کمیسیون سیاسی طالبان: روابط حسنه با جمهوری اسلامی بخشی از سیاست امارت اسلامی است
در اظهارات تازه طالبان بعد از درگیری مرزی در نیمروز، کمیسیون سیاسی این گروه میگوید سیاست «امارت اسلامی» روابط حسنه با جمهوری اسلامی است. این کمیسیون بر روابط خوب با همسایگان به ویژه ایران تاکید کرده است. هنوز علت این درگیری مشخص نیست، اما در اوج تنشهای آبی میان دو طرف رخ داد.
کمیسیون سیاسی طالبان روز یکشنبه در نشستی به ریاست مولوی عبدالکبیر در عین حال، بر ابعاد حقوقی حقابه و رعایت کردن توافقنامه ۱۳۵۱ هلمند برای حل معضل فعلی آب تاکید کرد.
مقامهای ارشد طالبان در حالی از روابط نیک با تهران سخن میگویند که در روزهای اخیر تنشهای آبی بین افغانستان و ایران افزایش یافته است.
چندی پیش ابراهیم رئیسی، رئیسجمهور ایران، به طالبان "اخطار" داد که حقآبه مردم سیستان و بلوچستان را تامین کنند.
رئیسجمهور ایران افزود: "اگر کارشناسان ما کمبود آب را تایید کنند، حرفی نداریم وگرنه اجازه نخواهیم داد حق مردم ما تضییع شود و این مسأله چیزی نیست که مشمول مرور زمان شود.
با این حال مقامات وزارت خارجه طالبان گفتهاند به کارشناسان ایرانی اجازه نمیدهند از سدهای آبی افغانستان دیدار کنند.
این درگیری، تنشهای موجود بین طالبان و جمهوری اسلامی را وارد مرحله تازهای کرده است. در اوج تنشهای لفظی، روز شنبه گزارش درگیری مرزی میان جنگجویان طالبان و مرزبانان ایرانی منتشر شد و روابط بین دو طرف را ملتهبتر کرد.
درگیری مرزی روز شنبه هرچند ارتباط مستقیم به مناقشه آبی ندارد، اما نشان میدهد که روابط این دو رژیم مذهبی بیش از پیش تیره شده است.
جمهوری اسلامی بارها از سوی مقامهای حکومت پیشین افغانستان به حمایت از طالبان متهم شده بود. تهران با پذیرایی از هیئتهای طالبان و برقراری روابط گرم با این گروه پس از به قدرت رسیدن آن و واگذاری سفارت افغانستان در تهران به آن، نشان داد که از برگشت این گروه به قدرت خوشحال است.
اما حالا بسیاری در تهران میگویند جمهوری اسلامی در محاسبات خود اشتباه کرده و باید سیاستش در قبال افغانستان و به ویژه سپردن سفارت این کشور در تهران به طالبان را بازبینی کند.