• العربية
  • پښتو
  • English
Brand
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • روایت شما
  • ورزش
  • بازار
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • روایت شما
  • ورزش
  • بازار
  • پوسته
  • زبان
    • العربية
    • پښتو
    • English
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • روایت شما
  • ورزش
  • بازار
کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به ولانت‌مدیا است.
volant media logo

طالبان برای جلوگیری از تظاهرات دانشجویان در دانشگاه خوست نیروی نظامی مستقر کردند

۱ جدی ۱۴۰۱، ۱۲:۵۸ (‎+۰ گرینویچ)به‌روزرسانی: ۱۳:۵۹ (‎+۰ گرینویچ)

منابع موثق از خوست می‌گویند طالبان روز پنجشنبه ۱ جدی، برای جلوگیری از تظاهرات نیروهای نظامی خود را در دانشگاه دولتی این ولایت و تپه‌های اطراف آن مستقر کردند. منابع به افغانستان اینترنشنال گفتند نیروهای این گروه به دانشجویان دانشگاه شیخ زاهد اجازه رفت و آمد جمعی را هم نمی‌دهند.

روز چهارشنبه در صفحات مجازی از مردم ولایت خوست خواسته شده بود که برای حمایت از آموزش دختران روز پنجشنبه تظاهرات کنند.

طالبان برای جلوگیری از این اعتراضات در مناطق مختلف نیروهای نظامی خود را جابه‌جا کردند.

گزارش‌ها حاکی از آن است که طالبان در دیگر ولایات از جمله کابل نیز به خاطر احتمال اعتراض مردم نیروی نظامی در شهر مستقر کرده‌اند.

پربازدیدترین‌ها

رئیس انستیتوت ثبات راهبردی جنوب آسیا: افغانستان جغرافیای خود را از دست می‌دهد
۱

رئیس انستیتوت ثبات راهبردی جنوب آسیا: افغانستان جغرافیای خود را از دست می‌دهد

۲

از رخشانه تا فرزانه؛ روایت قتل هولناک زنی جوان در غور

۳

ریچارد بنت: افغان‌های مقیم خارج باید امید را زنده نگه دارند

۴

روسیه از کشورها خواست فورا دیپلمات‌های خود را از کی‌یف خارج کنند

۵

رهبر یهودی که برای مسلمانان بریتانیا می‌رزمد کیست؟

•
•
•

مطالب بیشتر

طالبان یک استاد دانشگاه را پس از استعفا لت و کوب کردند

۱ جدی ۱۴۰۱، ۱۱:۴۲ (‎+۰ گرینویچ)

طالبان یک استاد دانشگاه را که در اعتراض به ممنوعیت تحصیلات عالی دختران استعفا داده بود، بازداشت و شدیداً لت و کوب کردند. این استاد دانشگاه به شرط حفظ هویتش به افغانستان اینترنشنال گفت که طالبان پس از استعفای او به خانه‌اش هجوم آوردند و او را لت و کوب و شکنجه کردند.

تصاویری که به دست افغانستان اینترنشنال رسیده، آثار شکنجه را در بدن این استاد نشان می‌دهد.

این استاد دانشگاه گفت که طالبان پس از آنکه از اعضای خانواده او تعهد گرفتند او را آزاد و از او خواستند به دانشگاه برگردد و به کارش ادامه دهد.

پس از ممنوعیت تحصیلات عالی دختران توسط طالبان، شماری از استادان دانشگاه‌ها و معلمان مکاتب در شماری از ولایت‌ها در اعتراض به تصمیم طالبان از سمت‌های شان استعفا دادند.

طالبان پس از تسلط بر افغانستان، مکاتب دخترانه بالاتر از صنف ششم را بستند. به تازگی طالبان اعلام کردند که دختران اجازه ندارند تا اطلاع بعدی به دانشگاه بروند. این اقدام طالبان با اعتراض گسترده داخلی و بین‌المللی مواجه شده است.

در پی این تصمیم طالبان، شماری از دختران و دانشجویان در کابل، تخار و ننگرهار اعتراض کردند.

