• العربية
  • پښتو
  • English
Brand
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • روایت شما
  • ورزش
  • بازار
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • روایت شما
  • ورزش
  • بازار
  • پوسته
  • زبان
    • العربية
    • پښتو
    • English
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • روایت شما
  • ورزش
  • بازار
کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به ولانت‌مدیا است.
volant media logo

برخی پناهجویان افغان اخراج شده در فرانسه در بازداشتگاه‌های اداری به سر می‌برند

۲۷ اسد ۱۴۰۱، ۱۸:۰۰ (‎+۱ گرینویچ)

سازمان حقوقی و مهاجرتی سیمَد در فرانسه می‌گوید که پس از به قدرت رسیدن طالبان در افغانستان، هنوز برخی از ادارات مرکزی پولیس در فرانسه به افغان‌ها برگه اخراج از کشور صادر کرده و آن‌ها را به بازداشتگاه‌های اداری می‌فرستند.

به گزارش اَنفومیگران، حداقل از اول سال میلادی جاری تا اکنون چهار پناهجوی افغان پس از دریافت برگه خروج و اخطار برگشتانده شدن به افغانستان، به بازداشتگاه اداری فرستاده شده‌اند.

پل شیرون، کارشناس حقوقی سازمان حمایت از مهاجرین سیمَد می‌گوید که در این تصمیم‌ها آمده است که این پناهجویان را می‌توان از فرانسه اخراج و به افغانستان فرستاد.

به گفته آقای شیرون، با توجه به صدور برگه‌های اخراج به مهاجران افغان و انتقال آن‌ها به بازداشتگاه‌ها، این طور به نظر می‌رسد که تمایل فرستادن مهاجران به افغانستان وجود دارد.

این در حالی است که جرالد درمنن، وزیر داخله فرانسه در اواخر ماه جولای به تلویزیون ب‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌اف‌‌ام گفت که «ما مردم را به سوریه و افغانستان اخراج نمی‌کنیم، زیرا ما نمی‌خواهیم با دیکتاتورهایی مانند طالبان رابطه داشته باشیم.»

از سوی دیگر، نیکلا دی‌سا پالیکس، وکیل مدافع حقوق خارجی‌ها در پاریس، به انفومیگران گفت: «طوری که دیده می‌شود، عمدتا مقامات فرانسوی به «ناممکن بودن» برگشتاندن پناهجویان به افغانستان توجهی ندارند.

این وکیل همچنان می‌گوید که در یک سال گذشته افغان‌های زیادی برای رسیدگی به پرونده‌شان به او مراجعه کرده‌اند که برگه خروج دریافت کرده‌ بودند. به گفته او، برخی از محاکم تصمیم اخراج افغان‌ها را رد می‌کنند و شماری نه.

وزارت داخله فرانسه ۲۴ حمل سال جاری اعلام کرد که قانون دوبلین را با جدیت بیشتری عملی خواهد ساخت.

فرانسه که طی چندین سال گذشته سیاست آسان‌گیرتری در قبال پناهجویان دوبلینی داشته است اعلام کرد که با عملی ساختن گزینه اخراج غیرمستقیم، آنان را به کشورهایی که اولین بار اثر انگشتشان در آنجا به ثبت رسیده است، برمی‌گرداند.

سازمان‌های فعال در حوزه حقوق مهاجران از یک سال به این سو در مورد اخراج مهاجران اهل افغانستان مطابق با قوانین دوبلین هشدار داده‌اند. در همین حال گفته می‌شود که کشورهای بلغاریا، اتریش و کرواسی موضع روشنی در پیوند به اخراج مهاجران افغان ندارند.

پربازدیدترین‌ها

رئیس انستیتوت ثبات راهبردی جنوب آسیا: افغانستان جغرافیای خود را از دست می‌دهد
۱

رئیس انستیتوت ثبات راهبردی جنوب آسیا: افغانستان جغرافیای خود را از دست می‌دهد

۲

ریچارد بنت: افغان‌های مقیم خارج باید امید را زنده نگه دارند

۳

از رخشانه تا فرزانه؛ روایت قتل هولناک زنی جوان در غور

۴

روسیه از کشورها خواست فورا دیپلمات‌های خود را از کی‌یف خارج کنند

۵

رهبر یهودی که برای مسلمانان بریتانیا می‌رزمد کیست؟

•
•
•

مطالب بیشتر

عفو بین‌الملل با بر شمردن نقض حقوق بشر توسط طالبان: افغانستان در آستانه ویرانی قرار دارد

۲۷ اسد ۱۴۰۱، ۱۷:۳۶ (‎+۱ گرینویچ)

در یک‌سالگی سقوط جمهوریت، عفو بین‌الملل می‌گوید طالبان از زمان به قدرت رسیدن، دور جدیدی از نقض حقوق بشر را آغاز کرده و پس از یک‌سال، افغانستان امروز در آستانه ویرانی غیرقابل بازگشت قرار دارد. این سازمان خطاب به طالبان تاکید کرده نقض حقوق بشر در افغانستان را متوقف کنید.

