• العربية
  • پښتو
  • English
BrandBrand
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
  • پوسته
  • زبان
    • العربية
    • پښتو
    • English
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به ولانت‌مدیا است.
volant media logo

ترامپ و کارنی از پیشرفت در مذاکرات تجاری امریکا و کانادا خبر دادند

۱۰ عقرب ۱۴۰۵، ۲۱:۲۷ (‎+۰ گرینویچ)

مارک کارنی، نخست‌وزیر کانادا اعلام کرد که درباره آینده روابط تجاری دو کشور با دونالد ترامپ گفت‌وگوی خوبی داشته است. ترامپ نیز گفت که دو کشور بر سر چارچوب یک توافق تجاری جدید به تفاهم رسیده‌اند، اما جزئیاتی از این توافق ارائه نکرد.

آقای کارنی روز یکشنبه در شبکه اجتماعی اکس نوشت که گفت‌وگوی او با رئیس‌جمهور امریکا در ادامه مذاکرات سازنده اخیر درباره چارچوب یک توافق تجاری سودمند برای هر دو کشور انجام شده است.

نخست‌وزیر کانادا گفت که هدف از این توافق، ایجاد فرصت‌های شغلی، کاهش هزینه‌های زندگی و احترام کامل به زبان‌ها، فرهنگ و حاکمیت ملی کانادا است. او افزود: «تیم‌های ما در هفته‌های آینده برای دستیابی به این نتیجه تلاش خواهند کرد.»

دونالد ترامپ نیز روز یکشنبه در گفت‌وگو با خبرنگاران در شهر دوبوک ایالت آیووا تأیید کرد که در روزهای اخیر با نخست‌وزیر کانادا درباره روابط تجاری دو کشور صحبت کرده است.

ترامپ گفت: «دیروز بار دیگر با او صحبت کردم و ما بر سر چارچوب توافقی تفاهم داریم که برای کشاورزان ما و کشور ما بسیار خوب خواهد بود.»

رئیس‌جمهوری امریکا با این حال، جزئیات بیشتری درباره محتوای توافق احتمالی ارائه نکرد.

این اظهارات در حالی مطرح می‌شود که امریکا و کانادا در ماه‌های اخیر درگیر جنگ تجاری بوده‌اند و تعرفه‌هایی به ارزش میلیاردها دالر بر کالاهای یکدیگر وضع کرده‌اند.

تعرفه‌های امریکا بر کالاهای کانادایی، به‌ویژه در ایالت‌های مرزی شمالی مانند میشیگان و مین، به یکی از موضوعات مورد بحث در آستانه انتخابات میان‌دوره‌ای امریکا تبدیل شده است.

ترامپ هفته گذشته گفته بود که توافق تجاری با کانادا به‌زودی حاصل خواهد شد، اما مقام‌های کانادایی پیش‌تر از پیشرفت محدود مذاکرات خبر داده بودند.

دو کشور در ماه‌های اخیر تلاش کرده‌اند برای کاهش تعرفه‌ها، به‌ویژه در بخش‌های فولاد و صنعت موترسازی، به توافق برسند.

اظهارات تازه ترامپ و کارنی از ادامه تلاش‌های دو کشور برای حل اختلافات تجاری حکایت دارد، هرچند هنوز توافق نهایی اعلام نشده و جزئیات آن نیز مشخص نیست.

پربازدیدترین‌ها

فنلند جوانان مجرد را برای عشق‌یابی دعوت می‌کند
۱

فنلند جوانان مجرد را برای عشق‌یابی دعوت می‌کند

۲

ادامه بازداشت و آزار و اذیت مردم پس از درگیری در یک مراسم عروسی در شهر بزرگ بدخشان

۳

سفیر طالبان: حالت دفاعی ما نشانه بی‌غیرتی نیست

۴

بریتانیا فهرست مقام‌های تحریم‌شده طالبان را اصلاح کرد

۵

شبکه تحلیلگران افغانستان: زایمان دختران زیر ۱۸ سال در افغانستان افزایش یافته است

•
•
•

مطالب بیشتر

اکسیوس: نتانیاهو خواستار حمله فوری پس از انتخابات میان‌دوره‌ای و ترامپ خواهان دیپلماسی است

۱۰ عقرب ۱۴۰۵، ۲۰:۴۳ (‎+۰ گرینویچ)
100%

وب‌سایت اکسیوس به نقل از منابع امریکایی و اسرائیلی گزارش داد که بنیامین نتانیاهو خواستار حمله به ایران بلافاصله پس از انتخابات میان‌دوره‌ای امریکاست، اما دونالد ترامپ ترجیح می‌دهد به مذاکرات فرصت بیشتری بدهد. به گفته منابع، این رویکرد ترامپ باعث نگرانی نخست‌وزیر اسرائیل شده است.

