• العربية
  • پښتو
  • English
Brand
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • روایت شما
  • ورزش
  • بازار
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • روایت شما
  • ورزش
  • بازار
  • پوسته
  • زبان
    • العربية
    • پښتو
    • English
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • روایت شما
  • ورزش
  • بازار
کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به ولانت‌مدیا است.
volant media logo

سازمان ملل به سیلاب‌زدگان در افغانستان کمک می‌کند

۳ سنبلهٔ ۱۴۰۱، ۰۹:۳۶ (‎+۱ گرینویچ)به‌روزرسانی: ۱۰:۵۰ (‎+۱ گرینویچ)

سخنگوی سازمان ملل اعلام کرد که این سازمان به سیلاب‌زدگان در افغانستان کمک می‌کند. استفان دوجاریک گفت در یک هفته گذشته باران‌های شدید و سیلاب‌ چندین ولایت افغانستان را تحت تاثیر قرار داد و به بیش از ۸۲۰۰ خانواده آسیب رساند.

او افزود از ۱۶ تا ۲۱ آگست سیل ناگهانی باعث کشته شدن ۶۳ نفر و زخمی شدن ۱۱۵ تن از جمله زنان و کودکان شده است.

آقای دوجاریک خبر داد که سازمان ملل تیم‌های امدادی را برای شناسایی نیازها در مناطق آسیب دیده مستقر کرده‌ است.

به گفته وی این تیم‌ها به مردم غذا، آب و امکانات پزشکی را ارائه می‌دهند.

طبق آمار این مقام مسئول، در سال جاری تاکنون در مجموع ۲۵۶ نفر بر اثر سیلاب‌های ناگهانی در افغانستان کشته شده‌اند.

پربازدیدترین‌ها

رئیس انستیتوت ثبات راهبردی جنوب آسیا: افغانستان جغرافیای خود را از دست می‌دهد
۱

رئیس انستیتوت ثبات راهبردی جنوب آسیا: افغانستان جغرافیای خود را از دست می‌دهد

۲

ریچارد بنت: افغان‌های مقیم خارج باید امید را زنده نگه دارند

۳

از رخشانه تا فرزانه؛ روایت قتل هولناک زنی جوان در غور

۴

روسیه از کشورها خواست فورا دیپلمات‌های خود را از کی‌یف خارج کنند

۵

رهبر یهودی که برای مسلمانان بریتانیا می‌رزمد کیست؟

•
•
•

مطالب بیشتر

ازبکستان: تروریسم در افغانستان، تهدیدی برای کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای است

۳ سنبلهٔ ۱۴۰۱، ۰۸:۴۶ (‎+۱ گرینویچ)

مشاور امنیت ملی ازبکستان می‌گوید تروریسم و افراط‌گرایی در افغانستان، تهدیدی برای کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای است. ویکتور محمودوف در نشست وزیران دفاع کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای که در تاشکند برگزار شده بود، تاکید کرد که نظارت بر مرزها باید بیش از پیش تقویت شود.

تاشکند روز گذشته، چهارشنبه ۲ سنبله میزبان نشست وزیران دفاع کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای بود.

در این نشست همکاری‌های بین‌المللی در حوزه دفاعی، ثبات و امنیت در کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای و هماهنگی کشورهای عضو سازمان برای مقابله با چالش‌ها و تهدیدها مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

وزیران دفاع کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای در این نشست از حضور گروه‌های تروریستی در افغانستان ابراز نگرانی کردند.

روسیه، چین، قزاقستان، قرقیزستان، تاجیکستان، ازبکستان، پاکستان و هند اعضای دائم سازمان همکاری شانگهای هستند.

سرگی شایگو، وزیر دفاع روسیه در این نشست گفت با فعالیت داعش و القاعده در افغانستان، رادیکالیزم مذهبی در حال گسترش است.

