فرمانده نیروی دریایی ایران از تشکیل ائتلاف دریایی با عربستان سعودی و امارات خبر داد

شنبه ۱۴۰۲/۰۳/۱۳

شهرام ایرانی، فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی با اشاره به خروج امارات متحده عربی از ائتلاف امنیتی دریایی خاورمیانه به رهبری امریکا، گفت علاوه بر روسیه و چین، قرار است ائتلاف دریایی جدیدی با هند و چند کشور منطقه از جمله عربستان سعودی، امارات و بحرین به زودی شکل بگیرد.

آقای ایرانی روز شنبه (۱۳ جوزا) مدعی شکل‌گیری «ائتلاف‌های جدید در منطقه و فرامنطقه‌» شد و گفت: «به زودی شاهد آن خواهیم بود که منطقه ما از هر نیروی غیرموجه عاری شده و مردم منطقه با استفاده از سربازهای خود در حوزه امنیتی خود مسلط باشند.»

او همچنین افزود ائتلاف دریایی سه‌جانبه با روسیه و چین که «سالیانه رزمایش‌هایی را هم در قالب آن برگزار می‌کنیم، در حال توسعه است».

فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران از عربستان سعودی، امارات، قطر، بحرین، عراق، پاکستان و هند به‌عنوان کشورهایی نام برد که «تقاضا دارند در اقدام اشتراکی منطقه‌ای همراه ایران حاضر باشند».

پیش از این در روز دهم جوزا، وزارت خارجه امارات متحده عربی بیانیه‌ای منتشر کرد و گفت کشورش دو ماه پیش از نیروی دریایی ترکیبی که ایالات متحده امریکا آن را رهبری می‌کند، خارج شده است.

این بیانیه ضمن تاکید بر «پایبندی» امارات به «گفت‌وگوهای مسالمت‌آمیز و راه‌‌های دیپلوماتیک برای تقویت امنیت و ثبات منطقه‌ای» یادآور شده بود خروجش از این ائتلاف، در نتیجه «ارزیابی‌های مستمر برای همکاری امنیتی فعال با همه شرکا» بوده است.

ائتلاف نیروی دریایی ترکیبی گروهی عملیاتی شامل ۳۴ کشور است که مقر آن در پایگاه دریایی امریکا در بحرین قرار دارد.

یکی از موضوعات مورد توجه این ائتلاف، تامین امنیت مهم‌ترین مسیرهای کشتی‌رانی جهان بود که در چهار سال گذشته تحت تاثیر افزایش تنش‌ها بین امریکا و جمهوری اسلامی ایران قرار گرفته است.

در ماه ثور امسال نیروی دریایی امریکا اعلام کرد که سپاه پاسداران نفتکشی به نام «ادونتیج سوئیت» را که با پرچم جزایر مارشال سفر می‌کرد، در دریای عمان توقیف کرده است.

مدتی بعد، فایننشال‌تایمز خبر داد اقدام جمهوری اسلامی ایران در توقیف این نفتکش «تلافی‌جویانه» بوده و مقامات امریکایی پیش از آن، کشتی نفتی «سوئز راجان» را که از ایران عازم چین بود، مصادره کرده بودند.

جمهوری اسلامی ایران اما در توقیف نفتکش‌ها در تلافی توقیف محموله‌های نفت خام خود از سوی کشورهای غربی پیشینه دارد و در سال ۲۰۱۹، ایران دو نفتکش با پرچم بریتانیا توقیف کرد.

این اتفاق اندکی پس از آن رخ داد که بریتانیا یک کشتی ایرانی را که در جبل‌‌الطارق و در مسیر سوریه متوقف شده بود، تغییر مسیر داد.

سال گذشته، پس از اینکه یونان به امریکا اجازه تخلیه محموله نفتکش ایرانی در آب‌های خود را داد نیز، جمهوری اسلامی به تلافی، دو کشتی با پرچم یونان را در تنگه هرمز ربود.

از سوی دیگر، تنگه هرمز - کانال باریکی که ایران را از عمان و امارات متحده عربی جدا می‌کند - یکی از مهم‌ترین خطوط کشتی‌رانی جهان برای نفت است.

به گفته اداره اطلاعات انرژی امریکا، حدود یک‌سوم کل محموله‌های نفتی دریایی هر روز از این کانال عبور می‌کند.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

بحث روز
جهان‌نما
خبرها
گفت‌وگوی ویژه

رادیو

پادکست‌ها

خانه‌اى براى صداى شما

فیلم‌ها و صداهای خود را برای ما ارسال کنید.