اکسیوس روز یکشنبه، ۱۰ عقرب گزارش داد که دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور امریکا و بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل روز شنبه در یک تماس تلفنی درباره مذاکرات واشنگتن با جمهوری اسلامی و زمان ازسرگیری حملات نظامی به ایران گفت‌وگو کردند.

یک منبع اسرائیلی این گفت‌وگو را «دشوار» توصیف کرد، در حالی که یک منبع امریکایی گفت که مذاکرات دو رهبر «صریح» بوده است.

کاخ سفید و دفتر نخست‌وزیری اسرائیل از اظهارنظر درباره این تماس خودداری کرده‌اند.

این گفت‌وگو در آستانه انتخابات میان‌دوره‌ای امریکا انجام شده است که قرار است روز سه‌شنبه، ۱۲ عقرب برگزار شود. در این انتخابات، رأی‌دهندگان ترکیب جدید مجلس نمایندگان و بخشی از کرسی‌های سنا را تعیین می‌کنند.

وال‌استریت ژورنال نیز بامداد یکشنبه گزارش داد که ترامپ و نتانیاهو صبح شنبه، در حالی تلفنی گفت‌وگو کردند که امریکا برای احتمال ازسرگیری حملات نظامی به جمهوری اسلامی آماده می‌شد. این روزنامه جزئیاتی از محتوای گفت‌وگوی دو رهبر منتشر نکرد.

تلاش‌های دیپلماتیک هم‌زمان با آمادگی برای حمله احتمالی

اکسیوس نوشت که ترامپ هم‌زمان دو مسیر را دنبال می‌کند: تلاش برای دستیابی به توافقی به‌منظور پایان دادن به جنگ و ازسرگیری مذاکرات، و آمادگی برای احتمال آغاز عملیات نظامی گسترده پس از انتخابات میان‌دوره‌ای امریکا.

ترامپ پیش از عملیات «چکش نیمه‌شب» در جوزای ۱۴۰۴ و عملیات «خشم حماسی» در حوت همان سال نیز رویکرد مشابهی را در پیش گرفته بود.

در ادامه تلاش‌های دیپلوماتیک، جی‌دی ونس، معاون رئیس‌جمهور امریکا هفته گذشته نامه‌ای درباره احتمال ازسرگیری مذاکرات به محسن رضایی، دبیر شورای عالی امنیت ملی جمهوری اسلامی، فرستاد.

به گزارش اکسیوس، این نامه بالاترین سطح تماس میان واشنگتن و تهران در چند ماه گذشته بوده است.

محسن رضایی شامگاه شنبه، ۹ عقرب در گفت‌وگو با تلویزیون حکومتی ایران تأیید کرد که نامه ونس را مطالعه کرده، اما هنوز به آن پاسخ نداده است. او گفت که لحن نامه «کاملاً تغییر کرده» و این تغییر را نشانه تثبیت «پیروزی و اقتدار» جمهوری اسلامی دانست.

رضایی افزود که چون طرف امریکایی محتوای نامه را علنی نکرده است، او نیز در حال حاضر جزئیاتی درباره آن ارائه نمی‌کند.

ترامپ روز هشتم عقرب در گفت‌وگو با خبرنگاران گفت که مذاکرات با جمهوری اسلامی «خوب پیش می‌رود» و برای دستیابی به توافق «عجله چندانی» ندارد. با این حال، رئیس‌جمهور امریکا مقام‌های جمهوری اسلامی را غیرقابل اعتماد خواند و مدعی شد که آن‌ها پس از دستیابی به توافق، به تعهدات خود پایبند نمی‌مانند.

ترامپ همچنین گفت که امریکا هنوز باید درباره یک یا دو تأسیسات هسته‌ای در ایران اقدام کند.

