• العربية
  • پښتو
  • English
Brand
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
  • پوسته
  • زبان
    • العربية
    • پښتو
    • English
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به ولانت‌مدیا است.
volant media logo

اف‌بی‌آی با انتشار اسناد محرمانه، از نقشه ترور ملکه الیزابت دوم در سال ۱۹۸۳ پرده برداشت

۵ جوزا ۱۴۰۲، ۰۹:۱۴ (‎+۱ گرینویچ)به‌روزرسانی: ۱۰:۲۴ (‎+۱ گرینویچ)

دفتر تحقیقات فدرال ایالات متحده در پاسخ به درخواست رسانه‌های امریکایی، فایل‌های مربوط به سفرهای ملکه بریتانیا به امریکا را منتشر کرد. براساس اسناد منتشر شده توسط اف‌بی‌آی، ملکه الیزابت دوم در جریان سفر به امریکا در سال ۱۹۸۳ با احتمال خطر ترور مواجه بود.

اسناد محرمانه ۱۰۲ صفحه‌ای روز دوشنبه در «ولت»، سایت اطلاع‌رسانی اف‌بی‌آی نشر شد.

این اسناد نشان می‌دهد که چگونه اف‌بی‌آی، به عنوان مسئول تامین امنیت ملکه در طول بازدیدهایش از امریکا درباره خطرات این تهدیدها از سوی ارتش جمهوری‌خواه ایرلند و هواداران آن نگران بوده است.

یکی از موارد نقشه‌های ترور ملکه توسط یک افسر پولیس در سانفرانسیسکو افشا شد. در این قضیه، افسری که به یک می‌خانه ایرلندی در سانفرانسیسکو رفت‌وآمد می‌کرد، به ماموران فدرال درباره اظهارات مشکوک مردی که در آنجا با او ملاقات کرده بود، هشدار داد.

به گفته این افسر پولیس، این مرد به او گفته بود که به دنبال گرفتن انتقام دخترش است که در ایرلند شمالی با مرمی پلاستیکی کشته شده بود.

این تهدید در ۴ فبروری ۱۹۸۳ و حدود یک ماه قبل از سفر ملکه الیزابت دوم و همسرش شاهزاده فیلیپ به کالیفرنیا، گزارش شده بود.

براساس اسناد منتشر شده توسط اف‌بی‌آی، این مرد قصد داشت با انداختن یک شی از پل گلدن‌گیت به روی قایق سطنتی به ملکه الیزابت آسیب برساند و یا اینکه سعی داشته ملکه الیزابت را هنگام بازدید از پارک ملی یوسمیتی بکشد.

بسیاری از دیدارهای الیزابت دوم از ایالات متحده، از جمله سفر سال ۱۹۸۳ از بخش غربی امریکا، در جریان تنش‌های شدید بریتانیا و ایرلند شمالی انجام شده بود.

این اسناد فاش می‌کند که در زمان سفر ملکه فقید برای شرکت در جشن دو صد سالگی امریکا به نیویورک در سال ۱۹۷۶ از یک خلبان خواسته شده بود تا با یک طیاره کوچک بر فراز پارک باتری پرواز کند و پلاکاردی با عنوان «انگلیس، از ایرلند بیرون شو» را نمایش دهد.

ترور لوئیس مونتباتن، پسر کاکای ملکه الیزابت دوم و آخرین نایب‌السلطنه هند در سال ۱۹۷۹ نیز احتمال قصد جمهوری‌خواهان ایرلندی برای انتقام‌گیری از ملکه را تقویت می‌کند. لوئیس مونتباتن هنگام گذراندن تعطیلات در بمب‌گذاری گروه شبه‌نظامی ارتش جمهوری‌خواه ایرلند کشته شده بود.

پربازدیدترین‌ها

مرد افغان در هامبورگ همسرش را کشت و خود را به پولیس تسلیم کرد
۱

مرد افغان در هامبورگ همسرش را کشت و خود را به پولیس تسلیم کرد

۲

۴۳ کشور «سرکوب نظام‌مند» زنان و دختران افغانستان توسط طالبان را محکوم کردند

۳
اختصاصی

استرالیا "قاطعانه" پرونده طالبان را در دیوان بین‌المللی دادگستری دنبال می‌کند

۴

مردان هم‌شانه زنان؛ «زن، زندگی، آزادی» چگونه چهره ایران را دگرگون کرد

۵

چه چیزی پای مقام‌های امنیتی منطقه را به کابل کشاند؟