• العربية
  • پښتو
  • English
Brand
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
  • پوسته
  • زبان
    • العربية
    • پښتو
    • English
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به ولانت‌مدیا است.
volant media logo

نگرانی از "موج تازه‌ ناپدید شدن دانشجویان بلوچ" در پاکستان

۳۰ ثور ۱۴۰۱، ۲۲:۴۵ (‎+۱ گرینویچ)

سازمان دانشجویان بلوچ نسبت به موج جدید ناپدیدشدن‌ دانشجویان بلوچ از جمله زنان این گروه قومی در پاکستان ابراز نگرانی کرد. این سازمان با نشر اعلامیه‌ای ناپدید شدن را با سیاست‌هایی مرتبط دانست که «همواره برای پایمال کردن حقوق اساسی و انسانی بلوچ‌ها» طرح شده است.

سازمان دانشجویان بلوچ می‌گوید که پس از حادثه دانشگاه کراچی که در آن سه شهروند چینی کشته شدند، ناپدید شدن‌های دانشجویان بلوچ افزایش یافته است.

این سازمان می‌گوید که اخیراً چهار جوان بلوچ از کراچی و کویته ربوده شده‌اند. یکی از آن‌ها استاد و دو نفر دیگر از دانشجویان دانشگاه کراچی بوده‌اند.

همچنین در یک اعلامیه تازه سازمان دانشجویان بلوچ که روز جمعه نشر شد، از ناپدید شدن یک زن بلوچ در ایالت بلوچستان پاکستان خبر داده شده است.

این سازمان می‌گوید پالیسی‌سازان همواره کوشیده‌اند با مشکلات سیاسی بلوچستان با «اسلحه و وحشت» برخورد کنند.

سازمان دانشجویان بلوچ موج تازه ناپدید شدن‌ها را «نهایت خطرناک» خوانده و خواستار پیدا کردن فوری ناپدیدشدگان شده‌ است.

در اعلامیه این سازمان آمده است: «این شیوه عملکرد مشکلات و نفرت بیشتری را در بلوچستان ایجاد کرده است. آنها نمی‌توانند همه جامعه را به خاطر جنایت یک نفر مجازات کنند.»

یک گروه جدایی‌طلب به نام «ارتش آزادی‌بخش بلوچستان» مسئولیت حمله انتحاری بر موتر حامل استادان چینی دانشگاه کراچی را به عهده گرفته است.

در آن حمله انتحاری سه شهروند چینی کشته شدند. ارتش آزادی‌بخش بلوچستان، فرد بمب‌گذار را شری بلوچ معرفی کرد و گفت که او نخستین زن انتحارکننده این گروه بوده است.

پربازدیدترین‌ها

جاپان به دانشجویان افغان بورسیه می‌دهد
۱

جاپان به دانشجویان افغان بورسیه می‌دهد

۲
اختصاصی

طالبان اینترنت فایبر نوری شهروندان کابل را قطع می‌کند

۳

سازمان نی خواهان مداخله ملل متحد و اتحادیه اروپا برای آزادی خبرنگاران از بند طالبان شد

۴

اداره هواشناسی از احتمال بارندگی شدید و سرازیر شدن سیلاب در ۱۸ ولایت خبر داد

۵

همسایه‌های قنسولگری افغانستان در بن از حضور نماینده طالبان نگران شده‌اند

•
•
•

مطالب بیشتر

"فرسایش" نیروهای روسیه در اوکراین؛ مسکو راه ورود افراد بالای ۴۰ سال به ارتش را هموار کرد

۳۰ ثور ۱۴۰۱، ۱۹:۱۸ (‎+۱ گرینویچ)

پارلمان روسیه روز جمعه اعلام کرد که در حال بررسی لایحه‌ای است که به روس‌های بالای ۴۰ سال و خارجی‌های بالای ۳۰ سال اجازه می‌دهد وارد ارتش این کشور شوند. در حال حاضر فقط شهروندان ۱۸ تا ۴۰ ساله روسیه و خارجی‌های ۱۸ تا ۳۰ ساله می‌توانند با ارتش این کشور قرارداد ببندند.

در سایت مجلس دومای روسیه گفته شده است که این اقدام ارتش را قادر می‌کند تا از مهارت‌های حرفه‌ای‌های مسن‌تر استفاده کند.

در بیانیه دوما آمده است: "برای استفاده از سلاح‌های با دقت بالا، استفاده از سلاح‌ها و تجهیزات نظامی، به متخصصان بسیار حرفه‌ای نیاز است. تجربه نشان می‌دهد که آنها در سن ۴۰ تا ۴۵ سالگی چنین می‌شوند."

روسیه در جنگ ۸۶ روزه، که در آن اوکراین عملاً همه جمعیت مردان بالغ خود را بسیج کرده، شکست‌های بزرگ و تلفات سنگینی را متحمل شده است. مسکو با وجود کنترل کامل بر ویرانه‌های بندر ماریوپل، از هدف خود برای تصرف همه منطقه دونباس در شرق اوکراین فاصله دارد.

