• العربية
  • پښتو
  • English
Brand
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
  • پوسته
  • زبان
    • العربية
    • پښتو
    • English
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به ولانت‌مدیا است.
volant media logo

سخنگوی کاخ سفید: امریکا در حال بررسی فرستادن جت‌های جنگنده ساخت این کشور به اوکراین است

۱ اسد ۱۴۰۱، ۰۰:۲۶ (‎+۱ گرینویچ)

باوجود هشدارهای روسیه درباره ارسال سلاح به اوکراین، سخنگوی کاخ سفید روز جمعه به خبرنگاران گفت که امریکا در حال بررسی امکان ارسال جت‌های جنگنده ساخت این کشور به اوکراین است. با این حال، جان کربی گفته که این اقدام چیزی نیست که فورا انجام شود. از جنگ اوکراین حدود پنج ماه می‌گذرد.

چنین اقدامی افزایش بزرگی در حمایت ایالات متحده از اوکراین در نبرد با روسیه خواهد بود. تاکنون ایالات متحده ۸.۲ میلیارد دالر کمک امنیتی به اوکراین ارائه کرده است.

جان کربی همچنین جزئیات آخرین بسته تسلیحاتی امریکا برای اوکراین را فاش کرد که شامل ۲۷۰ میلیون دالر برای کمک به دفاع از این کشور در برابر تجاوز روسیه از جمله ۱۰۰ میلیون دالر برای پهپادها است.

در یادداشت جداگانه کاخ سفید آمده است که این بسته شامل قسط دیگری تا حدود ۱۷۵ میلیون دالر برای سایر کمک‌های دفاعی است.

سیستم‌های موشکی توپخانه با تحرک بالا موسوم به (HIMARS) و سایر سلاح‌های مورد استفاده اوکراینی‌ها در میدان جنگ نیز شامل بسته کمکی جدید می‌شود.

100%

پربازدیدترین‌ها

طالبان ازدواج کودکان را به رسمیت شناخت
۱

طالبان ازدواج کودکان را به رسمیت شناخت

۲

اصولنامه تفریق طالبان؛ منتقدان می‌گویند طلاق همسر به‌خاطر لمس کردن بستگان «خنده‌دار» است

۳

ترکیه برای «۲۰ هزار افغان» در بخش دامداری ویزای کاری صادر کرده است

۴

فرمان هبت‌الله درباره نکاح اجباری از طریق تماس‌های تلفنی پخش می‌شود

۵

درانی: مشکل افغانستان سیاسی است، نه نژادی و زبانی

•
•
•

مطالب بیشتر

یک مقام دفاعی امریکا: روسیه روزانه صدها نفر از نظامیان خود را در اوکراین از دست می‌دهد

۳۱ سرطان ۱۴۰۱، ۱۸:۳۹ (‎+۱ گرینویچ)

یک مقام دفاعی امریکا می‌گوید که ارتش روسیه در جنگ اوکراین روزانه صدها تلفات می‌دهد، از جمله اینکه هزاران درجه‌دار خود را از دست داده است. نزدیک به پنج ماه از شروع جنگ، نیروهای روسیه در حال تصرف کامل منطقه دونباس در شرق اوکراین هستند و حدود یک پنجم این کشور را اشغال کرده‌اند.

ویلیام برنز، مدیر سیا، روز چهارشنبه گفت که ایالات متحده تخمین می‌زند که تلفات روسیه در اوکراین تاکنون به حدود ۱۵ هزار کشته و احتمالا ۴۵ هزار زخمی رسیده و افزود که اوکراین نیز تلفات قابل توجهی متحمل شده است.

این مقام دفاعی امریکا که نخواست نامش فاش شود، گفت که علاوه بر کشته شدن درجه‌داران در سطح بریدمن‌ و جگتورن‌، صدها دگروال و "بسیاری" جنرال روسی نیز کشته شده‌اند.

مسکو در ۲۵ مارچ اعلام کرد که ۱۳۵۱ سربازش در جنگ اوکراین کشته شدند.

روسیه تلفات نظامی خود را حتی در زمان صلح به عنوان اسرار دولتی طبقه بندی می‌کند و آمار رسمی تلفات خود را در طول جنگ به روز نکرده است.

کی‎‌یف در ماه جون اعلام کرد که روزانه ۱۰۰ تا ۲۰۰ سرباز اوکراینی کشته می‌شوند.

این مقام دفاعی امریکا می‌گوید که اوکراین بیش از ۱۰۰ هدف "با ارزش" روسیه را در داخل اوکراین، از جمله پست‌های فرماندهی، انبارهای مهمات و سایت‌های دفاع هوایی منهدم کرده است.