او با اشاره به تأسیسات مشکوک هسته‌ای در منطقه «کوه کلنگ گزلا» گفت: «می‌توانیم این کار را در ۱۰ دقیقه انجام دهیم. برای آن برنامه داریم و می‌توانیم خیلی سریع به آن رسیدگی کنیم.»

ادامه میانجی‌گری قطر برای پایان جنگ

هم‌زمان با این تحولات، مذاکرات مقام‌های جمهوری اسلامی و میانجی‌های قطری روز یکشنبه، ۱۰ عقرب، برای سومین روز پیاپی در دوحه ادامه یافت. هدف این رایزنی‌ها دستیابی به توافقی برای پایان دادن به جنگ و فراهم کردن زمینه ازسرگیری مذاکرات مستقیم میان تهران و واشنگتن عنوان شده است.

عباس عراقچی، وزیر خارجه جمهوری اسلامی، روز یکشنبه اعلام کرد که گفت‌وگوها با میانجی‌های قطری درباره طرح دو روزه مربوط به تنگه هرمز ادامه دارد، اما هنوز نتیجه قطعی به دست نیامده است.

او گفت که دستیابی به توافق به پاسخ طرف مقابل به پرسش‌های تهران بستگی دارد.

عراقچی تأکید کرد که هیچ دیداری میان هیئت‌های ایرانی و امریکایی انجام نشده و برنامه‌ای نیز برای چنین دیداری وجود نداشته است.

وزیر خارجه جمهوری اسلامی افزود: «ما تلاش خود را در این مسیر انجام می‌دهیم و امیدواریم عقلانیت در طرف مقابل وجود داشته باشد تا دیپلماسی را به مسیرهای دیگر ترجیح دهد.»

گزارش اکسیوس نشان می‌دهد که در آستانه انتخابات میان‌دوره‌ای امریکا، اختلاف بر سر زمان ازسرگیری حملات نظامی به ایران به یکی از موضوعات گفت‌وگوی ترامپ و نتانیاهو تبدیل شده است. در حالی که نخست‌وزیر اسرائیل خواستار اقدام نظامی سریع است، رئیس‌جمهور امریکا همچنان فرصت دستیابی به توافق از مسیر دیپلوماتیک را بررسی می‌کند.

قاضی امریکایی شکایت ترامپ از وال‌استریت ژورنال درباره اپستین را رد کرد

۱۰ عقرب ۱۴۰۵، ۰۶:۴۶ (‎+۰ گرینویچ)
100%

یک قاضی فدرال در امریکا شکایت دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور این کشور، علیه روزنامه وال‌استریت ژورنال و روپرت مرداک، غول رسانه‌ای را درباره گزارشی از نامه تولد جفری اپستین رد کرده است. قاضی گفته است شکایت ترامپ نتوانسته سوءنیت وال‌استریت ژورنال در انتشار گزارش را ثابت کند.

دارین گیلز، قاضی دادگاه فدرال در شهر میامی ایالت فلوریدا، روز شنبه، نهم عقرب، شکایت ترامپ را به‌گونه قطعی رد کرد. این حکم به معنای آن است که رئیس‌جمهور امریکا نمی‌تواند نسخه اصلاح‌شده دیگری از همین شکایت را دوباره به دادگاه ارائه کند.

ترامپ در این پرونده دست‌کم ۱۰ میلیارد دالر غرامت از وال‌استریت ژورنال، شرکت مادر آن، نیوز کورپ، روپرت مرداک و شماری از خبرنگاران این روزنامه مطالبه کرده بود.

این شکایت به گزارشی مربوط می‌شود که وال‌استریت ژورنال در ۱۷ جولای ۲۰۲۵ منتشر کرد. این روزنامه در آن گزارش نوشت که نامه‌ای با محتوای جنسی و تصویر دستی از طرح بدن یک زن برهنه، با نام و امضای ترامپ، در مجموعه‌ای از نامه‌های تبریک تولد جفری اپستین وجود داشته است. این مجموعه برای پنجاهمین سالگرد تولد اپستین در سال ۲۰۰۳ گردآوری شده بود.

