

عبدالحق حماد، رئیس بررسی رسانههای وزارت اطلاعات و فرهنگ طالبان به افغانستان اینترنشنال گفت که دادگاه این گروه برای مسئولان ده رسانه افغانستان که در خارج هستند، حکم غیابی صادر خواهد کرد.
او گفت که این رسانهها علیه حکومت طالبان تبلیغات میکنند.
این مقام طالبان از بردن نام این رسانهها خودداری کرد، ولی گفت که مسئولان آنها در خارج از افغانستان بسر میبرند.
حماد در این مورد به خبرگزاری دولتی باختر گفته بود که دفاتر و مسئولان رسانههای افغانستان باید در داخل کشور فعالیت کنند. او افزود: «هیچ قانونی به کسانی که در بیرون کار کرده و علیه نظام تبلیغ میکنند، اجازه فعالیت نمیدهد.»
این مقام طالبان مدعی شد که این گروه از فعالیت رسانهها در افغانستان حمایت کرده و برای آنان سهولتهای مالی، مانند «قسطی کردن بهای برق مصرفی» را فراهم ساخته است.
سازمان های بینالمللی، مانند دیدهبان حقوق بشر و کمیته حفاظت از خبرنگاران بارها از سرکوب خبرنگاران و آزادی بیان در افغانستان ابراز نگرانی کردهاند. گزارشهای آنان نشان میدهند که رسانهها به علت سانسور، سرکوب و آزار و اذیت خبرنگاران در داخل افغانستان، شدیداً محدود شده و برخی از مسئولان و خبرنگاران مجبور به ترک حرفه یا خروج از کشور شدهاند.
سازمان بینالمللی خانه آزادی بیان نیز در گزارشی در ماه جدی پارسال افشا کرد که مامورین استخبارات طالبان مستقیماً به دفاتر رسانهها رفته و به مدیران و خبرنگاران گفتند که خبرها و گزارشها باید با تایید مسئولان طالبان نشر شود.