• العربية
  • پښتو
  • English
Brand
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
  • پوسته
  • زبان
    • العربية
    • پښتو
    • English
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به ولانت‌مدیا است.
volant media logo

مقامات روسی ادعا کردند اوکراین به یک پل در کریمه حملات موشکی انجام داده است

۱ سرطان ۱۴۰۲، ۱۰:۵۹ (‎+۱ گرینویچ)

فرماندار منصوب روسیه در خرسون ادعا کرد که اوکراین به پل ارتباطی بین کریمه و این منطقه، حملات موشکی انجام داده است. ولادیمیر سالدو گفت که این پل جاده‌ای آسیب دیده، اما تلفات جانی به کسی وارد نشده است. کی‌یف تاکنون در این مورد چیزی نگفته است.

آقای سالدو روز پنجشنبه (اول سرطان) افزود که طبق اطلاعات اولیه، اوکراین احتمالاً از موشک‌های «استورم شادو» که توسط بریتانیا به کی‌یف ارائه شده، در این حمله استفاده کرده است.

این مقام روسی گفت:‌ «تروریست‌های کی‌یف می‌خواهند ساکنان خرسون را بترسانند و بین مردم وحشت ایجاد کنند، اما موفق نخواهند شد. ما می‌دانیم که چگونه پل‌ها را سریعا تعمیر کنیم و عبور وسایل نقلیه در آینده بسیار نزدیک از سر گرفته خواهد شد.»

روسیه بخش‌هایی از خرسون را که توسط این پل به کریمه وصل می‌شود، تحت کنترول خود دارد.

پربازدیدترین‌ها

رئیس انستیتوت ثبات راهبردی جنوب آسیا: افغانستان جغرافیای خود را از دست می‌دهد
۱

رئیس انستیتوت ثبات راهبردی جنوب آسیا: افغانستان جغرافیای خود را از دست می‌دهد

۲

ریچارد بنت: افغان‌های مقیم خارج باید امید را زنده نگه دارند

۳

از رخشانه تا فرزانه؛ روایت قتل هولناک زنی جوان در غور

۴

روسیه از کشورها خواست فورا دیپلمات‌های خود را از کی‌یف خارج کنند

۵

رهبر یهودی که برای مسلمانان بریتانیا می‌رزمد کیست؟

•
•
•

مطالب بیشتر

مبارزه داخل قفس؛ ایلان ماسک و زاکربرگ همدیگر را به مبارزه تن به تن فرا خواندند

۱ سرطان ۱۴۰۲، ۱۰:۵۶ (‎+۱ گرینویچ)

در ساعات پایانی روز سه‌شنبه ایلان ماسک با شوخی در توییتر نوشت که حاضر است برای مسابقه داخل قفس به مصاف زاکربرگ برود. مدیر عامل متا سپس به ماسک نوشت «مکان را مشخص کن.» ماسک در پاسخ به او میدان هشت ضلعی در لاس وگاس را پیشنهاد کرد.

در ادامه رجزخوانی، مدیر عامل توییتر که ۵۲ سال دارد به زاکربرگ گفت که او حرکت فوق‌العاده‌ای بلد است که در آن روی حریف دراز می‌کشد و هیچ کاری انجام نمی‌دهد.

ایلان ماسک در توییتی اعتراف کرده است که تمرین ورزش رزمی ندارد و تنها کاری که بلد است بچه‌هایش را بلند و به هوا پرت می‌کند.

زاکربرگ اما تمرین ورزش‌های رزمی دارد. او ماه گذشته در یک مسابقه جیوجستو شرکت کرد و برنده شد.

با این وجود، ماسک به لحاظ فزیکی بزرگ‌تر از زاکربرگ است و خودش ادعا می‌کند که وقتی در افریقای جنوبی زندگی می‌کرد در درگیری‌های واقعی خیابانی شرکت کرده است.

رجزخوانی دو طرف ممکن است ریشه در طرح جدید شرکت متا داشته باشد که قصد دارد پلتفرم اجتماعی جدیدی مانند توییتر بسازد.

