• العربية
  • پښتو
  • English
Brand
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • روایت شما
  • ورزش
  • بازار
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • روایت شما
  • ورزش
  • بازار
  • پوسته
  • زبان
    • العربية
    • پښتو
    • English
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • روایت شما
  • ورزش
  • بازار
کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به ولانت‌مدیا است.
volant media logo

بیانیه دو سینماگر مشهور ایران از زندان: آثار ما سفارشی نیست و نزد صاحبان قدرت مجرمیم

۱۳ سنبلهٔ ۱۴۰۱، ۰۴:۲۷ (‎+۱ گرینویچ)

جعفر پناهی و محمد رسول‌اف، دو سینماگر زندانی ایران در بیانیه‌ای مشترکی که به برگزارکنندگان جشنواره فیلم ونیز فرستاده‌اند، نوشتند: "ما فیلمسازیم. ما عضو سینمای مستقل ایرانیم. زیستن را در آفرینش آثار می‌دانیم. آثاری که سفارش‌پذیر نیست. از این رو نزد صاحبان قدرت مجرمیم."

جعفر پناهی و محمد رسول‌اف افزودند: "تاریخ سینمای ایران گواه حضور موثر و مستمر فیلمسازان مستقل است که با کوشش‌های خود سانسور را به عقب رانده و حیات این هنر-صنعت را قوام بخشیدند. در این راه بسیاری ممنوع‌الکار شدند. برخی ناچار به مهاجرت ناخواسته و عده‌ای به گوشه‌ی انزوا رانده شدند."

پناهی و رسول‌اف در بیانیه خود خاطرنشان کردند: "فیلمسازمستقل در هر شرایط، زمان و مکان درحال ساختن و یا به فکر ساختن فیلم است."

برنامه جشنواره فیلم ونیز در حمایت از فیلمسازان و هنرمندان زندانی و تحت فشار از سوی حکومت‌ها با نگاه ویژه به فیلمسازان زندانی ایران روز شنبه برگزار شد.

در این نشست که با مشارکت گروه «ائتلاف بین‌المللی فیلمسازان در خطر» برگزار شد، کاوه فرنام، از تهیه‌کنندگان سینما، بازداشت محمد رسول‌اف، مصطفی آل‌احمد و جعفر پناهی و همچنین احضار اخیر تعدادی از سینماگران در ایران را دور تازه فشارها بر سینماگران همزمان با سرکوب اقشار دیگر اجتماعی خواند.

علی مصلح، روزنامه‌نگار و منتقد سینما، درباره پیام این دو فیلمساز به ایران اینترنشنال گفت: "بازداشت و سرکوب سینماگران نشان‌دهنده عزم جدید جمهوری اسلامی برای سرکوب تفکر مستقل در سینمای ایران است."

درپی اعتراضات مردمی به ریزش ساختمان متروپل آبادان، ماموران امنیتی در اواسط خرداد با حمله به خانه‌های محمد رسول‌اف و مصطفی آل احمد، این دو فیلم‌ساز را بازداشت کردند. خبرگزاری ایرنا اتهام این دو فیلمساز را "ارتباط با ضدانقلاب" و "التهاب‌آفرینی و برهم زدن امنیت روانی جامعه" عنوان کرد.

جعفر پناهی نیز که در ۲۰ سرطان به همراه گروهی از سینماگران برای پیگیری بازداشت محمد رسول‌اف و مصطفی آل‌احمد به دادسرای زندان اوین مراجعه کرده بود، هنگام خروج از دادسرای این زندان بازداشت شد.

رسول‌اف و آل‌احمد از امضاکنندگان بیانیه‌ای با عنوان "تفنگت را زمین بگذار" بودند. این بیانیه که در هشتم جوزا منتشر شد، با اشاره به "اعتراضات آبادان" و سایر اعتراض‌های مردم ایران، از نیروهای نظامی که "تبدیل به عامل سرکوب مردم شده‌اند" خواست سلاح‌های خود را زمین گذاشته و "به آغوش ملت بازگردند."