آتلانتیک کنسول: تجارت مواد مخدر با به قدرت رسیدن طالبان در افغانستان رونق گرفته است

۳ سنبلهٔ ۱۴۰۱، ۰۴:۰۸ (‎+۱ گرینویچ)

یک اتاق فکر امریکایی موسوم به آتلانتیک کنسول می‌گوید که تجارت مواد مخدر پس از به قدرت رسیدن طالبان در افغانستان رونق گرفته است. این سازمان می‌افزاید که طالبان با صدور فرمانی، تلاش کرده مانع تولید و تجارت مواد مخدر شوند اما «آنچنان که باید» این فرمان را تطبیق نکرده اند.

این سازمان در یک مطلب تحلیلی می‌نویسد که تولید مواد مخدر برای افغان‌های فقیر تنها راه درآمد به شمار می‌رود و با توجه به بحران اقتصادی موجود در افغانستان، برای طالبان دشوار خواهد بود تا مانع کشت و تولید مواد مخدر شوند.

سازمان مذکور می‌نویسد که از زمان جمهوریت صنعت غیرقانونی مواد مخدر بزرگترین سکتور اقتصادی در افغانستان بوده و برای بیش از نیم میلیون جمعیت این کشور شغل ایجاد کرده است.

آتلانتیک کنسول می‌نویسد که با تحریم‌های اقتصادی علیه طالبان، مسدودشدن دارایی‌هایی افغانستان و قطع کمک‌های خارجی، این گروه توان ارایه کشت بدیل برای کشاورزان افغانستان را از دست داده است.

این سازمان می‌گوید که فراگیر شدن خشکسالی نیز مانع کشت سایر محصولات زراعتی شده و دهقانان افغان را مجبور کرده به کشت خشخاش روی بیاورند.

دیوید منسفیلد، یک کارشناس اقتصاد جرمی و تحلیلگر تجارت مواد مخدر در افغانستان می‌گوید: «گزارش‌ها و تصاویر به دست آمده از افغانستان نشان می‌دهد که این کشور در سال۲۰۲۲ میلادی شاهد تولید و کشت گسترده مواد مخدر به ویژه در مناطق جنوب غربی بوده است.»

این سازمان با اشاره به یک بازار عمده فروش مواد مخدر در ولایت فراه می‌گوید که فرمان منع کشت و تولید مواد مخدر از سوی طالبان، نه تنها باعث کاهش مواد مخدر شده بلکه قیمت آن را در افغانستان افزایش داده است.

بر اساس یک گزارش سازمان ملل، افغانستان در سال‌های پسین ۸۵ درصد کل تریاک جهان را تولید کرده است.

سردبیر نشریه لانگ وار ژورنال: القاعده نسبت به گذشته در موقعیت قوی‌تری در جهان قرار دارد

۳ سنبلهٔ ۱۴۰۱، ۰۱:۴۴ (‎+۱ گرینویچ)

بل روجیو، سردبیر نشریه لانگ وار ژورنال می‌گوید که القاعده در افغانستان و جهان در مقایسه با قبل از ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱ از موقعیت قوی‌تری برخوردار است. او می‌افزاید که این سازمان قبل از سال ۲۰۰۱ تنها یک پایگاه عمده در افغانستان داشت اما اکنون در سراسر خاور میانه و افریقا پایگاه دارد.

بل روجیو که رسانه تحت مدیریتش تهدیدات تروریستی را در جهان رصد می‌کند، می‌افزاید: «می‌بینم که القاعده قوی‌تر می‌شود زیرا غرب از مبارزه با این گروه کناره‌گیری کرده و بر روسیه و چین تمرکز کرده است.»

سردبیر نشریه لانگ وار ژورنال در مصاحبه با شبکه خبری سی‌بی‌اس می‌گوید که تمرکز غرب بر چین و روسیه «قابل درک» است اما مبارزه با القاعده نیز یک نیاز اساسی است.

او می‌گوید که القاعده در مقایسه با داعش تهدید بزرگتری در درازمدت است. بل روجیو که تحلیلگر مسائل تروریزم نیز است، می‌گوید: «از نظر من، القاعده به دلیل صبور بودنش در مقایسه با داعش تهدید بزرگتری در درازمدت است.»

