• العربية
  • پښتو
  • English
BrandBrand
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
  • پوسته
  • زبان
    • العربية
    • پښتو
    • English
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به ولانت‌مدیا است.
volant media logo
اختصاصی

فشار طالبان بر خانواده نوجوان جان‌باخته اعتراضات هرات برای تغییر روایت مرگ او

۲۶ جوزا ۱۴۰۵، ۲۱:۲۸ (‎+۱ گرینویچ)

اطلاعات رسیده به افغانستان اینترنشنال نشان می‌دهد که طالبان در تلاش است روایت مرگ مرتضی، نوجوان ۱۶ ساله جان‌باخته در اعتراض‌های هرات را تغییر دهد. بنا به این اطلاعات، این گروه خانواده او را تحت فشار قرار داده تا معترضان را مسئول تیراندازی به او معرفی کنند.

مراسم خاکسپاری مرتضی نیز روز سه‌شنبه زیر نظارت شدید طالبان برگزار شد.

یک منبع معتبر و آگاه از این فشارها روز سه‌شنبه به افغانستان اینترنشنال گفت که مأموران طالبان به خانواده مرتضی گفته بودند تا زمانی که علیه معترضان شکایت نکنند، جسد او را تحویل نخواهند داد.

به گفته این منبع، خانواده مرتضی ناچار شدند اقرار کنند که او در جریان اعتراضات از سوی مردم زخمی شده و سپس در شفاخانه جان باخته است.

شاهدان عینی می‌گویند طالبان بنرها و عکس‌های مرتضی را از دیوار خانه خانواده‌اش پایین آورده است. به گفته این شاهدان، طالبان تلاش داشت از رسانه‌ای شدن مرگ این نوجوان جلوگیری کند.

مراسم خاکسپاری مرتضی روز سه‌شنبه، ساعاتی پس از درگذشتش، برگزار شد و او در منطقه کمرکلاغ در شمال شهر هرات به خاک سپرده شد.

منابع می‌گویند مأموران طالبان بر تمامی مراحل مراسم خاکسپاری او نظارت داشتند و تلاش کردند این مراسم را به‌سرعت و با حضور محدود مردم برگزار کنند.

به گفته منابع، پنج رنجر نیروهای ویژه طالبان مراسم خاکسپاری را زیر نظر داشتند. در ابتدا شمار زیادی از مردم قصد داشتند در این مراسم شرکت کنند، اما طالبان اجازه نداد همه آنان تا قبرستان همراهی کنند.

مرتضی، نوجوان ۱۶ ساله، روز ۱۹ جوزا در جریان اعتراض‌های باشندگان جبرئیل هرات علیه بازداشت زنان توسط امر به معروف، بر اثر اصابت دو گلوله زخمی شد.

او طی روزهای گذشته در شفاخانه حوزه‌ای هرات بستری بود و سرانجام روز سه‌شنبه بر اثر شدت جراحات جان باخت.

پربازدیدترین‌ها

با شمارش ۹۷ درصد آرا؛ نتانیاهو از کسب اکثریت پارلمان اسرائیل بازماند
۱

با شمارش ۹۷ درصد آرا؛ نتانیاهو از کسب اکثریت پارلمان اسرائیل بازماند

۲

تشکیل دولت اسرائیل در بن‌بست قرار گرفت

۳

شمارش آرا در اسرائیل بدون روشن شدن سرنوشت حکومت آینده به پایان رسید

۴

توافق فرماندهان مرزی منطقه بر تقویت امنیت مرزها با افغانستان

۵

آغاز عملیات ضدتروریستی ترکیه در مرز افغانستان