پربازدیدترین‌ها

رئیس انستیتوت ثبات راهبردی جنوب آسیا: افغانستان جغرافیای خود را از دست می‌دهد
۱

رئیس انستیتوت ثبات راهبردی جنوب آسیا: افغانستان جغرافیای خود را از دست می‌دهد

۲

از رخشانه تا فرزانه؛ روایت قتل هولناک زنی جوان در غور

۳

ریچارد بنت: افغان‌های مقیم خارج باید امید را زنده نگه دارند

۴

روسیه از کشورها خواست فورا دیپلمات‌های خود را از کی‌یف خارج کنند

۵

رهبر یهودی که برای مسلمانان بریتانیا می‌رزمد کیست؟

•
•
•

مطالب بیشتر

جمهوری اسلامی ایران ۱۲ شهروند بهائی را به اتهام «جاسوسی» برای اسرائیل بازداشت کرد

۱۳ سنبلهٔ ۱۴۰۱، ۰۱:۱۳ (‎+۱ گرینویچ)

اداره کل اطلاعات مازندران جمهوری اسلامی ایران از بازداشت ۱۲ شهروند بهائی به اتهام «جاسوسی» برای اسرائیل خبر داد. این اداره گفته که دو عضو این گروه در نهاد بهائی بیت‌العدل در شهر حیفا در اسرائیل آموزش دیده و در سراسر مازندران «هسته جاسوسی» تشکیل داده بودند.

اخیراً نیز، نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی ۱۴ شهروند بهائی را در قائم شهر استان مازندان، بازداشت کرده بودند.

به دنبال این رویداد، مسئولان جامعه جهانی بهائی، موج گسترده بازداشت شهروندانی بهائی در ایران را «یک بهائی‌هراسی بی‌سابقه» خوانده بودند.

اداره کل اطلاعات مازندران گفته است که این گروه دستورهای مرتبط با «اصول سازمانی، ارتباطات پنهانی، شیوه‌های اجتماع‌سازی و بهره‌گیری هدفمند از رسانه‌های بیگانه» را از نهاد مرکزی خود در شهر حیفا در اسرائیل دریافت می‌کرده است.»

جمهوری اسلامی که از ابتدای استقرار خود به سرکوب سیستماتیک بهائیان در ایران پرداخته، پیوسته این شهروندان را به «جاسوسی» و ارتباط با «اسرائیل» متهم کرده است.

گروه الشباب حداقل ۲۰ نفر را در سومالیا کشت و هفت کامیون مواد غذایی را آتش زد

۱۲ سنبلهٔ ۱۴۰۱، ۲۳:۳۱ (‎+۱ گرینویچ)

رسانه‌های دولتی سومالیا گزارش دادند که الشباب، گروه وابسته به القاعده صبح روز شنبه ۱۲سنبله، در منطقه‌ای موسوم به «حیران» دست‌کم ۲۰ نفر را کشت و هفت وسیله نقلیه حامل مواد غذایی را آتش زد. به گفته ساکنان محل، این حمله در تلافی به بسیج مردمی علیه الشباب صورت گرفته است.

الشباب این حمله را تایید کرد و مدعی شد که ۲۰ عضو شبه نظامی محلی بسیج شده علیه این گروه را کشته است.

دولت سومالی این حمله "وحشیانه" را محکوم کرده و حمایت خود را از بسیج محلی علیه این گروه افراطی اعلام کرده است.

حضور این گروه افراطی رسیدگی به خشکسالی در سومالیا را که هزاران نفر را کشته است، پیچیده می‌کند. برخی مناطق به دلیل خشکسالی شدید در آستانه قحطی قرار دارند.

عبدالرحمن عبدیشکور، نماینده دولت سومالیا در امور مبارزه با خشکسالی خاطرنشان کرد که الشباب همچنین در روزهای اخیر چاه‌های آب را در شهر حیران منفجر کرده است.

حسن عبدالله یکی از ساکنان این شهر در تماس تلفنی با آسوشیتدپرس گفت: «قربانیان رانندگان و مسافرانی بودند که مواد غذایی را حمل می‌کردند و در مجموع هفت کامیون حامل مواد غذایی و وسایل نقلیه مورد استفاده مسافران به آتش کشیده شد.»

ده‌ها هزار نفر در چک علیه حکومت این کشور، ناتو و اتحادیه اروپا تظاهرات کردند

۱۲ سنبلهٔ ۱۴۰۱، ۲۱:۰۱ (‎+۱ گرینویچ)

حدود ۷۰ هزار نفر روز شنبه در پراگ، پایتخت چک، علیه دولت تظاهرات کردند و از ائتلاف حاکم خواستند برای کنترول افزایش قیمت انرژی و مخالفت با اتحادیه اروپا و ناتو اقدامات بیشتری کند. آنان گفتند که چک باید از نظر نظامی بی‌طرف باشد و با تامین‌کنندگان انرژی به شمول روسیه قرارداد ببندد.

به گزارش رویترز، سازمان دهندگان تظاهرات متشکل از راستگرایان افراطی و گروه‌های سیاسی حاشیه‌ای از جمله حزب کمونیست بودند.

تخمین‌های پولیس تعداد معترضان را حدود ۷۰۰۰۰ نفر برآورد کرده است.