رویترز: امریکا روند صدور ویزا برای کارگران هندی را تسهیل می‌کند

۱ سرطان ۱۴۰۲، ۰۷:۳۲ (‎+۱ گرینویچ)

خبرگزاری رویترز به نقل از سه منبع مطلع نوشت که امریکا در سفر نخست‌وزیر هند به واشنگتن، روند صدور ویزا برای کارگران مهارت‌دیده هندی را تسهیل می‌کند. سال گذشته ۷۳ درصد کاربران ویزای مخصوص کارگران خارجی در امریکا را هندی‌ها به خود اختصاص دادند.

منابع رویترز گفته‌اند که وزارت خارجه امریکا به زودی اعلام خواهد کرد که شماری از کارگران هندی و دیگر خارجی‌ها، می‌توانند ویزای «H-1B» را بدون رفتن به خارج از امریکا تمدید کنند.

به گفته منابع، این روند به صورت آزمایشی آغاز می‌شود و احتمالا تا سال آینده ادامه خواهد یافت.

هند بارها از چالش‌های بر سر راه شهروندانش برای دریافت ویزای امریکا برای زندگی و کار ، از جمله در صنعت فناوری ابراز نگرانی‌ کرده است.

نارندرا مودی، نخست‌وزیر هند روز سه‌شنبه به امریکا سفر کرد و با شماری از مقامات ایالات متحده دیدار کرده است.

یک سازمان غیردولتی از غرق شدن ۳۹ پناهجو در آب‌های اسپانیا خبر داد

۱ سرطان ۱۴۰۲، ۰۷:۱۷ (‎+۱ گرینویچ)

واکنگ باردرز، سازمان غیردولتی اسپانیایی، روز چهارشنبه خبر داد که یک قایق همراه با ۳۹ سرنشین آن در نزدیکی جزیره قناری اسپانیا غرق شده‌ است. کشته شدن حداقل چهار زن و یک نوزاد در این حادثه تایید شده است.

هلنا مالنو گارزون، مدافع حقوق بشر در این سازمان گفت که پناهجویان بیش از ۱۲ ساعت در قلمرو دریایی اسپانیا بودند و بارها درخواست کمک کردند.

یک سرویس امداد دریایی اسپانیا به رویترز گفته است که ۲۴ نفر پناهجو پس از تلاش‌ها نجات یافته‌اند.

سازمان بین‌المللی مهاجرت اعلام کرد که سال گذشته در مجموع ۲۵۵۶ نفر در تلاش برای رسیدن به اروپا جان خود را از دست دادند که از این میان ۱۱۲۶ نفر در مسیر غرب افریقا و اقیانوس اطلس به هدف رسیدن به اسپانیا بودند.

هفته گذشته نیز یک کشتی در سواحل یونان غرق شد که در آن ۷۸ پناهجو جان باختند.

اعتراف زلنسکی: ضد حمله اوکراین ممکن است «آهسته‌تر از حد مطلوب» پیش برود

۱ سرطان ۱۴۰۲، ۰۶:۳۰ (‎+۱ گرینویچ)

ولودیمیر زلنسکی، رئيس‌جمهور اوکراین اعتراف کرد که ممکن است عملیات ضد حمله اوکراین علیه روسیه «آهسته‌تر از حد مطلوب» پیش برود. پیشتر ولادیمیر پوتین گفت که «آرامش خاصی» در منطقه حاکم است و «دشمن» از نظر پرسنل و تجهیزات خسارات زیاد دیده است.

رئیس‌جمهور روسیه اضافه کرد که موشک‌های بالستیک قاره‌پیما با قابلیت حمل کلاهک هسته‌ای نیز وارد خدمت خواهند شد.

اوکراین اعلام کرده است که در دو هفته عملیات ضد حمله، تنها هشت روستا را بازپس گرفته است.

رئیس‌جمهور اوکراین همچنین گفت که جان سربازان خود را برای برآورده کردن انتظارات بین‌المللی به خطر نخواهد انداخت.

ولودیمیر زلنسکی که در نشستی در لندن صحبت می‌کرد، گفت: «بعضی از مردم فکر می‌کنند که این یک فیلم هالیوودی است و اکنون نتایج آن را انتظار دارند. چنین چیزی نیست. آنچه در خطر است جان مردم است. ممکن است برخی‌ها هرچیزی بخواهند، از جمله تلاش برای تحت فشار قرار دادن ما. ولی با تمام احترام، ما در میدان جنگ به روشی که آن را بهترین می‌دانیم پیش خواهیم رفت.»

