• العربية
  • پښتو
  • English
Brand
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • روایت شما
  • ورزش
  • بازار
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • روایت شما
  • ورزش
  • بازار
  • پوسته
  • زبان
    • العربية
    • پښتو
    • English
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • روایت شما
  • ورزش
  • بازار
کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به ولانت‌مدیا است.
volant media logo

نماینده زن در پارلمان حکومت پیشین افغانستان: از ترس ترور نمی‌توانم بخوابم

۱ دلو ۱۴۰۱، ۱۵:۲۵ (‎+۰ گرینویچ)

گلالی محمدی، یکی از نمایندگان پارلمان حکومت پیشین افغانستان می‌گوید پس از ترور دوستش مرسل نبی‌زاده، دچار ترس شده و مخفیانه زندگی می‌کند. او به سی‌بی‌سی نیوز گفت: «شب‌ها نمی‌توانم راحت بخوابم، چون فکر می‌کنم یک نفر می‌آید و من را می‌کشد.»

مرسل نبی‌زاده ۲۹ ساله نماینده پارلمان در حکومت پیشین افغانستان روز یکشنبه ۲۵ جدی همراه با محافظش در کابل به ضرب گلوله کشته شد.

خانم محمدی که آخرین بار دوستش را تنها سه هفته قبل از ترورش دیده بود، می‌گوید که همکارش به دلیل اینکه زن سرشناسی بود هدف قرار گرفته است.

او می‌گوید که از زمان تصمیم اخیر طالبان مبنی بر ممنوعیت ورود زنان به دانشگاه، مجبور شده به تحصیلش پایان دهد و اکنون به ندرت خانه را ترک می کند.

او گفت وقتی از خانه بیرون می‌رود، برقع می پوشد.

سی‌بی‌سی نیوز می‌نویسد که مرسل نبی زاده و گلالی محمدی شامل یک گروه ۹ نفره از قانونگذاران بودند که امیدوار بودند به کانادا بروند.

کوری لوین، یکی از مدافعان حقوق بشر که با سیاستمداران کانادایی برای آوردن نمایندگان سابق پارلمان به کانادا همکاری می‌کند، می‌گوید که از زمان مرگ مرسل نبی‌زاده، تلاش برای بیرون راندن هشت زن باقی‌مانده در اولویت جدی قرار گرفته است.

این کنشگر حقوق بشر به سی‌بی‌سی نیوز گفت که این زنان توسط جامعه جهانی از جمله کانادا برای فعالیت اجتماعی تشویق شدند.

او گفت: «اکنون آنها در ترس زندگی می‌کنند و زمان آن رسیده که جامعه بین‌المللی کاری انجام دهد.»

شان فریزر، وزیر مهاجرت کانادا روز پنجشنبه به شبکه سی‌بی‌سی نیوز گفت که پرونده‌های این قانون‌گذاران زن از جمله مواردی است که دولت روی آن کار می‌کند تا مشخص کند که آیا می‌تواند پناهگاهی فراهم کنند یا خیر.

او گفت: "اما یک مسئله اساسی وجود دارد که مردم باید در مورد چگونگی کارکرد روند آوردن پناهندگان به کانادا بدانند. این من نیستم که در دفترم بنشینم و اشاره کنم و انتخاب کنم."

فریزر گفت که دولت با آژانس‌های بین‌المللی از جمله سازمان ملل متحد، برای تشخیص آسیب پذیری متقاضیان پناهنده همکاری می کند.

دولت کانادا متعهد شده که ۴۰ هزار پناهجوی افغان را به کانادا بیاورد.

اداره مهاجرت، پناهندگی و شهروندی کانادا می گوید که از آگست ۲۰۲۱ تاکنون ۲۷ هزار و ۳۷۵ افغان تحت برنامه‌های حمایت از افراد در معرض خطر به کانادا منتقل شده‌اند.

سی‌بی‌سی نیوز به نقل از الکس راف، نماینده محافظه‌کار که برای انتقال این زنان همکاری می‌کند نوشته که اظهارات وزیر مهاجرت کانادا در این مورد «یک بهانه» است.

