• العربية
  • پښتو
  • English
Brand
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • روایت شما
  • ورزش
  • بازار
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • روایت شما
  • ورزش
  • بازار
  • پوسته
  • زبان
    • العربية
    • پښتو
    • English
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • روایت شما
  • ورزش
  • بازار
کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به ولانت‌مدیا است.
volant media logo

دیده‌بان حقوق بشر: کمیسیون جنگ افغانستان تعهدات امریکا در قبال زنان را بررسی کند

۱۶ سنبلهٔ ۱۴۰۱، ۰۱:۳۳ (‎+۱ گرینویچ)

دیده‌بان حقوق بشر از «کمیسیون جنگ افغانستان» که «تصمیمات کلیدی، استراتژیک و عملیاتی» امریکا در افغانستان را بررسی می‌کند، می‌خواهد تا تعهدات ایالات متحده در قبال حقوق زنان افغان را نیز بررسی کند. این سازمان می‌گوید که از میان ۱۶ کمیشنر این کمیسیون، هیچ یک متخصص حقوق زنان نیست.

این کمیسیون در دسامبر ۲۰۲۱ میلادی ایجاد شد و هدف آن بررسی جنگ ۲۰ ساله امریکا در افغانستان و ارایه «درس‌های آموخته و توصیه‌هایی برای آینده» است.


دیده‌بان حقوق بشر می‌گوید که کمیسیون مذکور کار خود را با ۱۴ کمیشنر مرد و ۲ کمیشنر زن آغاز کرده اما هیچ یک از کمیشنران این کمیسیون در حوزه حقوق زنان تخصص ندارد.

این سازمان می‌گوید که رهبران ایالات متحده امریکا «مکرراً وضعیت بد زنان و دختران افغانستان» را به عنوان توجیهی برای جنگ ۲۰ ساله خود در افغانستان ذکر می‌کردند اما نبود یک متخصص حقوق زن در کمیسیون جنگ افغانستان «موضوع نگران‌کننده» است.

زمانی جورج بوش، رئیس جمهور اسبق ایالات متحده در دسامبر ۲۰۰۱ گفته بود «زنان و کودکان افغانستان به اندازه کافی رنج کشیده اند» و لورا بوش، هسمر او نیز مبارزه با طالبان را «نبرد برای حقوق زنان» دانسته بود.


این سازمان همچنین می‌نویسد که هیلاری کلینتون، وزیر خارجه امریکا در سال ۲۰۱۰ میلادی به زنان افغانستان گفته بود: «ما شما را تنها نمی‌گذاریم و همیشه در کنارتان می‌ایستیم.» این سازمان می‌گوید که خانم کلینتون در آن سال متعهد شد که حقوق زنان افغان برای دستیابی به توافق با طالبان «قربانی» نخواهد شد. اما می‌افزاید که یکی از اولین اقدامات طالبان پس از به دست آوردن قدرت، محدود کردن حقوق زنان بود.


این سازمان همچنین می‌گوید که امریکا در تخلیه زنان در معرض خطر نیز توجه نکرده و می‌افزاید که زنان افغان و فعالان مدنی را تنها گذاشته است.


دیده‌حقوق بشر می‌گوید: «کمیسیون جنگ افغانستان باید تعهدات ایالات متحده در قبال زنان افغان را به دقت مورد بررسی قرار دهد و اطمینان حاصل کند که تخصص لازم برای انجام این کار را دارد.»


این سازمان می‌گوید که کمیسیون مذکور باید در جستجوی فردی با تخصص در زمینه حقوق زنان باشد.


به گفته این سازمان «بسیار مهم است که کمیسیون عدم موفقیت دولت ایالات متحده در اجرای بیشتر وعده‌های خود به زنان افغان را بررسی و مستند کند.»

پربازدیدترین‌ها

رئیس انستیتوت ثبات راهبردی جنوب آسیا: افغانستان جغرافیای خود را از دست می‌دهد
۱

رئیس انستیتوت ثبات راهبردی جنوب آسیا: افغانستان جغرافیای خود را از دست می‌دهد

۲

از رخشانه تا فرزانه؛ روایت قتل هولناک زنی جوان در غور

۳

ریچارد بنت: افغان‌های مقیم خارج باید امید را زنده نگه دارند

۴

روسیه از کشورها خواست فورا دیپلمات‌های خود را از کی‌یف خارج کنند

۵

رهبر یهودی که برای مسلمانان بریتانیا می‌رزمد کیست؟

•
•
•

مطالب بیشتر

پناهندگان افغان در مرز رومانیا دستگیر شدند

۱۶ سنبلهٔ ۱۴۰۱، ۰۰:۰۰ (‎+۱ گرینویچ)

مرزبانان رومانیایی موترهای حامل ۷۲ پناهجو را در مرز این کشور متوقف کردند. به نقل از سایت انفومیگرنتس، این پناهجویان، شهروندان کشورهای افغانستان، هند، بنگلادیش، عراق و سوریه اند که با ۳ لاری می‌خواستند وارد این کشور شوند.

به نقل از این پایگاه خبری، این پناهندگان در لاری‌های حامل میوه مخفی شده بودند.

هنگری و پولند به عنوان کشورهای عضو اتحادیه اروپا، مقصد این مهاجران بوده است.

مقامات هنگری گفتند که امسال از ورود ۱۰۵ هزار پناهجو به این کشور جلوگیری کردند.
همچنان، مقامات پولندی نیز در ماه جولای اعلام کردند که جلو ورود ۱۵۰ هزار پناهنده را به این کشور گرفتند.

