• العربية
  • پښتو
  • English
Brand
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
  • پوسته
  • زبان
    • العربية
    • پښتو
    • English
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به ولانت‌مدیا است.
volant media logo

کمیسیون حقوق بشر: منع فعالیت موسسات آموزشی در هلمند و قندهار نقض صریح حقوق شهروندان است

۳۱ حمل ۱۴۰۲، ۱۱:۴۱ (‎+۱ گرینویچ)

کمیسیون حقوق بشر افغانستان در واکنش به منع فعالیت موسسات آموزشی در ولایت‌های هلمند و قندهار می‌گوید که این اقدام طالبان تخطی صریح و آشکار از حقوق اساسی شهروندان است. این کمیسیون گفته که تصمیم طالبان به روان کودکان و مردم آسیب می‌زند و سبب گسترش خشونت و ناامیدی می‌شود.

کمیسیون حقوق بشر افغانستان که در تبعید فعالیت می‌‌کند، روز پنجشنبه در بیانیه‌ای گفت که طالبان با وجود تلاش‌های گسترده ملی و بین‌المللی، محدودیت‌های بر آموزش دختران در مکاتب و دانشگاه‌ها را لغو نکرده است.

این کمیسیون اقدام طالبان را ادامه محدودیت‌های گسترده علیه آموزش عنوان کرده است.

در بیانیه با اشاره به استدلال طالبان که گفته‌اند برنامه‌های آموزشی و نقش نهادهای جهانی را بررسی می‌کنند، آمده است که این گروه زمان مشخصی برای انجام این بررسی و بازگشایی موسسات تعین نکرده است.

روز دوشنبه نامه‌ای از وزارت معارف طالبان به ریاست‌های معارف قندهار و هلمند به دست افغانستان اینترنشنال رسید که نشان می‌داد این گروه فعالیت‌ موسسات آموزشی در این ولایات را منع کرده است.

در این نامه آمده که این وزارت هیئتی را برای بررسی پروژه‌ها و فعالیت‌های تمامی موسسات آموزشی در ولایت‌های قندهار و هلمند تعیین کرده است.

طبق نامه، این هیئت «ذی‌صلاح» قرار است پروژه‌ها و فعالیت‌های آموزشی موسسات را بررسی کرده و نتیجه آن را به وزارت معارف طالبان و به رهبری این گروه گزارش دهد.

این در حالی است که طالبان پیش از این دختران را از حضور در دانشگاه‌ها و مکاتب بالاتر از صنف ششم منع کرده است.

پربازدیدترین‌ها

طالبان اصولنامه جدایی زن و شوهر را منتشر کرد
۱

طالبان اصولنامه جدایی زن و شوهر را منتشر کرد

۲

پاکستان اظهارات طالبان درباره حمله مرگبار بنو را رد کرد

۳

زن متاهل در دایکندی می‌گوید طالبان می‌خواهد او را «به مرد دیگری نکاح کند»

۴

کتابی تازه رابطه رئیس‌جمهور فرانسه با گلشیفته فراهانی را دلیل سیلی در هواپیما مطرح کرد

۵

نگرانی کشاورزان از هجوم حشرات به مزارع گندم در هرات و بادغیس

•
•
•

مطالب بیشتر

پیام عیدی سراج‌الدین حقانی؛ ذبیح‌الله مجاهد از طالبان خواست پیام جداگانه نشر نکنند

۳۱ حمل ۱۴۰۲، ۱۰:۳۲ (‎+۱ گرینویچ)

ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی طالبان در پیام صوتی از مقامات طالبان خواست تا از نشر پیام عیدی به نام خودشان خودداری کنند و به نشر پیام ملا هبت‌الله اکتفا کنند. ظاهراً مخاطب این پیام سراج‌الدین حقانی است که دو روز قبل پیام مستقلانه نشر کرد و در آن هیچ اشاره‌ای به ملا هبت‌الله نکرد.

