• العربية
  • پښتو
  • English
Brand
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • روایت شما
  • ورزش
  • بازار
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • روایت شما
  • ورزش
  • بازار
  • پوسته
  • زبان
    • العربية
    • پښتو
    • English
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • روایت شما
  • ورزش
  • بازار
کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به ولانت‌مدیا است.
volant media logo

منابع: طالبان شش غیر نظامی را در کاپیسا به اتهام همکاری با جبهه مقاومت بازداشت کرده‌اند

۲۶ عقرب ۱۴۰۱، ۰۹:۲۱ (‎+۰ گرینویچ)

منابع به افغانستان اینترنشنال می‌گویند که طالبان شش غیر نظامی را به اتهام همکاری با جبهه مقاومت ملی از ولسوالی حصه اول کاپیسا بازداشت کرده‌اند. به گفته منابع، این افراد روز سه‌شنبه بازداشت شده و افراد طالبان می‌خواهند از آنان اعتراف اجباری بگیرند. طالبان چیزی نگفته است.

منابع همچنین افزودند که یکی از غیر نظامیان هنگام بازداشت زخمی شده است.

طبق گزارش‌ها، طالبان پیش از این نیز بارها افراد ملکی را در ولایت‌های شمالی به ویژه در ولایت‌های پنجشیر، کاپیسا، پروان، بغلان و شمال کابل به اتهام همکاری با جبهه مقاومت ملی بازداشت و شکنجه کرده‌اند.

دیروز پنجشنبه، نماینده تاجیکستان در نشست مشورتی مسکو از کشتار تاجیک‌ها در افغانستان ابراز نگرانی کرد. وفانیاتبکزاد در این نشست گفت که کشتار گسترده تاجیک‌ها در پنجشیر و مناطق شمالی افغانستان مشهود است و آنها هر روز به بهانه همکاری با جبهه مقاومت ملی کشته می‌شوند.

نهادهای حقوق بشر نیز گزارش‌های متعددی نشر کردند و گفتند که طالبان غیر نظامیان شکنجه کرده‌اند.

با این حال، طالبان بازداشت غیرنظامیان را بارها تکذیب کرده‌اند.

پربازدیدترین‌ها

رئیس انستیتوت ثبات راهبردی جنوب آسیا: افغانستان جغرافیای خود را از دست می‌دهد
۱

رئیس انستیتوت ثبات راهبردی جنوب آسیا: افغانستان جغرافیای خود را از دست می‌دهد

۲

از رخشانه تا فرزانه؛ روایت قتل هولناک زنی جوان در غور

۳

داعش مسئولیت قتل روحانی شناخته‌شده پاکستانی را بر عهده گرفت

۴

ریچارد بنت: افغان‌های مقیم خارج باید امید را زنده نگه دارند

۵

رهبر یهودی که برای مسلمانان بریتانیا می‌رزمد کیست؟

•
•
•

مطالب بیشتر

نماینده ویژه امریکا در امور افغانستان بر گفتگو‌ی سیاسی داخلی در افغانستان تاکید کرد

۲۶ عقرب ۱۴۰۱، ۰۶:۱۳ (‎+۰ گرینویچ)

نماینده ویژه امریکا در امور افغانستان می‌گوید که در هفته جاری با رئیس پیشین کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان دیدار کرده است. تام وست، روز پنج‌شنبه در توییتی نوشت که در این دیدار در باره سرکوب زنان و دختران و اقلیت‌ها بحث کرده و بر ضرورت گفتگوی سیاسی داخلی تاکید کرده است.

طالبان در بیشتر از یک سال گذشته با نقض گسترده حقوق بشر متهم اند.

این گروه پس از رسیدن به قدرت کمیسیون مستقل حقوق بشر و چند دیگر افغانستان را منحل کرد.

تام وست، همچنین افزود که رئیس پیشین کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان به کار خود در نظارت و مستند کردن نقض حقوق بشر در افغانستان ادامه می‌دهد.

بیش از ۳۰۰ شهروند افغانستان در یک پرواز اختصاصی از اسلام آباد به کانادا منتقل شدند

۲۶ عقرب ۱۴۰۱، ۰۳:۲۵ (‎+۰ گرینویچ)

وزیر مهاجرت کانادا اعلام کرد که ۳۲۴ پناهجوی افغان در یک پرواز اختصاصی از پاکستان به کانادا منتقل شده‌اند. شان فریزر، در توییتی نوشت تاکنون، ۱۹ پرواز اختصاصی شهروندان افغانستان از پاکستان به کانادا انجام شده‌است. او افزود کانادا تاکنون به بیش از ۲۴ هزار افغان اسکان داده‌است.

وزیر مهاجرت کاناد همچنین گفت که این کشور به تعهد خود برای اسکان مجدد دستکم ۴۰ هزار شهروند افغانستان پابند است و تا تکمیل شدن آن، روند انتقال پناهجویان افغان متوقف نخواهد شد.

کانادا سال گذشته اعلام کرد که ۴۰ هزار شهروند افغانستان را می‌پذیرد.

وزیر مهاجرت کانادا با اشاره به رقم افزود که این یکی از بزرگترین تعهدها در جهان است و کانادا به آن افتخار می‌کند.

دیده‌بان حقوق بشر: امریکا در مورد تلفات ملکی در افغانستان تحقیق کند

۲۶ عقرب ۱۴۰۱، ۰۱:۳۳ (‎+۰ گرینویچ)

پاتریشا گوسمن، معاون بخش آسیایی دیده‌بان حقوق بشر از امریکا خواست تا قضایای کشته شدن مردم ملکی در جریان عملیات شبانه در افغانستان در ۲ دهه گذشته را تحقیق کند. او در سایت این سازمان نوشت: «تعداد بیشمار افغان‌ها حق دارند بدانند چرا اعضای خانواده‌ شان کشته شدند.»

