شماری از نمایندگان پارلمان بریتانیا خواستار مسیر جدیدی برای پناهندگی زنان افغان شدند

جمعه ۱۴۰۱/۰۸/۲۰

گروهی از فعالان حقوق پناهجویان و نمایندگان پارلمان بریتانیا در نامه‌ای به وزیر خارجه این کشور خواستار ایجاد مسیر جدید پناهندگی برای حمایت از «زنان افغان در معرض خطر» شدند.

این گروه می‌گوید بریتانیا در قبال زنان افغان تعهد اخلاقی دارد و با رها کردن آنان،باعث ناامیدی شان شده است.

به گزارش رسانه بریتانیایی آی‌نیوز، این نمایندگان پارلمان که قصد تشکیل یک گروه پارلمانی فراحزبی برای زنان و دختران افغان را دارند در نامه خود به وزیر امور خارجه گفتند که با ممنوعیت تحصیلی دختران و تهدیدات شدید علیه زنان و دختران آنان با یک «آپارتاید جنسیتی» رو به رو هستند.

وندی چمبرلین، نماینده لیبرال دموکرات که هماهنگ‌کننده این درخواست است هشدار داد که بریتانیا در پی خروج غرب پس از دو دهه مداخله نظامی به مردم افغانستان تعهد اخلاقی دارد.

او گفت که فقدان راهکار امن و قانونی برای کمک برای زنان و دخترانی که تحت حاکمیت طالبان باقی مانده‌اند، کار ناپسندی است.»

این گروه خواستار یک مسیر جدید پناهندگی برای گروه‌هایی از زنان شده که به خاطر ایفای نقش‌های کلیدی در معرض خطر هستند.

از زمان تسلط طالبان زنان قاضی، روزنامه‌نگار، پولیس، معلمان و کارکنان صحی با تهدیدات جدی رو به رو شده‌اند.

در حال حاضر تنها ۱۵۰۰ افغان در سال قادر به درخواست پناهندگی در بریتانیا هستند که به گفته مدافعان حقوق پناهجویان این کاملا در تضاد با رویکرد بریتانیا در قبال اوکراینی‌هاست که برای بیش از ۲۰۰ هزار نفر از آن‌ها از زمان شروع جنگ ویزای اقامتی اعطا شده است.

نمایندگان پارلمان در نامه‌شان به جیمز لورلی وزیر خارجه بریتانیا خواستار تعیین یک فرستاده ویژه بریتانیا برای افغانستان شده‌اند تا این کشور بتواند نقش رهبری را در هماهنگی کمک‌های جهانی به زنان افغان ایفا کند.

آی‌نیوز همچنین می‌نویسد که فعالان در حال برنامه‌ریزی برای برگزاری راهپیمایی برای زنان و دختران افغان در ۲۷ نوامبر در لندن هستند و به دنبال ملاقات با ریشی سونک قبل از برگزاری آن هستند.

از زمان تسلط طالبان توسط طالبان در ماه آگست پارسال، دولت بریتانیا کمک‌های توسعه‌ای خود را برای افغانستان افزایش داده است و در مجموع ۲۸۶ میلیون پوند در سال گذشته به افغانستان اختصاص داد و امسال نیز همین مبلغ را تعهد سپرده است.

در حال حاضر، کمک های دوجانبه به افغانستان حدود ۳ درصد از کل هزینه‌های کمک‌های بریتانیا را تشکیل می‌دهد.

گزارش شده است که تعداد کل پناهجویان افغانی که دولت متعهد به پذیرش آنها در سال جاری شده است تنها ۳۵۰۰ نفر است که ۲۰۰۰ نفر از آنها توسط سازمان ملل معرفی شده‌اند.

آی‌نیوز می‌نویسد که ۱۵۰۰ جای باقیمانده فقط برای افرادی که برای بریتیش کانسیل یا در بخش‌های امنیتی و نظامی برای بریتانیا کار کرده‌اند و برای فارغ التحصیلان بورس تحصیلی چونینگ اختصاص داده شده است.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

نگاه ژرف
بحث روز
خبر ورزشی
خبرها

رادیو

پادکست‌ها

خانه‌اى براى صداى شما

فیلم‌ها و صداهای خود را برای ما ارسال کنید.