ممنوعیت تحصیل دختران؛ مسیح علی‌نژاد می‌گوید طالبان، جمهوری اسلامی و داعش از زنان متنفرند

۱ جدی ۱۴۰۱، ۱۱:۰۴ (‎+۰ گرینویچ)

مسیح علی‌نژاد، فعال حقوق بشر ایرانی با نشر ویدیویی از دانشجویان دختر افغانستان که از ورود به دانشگاه ممنوع شده‌اند، نوشت: «رژیم‌های زن‌ستیز، چه طالبان، چه جمهوری اسلامی در ایران و چه داعش، یک وجه مشترک دارند: از زنان متنفرند.» او افزود که باید با این رژیم‌ها مبارزه شود.

ممنوعیت دختران از حضور در دانشگاه‌ها و موسسات تحصلات عالی انتقادهای تند داخلی و خارجی را برانگیخته است.

در همین حال، حکومت ایران نیز به نقض حقوق زنان متهم است. در حال حاضر، خیزش سراسری ایرانیان علیه حکومت جمهوری اسلامی کماکان ادامه دارد.

از سویی هم، جمهوری اسلامی ایران که گفته می‌شود رابطه نزدیکی با طالبان دارد، تاکنون در مورد ممنوعیت دختران از دانشگاه توسط این گروه واکنش نشان نداده است.

بسیاری از کشورها دستور اخیر طالبان مبنی‌بر ممنوعیت دختران از ورود به دانشگاه‌ها را محکوم کرده‌اند و آن را ادامه سیاست حذف سازمان‌یافته زنان از جامعه توسط طالبان خوانده‌اند.

محکومیت گسترده منع تحصیلات عالی دختران؛ ایران، روسیه و چین در کنار طالبان قرار‌ گرفتند

۱ جدی ۱۴۰۱، ۰۹:۵۸ (‎+۰ گرینویچ)

به رغم محکومیت گسترده منع تحصیلات عالی دختران توسط طالبان، ایران، روسیه و چین تاکنون هیچ واکنشی نداشته‌اند. امرالله صالح در توییتی نوشت لحظه‌ای منحصر به فرد در تاریخ کشور است که مسلمانان، مسیحیان، هندوها،بودیست‌ها، آتئیست‌ها و همه افراد با وجدان منع تحصیل دختران را محکوم کردند.

اما در این میان مقام‌های جمهوری اسلامی، روسیه و‌ چین سکوت کرده‌اند.

این در حالیست که بسیاری از کشورهای اسلامی از جمله ترکیه، عربستان سعودی، پاکستان، امارات و قطر هم در دو روز گذشته منع تحصیل دختران را محکوم کرده‌اند.

با این حال جمهوری اسلامی ایران که گفته می‌شود روابط نزدیکی با طالبان دارد، هیچ واکنشی نداشته است.

بهادر امینیان، سفیر مستعفی ایران در کابل چندی پیش در یک سخنرانی گروه طالبان را فاجعه، غیرقابل قبول، باعث شرمساری و خانمان برانداز توصیف کرده بود، اما در عین حال تاکید کرده بود که جمهوری اسلامی چاره‌ای جز کنار آمدن با طالبان و حمایت از آن‌ها ندارد.

نماینده روسیه در سازمان ملل هم دو روز پیش گفته بود امریکا و غرب به جای آنکه مسئولیت بازسازی افغانستان را بر عهده گیرند، حقوق بشر زنان را بهانه گرفته‌اند.

روسیه و چین از جمله کشورهایی است که روابط نزدیکی با طالبان دارد. با آنکه سفارت روسیه و محل اقامت شهروندان چینی در کابل مورد حمله قرار گرفتند اما مقامات این کشورها گفتند به همکاری ادامه خواهند داد.

وزیر خارجه پاکستان نیز اعلام کرد که از تصمیم طالبان برای منع تحصیلات عالی دختران ناامید شده است.

در توییت امرالله صالح، معاون اول رئیس‌جمهور پیشین افغانستان آمده است: «لحظه‌ای منحصر به فرد از تاریخ که مسلمانان، مسیحیان، هندوها، یهودیان، بودیست‌ها، آتئیست‌ها و همه افراد با وجدان ممنوعیت تحصیل دختران توسط طالبان را محکوم کردند. فقط پاکستان و مذاکره کنندگان توافق دوحه اعلامیه‌های مبهم صادر کردند.»

او از کشور خاصی نام نبرده اما به نظر می‌رسد اشاره او به امریکا است که توافقنامه دوحه را با طالبان امضاء کردند.

