• العربية
  • پښتو
  • English
Brand
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
  • پوسته
  • زبان
    • العربية
    • پښتو
    • English
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به ولانت‌مدیا است.
volant media logo

نیروی هوایی امریکا: پرواز هواپیمایی که افغان‌ها از آن آویزان شده بودند "تصمیم درستی بود"

۲۴ جوزا ۱۴۰۱، ۱۱:۱۰ (‎+۱ گرینویچ)به‌روزرسانی: ۱۳:۳۴ (‎+۱ گرینویچ)

نیروی هوایی امریکا می‌گوید به پرواز درآوردن هواپیمای نظامی این کشور که شهروندان افغان از آن آویزان شده بودند،‌ تصمیم درستی بوده است. این همان هواپیمایی است که آویزان شدن و سقوط افغان‌ها از آن در روزهای تخلیه میدان هوایی کابل پس از افتادن این شهر به‌دست طالبان، خبرساز شده بود.

در پی سقوط دولت پیشین افغانستان و ورود افراد طالبان به کابل، ده‌ها هزار نفر به امید فرار از افغانستان به میدان هوایی کابل هجوم بردند.

ایالات متحده امریکا می‌گوید در آنچه بزرگترین عملیات تخلیه در تاریخ نامیده شده، حدود ۱۲۴ هزار پناهجوی افغان را از میدان هوایی کابل بیرون کرده است.

هجوم مردم به میدان هوایی کابل و آویزان شدن آن‌ها از یک هواپیمای نظامی در حال حرکت، واکنش‌های زیادی برانگیخت. در ویدیوهای منتشر شده در شبکه‌های اجتماعی دیده شد که مردان افغان در اطراف هواپیمای در حال حرکت می‌دویدند و از آن‌ آویزان شده بودند.

در تصاویر دیگر که به نظر می‌رسید همان هواپیمای سی ۱۷ ارتش امریکا را در حال اوج گرفتن بر فرار میدان هوایی کابل نشان می‌داد، دیده شد که دو مرد از هواپیما به پایین افتادند.

ارتش امریکا تایید می‌کند که در هنگام فرود این هواپیما در قطر، بقایای انسان در محفظه چرخ هوایپما پیدا شده است.

یک کمیته اختصاصی نیروی هوایی امریکا، عملکرد پیلوت و خدمه این هواپیما را بررسی کرد.

به گزارش رسانه‌های امریکایی، این کمیته روز دوشنبه نتیجه گرفت که با توجه به اوضاع رو به وخیم‌تر شدن افغانستان، پیلوت و خدمه هواپیمای نظامی سی ۱۷، تصمیم درستی گرفته‌اند که هواپیما را با وجود آویزان شدن مردم از آن، به پرواز درآوردند.

مقام‌های نیروی هوایی امریکا به روزنامه واشنگتن‌پست گفته‌اند مرگ یک غیرنظامی ۱۹ ساله در این جریان، یک "رویداد غم‌انگیز " بوده است.

پربازدیدترین‌ها

هشدار محقق به طالبان: فشار بر شیعیان مقاومت مردمی را افزایش خواهد داد
۱

هشدار محقق به طالبان: فشار بر شیعیان مقاومت مردمی را افزایش خواهد داد

۲

یک رؤیای بزرگ، یک مانع کوچک؛ دختر افغان که فقط یک قدم تا دانشگاه کانادا فاصله دارد

۳

منابع امنیتی پاکستان: طالبان پاکستانی در چهار ولایت افغانستان مراکز آموزشی دارد

۴

اختصاصی؛ طالبان شهرک‌های بلخ از جمله شهرک عطامحمد نور را مصادره کرد

۵

جبهه آزادی: مناطقی در نورستان و کنر از دست طالبان آزاد شده است