ذبیح‌الله مجاهد در پیام صوتی گفت که پیام‌های مستقلانه ممکن است خلاف سیاست واحد این گروه باشد و دردسرساز شود.

به نظر می‌رسد که گروه طرفدار ملا هبت‌الله آخندزاده، رهبر طالبان نگران ظاهرشدن رهبران گروه حقانی به صورت رهبران مستقل هستند.

در پیام عیدی سراج‌الدین حقانی هیچ اشاره‌ای به ملا هبت‌الله نشده و بیشتر بر تامین امنیت افغانستان توسط نیروهای خودش تاکید شده است.

رئیس‌جمهور ایران: حکومت افغانستان باید متشکل از همه اقوام و مذاهب باشد

۳۱ حمل ۱۴۰۲، ۱۰:۲۱ (‎+۱ گرینویچ)

رئیس‌جمهور ایران روز چهارشنبه در یک ضیافت افطاری با سفیران و کارداران کشورهای اسلامی در تهران، تاکید کرد که باید در افغانستان حکومت فراگیر تشکیل شود. ابراهیم رئیسی گفت: «حکومت فراگیر به نمایندگی از همه اقوام، مذاهب و مردم افغانستان مورد تاکید و حمایت جمهوری اسلامی ایران است.»

منصوب طالبان در سفارت افغانستان در تهران نیز در این ضیافت افطاری حضور داشته است.

ابراهیم رئیسی سیاست همسایگی و ارتباط با کشورهای اسلامی را هم از اولویت‌های سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران دانست.

او افغانستان را هم عضوی از پیکره جهان اسلام دانست و افزود: امروز زمان تحقق اراده مردم این کشور برای تعیین سرنوشت‌شان است.

جمهوری اسلامی تاکنون بارها از طالبان خواسته تا حکومت فراگیر تشکیل دهند. طالبان اما این خواسته را دخالت در امور داخلی خود می‌دانند.

امیرخان متقی، وزیرخارجه طالبان در دیدار با امیرعبداللهیان، وزیر خارجه جمهوری اسلامی در نشست سمرقند گفته بود: «اگر شما حکومت همه‌شمول جایی دیده‌اید، به ما هم نشان بدهید.»

طالبان یک استاد دانشگاه پنجشیر را یک روز پس از بازداشت، آزاد کرد

۳۱ حمل ۱۴۰۲، ۰۹:۲۰ (‎+۱ گرینویچ)

منابع نزدیک به محمد جابر جبران، استاد دانشگاه پنجشیر به افغانستان اینترنشنال تایید کردند که طالبان او را یک روز پس از بازداشت، آزاد کرده‌ است. به گفته منابع، طالبان بامداد روز چهارشنبه (۳۰ حمل) این استاد دانشگاه را بازداشت و به جای نامعلوم منتقل کرده بودند.

این گروه تاکنون درباره بازداشت و رهایی این استاد دانشگاه پنجشیر چیزی نگفته است.

نهادهای حقوق بشری بارها در مورد بازداشت و شکنجه روزنامه‌نگاران، فعالان جامعه مدنی، حقوق بشر و حامیان حقوق زن و آموزش توسط طالبان ابراز نگرانی کرده‌اند.

طالبان اما به این نگرانی‌ها پاسخی نداده است و کماکان به بازداشت بدون دلیل افراد می‌پردازد.

به رسمیت‌شناسی طالبان؛ نمایندگی افغانستان در ژنو از سازمان ملل خواست مسئولیت‌پذیر باشد

۳۱ حمل ۱۴۰۲، ۰۸:۳۵ (‎+۱ گرینویچ)

در ادامه واکنش‌ها به اظهارات معاون سازمان ملل مبنی‌بر آغاز بحثی بر سر به رسمیت‌شناسی طالبان، نمایندگی افغانستان در ژنو از مقامات ملل متحد خواست که «عاقل و مسئولیت‌پذیر» باشند. این نمایندگی در توییتی خطاب به مقامات سازمان ملل نوشت: «غیرعادی را عادی جلوه ندهید.»

