• العربية
  • پښتو
  • English
Brand
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • روایت شما
  • ورزش
  • بازار
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • روایت شما
  • ورزش
  • بازار
  • پوسته
  • زبان
    • العربية
    • پښتو
    • English
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • روایت شما
  • ورزش
  • بازار
کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به ولانت‌مدیا است.
volant media logo

گفتگو از سیاست تا تجارت؛ نشریه پولیتیکو از دیدار غیررسمی خلیلزاد با سفیر روسیه پرده برداشت

۴ سرطان ۱۴۰۱، ۱۰:۴۴ (‎+۱ گرینویچ)به‌روزرسانی: ۲۳:۴۰ (‎+۱ گرینویچ)

نشریه پولیتیکو از دیدار غیررسمی زلمی خلیلزاد، نماینده پیشین امریکا برای افغانستان با آناتولی آنتونوف، سفیر روسیه در واشنگتن پرده برداشت. خلیلزاد روز پنجشنبه آنتونوف را در کافه میلانو مهمان کرده بود. در این جریان خبرنگاری که نزدیک میز آن‌ها نشسته بود، گفتگوی آن‌ها را یادداشت کرد.

در گزارش نشریه پولیتیکو آمده است که دیمیتری سیمز، رئیس و مدیر عامل مرکز منافع ملی امریکا نیز در این دیدار حضور داشته است.

سفیر روسیه و نماینده پیشین امریکا در افغانستان در این دیدار از روابط واشنگتن و مسکو تا جنگ اوکراین و ایده‌ای برای ساختن یک تلویزیون خصوصی در مسکو و تجارت شخصی گفتگو کرده‌اند.

پولوتیکو یک سازمان روزنامه‌نگاری مستقر در ویرجینیا است که مسایل عمده سیاسی در ایالات متحده امریکا و جهان را پوشش می‌دهد.

دنیل لیپمن، خبرنگار پولیتیکو روایت کرده است که سفیر روسیه در این دیدار غیررسمی گلایه کرده است که واشنگتن هیچ احترامی به مسکو نمی‌گذارد.

او در گفتگو با خلیلزاد تأکید کرده است که: "روسیه نیازمند احترام است و می‌خواهد [ایالات متحده] به او احترام بگذارد."

سفیر روسیه از اینکه فضای گفتگو و ارتباط بین امریکا و روسیه وجود ندارد، ابراز تأسف کرده است.

او فضای حاکم بین واشنگتن و مسکو را به طور "نامطلوبی" با بحران موشکی کوبا که ایالات متحده و اتحاد جماهیر شوروی را درگیر ساخته بود، مقایسه کرده است.

خبرنگار روایت کرده است که زلمی خلیلزاد از آناتولی آنتونوف پرسیده است که "چه چیزی می‌تواند رابطه امریکا و روسیه را عادی کند؟"

سفیر روسیه در پاسخ به این سوال گفته است نمی‌تواند به سوال خلیلزاد پاسخ بدهد، اما اذعان می‌کند که روسیه به "ضمانت‌های امنیتی" نیاز دارد.

بعد از صرف نان چاشت سفیر روسیه به خلیلزاد گفته است که "من می‌خواهم از تماس‌ها و ارتباطات شما در این دولت استفاده کنم."

در ادامه خلیل‌زاد درباره نیاز به "راه دوم" در ارتباطات بین ایالات متحده و روسیه صحبت کرده است.

خلیلزاد تأکید کرده است که ایالات متحده و روسیه به "توافق" نیاز دارند. سفیر روسیه نیز نشان داده است که با نظر او موافق است.

این نشریه نوشته است که آناتولی آنتونوف در مورد رئیس‌جمهور اوکراین احساس گیجی کرده و گفته است که دیدگاه زلنسکی برای آینده اوکراین را درک نمی‌کند.

در ادامه صحبت‌های این سه نفر، دیمیتری سیمز درباره یک ایده تجاری خود درباره راه‌اندازی یک کانال تلویزیونی جدید در مسکو سخن گفته است.