این اظهارات در حالیست که سفیر امریکا برای افغانستان در یک رشته توییت منع تحصیل دختران در افغانستان را محکوم کرده است.

زلمی خلیلزاد، نماینده پیشین امریکا در افغانستان که از او به عنوان معمار توافقنامه دوحه یاد می‌شود به ممنوعیت تحصیل دختران توسط طالبان اعتراض کرده است.

محکومیت گسترده منع تحصیل دختران در دانشگاه‌ها در دو روز گذشته همچنان ادامه دارد و طالبان تاکنون واکنشی به این انتقادها نداشته‌اند.

گزارش‌ها حاکی از آن است که به دنبال اعتراضات گسترده، وزیر تحصیلات طالبان قرار است روز پنجشنبه یا جمعه نشست خبری برگزار کند.

هرچند این گروه قبلا خطاب به کشورها گفته بود که در امور داخلی آن ها دخالت نکنند.

طالبان که پیش از این مکاتب دخترانه دوره متوسطه را بسته بودند مدعی‌اند که بر اساس شریعت عمل می‌کنند.

شماری از زنان در اعتراض به ممنوعیت تحصیلات عالی دختران در تخار تظاهرات کردند

۱ جدی ۱۴۰۱، ۰۸:۵۴ (‎+۰ گرینویچ)

در پی ممنوعیت تحصیلات عالی دختران توسط طالبان، ده‌ها تن از زنان و دختران روز پنجشنبه ۱ جدی، در شهر تالقان، مرکز ولایت تخار تظاهرات کردند. معترضان خواهان بازگشایی مکاتب دخترانه و رفع ممنوعیت تحصیلات عالی برای دختران شدند. به گفته منابع، طالبان با خشونت این اعتراض را برهم زدند.

همزمان، گروهی از زنان در کابل در اعتراض به بسته شدن دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی به روی دختران دست به اعتراض زدند.

طالبان اعتراض زنان در کابل را نیز برهم زده و شماری از زنان معترض را بازداشت کرده‌اند.

پس از دستور طالبان برای ممنوعیت تحصیلات عالی دختران، شماری از زنان و دانشجویان دختر و پسر در شماری از ولایت‌ها اعتراض کردند.

طالبان از زمان بازگشت به قدرت تا حال ۱۶ فرمان صادر کرده‌اند که حضور زنان در زندگی اجتماعی را محدود می‌سازد.

فرمان جدید طالبان علیه زنان با محکومیت گسترده داخلی و بین‌المللی رو به رو شده است.

وزیران خارجه دوازده کشور به شمول نماینده اتحادیه اروپا، در یک بیانیه مشترک تصمیم اخیر طالبان به بستن دانشگاه‌ها به روی دختران را به شدت محکوم کردند.

آنها خاطر نشان کرده‌اند که طالبان با اقدامات محدود‌کننده حقوق زنان و دختران خود بیشتر منزوی خواهد شد.

بیانیه هشدار داده است: «سیاست‌های طالبان که به هدف حذف زنان از زندگی عمومی طرح شده‌اند، پیامدهایی بر نحوه تعامل کشورهای ما با طالبان خواهد داشت.»

یکی از مدیران ریاست معارف شهر کابل در اعتراض به منع تحصیل دختران استعفا کرد

۱ جدی ۱۴۰۱، ۰۸:۳۶ (‎+۰ گرینویچ)

فرهاد حسینی، مدیر ساحه چهارم معاونت سواد آموزی ریاست معارف شهر کابل، در اعتراض به منع تحصیلات عالی دختران از سمتش استعفا کرد. آقای حسینی در استعفا نامه‌اش نوشته که به دلیل بسته ماندن مکاتب دخترانه و بسته شدن دانشگاه به روی دختران، برای هم‌صدایی با دانشجویان از سمتش کنار می‌رود.

طالبان روز سه‌شنبه ۲۹ قوس، اعلام کرد که تا امر بعدی دروازه دانشگاه به روی دختران بسته است.

تاکنون شماری زیادی از استادان دانشگاه در اعتراض به این تصمیم طالبان استعفا کرده اند.

100%

این اقدام طالبان موجی از واکنش‌های جهانی را به دنبال داشته است.

این گروه اما نگفته است چرا دختران را از دانشگاه محروم کرده است.