• العربية
  • پښتو
  • English
Brand
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • روایت شما
  • ورزش
  • بازار
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • روایت شما
  • ورزش
  • بازار
  • پوسته
  • زبان
    • العربية
    • پښتو
    • English
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • روایت شما
  • ورزش
  • بازار
کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به ولانت‌مدیا است.
volant media logo

سفارت روسیه در واشنگتن، امریکا را متهم به «جنایت جنگی» کرد

۱۹ سرطان ۱۴۰۲، ۰۴:۱۷ (‎+۱ گرینویچ)

سفارت روسیه در واشنگتن روز یکشنبه ۱۸ سرطان، تصمیم امریکا برای ارسال بمب‌های خوشه‌ای به اوکراین را «جنایت جنگی» خواند. این سفارت در بیانیه‌ای گفته امریکا این تصمیم را فقط به خاطر «رویای شکست روسیه» گرفته، در حالیکه آسیب آن به غیرنظامیان می‌رسد.

در بیانیه سفارت روسیه آمده است که ارسال بمب‌های خوشه‌ای به اوکراین بدترین تصمیم است، چون ایالات متحده به اوکراین کمک می‌کند تا اقدامات «غیرانسانی انجام دهند.»

جو بایدن، رئیس‌جمهور امریکا به تازگی در مصاحبه‌ با شبکه خبری سی‌ان‌ان تایید کرد که کشورش قصد دارد بمب‌های خوشه‌ای در اختیار دولت اوکراین قرار دهد و ناتو هم از این تصمیم آگاه شده است.

استفاده از مهمات خوشه‌ای به دلیل تلفات بالای غیرنظامی که در گذشته به‌جای مانده، از بدنام‌ترین سلاح‌ها در منازعات مسلحانه است.

بمب‌های خوشه ‌ای می‌توانند از هواپیما یا سکوها پرتاب شوند و به هنگام انفجار شمار زیادی بمب‌های کوچکتر را در محیط وسیعی پخش ‌کنند. بمب‌های کوچکتر اگر منفجر نشود به صورت ماین عمل می‌کند و می‌توانند خطرات جانی و معلولیت برای غیر نظامیان را به همراه داشته باشند.

دیده‌بان حقوق بشر از امریکا خواسته این تسلیحات را در اختیار اوکراین قرار ندهد.

دیمیتری مدودف، معاون شورای امنیت روسیه روز شنبه (۱۷ سرطان) هشدار داد که دادن بمب خوشه‌ای به اوکراین باعث جنگ «جهانی سوم» خواهد شد.

پربازدیدترین‌ها

رئیس انستیتوت ثبات راهبردی جنوب آسیا: افغانستان جغرافیای خود را از دست می‌دهد
۱

رئیس انستیتوت ثبات راهبردی جنوب آسیا: افغانستان جغرافیای خود را از دست می‌دهد

۲

ریچارد بنت: افغان‌های مقیم خارج باید امید را زنده نگه دارند

۳

از رخشانه تا فرزانه؛ روایت قتل هولناک زنی جوان در غور

۴

روسیه از کشورها خواست فورا دیپلمات‌های خود را از کی‌یف خارج کنند

۵

رهبر یهودی که برای مسلمانان بریتانیا می‌رزمد کیست؟

•
•
•

مطالب بیشتر

جو بایدن برای دیدار با پادشاه و نخست‌وزیر، وارد بریتانیا شد

۱۹ سرطان ۱۴۰۲، ۰۰:۱۰ (‎+۱ گرینویچ)

جو بایدن، رئیس‌جمهور امریکا، شام یکشنبه، ۱۸ سرطان به هدف دیدار و گفت‌وگو با چارلز سوم، پادشاه و ریشی سونک، نخست‌وزیر بریتانیا، وارد لندن شد. سخنگوی نخست‌وزیر بریتانیا گفت که محور گفت‌وگوی سونک و بایدن، نشست آتی ناتو و اوکراین خواهد بود.

رئیس‌جمهور بایدن روز دوشنبه، ۱۹ سرطان با ریشی سونک گفت‌وگو خواهد کرد‌. کاخ سفید هدف از این سفر را «تقویت روابط و نزدیکی بین‌ دو کشور» گفته است.

سونک در بیانیه‌ای ضمن اشاره به حمایت قاطع از اوکراین برای پیروزی در جنگ با روسیه گفت که بریتانیا «متحد پیش‌رو اروپا در ناتو» است.

او بریتانیا را «مهم‌ترین شریک تجاری، دفاعی و دیپلماتیک ایالات متحده» دانسته است.

سونک افزود: «از آن‌جا که با چالش‌های جدید و بی‌سابقه‌ امنیتی و اقتصادی مواجه هستیم، اتحاد ما بیش از هر زمان دیگر مهم است.»

در همین‌حال قرار است بایدن در دیدار با چارلز، پادشاه ۷۴ ساله بریتانیا در مورد تغییرات اقلیمی گفت‌وگو کند.