در بیانیه‌ای که در سایت سازمان عفو بین‌الملل منتشر شده آمده است که نه تنها مقامات طالبان وعده خود را مبنی بر حمایت از حقوق مردم افغانستان به ویژه حقوق زنان زیر پا گذاشته‌اند، بلکه چرخه خشونت را از سر گرفته‌اند و با مصونیت کامل دست به نقض حقوق بشر زده‌اند.

به گفته این سازمان، طالبان در یکسال به طور سیستماتیک نهادهای کلیدی برای حمایت از حقوق بشر را منحل، و آزادی بیان، محاکمه عادلانه و حقوق اساسی زنان و دختران را سلب کردند.

در بیانیه تاکید شده که هزاران شهروند افغانستان به طور خودسرانه توسط طالبان بازداشت، شکنجه، ناپدید و حتی کشته شده‌اند. روزنامه نگاران، فعالان، مدافعان حقوق بشر، هنرمندان، دانشگاهیان، اقلیت‌های مذهبی و قومی نیز همچنان در معرض خطر قرار دارند.

با وجود شواهدی که سازمان‌های بین‌المللی و نهادهای حقوق بشر ارائه کرده‌اند، طالبان مدعی هستند که مرتکب نقض حقوق بشر نشده‌اند.

ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی طالبان حتی مدعی است که وضعیت حقوق بشر در افغانستان در مقایسه با ۲۰ سال گذشته بهتر شده است.

با این حال سازمان عفو بین‌المللی تاکید دارد که حقوق بشر به طور وسیعی در همه بخش‌ها توسط طالبان نقض شده است.

این سازمان با بیان اینکه طالبان مرتکب نقض فاحش حقوق بشر شده‌اند و قتل‌های تلافی‌جویانه، حمله به اقلیت‌های مذهبی، آدم‌ربایی و بازداشت خبرنگاران از جمله آن‌هاست، بر ایجاد مکانیزم برای تحقیق و پاسخگویی موثر تاکید کرده است.

نماینده امریکا برای زنان افغانستان با وزیر دولت بریتانیا در امور مشترک‌المنافع دیدار کرد

۲۷ اسد ۱۴۰۱، ۱۶:۴۱ (‎+۱ گرینویچ)

رینا امیری، نماینده ویژه امریکا برای زنان افغانستان با لورد طارق احمد، وزیر دولت بریتانیا در امور مشترک‌المنافع، ملل متحد و آسیای جنوبی دیدار کرد. رینا امیری در توییتی از تعهد و حمایت طارق احمد از زنان و دختران افغان در چارچوب مکانیزم امریکا-افغانستان قدردانی کرده است.

وزارت خارجه امریکا اخیراً سازوکار مشورتی ایالات متحده و افغانستان راه‌اندازی کرد. وزیر خارجه امریکا گفت که این سازوکار مشورتی با همکاری رینا امیری راه‌اندازی شده است.

آنتونی بلینکن درباره این سازوکار مشورتی گفت که هدف این مکانیزم تعامل بیشتر با جامعه مدنی افغانستان به ویژه زنان است.

رینا امیری قبلا گفته بود که از طریق این سازوکار مشورتی به خواست‌های مردم افغانستان در داخل و خارج از افغانستان کمک خواهد کرد.

سراج‌الدین حقانی در دیدار با مقام سازمان ملل: جامعه جهانی با طالبان همکاری کند

۲۷ اسد ۱۴۰۱، ۱۶:۳۶ (‎+۱ گرینویچ)

سراج‌الدین حقانی، وزیر داخله طالبان روز پنجشنبه ۲۷ اسد با مارکوس پوتزل، معاون سیاسی نماینده سازمان ملل در افغانستان دیدار کرد. سراج‌الدین حقانی در این دیدار به مارکوس پوتزل گفت جامعه جهانی باید با طالبان در چالش‌های بشردوستانه، اقتصادی و امنیتی همکاری کند.

در تصاویری که رسانه‌های وابسته به طالبان منتشر کرده‌اند، در این دیدار، انس حقانی، برادر سراج‌الدین حقانی نیز حضور داشته.

این دیدار در آستانه پایان معافیت سفر مقامات طالبان انجام شده و سازمان ملل به زودی درباره تمدید یا پایان آن به زودی تصمیم‌گیری خواهد کرد.