او که قبلا با نیروهای مسلح کانادا در افغانستان کار کرده می‌گوید این زنان "بیشتر در معرض خطر هستند، زیرا آنها نماینده چیزی هستند که رژیم طالبان از آن متنفر است."

پربازدیدترین‌ها

رئیس انستیتوت ثبات راهبردی جنوب آسیا: افغانستان جغرافیای خود را از دست می‌دهد
۱

رئیس انستیتوت ثبات راهبردی جنوب آسیا: افغانستان جغرافیای خود را از دست می‌دهد

۲

از رخشانه تا فرزانه؛ روایت قتل هولناک زنی جوان در غور

۳

داعش مسئولیت قتل روحانی شناخته‌شده پاکستانی را بر عهده گرفت

۴

ریچارد بنت: افغان‌های مقیم خارج باید امید را زنده نگه دارند

۵

رهبر یهودی که برای مسلمانان بریتانیا می‌رزمد کیست؟

•
•
•

مطالب بیشتر

کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان: نبود دولت مشروع، عامل گسترش فقر در افغانستان است

۱ دلو ۱۴۰۱، ۱۴:۳۰ (‎+۰ گرینویچ)

کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان با استقبال از سفر هیأت سازمان ملل به کابل برای بررسی وضعیت زنان، از طالبان خواست محدودیت‌ها بر زنان را لغو کند. این کمیسیون همچنین گفته که نبود دولت مشروع و ظرفیت، باعث گسترش فقر و بحران اقتصادی در افغانستان شده است.

در بیانیه آمده است که سفر هیأت عالی‌رتبه سازمان ملل در شرایطی که فقر گسترده دامن‌گیر مردم کشور است، یک گام ارزنده است.

کمیسیون حقوق بشر افغانستان، روز شنبه ۱ دلو محدودیت‌های طالبان بر زنان افغانستان را «بی‌پیشینه» خواند.

این کمیسیون از طالبان خواست که «به اراده مردم افغانستان حرمت گذارند و هرچه زودتر، محدودیت‌های خلاف حقوق‌بشری بر زنان افغانستان را رفع کنند.»

بیانیه همچنین تاکید کرده است که هم‌صدایی جامعه جهانی برای احقاق حقوق زنان افغانستان از اهمیت زیاد برخوردار است.

کمیسیون حقوق بشر افغانستان، افزون‌بر بر این‌که خواستار سرعت بخشیدن کمک‌های بشردوستانه شد، از جامعه جهانی خواست که «میکانیسم‌های واضح و کارآمدِ نظارتی از توزیع این کمک‌ها را روی‌دست گیرند، تا همه مطمین شویم که این کمک‌ها در سراسر کشور و به مستحقین اصلی می‌رسند.»

وزیر خارجه امریکا: به دنبال راه‌هایی برای مقابله با اقدامات طالبان هستیم

۱ دلو ۱۴۰۱، ۱۲:۵۲ (‎+۰ گرینویچ)

وزیر خارجه امریکا می‌گوید طالبان نمی‌توانند یا نمی‌خواهند انتظارات جامعه جهانی درباره حقوق مردم و زنان افغانستان را برآورده کنند. آنتونی بلینکن روز جمعه در سخنانی در دانشگاه شیکاگو، اقدامات طالبان را عقب‌نشینی از تعهدات‌شان خواند و گفت امریکا می‌کوشد تا با آن‌ها مقابله کند.

آقای بلینکن در گفتگویی با دیوید اکسلرود، رییس انستیتوت سیاسی دانشگاه شیکاگو اقدامات طالبان را یک عقب نشینی بزرگ به تعهداتشان خواند و گفت که ما دیدیم طالبان یا نتوانستند یا نمی‌خواستند آنچه را که نه فقط امریکا بلکه جامعه جهانی از آنها انتظار داشت انجام دهند.