واکنش زلمی خلیل‌زاد این بوده که این ایده می‌تواند "بسیار پرسود" باشد.

آنتونوف با لحن شوخی‌آمیز گفته است: "درخواست من برای شریک جوان بودن [در این تجارت] را فراموش نکنید."

نشریه پولیتیکو نظر سفارت روسیه در واشنگتن در مورد دیدار سفیر این کشور با زلمی خلیلزاد را پرسیده است، اما این سفارتخانه به این درخواست پاسخی نداده است.

زلمی خلیل‌زاد نیز از اظهار نظر در مورد این دیدار غیررسمی خودداری کرده است.

دیمیتری سیمز اما این دیدار را تأیید کرده اما گفته جزئیاتی که در گزارش آمده است دقیق نیست، چرا که به گفته او "خبرنگار آنقدر نزدیک ننشسته بود که بتواند جزئیات مکالمات را به خوبی بشنود و آنرا به صورت عینی گزارش بدهد."

پربازدیدترین‌ها

رئیس انستیتوت ثبات راهبردی جنوب آسیا: افغانستان جغرافیای خود را از دست می‌دهد
۱

رئیس انستیتوت ثبات راهبردی جنوب آسیا: افغانستان جغرافیای خود را از دست می‌دهد

۲

از رخشانه تا فرزانه؛ روایت قتل هولناک زنی جوان در غور

۳

ریچارد بنت: افغان‌های مقیم خارج باید امید را زنده نگه دارند

۴

روسیه از کشورها خواست فورا دیپلمات‌های خود را از کی‌یف خارج کنند

۵

رهبر یهودی که برای مسلمانان بریتانیا می‌رزمد کیست؟

•
•
•

مطالب بیشتر

بریتانیا ۲.۵ میلیون پوند به زلزله‌زدگان افغانستان کمک می‌کند

۴ سرطان ۱۴۰۱، ۱۰:۰۵ (‎+۱ گرینویچ)

وزارت خارجه بریتانیا اعلام کرد که ۲.۵ میلیون پوند برای حمایت فوری از زلزله‌زدگان افغانستان کمک می‌کند. کمک بریتانیا از طریق کمیته بین‌المللی صلیب سرخ و شورای پناهندگان ناروی برای تهیه سرپناه، دوا، آب، لوازم بهداشتی و دیگر نیازمندی‌های اولیه زلزله‌زدگان افغانستان ارائه خواهد شد.

گفته شده است که کارمندان صلیب سرخ در حال حاضر در خوست و پکتیکا، دو ولایتی که بیشترین آسیب را از زلزله دیده‌اند، کار می‌کنند.

اتحادیه اروپا نیز قبلا اعلام کرده بود که یک میلیون یورو به زلزله‌زدگان افغانستان کمک می‌کند.

به گزارش خبرگزاری باختر، در روزهای گذشته چندین محموله از کمک‌های بشردوستانه ایران و پاکستان نیز به افغانستان رسیده است.

سومین روز جنگ در بلخاب؛ "طالبان خط مقدم جنگ در قم کوتل را شکستند و وارد بازار کهنه شدند"

۴ سرطان ۱۴۰۱، ۰۷:۵۹ (‎+۱ گرینویچ)

جنگ میان طالبان و افراد وابسته به مولوی مهدی وارد سومین روز شد. منابع محلی به افغانستان اینترنشنال ‌می‌گویند که طالبان جمعه‌شب، ۳ سرطان خط مقدم جنگ در "قم کوتل" را شکسته و وارد بازار کهنه این ولسوالی شده‌اند. به گفته منابع، درگیری در بازار کهنه و اطراف ولسوالی بلخاب جریان دارد.

برخی منابع نزدیک به مولوی مهدی ادعا کرده‌اند که طالبان اکنون در محاصره نیروهای این فرمانده محلی قرار دارند.

بازار کهنه در نزدیکی قم کوتل موقعیت دارد و هر دو از توابع ولسوالی بلخاب ولایت سرپل به شمار می‌روند.

با گذشت سه روز از جنگ در بلخاب مقامات طالبان در مورد این درگیری‌ها چیزی نگفته‌اند.

