این مسئول سابق خبرگزاری اسوشیتدپرس در افغانستان، پس از یکسال از سقوط حکومت پیشین به کابل بازگشت، اما استخبارات طالبان وی را بازداشت کرد و با فشار و تهدید مجبورش کرد که در توییتر صحت گزارشهای خود را رد کند.
ظاهراً، گزارش او در باره ازدواج اجباری دختران جوان با قوماندانان طالب، خشم استخبارات طالبان را برانگیخته بود.
اودانل در مورد تجربه دستگیریاش گفت که او در کابل «با چهره واقعی طالبان آشنا شد: خشن، متکبر و فاقد انسانیت.»
اودانل از «آرامش خشونتبار» حاکم بر کابل میگوید که ترس از چهره مردمان شهر پیداست؛ مردمی که کار، پول و امیدی به آینده ندارند. او میگوید که افراد، با دلیل یا بیدلیل، به طور خودسرانه بازداشت شده اند، شکنجه و ناپدید شده اند.
طالبان در گذشته منتقدان و خبرنگاران افغان را دستگیر و مورد بدرفتاری قرار داده اند، اما آنها به ندرت در مورد تجربه بازداشت و رفتار طالبان بعداً در رسانهها صحبت کردند.
اودانل در باره قهار بلخی، سخنگوی وزارت خارجه طالبان میگوید که او را تهدید به خشونت کرد و با افتخار از حمله انتحاری طالبان بالای کارمندان تلویزیون طلوع یاد کرد.
اودانل نوشت: «من برایش گفتم که در جریان آن حمله انتحاری بالای موتر کارمندان یک تلویزیون محلی مردم عادی کشته شدند. او گفت: ما به آن افتخار میکنیم. من به او گفتم که در آن حادثه یک دوست من کشته شد. او تکرار کرد: ما به آن افتخار میکنیم.»
یک انتحارکننده طالب در سال ۱۳۹۴ موتر حامل کارمندان تلویزیون طلوع را هدف قرار داد و هفت کارمندان این رسانه را کشت.
مامورین استخبارات طالبان به ادوانل گفتند که گزارشهای او در مورد افغانستان «خیالی، مملو از دروغ و جعلیات» است.
مامورین استخبارات طالبان با تهدید کردن خبرنگار فارن پالیسی به حبس، او را مجبور کردند که در توییتر خود از طالبان عذرخواهی کند و یک ویدیو نیز از آن ثبت کردند.
اودانل نوشت: «هرچه لازم بود دیکته کردند. یک توئیتم را دوست نداشتند. حذف شد، ویرایش شد، دوباره توئیت شد. ویدیویی از من گرفتند که میگویم مجبور به نوشتن [توئیتهای عذرخواهی] نشدهام.»