جنرال بن هاجز، فرمانده سابق نیروهای امریکا در اروپا به رویترز گفت: "روشن است که روس‌ها با مشکل برخورده‌اند. این آخرین تلاش برای رسیدگی به کمبود نیروی انسانی بدون هشدار دادن به جمعیت خود است. اما برای کرملین پوشاندن شکست در اوکراین روز به روز دشوارتر می‌شود."

جک واتلینگ، متخصص جنگ زمینی در اندیشکده امنیتی و دفاعی بریتانیا نیز گفت که ارتش روسیه با کمبود پیاده نظام رو به‌روست.

او گفت: "اگر روسیه می‌خواهد موقعیت خود را در میدان جنگ بهبود بخشد، نیاز به واحدهای جدید دارد. این یک روند کند و پیچیده خواهد بود، اما می‌تواند با بسیج افراد دارای مهارت و تجربه نظامی تسریع شود."

دوما می‌گوید که قانون پیشنهادی همچنین استخدام پزشکان غیرنظامی، مهندسان و متخصصان عملیات و ارتباطات را آسان تر می‌کند.

این در حالی است، سرگئی شویگو، وزیر دفاع روسیه روز جمعه گفت که روسیه در پاسخ به افزایش تهدیدات در مرزهای غربی خود به‌دلیل درخواست عضویت فنلند و سویدن در ناتو، ۱۲ واحد نظامی در این منطقه ایجاد می‌کند.

صادرات گاز روسیه به فنلاند متوقف شد

۳۰ ثور ۱۴۰۱، ۱۷:۳۱ (‎+۱ گرینویچ)

شرکت دولتی گاز‌پروم روسیه اعلام کرد که از امروز، شنبه ۲۱می، صادرات گاز به فنلاند را متوقف کرده است. این اقدام به دنبال درخواست فنلاند برای عضویت در ناتو و خودداری این کشور از پرداخت بهای گاز به روبل، واحد پول روسیه انجام شده است.

فنلاند پیش از این گفته بود روسیه نباید صادرات گاز را به علت اختلاف بر سر پرداخت بهای آن به روبل، قطع کند.

با این حال فنلاند اعلام کرده که برای چنین شرایطی آماده بوده و حالا برای تامین گاز مشتریان خود از منابع دیگر مانند خط لوله بالتیککونکتور که این کشور را به استونی وصل می‌کند، ادامه خواهد داد.

روسیه از روز شنبه ۱۴ مِی، فروش برق به فنلاند را نیز متوقف کرد. شرکت برق فنلاند گفته روسیه صادرات برق به این کشور را به دلیل پرداخت نشدن هزینه‌ آن، متوقف کرده است.

روسیه ۱۳۰۰ کیلومتر مرز مشترک با فنلاند دارد و درصد کمی از برق فنلاند را تامین می‌کند، اما سالانه میلیاردها مکعب گاز به این کشور صادرات داشت.

روسیه ماه گذشته صادرات گاز به بلغارستان و پولند را هم به دلیل خودداری این کشورها از پرداخت به روبل قطع کرد.

تبعیض میان پناهجویان؛ فرانسه تنها به مهاجرین اوکراینی اسکان اضطراری می‌دهد

۳۰ ثور ۱۴۰۱، ۰۸:۵۱ (‎+۱ گرینویچ)

انجمن اتوپیا ۵۶ گزارش داده است که دفتر اسکان اضطراری فرانسه، خدمات فوری‌اش را تنها به پناهجویان اوکراینی اختصاص داده است. این انجمن می‌گوید دفتر اسکان اضطراری در حالی چنین تصمیمی را عملی می‌کند که پناهجویان کشورهای بحران‌زده دیگر مثل افغانستان، زیر خیمه به حال خود رها شده‌اند.

اتوپیا که در زمینه مددرسانی به پناهجویان کار می‌کند، می‌گوید حدود ۳۰۰ نفر در منطقه پانتن در شرق پاریس، تمام زمستان را روی زمین سرد و زیر خیمه سپری کرده‌اند. به گفته این انجمن، اکثر این افراد مهاجرین و خانواده‌‌‌های افغان هستند.

این انجمن می‌گوید زمانی که مددکاران اجتماعی به خانواده‌هایی برمی‌خورند که با کودکان‌شان در خیابان مانده‌اند و برای کمک رساندن به آنها، به مرکز اسکان اضطراری زنگ می‌زنند، از آن سوی خط تلفن این سوال را می‌شنوند: "آیا تقاضا برای اوکراینی‌هاست؟"

اتوپیا می‌گوید تلقی این انجمن این است که تبعیض بین مهاجرین در حال تبدیل شدن به یک قانون است.

فرانسه از سال‌های گذشته به این سو، در برابر مهاجرینی که برای دریافت پناهندگی به این کشور می‌آیند، سیاست چندان منعطفی نداشته است.

