• العربية
  • پښتو
  • English
Brand
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • روایت شما
  • ورزش
  • بازار
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • روایت شما
  • ورزش
  • بازار
  • پوسته
  • زبان
    • العربية
    • پښتو
    • English
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • روایت شما
  • ورزش
  • بازار
کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به ولانت‌مدیا است.
volant media logo

چهار کشور شمال اروپا برای مقابله با تهدیدهای روسیه نیروی دفاع هوایی مشترک تشکیل داد

۵ حمل ۱۴۰۲، ۱۳:۴۴ (‎+۰ گرینویچ)به‌روزرسانی: ۱۵:۲۴ (‎+۰ گرینویچ)

فرماندهان نیروی هوایی سویدن، ناروی، فنلند و دنمارک روز جمعه ۴ حمل گفتند توافق‌نامه‌ای را به منظور ایجاد یک نیروی دفاع هوایی مشترک به امضا رسانده‌اند. بر اساس گزارش رویترز، مقامات این کشور‌ها گفته‌اند که هدف این نیروی متحد مقابله با تهدید فزاینده روسیه است.

فعالیت مشترک نیروی هوایی این چهار کشور طبق معیارهای ناتو خواهد بود.

جنرال یان دام، فرمانده نیروی هوایی دنمارک به رویترز گفته که اقدام برای ایجاد نیروی متحد هوایی بعد از حمله روسیه به اوکراین در فبروری سال گذشته آغاز شد.

آقای دام افزود: "نیروی ترکیبی ما را می‌توان با یک کشور بزرگ اروپایی مقایسه کرد."

امضای این قرارداد در پایگاه هوایی رامشتاین در آلمان هفته گذشته با حضور جنرال جیمز هکر، رئیس فرماندهی هوایی ناتو، که بر نیروی هوایی ایالات متحده در منطقه نیز نظارت دارد، انجام شد.

پربازدیدترین‌ها

رئیس انستیتوت ثبات راهبردی جنوب آسیا: افغانستان جغرافیای خود را از دست می‌دهد
۱

رئیس انستیتوت ثبات راهبردی جنوب آسیا: افغانستان جغرافیای خود را از دست می‌دهد

۲

ریچارد بنت: افغان‌های مقیم خارج باید امید را زنده نگه دارند

۳

از رخشانه تا فرزانه؛ روایت قتل هولناک زنی جوان در غور

۴

روسیه از کشورها خواست فورا دیپلمات‌های خود را از کی‌یف خارج کنند

۵

رهبر یهودی که برای مسلمانان بریتانیا می‌رزمد کیست؟

•
•
•

مطالب بیشتر

پوتین و اردوغان در مورد اوکراین گفت‌وگو کردند

۵ حمل ۱۴۰۲، ۱۲:۱۱ (‎+۰ گرینویچ)

ولادیمیر پوتین و رجب طیب اردوغان، روسای جمهور روسیه و ترکیه در مورد وضعیت اوکراین تلفنی گفت‌و‌گو کردند. ریاست جمهوری ترکیه می‌گوید که رجب طیب اردوغان در این گفت‌وگو بر پایان جنگ بین روسیه و اوکراین از طریق مذاکره تاکید کرده است.

ترکیه پیش از این میزبان چندین دور مذاکرات روسیه و اوکراین برای آتش‌بس بود که به نتیجه نرسید.

بررسی جزئیات تمدید توافق‌ کریدور غلات دریای سیاه نیز از دیگر موضوعات این گفتگو بوده است.

توافق کریدور غلات دریای سیاه میان ترکیه، اوکراین، روسیه و سازمان ملل ۲۲ جون ۲۰۲۲ در استانبول امضا شد.

این توافق که ۱۹ مارچ ۲۰۲۳ به پایان می‌رسید پس از تبادل اسرا میان روسیه و اوکراین دوباره تمدید شد.

بر اساس آماری که دولت اوکراین ارائه کرده در یکسال گذشته ۲۵ میلیون تُن غلات این کشور به بازارهای جهانی ارسال شده است.

آژانس بین‌المللی انرژی اتمی پیدا شدن اورانیوم مفقود شده در لیبیا را تایید کرد

۵ حمل ۱۴۰۲، ۰۱:۲۲ (‎+۰ گرینویچ)

آژانس بین‌المللی انرژی اتمی تایید کرد که اکثر تقریباً دو و نیم تن اورانیوم که اخیراً از سایتی در جنوب لیبیا مفقود شده بود، در آن سایت پیدا شده است. این آژانس در ۱۵ مارچ به کشورهای عضو اطلاع داد که ۱۰ بشکه حاوی اورانیوم از سایتی در لیبیا که تحت کنترل دولت نیست، مفقود شده است.

پیشتر، نیروهای نظامی که کنترل شرق لیبیا را در دست دارند اعلام کردند که این بشکه‌های اورانیوم را در نزدیکی مرز این کشور با چاد و کمی دورتر از مکان اولیه آنها پیدا کرده‌اند.

بازرسان آژانس اوایل هفته جاری در بازدید از این سایت متوجه ناپدید شدن این مواد شدند و زنگ خطر را به صدا درآوردند.

به‌دنبال اعلام مفقود شدن ۱۰ بشکه حاوی سنگ معدن اورانیوم، آژانس گفت که نگران آسیب رادیولوژیکی آن است و در مورد «امنیت هسته‌ای» آن هم ابراز نگرانی کرده بود.

