وزارت خارجه امریکا مسمویت دختران دانش‌آموز در ایران را «نگران‌کننده و نفرت‌آور» خواند

سخنگوی وزارت خارجه امریکا، مسمومیت دانش‌آموزان دختر در ایران را نگران‌کننده و «نفرت‌آور» خوانده است. ندپرایس، گفت که آموزش یک حق جهانی است و دختران باید در هر جای جهان به آن دسترسی داشته باشند. در بیش از سه ماه گذشته، صدها دانش‌آموز در شهرهای مختلف ایران مسموم شده‌اند.

در آخرین مورد، روز چهارشنبه ۱۰ حوت، دانش‌آموزانی دست‌کم ۱۶مکتب در شهرهای تهران، اردبیل، کرمانشاه و پرند مسموم شدند.

تاکنون بیش از ۹۰۰ دانش‌آموز دختر در شهرهای مختلف ایران مسموم شده‌اند.

برخی مقام‌های جمهوری اسلامی «عمدی» بودن مسمویت دختران دانش‌آموز را تایید کرده‌اند.

علیرضا منادی سفیدان، رئیس کمیسیون آموزش مجلس شورای اسلامی، اعلام کرد که طبق بررسی‌های متخصصان وزارت بهداشت ایران، در «نتیجه آزمایش‌های انجام شده مشخص شد که گاز نیتروژن (N۲) در سم منتشر شده در مکتب‌ها وجود داشته است.»

خبرگزاری فارس، نزدیک به سپاه پاسداران ایران، پیشتر گزارش داد که سه نفر در پیوند به این موضوع بازداشت شده‌اند. فارس نوشت که اخبار تایید‌ نشده «احتمال خرابکاری توسط شبکه نفاق» را می‌دهد.