چین از امریکا خواست عاملان حمله مرگبار هواپیمای بی‌سرنشین بر یک خانواده افغان را تنبیه کند

چین بار دیگر از ایالات متحده خواست تا نظامیان دخیل در حمله هواپیمای بی‌سرنشین بر یک خانواده افغان را که منجر به کشته شدن ده غیرنظامی، از جمله هفت کودک شد، مجازات کند. پیش از این، پنتاگون اعلام کرده بود که این سربازان در طول عملیات از مقررات تخطی نکرده بودند و مجازات نمی شوند.

تان کفی، سخنگوی وزارت دفاع چین، در کنفرانسی به خبرنگاران گفت: «چین از ایالات متحده می‌خواهد که تحقیقات کاملی را در مورد مرگ غیرنظامیان افغان در حمله هواپیمای بی‌سرنشین آغاز کند و عدالت را با مجازات عاملان آن تامین کند.»

در حمله‌ هواپیمای بدون سرنشین ارتش امریکا به تاریخ ۲۹ آگست، ۱۰ تن به شمول ۷ کودک جان باختند. آن زمان مقام‌های امریکایی مدعی شدند که یک‌ بمب‌گذار انتحاری گروه داعش خراسان را هدف قرار دادند. پنتاگون با پذیرفتن این حمله اما اعلام کرد که هیچ سربازی را مجازات نمی‌کند.

به نقل از خبرگزاری آناتولی، چین این حمله را نقض آشکار قوانین بشردوستانه بین‌المللی می‌داند. سخنگوی وزارت دفاع این کشور می‌افزاید: «چین همیشه معتقد است که همه رویکردها و اقدامات نظامی با قوانین بشردوستانه بین‌المللی، به ویژه در مورد تفکیک غیرنظامیان بی‌گناه و پرسنل نظامی مطابقت داشته باشد.»

چین در حالی که ایالات متحده را به جنگ‌افروزی در جهان متهم می‌کند، از جامعه بین‌المللی می‌خواهد تا «اقدامات مشترکی را برای تحقیق در مورد جنگ‌افروزان انجام دهد و آنان را به دلیل تخریب و نقض حاکمیت قوانین بین‌المللی و کشتار غیرنظامیان پاسخگو سازد.»

پیش از این وزارت خارجه چین نیز خواستار تحقیق و مجازات عاملان این کشتار شده بود.

حکومت امریکا در ماه های اخیر انتقادات خود از حکوت چین را به خاطر نقض حقوق مسلمانان ایغور افزایش داده و المپیک زمستانی بیجینگ را تحریم دیپلوماتیک کرده بود.