بایدن به ایران در مورد حملات نیروهای مورد حمایت آن کشور به امریکایی‌ها در سوریه هشدار داد

۵ حمل ۱۴۰۲، ۰۰:۱۵ (‎+۰ گرینویچ)

پس از حمله تلافی‌جویانه ارتش امریکا به نیروهای مورد حمایت ایران در سوریه، رئیس‌جمهور جو بایدن به تهران هشدار داد که واشنگتن برای محافظت از امریکایی‌ها قوی عمل خواهد کرد. روز پنجشنبه در حمله یک هواپیمای بدون سرنشین «ایرانی الاصل» یک پیمانکار امریکایی کشته و ۶ نفر دیگر زخمی شدند.

بعداً مقامات گفتند که یکی دیگر از نیروهای نظامی امریکا روز جمعه در آخرین حمله تلافی‌جویانه نیروهای تحت حمایت ایران در سوریه مجروح شد.

این علاوه بر هفت نفر تلفات حمله در روز پنجشنبه است که واشنگتن آن را نتیجه حمله یک هواپیمای بدون سرنشین ایرانی الاصل می‌داند. در آن حمله یک پیمانکار امریکایی کشته و پنج نفر دیگر از جمله سربازان و یک پیمانکار زخمی شدند.

منابع محلی گفتند که حملات راکتی امریکا اهدافی جدیدی را در شرق سوریه هدف قرار داد اما تلفاتی گزارش نشده است.

نیروهای طرفدار ایران اواخر جمعه با نشر اعلامیه‌ای گفتند که برای پاسخ به حملات امریکا دست باز دارند.

100%

ده‌ها پناهجو در سواحل تونس مفقود شده‌اند

۴ حمل ۱۴۰۲، ۲۳:۱۵ (‎+۰ گرینویچ)

دستکم ۳۴ مهاجر از جمله زنان و کودکان از کشورهای جنوب صحرای آفریقا در سواحل تونس پس از واژگونی قایق‌شان ناپدید شده‌اند. این قایق به سمت ایتالیا در حرکت بوده است. این پنجمین قایق مهاجران است که در دو روز گذشته غرق می‌شود. تا کنون اجساد هفت نفر پیدا شده و ۶۷ نفر همچنان مفقود هستند.

گارد ساحلی ایتالیا روز پنجشنبه حدود ۷۵۰ مهاجر را در دو عملیات جداگانه در سواحل جنوبی این کشور نجات داد.

ساعاتی پیش آن اعلام شده بود که دستکم پنج نفر جان خود را از دست دادند و ۳۳ نفر در تلاش برای عبور از دریا از تونس ناپدید شده‌اند.

گفته می‌شود گارد ساحلی تونس طی دو روز گذشته از خروج ۵۶ قایق که عازم ایتالیا بودند، جلوگیری کرده است.

یک مقام از گارد ملی تونس گفته که بیش از سه هزار نفر در تلاش برای خروج از این کشور بازداشت شده‌اند.

تونس به یکی از محلات اصلی حرکت مهاجران به اروپا تبدیل شده است.

داده‌های سازمان ملل نشان می‌دهد که حداقل ۱۲ هزار مهاجری که امسال وارد ایتالیا شده‌، از تونس خارج شده‌اند، در حالی که این رقم در مدت مشابه سال گذشته ۱۳۰۰ نفر بود.

رد پناهجویان از گذرگاه‌های غیر رسمی؛ ایالات متحده و کانادا به توافقی جدید دست یافتند

۴ حمل ۱۴۰۲، ۲۱:۲۳ (‎+۰ گرینویچ)

امریکا و کانادا بر سر رد پناهجویان از گذرگاه‌های مرزی غیررسمی به توافق رسیدند. طبق توافق ۲۰۰۴، کانادا می‌توانست پناهجویان را از مبادی ورودی رسمی اما نه گذرگاه‌های غیررسمی به امریکا برگرداند. تعداد زیادی از مهاجران از طریق گذرگاه روکسهام در مرز امریکا و کانادا عبور می‌کنند.

این اقدام خلأ ایجاد شده توسط توافق نامه پناهندگی سال ۲۰۰۴ با امریکا را در مورد محلی که مهاجران باید درخواست پناهندگی خود را مطرح کنند، پر می‌کند.

این توافق به کانادا اجازه می‌داد تا مهاجران را در مبادی ورودی رسمی اما نه در گذرگاه های غیررسمی دور کند.

به گزارش رویترز، توافق جدید توافقنامه پناهندگی را در امتداد ۹ هزار کیلومتر مرز تمدید می‌کند و قرار است از نیمه شب جمعه به وقت محلی اجرایی شود.

به عنوان بخشی از این توافق، کانادا هم اکنون یک برنامه جدید پناهندگی برای ۱۵ هزار پناهجوی که از آزار و اذیت و خشونت در آمریکای جنوبی و مرکزی فرار کرده‌اند، ایجاد خواهد کرد.

رئیس‌جمهور جو بایدن به مدت ۲۴ ساعت در اتاوا به سر می‌برد تا با همتای کانادایی خود جاستین ترودو درباره یک سری مسائل اقتصادی، تجاری و مهاجرتی گفتگو کند.

آقای بایدن در سخنرانی روز جمعه خود در پارلمان کانادا گفت: "ایالات متحده و کانادا برای جلوگیری از عبور غیرقانونی از مرزها و اجرای کامل توافقنامه به روز شده با یکدیگر همکاری خواهند کرد".