گزارش مجمع جهانی اقتصاد؛ افغانستان آخرین رتبه را از بین ۱۴۶ کشور در برابری جنسیتی دارد

۳۱ جوزا ۱۴۰۲، ۱۵:۴۷ (‎+۱ گرینویچ)

مجمع جهانی اقتصاد در گزارشی افغانستان را به عنوان بدترین کشور جهان به لحاظ تبعیض علیه زنان معرفی کرده است. این مجمع می‌گوید که افغانستان در بین ۱۴۶ کشور، در پایین جدول برابری جنسیتی در بخش آموزش، مشارکت اقتصادی و سیاسی قرار دارد.

طبق گزارش، ۱۱۷ کشور از مجموع ۱۴۶در سال ۲۰۲۳ توانسته‌اند حداقل ۹۵ درصد از شکاف جنسیتی در قسمت دسترس به آموزش را پر کنند. اما، افغانستان تنها کشوری است که در این عرصه پایین‌ترین رتبه جدول را دارد.

در مقایسه با افغانستان کشورهای دیگری چون چاد، جمهوری دموکراتیک کنگو، آنگولا، نیجر و مالی همه نمرات بالاتری را دریافت کرده‌اند.

طبق آمار ارائه گزارش، در میان سایر معیارهای سنجش نابرابری جنسیتی، پیشرفت تحصیلی در این کشورها نسبت به سایر شاخص‌ها چون مشارکت اقتصادی و سیاسی بیشتر است.

براساس تحلیل مجمع جهانی اقتصاد، زنان در مقایسه با مردان به طور بارزی فرصتی کمتر برای دست یافتن به مناصب بالا، مدیریتی و قانون‌گذاری در سطح جهان دارند.

بر این اساس ده کشوری که افزون بر افغانستان در قعر جدول برابری جنسیتی اند، شامل کشورهایی چون جنوب صحرای افریقا، پاکستان و الجزایر است که تنها ۵ درصد از پست‌های ارشد و تخصصی توسط زنان اشغال شده‌اند.

در این بین اما وقتی نوبت به پست‌های حرفه‌ای و فنی می‌رسد، ۷۱ درصد از شکاف جنسیتی در سطح جهانی برطرف شده است.

در حالی که حضور زنان در نقش‌های مدیریتی نسبت به مردان در ۳۸ کشور حداقل یک درصد نسبت به سال گذشته افزایش یافته است، مشارکت زنان در نقش‌های حرفه‌ای و فنی در۲۰ کشور نیز یک درصد افزایش داشته است.

نتایجی که از تحلیل داده‌های تحقیق به دست آمده نشان می‌دهد که توانمندسازی سیاسی به عنوان شاخص دیگر سنجش برابری جنسیتی در بسیاری از کشورها بین زنان و مردان به صورت فاحشی نابرابر بوده است.

در این رتبه‌بندی کشورهایی مانند ایسلند با امتیاز برابری ۹۰.۱ درصد توانسته تا با ۱۳.۶ درصد از ناروی و ۶۹ درصد بالاتر از میانگین امتیاز جهانی پیشی بگیرد.

بدین ترتیب سایر کشورهایی که بیشترین امتیاز را در مشارکت سیاسی زنان داشته‌اند نیوزیلند، فنلند ، آلمان، نیکاراگوئه، بنگلادیش ، موزامبیک ، رواندا و کاستاریکا هستند.

افغانستان با امتیاز صفر درصدی، میانمار با ۴.۷ درصد، نایجریا با ۴.۱ درصد، ایران ۳.۱ درصد ، لبنان ۲.۱ درصد و وانواتو با امتیاز ۰.۶ درصد داده در پایین فهرست قرار گرفته‌اند.

مجمع جهانی اقتصاد در بررسی خود در ارتباط به برابری دسترسی برای مشارکت اقتصادی و فرصت‌ها گزارش داده که به غیر از افغانستان کشورهایی با کمتر از ۴۰ درصد برابری به ترتیب هند، ایران، پاکستان و الجزایر هستند.