پس از این نشست، بایدن و سونک به منظور اشتراک در نشست سران ناتو، بریتانیا را به مقصد لیتوانیا ترک خواهند کرد.

انتظار می‌رود پس از این سفر، بایدن برای دیدار با رهبران کشورهای شمال اروپا، به فنلند سفر کند.

هفته دوازدهم جنگ در سودان؛ مصر میزبان نشست کشورهای همسایه سودان خواهد بود

۱۸ سرطان ۱۴۰۲، ۲۱:۳۱ (‎+۱ گرینویچ)

حکومت مصر روز یکشنبه اعلام کرد که نشستی را با اشتراک همسایگان سودان در ۲۲ سرطان در قاهره برگزار خواهد کرد. در بیانیه حکومت مصر آمده که هدف از این نشست، "بررسی راه‌های موثر برای ختم درگیری‌ها میان جناح‌های نظامی در سودان" است.

تاکنون تلاش‌های دیپلماتیک برای توقف درگیری‌ها بین دو جناح درگیر بی‌نتیجه بوده است.

تاکنون مصر به عنوان "مهم‌ترین متحد خارجی ارتش سودان" و امارات متحده عربی که روابط نزدیکی با نیروهای پشتیبانی سریع(آراس‌اف) دارد، نقش برجسته‌ای برای حل این تنش‌ها ایفا نکرده اند.

این دو کشور همچنان در مذاکرات جده که به رهبری ایالات متحده و عربستان سعودی در ماه گذشته برگزار شده بود، اشتراک نکردند.

در همین حال دو همسایه بزرگ سودان، مصر و اتیوپیا، در سال‌های اخیر بر سر ساخت یک سد عظیم برق آبی که بر روی نیل آبی اتیوپیا، در نزدیکی با مرز سودان، باهم اختلاف نظر داشته اند.

افزون بر آن، گفته می شود که هیئت‌های سودانی قرار است فردا دوشنبه، در آدیس آبابا، پایتخت اتیوپیا برای گفتگوهای مقدماتی دیدار کنند.

این در حالیست که آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل روز یکشنبه، ۱۸سرطان هشدار داد که سودان در آستانه «جنگ داخلی تمام عیار» قرار دارد و می‌تواند کل منطقه را بی‌ثبات کند.

جنگی که بر سر قدرت میان ارتش سودان و نیروی پشتیبانی سریع در روز شنبه ۲۶ حمل سال جاری در خارطوم، پایتخت سودان آغاز شد، بیش از ۲.۹ میلیون نفر را آواره کرده است.

طبق آمار حدود ۷۰۰ هزار نفر به کشورهای همسایه سودان فرار کرده اند و حدود ۲۵۵ هزار نفر نیز وارد مصر شده اند. در همین‌حال آژانس‌های امدادی از «تجاوز و ربوده‌شدن زنان‌ و دختران» خبر داده اند.

براساس گزارش‌ها، در درگیری بین ارتش سودان و نیروهای شبه‌نظامی پشتیبانی سریع، تاکنون ۱۱ هزار و ۳۳ نفر کشته شده‌اند.

مقام امریکایی: به اختلافات چین و امریکا نباید از منظر "منازعه قدرت‌های بزرگ" نگاه کرد

۱۸ سرطان ۱۴۰۲، ۲۱:۰۵ (‎+۱ گرینویچ)

وزیر خزانه‌داری امریکا روز یکشنبه گفت که در کاهش تنش میان بیجینگ و واشنگتن "پیشرفت" دیده می‌شود. جنت یلن با اشاره به "اختلاف نظرهای مهم" دو کشور علاوه کرد که رئیس جمهور امریکا این اختلاف‌نظرها را در چارچوب "منازعه قدرت‌های بزرگ" نمی‌بیند.

او در این مورد افزود: "ما معتقدیم که جهان به اندازه کافی بزرگ است که هر دو کشور پیشرفت‌ کنند."

جنت یلن در این سفر از اقدامات "تنبیهی" چین علیه شرکت‌های امریکایی انتقاد کرده و خواستار همکاری بیشتر دو کشور در زمینه مسائل اقتصادی و اقلیمی شد.

وزیر خزانه‌ امریکا در کنفرانسی خبری در سفارت امریکا در پایتخت چین، به نگرانی‌های واشنگتن پیرامون "روش‌های ناعادلانه اقتصادی چین" اشاره کرده و گفت که این روش‌ها "نوعی اقدامات تنبیهی چین علیه شرکت‌های امریکایی" است.

این مقام بلندپایه امریکایی افزود که سفر او به هدف «ایجاد و تعمیق روابط با تیم جدید اقتصادی چین، کاهش خطر سوتفاهم و هموار کردن راه برای همکاری در زمینه هایی مانند تغییرات آب و هوا و مشکلات بدهی است.»

او گفت: «من فکر می‌کنم پیشرفت‌هایی داشته‌ایم و می‌توانیم روابط اقتصادی سالمی داشته باشیم که به نفع ما و جهان باشد.»