بر اساس گزارش روزنامه، این نامه بخشی از آلبومی بود که جیسلین مکسول، شریک زندگی اپستین، از پیام‌های تبریک دوستان و آشنایان او جمع‌آوری کرده بود. در پایان نامه، جمله‌ای با این مضمون آمده بود: «تولدت مبارک؛ باشد که هر روز یک راز شگفت‌انگیز دیگر باشد.»

ترامپ پس از انتشار این گزارش، نوشتن نامه، امضای آن و کشیدن تصویر را رد کرد و گزارش وال‌استریت ژورنال را نادرست، مغرضانه و افترا‌آمیز خواند. او سپس در ۱۸ جولای ۲۰۲۵ از این روزنامه، مرداک و دیگر افراد دخیل در انتشار گزارش شکایت کرد و مدعی شد که این گزارش به اعتبار و جایگاه او آسیب رسانده است.

کمیته نظارت مجلس نمایندگان امریکا نیز بعدتر نسخه‌ای از آلبوم تولد اپستین را از اموال او دریافت و بخشی از آن را منتشر کرد. نامه‌ای که در گزارش وال‌استریت ژورنال به آن اشاره شده بود، در این مجموعه وجود داشت. با این حال، ترامپ همچنان انتساب نامه به خود را رد کرده است.

دلیل رد شکایت ترامپ

قاضی گیلز در حکم خود تأکید کرده است که شخصیت‌های عمومی، از جمله رئیس‌جمهور، برای پیروزی در پرونده‌های افترا باید ثابت کنند که رسانه یا فرد منتشرکننده اطلاعات، با علم به نادرستی آن یا با بی‌اعتنایی آشکار به حقیقت، آن را منتشر کرده است. این معیار حقوقی در امریکا به «سوءنیت واقعی» (Actual Malice) شناخته می‌شود.

قاضی گفته است تیم حقوقی ترامپ نتوانسته این معیار را برآورده کند و ادعاهای مطرح‌شده درباره سوءنیت روزنامه مبهم، کلی و در برخی موارد ناسازگار با محتوای گزارش بوده است.

او همچنین نوشته است که وال‌استریت ژورنال پیش از انتشار گزارش، برای دریافت پاسخ با ترامپ و مقام‌های مرتبط تماس گرفته و در گزارش خود نیز انکار رئیس‌جمهور امریکا را منعکس کرده است.

این قاضی در بخشی از حکم خود تلاش تیم حقوقی ترامپ برای زیر سوال بردن روند تحقیقاتی روزنامه را تلاشی برای ساختن ایرادهایی در گزارش توصیف کرده است.

پیشینه پرونده

این دومین بار است که قاضی گیلز شکایت ترامپ علیه وال‌استریت ژورنال را رد می‌کند. او در ماه اپریل ۲۰۲۶، نخستین نسخه شکایت را به دلیل ناتوانی تیم حقوقی ترامپ در اثبات سوءنیت واقعی رد کرده بود، اما به رئیس‌جمهور فرصت داد شکایت خود را اصلاح و دوباره ارائه کند.

تیم حقوقی ترامپ در ماه می نسخه اصلاح‌شده شکایت را ارائه کرد، اما قاضی در حکم تازه خود اعلام کرد که این نسخه نیز معیارهای لازم برای ادامه پرونده را برآورده نمی‌کند.

رد شکایت با قید «با اثر قطعی» به این معناست که ترامپ نمی‌تواند با اصلاح دوباره دادخواست، همین پرونده را در این دادگاه از سر بگیرد. با این حال، تیم حقوقی او می‌تواند درباره حکم درخواست تجدیدنظر کند.

سخنگوی تیم حقوقی ترامپ پس از صدور حکم به شبکه خبری سی‌بی‌اس گفت که رئیس‌جمهور به پیگیری شکایت خود علیه وال‌استریت ژورنال و دیگر طرف‌های پرونده ادامه خواهد داد. یک منبع آگاه از راهبرد حقوقی ترامپ نیز به این شبکه گفته است که احتمال دارد این حکم به دادگاه تجدیدنظر برده شود.

جفری اپستین، سرمایه‌دار امریکایی که به جرایم جنسی و قاچاق انسان، از جمله سوءاستفاده جنسی از دختران زیر سن قانونی، متهم شده بود، در سال ۲۰۱۹ در زندانی در نیویارک درگذشت. مرگ او خودکشی اعلام شد. او پیش از مرگ با شماری از چهره‌های بانفوذ سیاسی، اقتصادی و اجتماعی ارتباط داشت.