نمایندگی دایمی افغانستان در دفتر سازمان ملل در ژنو به پایبندی به منشور و ارزش‌های این سازمان تاکید کرد و همچنین افزود که تاریخ افغانستان از زمان تسط دوباره طالبان بر این کشور آغاز نمی‌شود.

این نهاد تصریح کرده است که افغان‌ها و جهان اوضاع را تحت نظر دارند.

امینه محمد، معاون دبیرکل سازمان ملل روز دوشنبه در دانشگاه پرینستون گفته بود که در جلسه دبیرکل سازمان ملل با نمایندگان خاص کشورها برای افغانستان، برسر راه‌های به رسمیت شناختن طالبان بحث خواهد شد.

اظهارات این مقام سازمام ملل واکنش‌های تندی را در میان فعالان و شهروندان افغانستان برانگیخت.

جنبش‌های زنان معترض و شورای مقاومت برای نجات افغانستان از اقدام سازمان ملل انتقاد کرده‌اند.

در پی این اظهارات، استفان دوجاریک، سخنگوی دبیرکل سازمان ملل گفت که این سازمان برای شناسایی طالبان رایزنی نمی‌کند.

او گفت که تنها دولت‌های عضو سازمان ملل می‌توانند در مورد به رسمیت شناختن طالبان تصمیم بگیرند.

سناتور کانادایی به خاطر صدور مجوز مسافرتی به افغان‌ها، به مجلس نمایندگان احضار شد

۳۱ حمل ۱۴۰۲، ۰۴:۲۰ (‎+۱ گرینویچ)

کمیته مهاجرت مجلس نمایندگان کانادا روز چهارشنبه سناتور ماریلو مک‌فدران را به دلیل صدور مجوز مسافرتی به افغان‌ها در سال ۲۰۲۱، احضار کرد. نمایندگان پارلمان صلاحیت او برای صدور این نامه‌ها را زیر سوال بردند اما سناتور مک‌فدران از عملکردش دفاع کرد.

روزنامه گلوب اند میل نوشت، خانم مک‌فدران در ماه فبروری اذعان کرد که ۶۴۰ مجوز مسافرت به افغان‌هایی که جان‌شان با سقوط کابل به دست طالبان در خطر بودند، صادر کرده است. سناتور اما حالا می‌گوید که نمی‌داند چه تعداد نامه از دفتر او صادر شده است زیرا او «حساب دقیق آن را ندارد.»

سناتور مک‌فدران در دفاع از خودش گفت که در تابستان سال ۲۰۲۱ یک فرمت مجوز سفر را از طرف جورج یانگ، رئیس ستاد وزارت دفاع آن زمان دریافت کرد و سپس با الگوبرداری از آن، نامه‌ها را به افغان‌هایی فرستاد که لازم دانست.

وقتی از سناتور مک‌فدران سوال شد که چگونه برای خودش صلاحیت قایل شد که چنین نامه‌هایی را به مردم بفرستد و آن‌ها را بدون طی مراحل رسمی مجوز ورود به کانادا بدهد، سناتور گفت که وضعیت در آن‌ زمان بحرانی و اضطراری بود و فرصت کافی برای طی کردن پروسه بوروکراتیک وجود نداشت.

طبق گزارش گلوب اند میل، با نامه‌‌های خانم مک‌فدران حداقل ۱۶۳ فوتبالیست از افغانستان به البانیا رفته‌اند اما اکنون حکومت کانادا به آن‌ها اجازه ورود به کانادا را نمی‌دهند زیرا نامه‌های آنان را به رسمیت نمی‌شناسد. قضیه رسیدگی به این نامه‌ها اکنون در دادگاه فدرال است.

هرجیت ساجن، وزیر دفاع کانادا در زمان صدور این نامه‌ها قرار است هفته آینده در مقابل این کمیته حاضر شود و شهادت بدهد.