تخریب سامانه موشکی اوکراین

وزارت دفاع روسیه روز جمعه اعلام کرد که نیروهای این کشور اوایل ماه جاری چهار سامانه موشکی توپخانه با تحرک بالا (HIMARS) را که توسط ایالات متحده تامین شده بود در اوکراین منهدم کردند.

کی‌یف ادعاهای مسکو را رد کرده و آنها را "جعلی" خوانده است که برای تضعیف حمایت غرب از اوکراین طراحی شده است.

100%

در اوایل این هفته، پنتاگون اعلام کرد که در جدیدترین بسته تسلیحاتی، چهار سامانه موشکی توپخانه با تحرک بالا (هیمرس) در اختیار اوکراین قرار خواهد داد.

ایالات متحده از زمان آغاز جنگ ۸ میلیارد دالر کمک امنیتی به اوکراین داده است که از این میان ۲.۲ میلیارد دالر در ماه گذشته بوده است.

روسیه می‌گوید در حال انجام یک "عملیات ویژه" برای غیرنظامی کردن همسایه خود و خلاص شدن از شر ملی گرایان خطرناک است در اوکراین است.

کی‌یف و غرب می‌گویند روسیه در حال راه اندازی یک کارزار امپریالیستی برای تسخیر همسایه طرفدار غرب است که با فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی در سال ۱۹۹۱ از زیر سلطه مسکو رهایی یافت.

مسکو و کی‌یف برای صادرات غلات اوکراین به خارج توافق کردند

۳۱ سرطان ۱۴۰۱، ۱۶:۴۵ (‎+۱ گرینویچ)

مقام‌های روسیه و اوکراین با حضور دبیر کل سازمان ملل و رئیس‌جمهور ترکیه روی از سرگیری صادرات غلات اوکراین از طریق کریدور امن توافق کردند. این توافق روز جمعه ۳۱ سرطان در استانبول امضا شد. پس از حمله روسیه به اوکراین، این اولین توافق میان دو کشور است.

طبق این توافق، یک کریدور امن از سه بندر اوکراین از جمله اودسا برای انتقال غلات این کشور به ترکیه و سپس به دیگر کشورها ایجاد می‌شود.

آنتونیو گوترش، دبیر کل سازمان ملل در توییتی نوشت که این توافق که تحت نظر سازمان ملل میان روسیه و اوکراین امضا شد، مسيری را برای صادرات تجاری مواد غذايی از اوکراين در دريای سياه باز می‌کند.

آقای گوترش تاکید کرده که این توافق کمک خواهد کرد تا از فاجعه کمبود مواد غذایی برای میلیون‌ها نفر در سراسر جهان جلوگیری شود.

حمله شب‌هنگام نیروهای امنیتی سریلانکا به معترضان واکنش‌های گسترده‌ای برانگیخت

۳۱ سرطان ۱۴۰۱، ۰۶:۵۱ (‎+۱ گرینویچ)

نیروهای امنیتی سریلانکا شب جمعه به یک محل تظاهرات ضد دولتی حمله و ۹ نفر را بازداشت کردند. این حمله، واکنش سیاستمداران، وکلا و دیپلمات‌های خارجی را برانگیخته است. رهبر اپوزیسیون سریلانکا این یورش را "حمله بزدلانه"ای خوانده که وجهه بین‌المللی سریلانکا را به خطر می‌اندازد.

ساجیث پریماداسا، رهبر اپوزیسیون سریلانکا در صفحه رسمی توییتر خود نوشته است حمله بر گردهمایی مسالمت‌آمیز معترضان، حرکت بی‌فایده نیروی بی‌رحمی بود که جان بیگناهان را به خطر می‌انداخت.

کانون وکلای سریلانکا نیز با انتشار بیانیه‌ای گفته است:‌ "استفاده از نیروهای مسلح برای سرکوب اعتراضات غیرنظامی در اولین روز روی کار آمدن رئیس‌جمهور جدید، نفرت‌انگیز است و پیامدهای جدی بر ثبات اجتماعی، اقتصادی و سیاسی کشورمان خواهد داشت."

اتحادیه اروپا در سریلانکا، در توییتر نوشته است: "آزادی بیان برای انتقال قدرتی که در جریان است، ضروری بود."

سفیر ایالات متحده امریکا در سریلانکا نیز نگرانی عمیق خود را از حمله بر معترضان ابراز کرده و نماینده بریتانیا در این کشور بر اهمیت حق اعتراض مسالمت‌آمیز تاکید کرده است.
روز چهارشنبه نیز پس از انتخاب رئیس‌جمهور جدید سریلانکا از سوی پارلمان این کشور، معترضان بار به خیابان‌های پایتخت بازگشتند.

آنان رانیل ویکرمسنگه، رئیس جمهور جدید سریلانکا را نیز مسئول بحران اقتصادی و سیاسی می‌دانند و می‌گویند که او را نمی‌پذیرند و به اعتراضات خود ادامه می‌دهند.

