ زیر ذره‌بین فعالان محیط زیست، میزان انتشار کربن رکورد می‌زند

۱۹ جوزا ۱۴۰۵، ۱۱:۱۵ (‎+۱ گرینویچ)

در حالی که جام جهانی ۲۰۲۶ از پنج‌شنبه آغاز می‌شود، کارشناسان محیط زیست نسبت به پیامدهای اقلیمی این رقابت‌ها هشدار داده‌اند و معتقدند این دوره می‌تواند آلوده‌کننده‌ترین جام جهانی تاریخ باشد.

بر اساس ارزیابی منتشرشده از سوی پلتفرم بین‌المللی «گرینلی»، جام جهانی ۲۰۲۶ ممکن است حدود ۷.۸ میلیون تُن دای‌اکساید کربن تولید کند؛ رقمی که بیش از دو برابر میزان انتشار گازهای گلخانه‌ای در جام جهانی ۲۰۲۲ قطر است.

کارشناسان می‌گویند مهم‌ترین عامل این افزایش، گسترش رقابت‌ها به ۴۸ تیم و برگزاری مسابقات در سه کشور و ۱۶ شهر مختلف امریکای شمالی است. برآوردها نشان می‌دهد حدود ۸۷ درصد از انتشار کربن این تورنمنت ناشی از سفرهای هوایی تیم‌ها، هواداران و رسانه‌ها خواهد بود.

علاوه بر سفرها، مصرف گسترده انرژی برای پخش تلویزیونی، استریم اینترنتی، مراکز داده و استفاده همزمان میلیاردها دستگاه دیجیتال نیز از دیگر عوامل مهم افزایش ردپای کربنی این رویداد به شمار می‌رود.

فیفا در واکنش به این انتقادها اعلام کرده است که برای کاهش اثرات زیست‌محیطی جام جهانی اقداماتی مانند استفاده از ورزشگاه‌های موجود، تشویق هواداران به استفاده از حمل‌ونقل عمومی، کاهش مصرف سوخت‌های فسیلی و اجرای برنامه‌های بازیافت را در نظر گرفته است.

با این حال، شماری از پژوهشگران معتقدند که نهاد حاکم بر فوتبال جهان هنوز کاهش واقعی اثرات زیست‌محیطی این رقابت‌ها را در اولویت قرار نداده و برای رسیدن به اهداف اقلیمی، به اقدامات جدی‌تری نیاز است.

پربازدیدترین‌ها

ملل متحد: داعش خراسان به پهپاد دست یافته است
۱

ملل متحد: داعش خراسان به پهپاد دست یافته است

۲

سراج‌الدین حقانی: حکومت طالبان با شریعت مطابقت ندارد

۳

معاون پیشین عبدالله عبدالله به کابل بازگشت

۴

محافظ سراج‌الدین حقانی در بغلان کشته شد

۵

طالبان، مشروعیت و شورشگری؛ «باغی» کیست و «بغاوت» چیست؟