دو مرد افغان به اتهام قاچاق ۳۲۰ کیلوگرام مواد مخدر در دهلی دستگیر شدند

۱۵ سنبلهٔ ۱۴۰۱، ۲۱:۱۵ (‎+۱ گرینویچ)

پولیس دهلی روز سه شنبه اعلام کرد که پس از یک عملیات گسترده، توانست دو افغان را به اتهام قاچاق ۳۱۲ کیلو متامفتامین و ۱۰ کیلو هیروئین دستگیر کند. هارگوبیندار دالیوال، کمشنر پولیس دهلی به هندوستان تایمز گفت که میان این قاچاقبران و گروه‌های تروریستی در هند ارتباط وجود دارد.

پولیس دهلی نام متهمان را مصطفا استانکزی، ۲۳ ساله از کابل و رحیم الله رحیمی، ۴۴ ساله از قندهار ذکر کرده است.

دالیوال گفت که یافته‌های اولیه آنان نشان می‌دهد که میان این قاچاقبران و شبکه‌های تروریستی در هندوستان «رابطه واضحی» وجود دارد.

او گفت: «متامفتامین به تدریج جای هیروئین را به عنوان منبع تمویل گروه‌های تروریستی[در هند] گرفته است.»

کمشنر خاص پولیس دهلی افزود که متامفتامین و هیروئین در زیر پوشش کالاهای صادراتی افغانستان مانند گچ به هند قاچاق می‌شوند.

وزارت فرهنگ طالبان می‌گوید که جلو پخش «۱۷۰ کتاب خارجی» را در افغانستان گرفته است

۱۵ سنبلهٔ ۱۴۰۱، ۲۰:۳۸ (‎+۱ گرینویچ)

معاون وزارت اطلاعات و فرهنگ طالبان روز سه شنبه گفت که این وزارت «کمیسیون بررسی کتاب‌های خارجی» را تشکیل داده است. به گفته مهاجر فراهی، این کمیسیون جلو پخش ۱۷۰ عنوان کتابی را در افغانستان گرفت که به گفته او «افکار الحادی را اشاعه می‌کردند.»

به نقل از خبرگزاری دولتی باختر، این مقام طالبان افزود که آنها در یک سال گذشته نشر ۹۵ درصد برنامه‌هایی را که «خلاف ارزش‌های اسلامی و افغانی» بود، کنترول کردند.

سالانه صدها جلد کتاب عمدتاً به زبان فارسی وارد بازار کتاب افغانستان می‌شود که قبلاً در ایران چاپ شده اند.

بخشی از این کتاب‌ها متعلق به نویسندگان خارجی است که با مجوز دستگاه سانسور وزارت ارشاد اسلامی ایران در این کشور چاپ شده است.

واکنش جبهه مقاومت به حمله به سفارت روسیه :مشروع جلوه دادن "گروه جنایت‌کار" امنیت نمی‌آورد

۱۵ سنبلهٔ ۱۴۰۱، ۱۶:۰۲ (‎+۱ گرینویچ)

جبهه مقاومت ملی افغانستان حمله روز دوشنبه به سفارت روسیه در کابل را محکوم کرد. سخنگوی این جبهه گفت: مشروع جلوه دادن یک گروه" جنایتکار و اشغالگر" امنیت به بار نمی‌آورد بلکه باعث رشد افراطیت و تروریزم در منطقه می‌شود. روسیه از جمله کشورهای است که با طالبان روابط نزدیکی دارد.

در حمله انتحاری روز دوشنبه در برابر سفارت روسیه در کابل، ۶ نفر ، از جمله دو کارمند این سفارت جان باختند و ۱۰ نفر دیگر زخمی شدند.

پس از این حمله طالبان اعلام کرد که تدابیر جدی برای تامین امنیت سفارت‌خانه‌ها روی دست گرفته است.

به‌دنبال سقوط کابل به‌دست طالبان، سفارت روسیه از معدود نمایندگی‌های دیپلوماتیک بود که بسته نشد و به کارش ادامه داد.

روسیه رابطه نزدیکی با حکومت طالبان دارد و دیپلومات طالبان در سفارت افغانستان در مسکو مستقر شده است، هرچند مسکو رسما این گروه را به‌رسمیت نشناخته است.

اخیرا روسیه در کنار چین با لغو معافیت سفر رهبران طالبان مخالف کرده بود.

کاظمی قمی در دیدار با قلندر عباد: تهران طالبان را در ریشه‌کن کردن بیماری پولیو کمک می‌کند

۱۵ سنبلهٔ ۱۴۰۱، ۱۵:۱۱ (‎+۱ گرینویچ)

حسن کاظمی قمی، نماینده ویژه ایران در امور افغانستان گفته است که در تهران با سرپرست وزارت صحت عامه طالبان در باره کنترل بیماری پولیو" فلج اطفال" در افغانستان، آموزش و همکاری‌های دوجانبه گفتگو کرده است. آقای قمی گفته که تهران آماده است طالبان را در ریشه کردن پولیو کمک کند.

قلندر عباد، سر پرست وزارت صحت عامه طالبان روز دوشنبه در راس یک هیات فنی صحی به تهران رفت.

او در دیدارش با مقام‌های صحی این کشور خواهان همکاری در بخش تخصص و فوق تخصص شد.

وزارت صحت عامه طالبان در اعلامیه نوشت که قلندر عباد با مقام‌های صحی ایران دیدار کرده و دو طرف بر همکاری‌های دو کشور با استفاده از مدل‌های ساختاری صحی ایران تاکید کرده‌اند

تهران در حالی از همکاری این کشور در بخش ریشه کن کردن پولیو سخن می‌زند که به گفته طالبان در سال روان یک واقعه مثبت این بیماری در افغانستان ثبت شده است.