رئیس سازمان استخبارات بریتانیا می‌گوید ایران خواهان توافق هسته‌ای نیست

۳۱ سرطان ۱۴۰۱، ۰۶:۴۱ (‎+۱ گرینویچ)

ریچارد مورد، رئیس سازمان جاسوسی بریتانیا، موسوم به «ام‌آی ۶» روز پنجشنبه گفت که شک دارد آیت‌الله علی خامنه‌ای، رهبر ایران واقعاً بخواهد توافق هسته‌ای با قدرت‌های جهان را احیا کند. او افزود که همچنان معتقد است احیای برجام بهترین راه برای محدود کردن برنامه هسته‌ای ایران است.

بر اساس توافق برجام، ایران برنامه هسته‌ای خود را در ازای رهایی از تحریم‌های اقتصادی محدود کرده بود.

رئیس سازمان جاسوسی بریتانیا روز پنجشنبه در نشست امنیتی آسپن در ایالت کلورادوی امریکا گفت: «من متقاعد نشده‌ام که [با ایران] به توافق خواهیم رسید. فکر نمی‌کنم رهبر ایران بخواهد توافقی را قطعی کند.»

با این حال او هشدار داد: «ایرانی‌ها نیز نمی‌خواهند مذاکرات را پایان دهند؛ آنها می‌توانند برای مدتی این مذاکرات را ادامه دهند.»

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور پیشین در سال ۲۰۱۸ میلادی از توافق برجام خارج شد و تحریم‌ها علیه تهران را دوباره اعمال کرد. به گزارش رویترز، ایران نیز بسیاری از محدودیت‌های توافق را از آن زمان تا کنون برای فعالیت‌های هسته‌ای خود زیر پا گذاشته است.

قدرت‌های غربی هشدار می‌دهند که ایران در حال نزدیک‌تر شدن به ساخت سلاح هسته‌ای است، اما تهران همواره این ادعا را انکار کرده و می‌گوید که برنامه هسته‌ای‌اش صلح‌آمیز است.

آخرین دور مذاکرات غیرمستقیم ایران و امریکا برای احیای توافق هسته‌ای در دوحه برگزار شد اما بدون هیچ نتیجه‌ای به پایان رسید.

ریچارد مورد می‌گوید: «من فکر می‌کنم توافق کاملا روی میز است و قدرت‌های اروپایی و دولت ایالات متحده موضع خود را آشکارا بیان کرده‌اند. من فکر نمی‌کنم که چین و روس‌ها در این موضوع مانع توافق شود.»

ایران مذاکرات هسته‌ای غیرمستقیم خود با امریکا را مثبت توصیف کرده و ایالات متحده را به دلیل ناتوانی در ارائه تضمین سرزنش کرده است.

هواشناسان هشدار دادند که موج گرما به چین بازخواهد گشت

۳۱ سرطان ۱۴۰۱، ۰۴:۲۷ (‎+۱ گرینویچ)

هواشناسان هشدار داده‌اند که بعد از یک وقفه کوتاه، موج گرما در ۱۰ روز آینده به چین بازخواهد گشت. روز شنبه در سال‌نامه چینی به عنوان روز "گرمای بزرگ" شناخته شده است. از این روز، افزایش شدید دما در این کشور آغاز خواهد شد و باشندگان چین، هوای غیرعادی را تجربه خواهند کرد.

فو جیائولان، کارشناس ارشد پیش‌بینی آب‌وهوا روز پنجشنبه به رسانه‌های دولتی چین گفت که موج گرما ممکن است چیزی شبیه هوایی باشد که چین از ۵ تا ۱۷ جولای آن را تجربه کرد. با این حال، ممکن است مناطق بیشتری دمای ۴۰ درجه سانتیگراد یا بیشتر از آن را تجربه کنند.

خبرگزاری رویترز به نقل از سرویس عاجل چین گزارش داده است که سه ولایت ساحلی و بخش‌هایی از هونان، جیانگشی و چونگ‌کینگ در کوتاه‌مدت در معرض خطر آتش‌سوزی جنگل‌ها قرار دارند.

ناظران آب و هوای چین گفته‌اند این کشور تابستانی با گرمای شدید را تجربه می‌کند؛ گرمایی که تقاضا برای استفاده از کولر را در خانه‌ها، ادارات و کارخانه‌ها افزایش داده و بار شبکه‌های برق را در بیش از دوازده ولایت به رکورد سوق داده است.

در ماه جون، موج گرما بخش‌هایی از آسیای شرقی، اروپای غربی، شمال آفریقا و امریکای شمالی را درنوردید. موج گرمای تابستان امسال باعث آتش‌سوزی گسترده در بسیاری از کشورها شده است.