سراج‌الدین حقانی پس از به قدرت رسیدن طالبان از جمله افراد این گروه است که تاکنون به هیچ کشوری سفر نداشته. او همچنان در فهرست سیاه تروریسم امریکا قرار دارد و جایزه ۱۰ میلیون دالری ایالات متحده برای دستگیری او پابرجاست.

انس حقانی و سراج‌الدین حقانی می‌گویند طالبان هیچ تهدیدی برای جهان نیست و این گروه باید به رسمیت شناخته شوند.

مقام‌های سازمان ملل تاکید کرده‌اند که بازگشایی مکاتب متوسطه دخترانه، احترام به حقوق بشر، زنان و تشکیل حکومت فراگیر از خواست‌های اصلی است و تا زمان برآورده نشدن این موارد به رسمیت شناختن طالبان هم بعید است.

مارکوس پوتزل گفته جهان به دقت رفتار طالبان را زیر نظر دارد.

افغانستان محور گفتگوها؛ نشست سران شورای امنیت سازمان همکاری‌ شانگهای برگزار می‌شود

۲۷ اسد ۱۴۰۱، ۱۵:۵۱ (‎+۱ گرینویچ)

هفدهمین نشست سران شورای امنیت کشورهای عضو سازمان همکاری‌ شانگهای روز جمعه ۲۸ اسد، با میزبانی تاشکند برگزار می‌شود. در این نشست در مورد وضعیت امنیتی کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای گفتگو خواهد شد. افغانستان در این نشست محور گفتگوهاست.

توسعه بیشتر همکاری‌ها در مقابله با تروریسم، افراط‌گرایی، قاچاق مواد مخدر و اسلحه، جرایم سازمان یافته فراملی در دستور کار هفدهمین نشست سران شورای امنیت کشورهای سازمان همکاری‌ شانگهای خواهد بود.

نیکلای پاتروشف، دبیر شورای امنیت روسیه به منظور حضور در این نشست امروز عازم تاشکند، پایتخت ازبکستان شده است.

او پیشتر با مقام‌های کشورهای عضو سازمان پیمان امنیت جمعی، از جمله تاجیکستان رایزنی‌هایی در مورد افغانستان داشت.

لوی درستیز سابق بریتانیا: سراج‌الدین حقانی یک مُدرنیست است

۲۷ اسد ۱۴۰۱، ۱۵:۰۵ (‎+۱ گرینویچ)

نیک کارتر، لوی درستیز سابق بریتانیا گفته است که سراج‌الدین حقانی، سرپرست وزارت داخله طالبان که ۲۰ سال دشمن بود، حالا در میان طالبان یک مُدرنیست است. سراج‌الدین حقانی در فهرست سیاه تروریسم امریکا قرار دارد و ایالات متحده ۱۰ میلیون دالر برای دستگیری او پاداش تعیین کرده است.

نیک کارتر با مُدرنیست خواندن شماری دیگر از افراد طالبان می‌گوید جهان باید با این گروه تعامل کند تا از تبدیل شدن افغانستان به کشوری که بالقوه می‌تواند میزبان گروه‌های تروریستی باشد جلوگیری کند.

سراج‌الدین حقانی، رهبر شبکه حقانی که در حال حاضر وزیر داخله طالبان است یکی از قدرتمندترین مقام‌های حکومت طالبان به شمار می‌رود.

پس از آنکه حقانی سرپرست وزارت داخله طالبان شد، پولیس فدرال آمریکا (اف‌بی‌آی) جایزه را برای اطلاعاتی که منجر به دستگیری او شود از پنج میلیون به ده میلیون دالر افزایش داد.

نیک کارتر ابراز تاسف کرده که دستاوردهای غرب در بیست سال گذشته در افغانستان از بین رفته است.

او علت سقوط افغانستان را یک شکست سیاسی دانسته و افزوده «دولتی که در افغانستان شکل دادیم پایدار نبود. نیروهای امنیتی افغان پایداری نداشتند و این موضوع درک نشد.»

اشرف غنی که قبلا با جنرال نیک کارتر مصاحبه‌ای داشته، شکست را قبول کرده و گفته تنها اشتباه او به عنوان رئیس‌جمهور اعتماد به شرکای بین‌المللی از جمله امریکا بود.

آقای کارتر از وضعیت پیش روی افغانستان به ویژه حضور گروه‌های تروریستی هم ابراز نگرانی کرده و در پاسخ به این پرسش که آیا این خطر این وجود دارد که افغانستان دوباره به پایگاه گروه‌هایی مانند القاعده تبدیل شود، گفت که اگر این کشور فراموش‌شود، به احتمال زیاد تروریست‌ها در آن پناه خواهند گرفت و کارهایی را انجام خواهند داد که در ۱۱ سپتامبر، ۲۰ سال پیش اتفاق افتاد.