آمار دقیقی از تلفات این جنگ نیز در دست نیست.

منابع محلی می‌گویند که هلیکوپترهای طالبان از روز جمعه به این طرف بر فراز ولسوالی بلخاب در پرواز اند و نیروهای وابسته به مولوی مهدی را هدف قرار می‌دهند.

در همین حال، منابع به افغانستان اینترنشنال می‌گویند پس از شدت گرفتن جنگ، دو طرف در حال تجدید قوا است.

منابع مردمی از ولایت بامیان می‌گویند که طالبان کاروانی از جنگجویانش را این ولایت به سرپل اعزام کرده‌اند.

منابع مردمی از سرپل می‌گویند به تازگی حدود ۶۰ مرد اوزبیک برای حمایت از مولوی مهدی وارد بلخاب شده‌اند.

مولوی مهدی، یگانه فرمانده هزاره‌تبار طالبان بود که بعد از برکناری‌اش از سمت ریاست استخبارات طالبان در بامیان، به زادگاه خود به ولسوالی بلخاب ولایت سرپل رفت و از عضویت در گروه طالبان انصراف داد.

او بعدا به دلیل "عدم حضور هزاره‌ها و شیعیان در حکومت طالبان" از این گروه ابراز نارضایتی کرد.

طالبان در روزهای اخیر کاروان‌های نظامی خود را از ولایت‌های شمال برای سرکوب مولوی مهدی به ولسوالی بلخاب ولایت سرپل اعزام کرده‌اند.

سفیر پاکستان: پزشکان پاکستانی برای درمان زخمی‌های زلزله در میدان هوایی خوست مستقر شده‌اند

۴ سرطان ۱۴۰۱، ۰۷:۱۰ (‎+۱ گرینویچ)

سفیر پاکستان در کابل می‌گوید که ۱۹ تن از امدادگران و پزشکان پاکستان با ۳ آمبولانس و شفاخانه سیار برای درمان مجروحان زلزله و ارجاع آنها به شفاخانه‌های پاکستان، در میدان هوایی خوست مستقر شده‌اند. منصور احمد خان گفت که آنها جز اولین کسانی بودند که پس از زلزله در منطقه حضور یافتند.

براساس آمار صندوق کودکان سازمان ملل، تعداد ۱۰۳۶ نفر در اثر زلزله روز چهارشنبه در پکتیکا کشته و ۱۶۴۳ نفر دیگر زخمی شده‌اند.

مقام‌های طالبان گفته‌اند که این گروه برای رسیدگی به آسیب دیدگان زلزله با کمبود امکانات صحی روبه رو اند.

محمدنسیم حقانی، سخنگوی وزارت رسیدگی به حوادث طالبان به خبرگزاری رویترز گفته است: «ما به کمک‌های صحی و امکانات دیگر نیاز داریم، زیرا این یک فاجعه بزرگ است."

جنگ در بلخاب؛ شورای جهانی هزاره از احتمال «نسل‌کشی هزاره‌ها توسط طالبان» ابراز نگرانی کرد

۴ سرطان ۱۴۰۱، ۰۶:۰۶ (‎+۱ گرینویچ)

به دنبال حمله طالبان به ولسوالی بلخاب، شورای جهانی هزاره از احتمال «نسل‌کشی هزاره‌ها توسط طالبان» در این ولسوالی ابراز نگرانی کرد. شورای جهانی هزاره در بیانیه‌‌ای می‌گوید که طالبان برای هدف قرار دادن مساجد، شفاخانه‌ها و مکان‌های پر جمعیت هزاره، قصد ورود به بلخاب را دارد.

طالبان از سه روز به این طرف برای سرکوب مولوی مهدی، تنها فرمانده هزاره تبار خود، به ولسوالی بلخاب حمله کرده‌اند.

شورای جهانی هزاره تاکید کرده است که ادامه خشونت‌ها در این ولسوالی پیامدهای فاجعه باری برای غیرنظامیان و ساکنان این منطقه دارد. در بیانیه‌ای این شورا آمده است: «ترس ما این است که با افزایش بیشتر خشونت‌ها و تنش‌ها، نسل‌کشی دیگری علیه جامعه هزاره در بلخاب توسط طالبان» رقم بخورد.