ترامپ نیز پیش‌تر گفته بود که رابطه خود با اپستین را قطع کرده است. او در این پرونده به هیچ جرم مرتبط با شبکه قاچاق جنسی اپستین متهم نشده است.

غارت فروشگاه‌ها در جریان اعتراضات در آلمان

۱۰ عقرب ۱۴۰۵، ۰۲:۵۷ (‎+۰ گرینویچ)
100%

پولیس فرانکفورت با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد که اعتراضات در چند شهر آلمان به خشونت کشیده شد و معترضان به غارت فروشگاه‌ها پرداختند. تاکنون شمار زیادی از معترضان بازداشت شده‌اند.

به گزارش پولیس، در شهرهای فرانکفورت، برلین، کلن و هامبورگ درگیری‌های شدیدی رخ داد و ماموران از موترهای آب‌پاش برای متفرق کردن جمعیت استفاده کردند.

این تظاهرات در اعتراض به کاهش بودجه مکاتب، تورم بالا و خدمت سربازی اجباری برگزار شد.

تظاهرات گسترده علیه افزایش هزینه‌های زندگی در شهرهای مختلف آلمان، شامگاه شنبه به خشونت کشیده شد و معترضان در مرکز فرانکفورت اقدام به غارت فروشگاه‌ها کردند.

به گفته پولیس، علاوه بر پایتخت مالی آلمان، شهرهای برلین، کلن و هامبورگ نیز صحنه درگیری‌های شدید میان نیروهای امنیتی و معترضان بود و ماموران برای متفرق کردن جمعیت به استفاده از موترهای آب‌پاش متوسل شدند. نیروهای امدادی و ماموران پولیس در جریان این ناآرامی‌ها با آتش‌بازی، سنگ و بطری هدف حمله قرار گرفتند.

هزاران نفر در طول روز به دعوت گروه «نسل زد تصمیم می‌گیرد» برای اعتراض به کاهش بودجه مدارس، افزایش سرسام‌آور هزینه‌های زندگی، کاهش هزینه‌های عمومی و برنامه خدمت سربازی اجباری به خیابان‌ها آمده بودند.

مقامات شهری در فرانکفورت، مونیخ و برلین شمار شرکت‌کنندگان را تا ۱۸ هزار نفر تخمین زدند که تقریباً نیمی از برآورد برگزارکنندگان بود. لینا فردریش، سخنگوی این گروه، اعلام کرد که معترضان خواهان جنگیدن برای صلح و آزادی به جای جنگ و اجبار هستند و خواستار حمایت بیشتر از سیستم‌های بهداشت و آموزش و توزیع عادلانه فشار اقتصادی شدند.

در حالی که راهپیمایی‌ها در طول روز به‌طور عمده آرام برگزار شد، با فرا رسیدن شب به خشونت کشیده شد و پولیس بخش بزرگی از خیابان تجاری اصلی فرانکفورت را مسدود کرد. به گزارش پولیس فرانکفورت، معترضان شیشه‌های چندین فروشگاه را شکستند و به سمت نیروهای امدادی کوکتل مولوتف پرتاب کردند. همچنین گزارش شد که شیشه‌های یک فروشگاه اسلحه شکسته شد و پولیس پس از بازداشت یک مظنون، دو قبضه سلاح از او ضبط کرد.

رومان پوسک، وزیر امور داخلی ایالت هسن که فرانکفورت بزرگ‌ترین شهر آن است، گفت که حدود ۱۰۰ نفر از افراط‌گرایان چپ‌گرا به این تجمع نفوذ کرده بودند و پایان خشونت‌بار این اعتراضات را شرم‌آور خواند.

ناآرامی‌ها در آلمان هم‌زمان با اعتراضات گسترده جوانان در فرانسه رخ داد که در آن بیش از ۳۲۰ هزار نفر در روز شنبه تظاهرات کردند. وزیر امور داخلی هسن با اشاره به صحنه‌های آتش‌سوزی و درگیری در فرانسه، تاکید کرد که این وقایع نباید به الگویی برای اعتراضات تبدیل شود.