او می‌گوید که داعش تهدید فوری است اما این گروه تنها به هدف پروپاگند و استخدام نیرو دست به یک سلسله حملات می‌زند. اما برنامه‌ای برای ایجاد «خلافت» ندارد در حالی که القاعده چنین برنامه‌ای دارد. او گفت: «القاعده صبور است. دشمنان صبور و متفکر مرا می‌ترسانند.»

او می‌گوید که وقتی رئیس جمهور بایدن تصمیم به خروج نیروهای امریکایی از افغانستان گرفت، گفت که «کار القاعده تمام است» در حالی که به باور سردبیر مجله لانگ وار ژورنال این فقط بهانه‌ای برای خروج بود. او می‌گوید که کشته شدن ایمن‌الظواهری در کابل، نشان می‌دهد که القاعده در افغانستان هنوز قوی است و رابطه مستحکمی با طالبان دارد.

وزیر دفاع هند بر گفتگو و مصالحه میان طالبان و مخالفان تاکید کرد

۳ سنبلهٔ ۱۴۰۱، ۰۱:۱۱ (‎+۱ گرینویچ)

راجنات سینگ، وزیر دفاع هند روز چهارشنبه در نشست شانگهای در تاشکند از طالبان و مخالفان این گروه خواست که به سوی گفتگو و مصالحه برای تشکیل «ساختار سیاسی فراگیر و مردمی» گام بردارند. او بدون اشاره به کشته شدن ظواهری، گفت که افغانستان نباید محل اختفا و آموزش گروه‌های تروریستی شود.

ازبیکستان روز چهارشنبه میزبان بیست و چهارمین نشست وزیران دفاع کشورهای عضو شانگهای بود. در آنجا، وزیر دفاع هند حمایت کشور خود را از افغانستان «امن و باثبات» ابراز کرد.

هند به تازگی روابط خود را با رژیم طالبان در سطحی محدود از سر گرفته و گروهی از دیپلومات‌های هندی به سفارت هند در کابل بازگشته اند.

در آغاز خبرنامه وزارت دفاع هند در مورد اشتراک راجنات سینگ در این نشست بر عدم «استفاده از خاک افغانستان برای تهدید و حمله گروه‌های تروریستی به کشورهای دیگر و ایجاد پایگاه های آموزشی» تاکید شده است.

این نگرانی به دنبال آن ابراز می‌شود که ایمن الظواهری، رهبر القاعده در یکی از خانه‌های مربوط به شبکه حقانی در کابل توسط امریکا کشته شد.

در عین حال، وزیر دفاع روسیه نیز امروز هشدار داد که داعش و القاعده در افغانستان فعال اند و افراط‌گرایی مذهبی و جنایات فرامرزی آنان در حال گسترش است.

طالبان دستگیری مردم عادی به ظن ارتباط با جبهه مقاومت را تایید کردند

۲ سنبلهٔ ۱۴۰۱، ۱۹:۲۸ (‎+۱ گرینویچ)

یک مقام طالبان در واکنش به انتشار ویدیوهای دستگیری مردم عادی در پنجشیر به طلوع نیوز گفت که آنها «به ظن تهدیدهای امنیتی» بازداشت شده بودند. ابوبکر صدیقی، سخنگوی والی طالبان در پنجشیر، مدعی شد که «اکثریت دستگیر شده‌ها به جز تعدادی محدود آزاد شده اند.»

در این ویدیوها دیده می‌شود که جنگویان طالب مردم دستگیر شده را به داشتن سلاح و ارتباط با جبهه مقاومت متهم کرده و برخی از آنان را توهین و تحقیر می‌کنند.

قبلاً نیز گزارش‌هایی در مورد بدرفتاری، شکنجه و قتل مردم عادی توسط طالبان به اتهام همکاری با نیروهای مقاومت از سوی رسانه‌ها و سازمان های بین المللی حقوق بشری نشر شده بود.

در میان دستگیرشدگان مرد ریش سفیدی دیده می‌شود که کاربران او را معلم یک مکتب در ولسوالی انابه پنجشیر معرفی کرده اند. روشن نیست که آیا طالبان او را رها کرده اند یا نه.

سخنگوی والی طالبان در پنجشیر گفت که «دو، سه یا ۴ نفر» آزاد نشده و برای آنها «دوسیه تشکیل داده شده است.»