او تصمیم لوید آستین، وزیر دفاع امریکا در مورد عدم تحقیقات در مورد تلفات ملکی را اشتباه خواند.

تحقیقات سازمان دیده بان حقوق بشر نشان می‌داد که تلفات مردم ملکی در سال ۱۳۹۷افزایش یافت. برخی از این افراد در جریان عملیات شبانه نیروهای امریکایی کشته شدند که به گفته گوسمن، برخی از آن مبتنی بر «اطلاعات نادرست یا پیش‌فرض های غلط استوار بود.»

گوسمن گفت: «تمامی کشتار غیرنظامیان نقض قوانین جنگ نیست اما طرف‌های درگیر موظف‌اند جنایات جنگی احتمالی را بررسی کنند.»

او افزود: «در طول جنگ، نیروهای امریکایی اغلب در مورد تلفات احتمالی افراد ملکی پاسخ می‌دادند که همه کشته‌شده‌ها شورشیان هستند. اطلاعات کمی که نشان دهد بررسی‌های جدی در مورد کشتار غیرنظامیان صورت گرفته، وجود دارد.»

در عین حال، گزارش سازمان ملل در افغانستان در مورد افزایش تلفات غیرنظامیان در سال ۱۳۹۸ نشان می‌داد که طالبان نقش عمده را در کشتار مردم ملکی داشتند. حملات انفجاری و انتحاری عامل اصلی تلفات افراد ملکی بوده است.

با این حال، به نقل از رادیو آزادی، کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان در سال ۱۳۹۷ از افزایش تلفات ملکی در جریان عملیات‌های نظامی حکومت افغانستان ابراز نگرانی کرد و خواستار دقت بیشتر آن شده بود.

احمد مسعود می‌گوید کمک‌های مالی بشردوستانه بدون نظارت طالبان را تقویت می‌کند

۲۵ عقرب ۱۴۰۱، ۲۲:۵۶ (‎+۰ گرینویچ)

رهبر جبهه مقاومت در مصاحبه با سایت برایت‌بارت از شیوه ارسال کمک‌های مالی بشردوستانه به افغانستان انتقاد کرد. احمد مسعود گفت: «هر هفته ۴۰ میلیون دالر بدون هیچ نظارت و حضور یک نهاد ناظر به افغانستان فرستاده می‌شود که این طالبان را تقویت می‌کند.»

مسعود از کمک‌های بشردوستانه جامعه جهانی به افغانستان قدردانی کرد اما در عین حال مدعی شد که طالبان تلاش می‌کنند که بخش زیادی از این کمک‌های بشری به دست جنگجویان این گروه برسد.

ایالات متحده گفته است که در یکسال گذشته بیش از ۱ میلیارد دالر کمک انسان‌دوستانه و فوری به افغانستان ارسال شده است. کمک‌های مالی در اختیار بانک مرکزی افغانستان که در کنترول طالبان است، قرار می‌گیرد و نهادهای بین‌المللی مانند سازمان ملل از این پول مصارف خدمات و معاش کارمندان خود را می‌پردازند.

او از امریکا خواست که طالبان را به عنوان یک تهدید تروریستی جدی بگیرد. زیرا به گفته او، تفاوتی با داعش ندارد و رابطه‌اش با القاعده همانند «رابطه استاد و شاگرد» است.

مسعود گفت: «من خواهان هیچ نوع کمک نظامی نیستم. آنچه من می‌خواهم توجه واقعی به وضعیت و حمایت صادقانه سیاسی از مردم افغانستان به خاطر یافتن یک راه حل سیاسی برای شرایط کنونی افغانستان است.»

یوناما از طالبان خواست تا در مورد بازداشت فعالان زن افغان توضیح دهد

۲۵ عقرب ۱۴۰۱، ۱۹:۱۶ (‎+۰ گرینویچ)

دفتر نمایندگی سازمان ملل متحد در افغانستان روز چهارشنبه از طالبان خواست تا زمینه دیدار آن با ظریفه یعقوبی و دیگر کنشگران مدنی بازداشت‌شده را فراهم سازد. نمایندگی سازمان ملل می گوید که طالبان باید در مورد دلایل بازداشت این فعالان توضیح دهد.

یوناما در توییتر نوشت که طالبان باید «علت ادامه بازداشت [ظریفه یعقوبی و فعالان مدنی دیگر] را اعلام کند.» در ادامه آمده است: «تمام بازداشت‌شده‌ها باید اجازه یابند که با خانواده‌های شان و یا وکلای مدافع تماس بگیرند.»

ظریفه یعقوبی و چهار همکارش حدود دو هفته قبل در کابل زمانی بازداشت شدند که قصد داشتند تاسیس یک تشکیل به اسم «جنبش زنان افغانستان برای برابری» را اعلام کنند. استخبارات طالبان این افراد را به محل نامعلومی برده‌اند و از زمان بازداشت تا حال هیچ فرد یا سازمانی قادر نشده آن‌ها را ملاقات کند.

طالبان همچنان فرحت پوپلزی، یک فعال مدنی دیگر را نیز چند روز قبل بازداشت کردند. دلیل بازداشت و جرم پوپلزی نیز مشخص نیست، اما طالبان این فعالان را متهم به «دستور گرفتن از خارج» کرده است.

سیاست‌های تبعیض‌آمیز و سرکوبگرانه طالبان علیه زنان، از جمله ممنوعیت تحصیل برای بخشی از دختران، بارها باعث تظاهرات زنان در کابل و شهرهای دیگر افغانستان شده است.