کوریای شمالی به سرقت بیش از شش میلیارد دالر از بایننس متهم شد

۱۰ عقرب ۱۴۰۵، ۰۲:۴۴ (‎+۰ گرینویچ)
100%

پولیس فدرال امریکا (اف‌بی‌آی) اعلام کرد کوریای شمالی مسئول حمله سایبری به صرافی ارز دیجیتال بایننس و سرقت بیش از شش میلیارد دالر دارایی است. به گفته این نهاد، گروه هکری موسوم به تریدرتریتر وابسته به پیونگ‌یانگ این سرقت بزرگ را انجام داده است.

بایننس اعلام کرد است که ۹۰ درصد از مبالغ سرقت‌شده را پوشش داده است و کاربران خسارتی نخواهند دید. هکرها ارزها را به اتریوم تبدیل کرده‌اند.

پولیس فدرال امریکا اعلام کرد کوریای شمالی مسئول حمله سایبری گسترده به صرافی ارز دیجیتال بایننس است که در جریان آن بیش از شش میلیارد دالر دارایی مجازی به سرقت رفت.

به گفته اف‌بی‌آی، این حمله حدود هشتم عقرب انجام شد و عامل این فعالیت مخرب سایبری، گروه هکری موسوم به «تریدرتریتر» وابسته به پیونگ‌یانگ بوده است. دو شرکت تحلیل بلاکچین تی‌آر‌ام لبز و چینالیسیس نیز پیش از این به نقش هکرهای مرتبط با دولت کوریای شمالی در این سرقت اشاره کرده بودند.

اف‌بی‌آی با همکاری سرویس مخفی و اداره خدمات درآمدهای داخلی ایالات متحده مشخص کرد که مهاجمان دارایی‌های مسروقه را عمدتا به رمزارز اتریوم تبدیل می‌کنند تا در مراحل بعدی اقدام به پولشویی آن کنند. این نهاد امنیتی با انتشار فهرستی از آدرس‌های کیف پول مورد استفاده هکرها، از پلتفرم‌ها و بازیگران بازار خواست تراکنش‌های مرتبط با این آدرس‌ها را مسدود کنند.

بایننس، بزرگ‌ترین صرافی رمزارز جهان، اعلام کرد تمامی پیامدهای مالی این سرقت را بر عهده می‌گیرد و کاربران هیچ خسارتی نخواهند دید.

به گفته اف‌بی‌آی، گروه هکری تریدرتریتر سال گذشته نیز مسئول سرقت ۱.۵ میلیارد دالر از صرافی رمزارز بای‌بیت معرفی شده بود و پس از آن حادثه، دارایی‌های مسروقه را برای پولشویی به بیت‌کوین و سایر ارزهای دیجیتال تبدیل کرد. اطلاعات موجود نشان می‌دهد حکومت کوریای شمالی با شناسایی و جذب مستعدترین دانشجویان دانشگاه‌ها، آنها را وارد گروه‌های هکری تحت هدایت نهادهای اطلاعاتی خود می‌کند.

کارشناسان شرکت‌های فناوری می‌گویند بخشی از این عملیات‌های سایبری از خاک چین هدایت می‌شود، در حالی که پیونگ‌یانگ همواره دست داشتن در این حملات را رد کرده است.

یکی از جنجالی‌ترین حملات منتسب به کوریای شمالی، هک شرکت سونی پیکچرز در سال ۲۰۱۴ پس از ساخت فیلم کمدی «مصاحبه» درباره توطئه علیه کیم جونگ اون بود که به افشای هزاران ایمیل محرمانه و لغو موقت اکران آن انجامید. هکرهای دولتی کوریای شمالی در سال‌های اخیر تمرکز خود را به طور عمده بر سرقت دارایی‌های دیجیتال و حمله به صرافی‌های بین‌المللی رمزارز برای تامین مالی برنامه‌های تسلیحاتی و دور زدن تحریم‌ها گذاشته‌اند.

بایننس روز شنبه اعلام کرد موفق شده است ۹۰ درصد از دارایی‌های سرقت‌شده در این حمله ۶.۳ میلیارد دالری را با تکیه بر منابع مالی خود جبران و جایگزین کند. این صرافی جهانی بر تعهد خود برای جبران کامل خسارت‌های ناشی از نقض امنیتی تاکید کرد تا اطمینان حاصل شود موجودی و دارایی‌های مشتریان این پلتفرم دست‌نخورده و ایمن باقی می‌ماند.