جیری هاول، یکی از سازمان‌دهندگان تظاهرات گفت: «هدف تظاهرات ما درخواست تغییر است، عمدتاً در حل مسئله قیمت انرژی، به‌ویژه برق و گاز که اقتصاد ما را در پاییز امسال نابود خواهد کرد.»

تظاهرات در مرکز شهر یک روز پس از آن برگزار شد که دولت از رای عدم اعتماد در میان ادعاهای مخالفان مبنی بر انفعال در برابر تورم و قیمت انرژی جان سالم به در برد.
همچنین تظاهرکنندگان خواستار خروج کشورشان از اتحادیه اروپا و پیمان ناتو شدند اما نخست‌وزیر پتر فیالا، که رهبری ائتلاف پنج حزبی راست میانه را بر عهده دارد، روز شنبه گفت که معترضان به منافع کشور اهمیت نمی‌دهند.

وی گفت: «تظاهرات در میدان شهر توسط نیروهای طرفدار روسیه، کسانی که مواضع افراطی دارند و مخالف منافع جمهوری چک اند، برگزار شد.»

با غیبت پوتین و حضور سفیران امریکا و غرب؛ مراسم تشییع جنازه میخائیل گورباچف برگزار شد

۱۲ سنبلهٔ ۱۴۰۱، ۱۴:۵۷ (‎+۱ گرینویچ)

مراسم تشییع جنازه میخائیل گورباچف، آخرین رهبر اتحاد جماهیر شوروی در مسکو برگزار شد. سفیران امریکا، بریتانیا، آلمان، فرانسه و اسپانیا در مسکو در این مراسم حضور داشتند. سخنگوی رئیس جمهور روسیه پیشتر گفته بود که ولادیمیر پوتین به دلیل برنامه کاری‌اش در این مراسم شرکت نمی‌کند.

میخائیل گورباچف روز سه‌شنبه، ۸ سنبله در بیمارستانی در مسکو درگذشت.

ولادیمیر پوتین پس از ۱۵ ساعت پیام تسلیت منتشر کرد و دو روز پیش به بیمارستانی در مسکو رفت که گورباچف در آن بستری بود و درگذشت.

در تصاویری که رسانه‌های دولتی روسیه منتشر کرده‌اند، دیده می‌شود که پوتین بدون حضور مقامات دیگر به این بیمارستان رفته است.

او دسته گلی سرخ را در کنار تابوت گورباچف گذاشت و با دستانش به رسم مسیحیان ارتدکس علامت صلیب بر سینه کشید.

عدم حضور پوتین در مراسم تشییع جنازه امروز گورباچف بازتاب گسترده‌ای در رسانه‌های جهان داشته است.

پوتین پس از مرگ بوریس یلتسین، اولین رئیس جمهور روسیه پس از فروپاشی شوروی در سال ٢٠٠٧، یک روز عزای عمومی اعلام کرده بود و در مراسم تشییع جنازه او هم شرکت کرد، اما از عزای عمومی به مناسبت مرگ گورباچف به دستور پوتین خبری نشد.

گورباچف روز شنبه، ۱۲ سنبله پس از برگزاری مراسم تشییع جنازه که هنوز در جریان است، در مسکو به خاک سپره خواهد شد.

ارتش روسیه و چین رزمایش نظامی مشترک برگزار کردند

۱۲ سنبلهٔ ۱۴۰۱، ۰۸:۴۹ (‎+۱ گرینویچ)

وزارت دفاع روسیه خبر داد که ارتش این کشور و چین رزمایش نظامی مشترک برگزار کردند. در این رزمایش موسوم به "وستوک- ۲۰۲۲" ناوهای جنگی دو کشور به اهداف فرضی در دریای جاپان شلیک کردند.

بر اساس بیانیه وزارت دفاع روسیه طبق برنامه این رزمایش، نیروهای روسیه و چین با تعدادی از کشتی‌های دشمن فرضی وارد نبرد شدند.

دریای جاپان یا دریای شرق نام دریای حاشیه‌ای در بخش غربی اقیانوس آرام است.

دریای جاپان از سوی شرق به جزایر جاپانی هوکایدو، هونشو و کیوشو و جزیره روسی ساخالین و از سوی غرب به شبه جزیره کره و خاک اصلی روسیه محدود می‌گردد و ۹۷۸۰۰۰ کیلومتر مربع وسعت دارد.

در رزمایش حملات موشکی نیز انجام شده است.

بیش از ۵۰ هزار سرباز و بیش از ۵ هزار سلاح و تجهیزات نظامی از جمله ۱۴۰ جنگنده و ۶۰ کشتی جنگی در این رزمایش شرکت دارند.