این شورا افزوده است که طالبان با نقض جدی قوانین بین‌المللی بشردوستانه، در سال ۱۹۹۸ میلادی در شهر مزار شریف مرتکب «قتل‌عام غیرنظامیان هزاره» شده و آن را تداوم بخشیدند.

این شورا از جامعه جهانی خواسته است که به حمله طالبان و احتمال خشونت توسط این گروه علیه غیرنظامیان این منطقه توجه کند.

طالبان در روزهای اخیر هزاران تن از نیروهایش را از ولایت‌های شمالی به قصد سرکوب مولوی مهدی به ولسوالی بلخاب ولایت سرپل اعزام کرده است.

براساس گزارش‌ها، در جریان چند روز اخیر در اثر درگیری میان دو طرف شماری کشته و زخمی شده‌اند.

مولوی مهدی تنها فرمانده هزاره تبار طالبان است که پس از برکناری از ریاست استخبارات طالبان در بامیان، به ولسوالی بلخاب رفت و از عضویت در گروه طالبان انصراف داد. طالبان اکنون برای سرکوب این فرمانده پیشین خود هزاران نیروی نظامی به بلخاب اعزام کرده است.

شورای جهانی هزاره خواستار توقف فوری حملات طالبان علیه غیرنظامیان در بلخاب شده است. این شورا تاکید کرده که خواهان شرایط مصون برای همه مردم افغانستان است.

گفتگوی تلفنی وزرای خارجه ایران و طالبان؛ امیرعبداللهیان خواستار پرداخت «حق‌آبه» ایران شد

۴ سرطان ۱۴۰۱، ۰۱:۱۴ (‎+۱ گرینویچ)

حسین امیرعبداللهیان، وزیر خارجه ایران در تماس تلفنی با امیرخان متقی، وزیر خارجه طالبان، خواستار پرداخت حق‌آبه ایران از رود هلمند شد. آقای امیرعبداللهیان گفته که طالبان با رعایت کردن مسئله حق‌آبه ایران، آن‌را به «عاملی برای تقویت همکاری و دوستی» میان دو کشور مبدل کند.

در بیانیه وزارت خارجه ایران آمده است که امیرعبداللهیان در این گفتگوی تلفنی «با تاکید» به وزیر خارجه طالبان گفت: « درخواست جدی داریم که هیئت حاکمه سرپرستی افغانستان در عمل به تعهدات دوجانبه خود مطابق قراردادهای لازم الاجرای فی ما‌بین [دو کشور] در حوزه حق‌آبه ایران و آب‌های مرزی همکاری لازم و جدی را داشته باشد.»

وزارت خارجه ایران می‌گوید که در این گفتگو، آقای میرخان متقی از ادامه رایزنی‌های دوجانبه و اعزام هیات تخصصی از وزارت انرژی ایران‌ برای پیگیری حقابه این کشور استقبال کرد.

بر اساس بیانیه وزارت خارجه ایران، هردو طرف درباره روند مقابله با جرایم سازمان‌یافته و قاچاق انسان و مواد مخدر و مبارزه با تروریزم نیز صبحت کرده اند.

ایران و طالبان تاکنون چندین بار درباره حل مسئله حق‌آبه این کشور و اختلافات مرزی با هم گفته کرده و هیئت‌های به کشورهای یکدیگر فرستاده اند.

ایران همواره بر پرداخت حق‌آبه این کشور از افغانستان تاکید کرده است.

وزیر خارجه ایران، زمانی که طالبان بخشی از بند کمال خان را آزاد کرد، گفت که طالبان به حق‌آبه ایران «اعتراف» کرده است، اما جمهوری اسلامی از حکومت طالبان رضایت ندارد. آقای امیرعبداللهیان به نمایندگان مجلس ایران گفته بود که موضوع حق‌آبه این شکور نقش تعیین کننده در سیاست‌های راهبردی ایران با طالبان خواهد داشت.