مقام ایرانی: تاکنون تصمیمی برای تغییر سیاست هسته‌ای گرفته نشده است

۹ عقرب ۱۴۰۵، ۲۰:۱۷ (‎+۰ گرینویچ)
100%

محسن رضایی، دبیر شورای عالی امنیت ملی جمهوری اسلامی، می‌گوید به‌رغم افزایش درخواست‌ها برای تغییر دکترین هسته‌ای ایران، تاکنون تصمیمی در این زمینه گرفته نشده است. او هشدار داد که در صورت تحمیل جنگ دیگر، مشخص نیست که ایران در پیمان منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای باقی خواهد ماند یا خیر.

این مقام بلندپایه جمهوری اسلامی روز شنبه‌شب، ۹ عقرب، در گفت‌وگو با تلویزیون دولتی ایران تأکید کرد که تهران در هرگونه گفت‌وگوی هسته‌ای، خواهان به‌رسمیت‌شناختن حقوق خود خواهد بود.

او افزود که این بحث مطرح است که در صورت تحمیل جنگی دیگر به ایران، آیا دکترین هسته‌ای این کشور باید تغییر کند یا خیر. به گفته رضایی، حمله به تأسیسات هسته‌ای ایران با وجود صلح‌آمیز خواندن برنامه هسته‌ای این کشور، زمینه طرح چنین مطالبه‌هایی را فراهم کرده است.

آقای رضایی همچنین به هفت شرط ایران برای مذاکره با امریکا اشاره کرد و گفت در صورت تحقق این شروط، راه دیپلوماسی باز خواهد بود. او گفت پاسخ قبلی امریکا به این شروط قانع‌کننده نبوده است.

او همچنین درباره پیامدهای حمله احتمالی دوباره به ایران هشدار داد و تأکید کرد که در صورت آغاز جنگ، تهران با واکنشی شدید به امریکا پاسخ خواهد داد و توان این کشور برای ادامه نقش‌آفرینی در عرصه جهانی را به چالش خواهد کشید.

این مقام ایرانی افزود: ««اگر ترامپ و امریکا تنبیه نشوند، فردا هر کشوری با خودش می‌گوید که اگر به ایران حمله کنیم، هیچ مابه‌ازایی نخواهد داشت. ما بازدارندگی ایجاد می‌کنیم که هر کشوری سرش را پایین نیندازد و حمله نکند.»

پیشتر، رسانه رهبر جمهوری اسلامی نیز گزارش داد که مجتبی خامنه‌ای در دیدار با فرماندهان ارشد نیروهای مسلح اعلام کرده است هرگونه تهدید علیه حکومت ایران با پاسخی «فوری، اثرگذار و بدون محدودیت جغرافیایی» روبه‌رو خواهد شد.

  • مجتبی خامنه‌ای دستور پاسخ فوری به تهدیدها را صادر کرد

    مجتبی خامنه‌ای دستور پاسخ فوری به تهدیدها را صادر کرد

همسو با این اظهارات، پیشتر عباس عراقچی، وزیر خارجه جمهوری اسلامی، نیز گفت که تهران احتمال وقوع جنگ را منتفی نمی‌داند و برای مواجهه با هر سناریویی آمادگی دارد. او افزود که ایران تسلیحات خود را مدرن کرده و سلاح‌های جدیدی را نیز آزمایش کرده است. به گفته عراقچی، نیروهای نظامی ایران در بالاترین سطح آمادگی قرار دارند.

گزارش‌ها حاکی از آن است که قطر، با حمایت شماری از کشورهای منطقه، در تلاش است زمینه دستیابی واشنگتن و تهران به توافقی برای ازسرگیری مذاکرات را فراهم کند. پیشتر خبرگزاری رویترز نیز به نقل از یک مقام آگاه گزارش داد که هیئت مذاکره‌کننده‌ جمهوری اسلامی برای ادامه گفت‌وگوها با میانجی‌های قطری به دوحه رفته است.

به گفته این مقام، میانجی‌گران قطری در طول مذاکرات به‌طور مداوم با مذاکره‌کنندگان امریکایی در تماس بوده‌اند.