ممنوعیت تحصیل دختران در مکاتب و دانشگاه‌ها و منع کار زنان در موسسات غیردولتی از سوی طالبان مورد انتقاد شدید جامعه جهانی قرار گرفته است.

شماری از نهادهای بین‌المللی از جمله سازمان ملل متحد در اعتراض به تصمیم طالبان در مورد منع کار زنان، فعالیت‌شان را به صورت موقت در افغانستان متوقف کردند.

سازمان ملل گفته است بدون حضور زنان ارائه کمک‌های بشردوستانه دشوار است و از طالبان خواسته در تصمیمات خود تجدید نظر کند.

سازمان ملل اخیراً گفت که برخی از برنامه‌هایش را به دلیل ممنوعیت کار زنان توسط طالبان موقتاً متوقف می‌کند.

در پی محدودیت‌های طالبان بر زنان، امینه محمد معاون دبیر کل سازمان ملل، سه روز پیش در راس یک هیات عالی رتبه وارد افغانستان شد و با مقام‌های طالبان در کابل و قندهار دیدار کرد.

این مقام سازمان ملل گفته که در دیدار با مقامات طالبان شماری از آنان به انجام مذاکرات برای رفع محدودیت‌های آموزش زنان موافقت نشان داده‌اند.

اما روزنامه نیویارک تایمز گزارش داده که رهبری طالبان تمایلی به لغو محدودیت‌های وضع شده بر زنان ندارد.

نماینده خامنه‌ای:مقابل امریکا شاخ و شانه می‌کشید،نمی‌توانید حق‌تان را از افغانستان بگیرید؟

۱ دلو ۱۴۰۱، ۱۱:۰۲ (‎+۰ گرینویچ)

نماینده علی خامنه‌ای در مراسم معرفی استاندار جدید سیستان و بلوچستان، با اشاره به مشکل آب میان ایران و افغانستان، وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران را «بی‌عرضه‌» خطاب کرد. مصطفی محامی گفت: «شما در برابر امریکا شاخ و شانه می‌کشید، بعد نمی‌توانید حق‌تان را از افغانستان بگیرید؟»

مصطفی محامی به اهرم‌هایی اشاره کرد که ایران برای فشار آوردن بر افغانستان در اختیار دارد.

مشکل آب میان افغانستان و ایران همواره یکی از مسائل تنش برانگیز بین دو کشور بوده است.

با آمدن طالبان، از آن‌جا که این گروه روابط نزدیکی با جمهوری اسلامی ایران دارد، به نظر می‌رسید ایران به دست یافتن به مطالباتش در عرصه آب خوشبین است.

چندی پیش، حسین امیر عبدالهیان، وزیر خارجه ایران گفت که طالبان وعده داده‌اند حق‌آبه ایران از رودخانه هلمند را تامین کنند.

اما اطلاعات به دست آمده از بولتن‌های خبرگزاری فارس که در اختیار افغانستان اینترنشنال قرار گرفت، خلاف اظهارات وزیر خارجه ایران را نشان می‌داد.

براساس محتویات فایل‌های هک شده خبرگزاری فارس، بهادر امینیان،‌ سفیر پیشین ایران در کابل در جمعی در تهران گفته بود که در جریان سفر وزیر انرژی ایران به کابل، ملا برادر،‌ معاون رئیس‌الوزرای طالبان گفته است که «امیرالمؤمنین گفته ما نباید یک قطره آب هم [به ایران] بدهیم.»

ارکستر زهره به زودی فعالیت‌های خود را در پرتگال از سر می‌گیرد

۱ دلو ۱۴۰۱، ۱۰:۴۸ (‎+۰ گرینویچ)

رئیس انستیتوت ملی موسیقی افغانستان می‌گوید ارکستر زهره به زودی با ترکیبی جدید فعالیت‌های خود را در پرتگال از سر می‌گیرد. احمد سرمست در توییتی نوشت: «اعضای ارکستر زهره به سلامت از کشور بیرون گردیده و زهره با ترکیب جدید بزودی در پرتگال رونمایی و‌ فعالیت‌های خود را از سر می‌گیرد.»

