نماینده پارلمان اروپا: شمار زنان در رسانه‌های افغانستان از ۲۸۰۰ نفر به ۵۰۰ نفر رسیده است

چهارشنبه ۱۴۰۲/۰۲/۱۳

نماینده پارلمان اروپا که در روزهای گذشته به کابل سفر کرد، به مناسبت روز جهانی آزادی مطبوعات گفت که شمار زنان در رسانه‌های افغانستان از ۲۸۰۰ نفر به ۵۰۰ نفر رسیده است. هانا نیومن از محدودیت‌های طالبان بر خبرنگاران زن انتقاد کرد و گفت این گروه‌ آن‌ها را مورد آزار و اذیت قرار می‌هد.

سازمان گزارشگران بدون مرز پارسال گفت که حدود ۶۰ درصد از رسانه‌ها و خبرنگاران افغانستان به ویژه زنان خبرنگار از عرصه فعالیت رسانه‌ای ناپدید شده‌اند. بر اساس گزارش این سازمان، در ۱۱ ولایت افغانستان هیچ خبرنگار زن وجود ندارد.

نماینده پارلمان اروپا می‌گوید که طالبان محدودیت‌هایی از جمله پوشیدن ماسک در جریان اجرای برنامه بر خبرنگاران زن در سانه‌ها وضع کرده و افزود که فعالیت آن‌ها در صحنه نیز دشوار است.

هانا نیومن روز چهارشنبه در رشته‌توییتی نوشت که خبرنگاران زن در افغانستان، چه از طریق تلویزیون، رادیو یا حتی تلفن، تنها اجازه مصاحبه با زنان را دارند.

با این حال، به گفته خانم نیومن، مسئولان مرد استخبارات طالبان هر از گاهی با زنان خبرنگار تماس می‌گیرند، از آن‌ها سوال می‌پرسند، آن‌ها را می‌ترسانند و مورد آزار و اذیت قرار می‌دهند. نماینده پارلمان اروپا این رویکرد طالبان را «گیج‌کننده» خواند و به کنایه گفت که در این مورد تفکیک جنسیتی وجود ندارد.

طالبان با تسلط دوباره بر افغانستان، محدودیت‌ها شدیدی بر رسانه‌ها، به ویژه کارکنان زن در این نهادها وضع کرده است.

پربیننده‌ترین‌ها

جهان‌نما
بحث روز
خبر ورزشی

رادیو

وقت روایت شماست

فیلم‌ها و صداهای خود را برای ما
ارسال کنید