اکثریت مهاجرین افغان که برای گرفتن پناهندگی به این کشور می‌آیند، مجبور اند چندین ماه را در خیابان و بدون سرپناه سپری کنند.

به دنبال ورود طالبان به کابل در اگست ۲۰۲۱، فرانسه به ۲۶۰۰ شهروند افغانستان کمک کرد که از کابل به این کشور بیایند. دولت این کشور و انجمن‌های کمک به مهاجرین در آن زمان به شهروندان افغانستان که تخلیه شده بودند، مسکن مورد نیازشان را فراهم کرده بود.

با این حال، افغان‌هایی که به گونه شخصی و با عبور از مرز، وارد فرانسه شدند در بیشتر موارد در کمپ‌های خودسرانه متشکل از خیمه‌ها در پاریس و یا در کاله به سر می‌برند.

این پناهجویان، با وجود درخواست‌های مکرر برای دریافت مسکن، از سوی دولت فرانسه پاسخ نگرفته‌اند.

کنگره آمریکا بسته جدید کمک ۴۰ میلیارد دالری به اوکراین را به تصویب نهایی رساند

۳۰ ثور ۱۴۰۱، ۰۴:۴۹ (‎+۱ گرینویچ)

با تصویب نهایی سنا، کنگره آمریکا بسته جدید کمک ۴۰ میلیارد دالری به اوکراین را به تصویب رساند و آن را برای امضا به جو بایدن ارائه کرد. در صورتی که جو بایدن این طرح را امضا کند، مجموع کمک‌های آمریکا به اوکراین از زمان آغاز جنگ به ۵۰ میلیارد دالر خواهد رسید.

سنای آمریکا روز پنج‌شنبه این طرح را، که بزرگ‌ترین کمک آمریکا به اوکراین به شمار می‌آید، با ۸۶ رای موافق و ۱۱ رای مخالف به تصویب رساند که تمام آرای مخالف متعلق به جمهوری‌خواهان بود.

هفته گذشته، مجلس نمایندگان آمریکا با ۳۶۸ رای موافق و ۵۷ رای مخالف طرح کمک ۴۰ میلیارد دالری به اوکراین را تصویب کرده بود، اما تصویب آن در سنا به دلیل مخالفت یکی از نمایندگان جمهوری‌خواه با رای‌گیری فوری این طرح با تاخیر همراه شد.

پیش‌تر جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا پیشنهاد کمک ۳۳ میلیارد دالری به اوکراین را ارائه کرده بود، اما نمایندگان کنگره خواستار افزایش این میزان شده بودند.

رئیس جمهور آمریکا در پیامی با تقدیر از حمایت دو حزب کنگره از این طرح گفت: «تصویب این طرح این پیام را به جهان می‌فرستد که مردم آمریکا در کنار مردم شجاع اوکراین برای دفاع از آزادی و دموکراسی ایستاده‌اند.»

طرح کمک جدید شامل شش میلیارد دالر کمک امنیتی از جمله آموزش نظامی، تجهیزات و تسلیحات، ۸ میلیارد و ۷۰۰ میلیون دلار برای جایگزین کردن ذخیره تجهیزات ارسالی به اوکراین و سه میلیارد و ۹۰۰ میلیون دالر برای فعالیت‌های فرماندهی مرکزی اروپا است.

این طرح همچنین شامل پنج میلیارد دالر کمک برای مقابله با بحران غذا و ۹ میلیارد دالر کمک اقتصادی به اوکراین می‌شود.

امریکا و اروپا موارد بیماری واگیر آبله میمون را تایید کردند

۳۰ ثور ۱۴۰۱، ۰۰:۱۶ (‎+۱ گرینویچ)

مقامات صحی در اروپا، امریکا و کانادا از موارد بیماری آبله میمون در کشورهای شان خبر دادند. هنوز موارد ابتلا در این کشورها محدود بوده و تصور نمی‌شود که مانند کووید۱۹ به اپیدمی تبدیل گردد. اسپانیا پس از تایید موارد این ویروس، خرید واکسین ضد آبله را در دستور کار خود قرار داده است.

به گزارش سرویس جهانی بی‌بی‌سی، پس از فرانسه، ایتالیا و سویدن، مقامات صحی کشورهای امریکا، کانادا، بریتانیا، اسپانیا و پرتگال نیز مواردی از این بیماری را در آنجا تایید کرده اند.

این بیماری بیشتر در مناطق مرکزی و غربی افریقا شایع بوده و به گفته این مقامات، این ویروس از طریق افرادی که به برخی کشورهای افریقایی سفر کرده بود، به کشورهای غربی انتقال یافته است.

مسئولین صحی در بریتانیا می‌گویند که آبله میمون یک عفونت ویروسی نادر است که از طریق تماس نزدیک سرایت کرده، علایم آن معمولاً خفیف بوده و افراد مصاب در ظرف چند هفته بهبود پیدا می‌کنند.

این بیماران دچار علایمی چون سردردی، تب، بی حالب، خستگی و بروز ابله بر پوست می‌شوند.