این ارکستر که تمام اعضای آن را دختران تشکیل می‌دهند، هشت سال پیش شکل گرفت.

پس از تسلط طالبان بر افغانستان اعضای، انستیتوت ملی موسیقی افغانستان هم بسته شد.

طالبان تنها چندی پس از تسلط بر افغانستانستان، آلات موسیقی به جا مانده در این انستیتوت را شکستند.

از دید طالبان موسیقی حرام است.

شیوع بیماری ناشناخته در پامیر بزرگ؛ مردم محل می‌گویند ۲۱ نفر جان باختند

۱ دلو ۱۴۰۱، ۱۰:۳۰ (‎+۰ گرینویچ)

به دنبال نگرانی قرقیزستان از سلامت قرقیزهای ساکن پامیر بزرگ در افغانستان، طالبان از اعزام یک تیم صحی به این منطقه خبر دادند. به گزارش رادیو - تلویزیون ملی، تحت کنترول طالبان، در دو هفته گذشته پامیرنشینان به بیماری ناشناخته‌ای مبتلا شدند که به گفته مردم محل ۲۱ نفر جان باختند.

این رسانه تحت کنترول طالبان می‌گوید به دنبال شیوع بیماری ناشناخته، طالبان یک تیم صحی را به پامیر بزرگ فرستادند.

گفته شده هنوز شماری از ساکنان این منطقه بیمار هستند.

یکی از باشندگان پامیر بزرگ می‌گوید امکانات وجود ندارد و ساکنان باید سه یا چهار روز راه بروند تا به یک مرکز درمانی برسند.

تیم صحی اعزامی طالبان به پامیر بزرگ اما میزان مرگ بیماران را کمتر دانسته و وضعیت را قابل کنترول اعلام کرده است.

در تصاویری که رادیو - تلویزیون ملی افغانستان، تحت کنترول طالبان منتشر شده دیده می‌شود که ساکنان پامیر بزرگ در سرمای شدید با کمترین امکانات اولیه زندگی روبرو هستند و در چادر زندگی می‌کنند.

بر اساس اظهارات مردم محل، در بین کسانی که جان باخته‌اند کودکان نیز بوده است.

طالبان در حالی این تیم را به پامیر بزرگ اعزام کرده که در دو هفته گذشته مقام‌های قرقیزستان از وضعیت دشوار قرقیزهای ساکن در پامیر به شدت ابراز نگرانی کرده‌اند.

قرقیزستان حتی کاردار سفارت خود در کابل را به پامیر بزرگ فرستاد تا وضعیت قرقیزهای این منطقه را جویا شود.

وزارت خارجه قرقیزستان دو روز پیش اعلام کرد که شیوع بیماری ناشناخته در پامیر و مرگ قرقیزهای ساکن در این منطقه در دستور کار سفارت‌شان در کابل است.

جنبیک کولوبایف، وزیر خارجه قرقیزستان گفته قرقیزهای ساکن پامیر افغانستان به دلیل شرایط دشوار زندگی جان خود را از دست می‌دهند.

پس از تسلط طالبان بر افغانستان، نگرانی قزقیزستان از وضعیت قرقیزهای ساکن در افغانستان هم شدت یافته است.

منطقه پامیر که به دو بخش پامیر کوچک و پامیر بزرگ تقسیم می‌شوند، در واخان ولایت بدخشان در شمال شرق افغانستان موقعیت دارد.

دولت قرقیزستان در ماه سرطان سال جاری اعلام کرده بود که در نظر دارند ۴۰۰ خانواده قرقیز را از پامیر کوچک و پامیر بزرگ افغانستان به قرقیزستان منتقل کنند.

کودایبرگن بازاربایف، وزیر کار، تامین اجتماعی و مهاجرت قرقیزستان گفته است مجموع تعداد این خانواده‌ها به ۱۵۰۰ نفر می‌رسد و تا سال ۲۰۲۴ از افغانستان خارج می‌شوند.