در همین حال، یک مقام ارشد وزارت خزانه‌داری امریکا گفته ‌که این سفر هرچند "پیشرفت سیاسی خاصی" به دنبال نداشته، اما از منظر "احیای مجدد روابط بسیار موفق" بوده است.

او افزود که مقامات‌ چینی در مورد فرمان رئیس جمهور امریکا برای ایجاد محدودیت برای سرمایه‌گذاری خارجی در چین ابراز نگرانی کردند، اما او به آنها اطمینان داده که چنین اقدامی دامنه محدودی خواهد داشت.

ایالات متحده به منظور محدود کردن دسترسی چین به مایکروچِپ‌ها یا تراشه‌های پیشرفته، بر صادرات این فناوری کنترول وضع کرده است. واشنگتن نگران است که چین از آن برای مقاصد نظامی و ساخت سلاح‌های پیشرفته خود استفاده کرده و برتری نظامی امریکا را به چالش بکشد.

یلن گفت که به مقام‌های چینی گفته که هرگونه محدودیت سرمایه‌گذاری «به شدت هدفمند و در بخش‌هایی که نگرانی‌های امنیتی داریم» خواهد بود تا از عواقب جدی جلوگیری شود.

رویترز گزارش داد یلن با نخست وزیر چین، رئیس بانک مرکزی چین و مسئولان شرکت‌های تجارتی امریکا در چین دیدار کرده است.

وزیر خزانه‌داری امریکا تاکید کرد که واشنگتن به دنبال جدایی از اقتصاد چین نیست، زیرا انجام این کار برای هر دو کشور فاجعه آور و برای جهان بی ثبات کننده خواهد بود.

رئیس جمهور امریکا: با عادی‌سازی روابط اسرائیل و عربستان سعودی فاصله زیادی داریم

۱۸ سرطان ۱۴۰۲، ۲۰:۰۴ (‎+۱ گرینویچ)

جو بایدن می‌گوید اسرائیل و عربستان راه درازی برای آغاز روابط رسمی در پیش دارند. او در مصاحبه‌ با سی‌ان‌ان که یکشنبه نشر شد، ضمناً تایید کرد که شرایط ریاض برای به رسمیت‌شناسی اسرائیل شامل دریافت تضمین‌ امنیتی و کمک به ساخت برنامه هسته‌ای آن است.

جو بایدن در مصاحبه با فرید زکریا در سی‌ان‌ان گفت: «ما خیلی از آنجا فاصله داریم. چیزهای زیادی برای صحبت کردن داریم.»

مقامات ایالات متحده برای برقراری روابط رسمی میان این دو کشور تلاش کرده اند. روزنامه نیویارک تایمز دو ماه پیش فاش کرد که عربستان از واشنگتن خواسته که در بدل به رسمیت شناخته اسرائیل به ساخت برنامه اتمی ملکی این کشور کمک کند.

هنوز مشخص نیست که آیا اسرائیل با کمک امریکا برای ساخت برنامه هسته‌ای عربستان موافقت می‌کند یا خیر. اسرائیل نگران است که کشورهای عربی زیر نام برنامه صلح آمیز هسته‌ای به سلاح اتمی دسترسی پیدا کنند که همیشه این احتمال را تهدیدی برای امنیت خود تلقی کرده است.

بایدن در این مصاحبه به گفت‌وگوهای ایران و عربستان برای پایان جنگ نیابتی شان در یمن اشاره کرد و گفت: «در منطقه شاهد پیشرفت‌های خوبی هستیم. و [پیشرفت بیشتر] به رفتارها و آنچه از ما در بدل به رسمیت شناختن اسرائیل خواسته می‌شود، بستگی دارد.»

او افزود: «صادقانه باید بگویم که آنها با اسرائیل مشکل چندانی ندارند. اما، آیا این که ما ابزار ساخت برنامه ملکی هسته‌ای را در اختیار شان قرار می‌دهیم یا امنیت شان را تضمین می‌کنیم، تا رسیدن به نتیجه‌ای راه نسبتاً درازی در پیش است.»

مقامات سعودی گزارش‌های رسانه‌های امریکایی درباره شرایط این کشور برای به رسمیت شناختن اسرائیل را مستقیماً رد نکرده‌اند اما در عین حال تاکید دارند که صلح میان اسرائیل و فلسطین یکی از شرط‌های اصلی ریاض برای به رسمیت شناختن تل آیوو است.

رئیس‌جمهور امریکا: پیوستن اوکراین به ناتو هنوز زود است

۱۸ سرطان ۱۴۰۲، ۱۸:۱۹ (‎+۱ گرینویچ)

همزمان با تشدید تلاش ولودیمیر زلنسکی برای پیوستن کشورش به ناتو، رئیس‌جمهور امریکا گفت که اوکراین هنوز آماده عضویت در ناتو نیست. جو بایدن در مصاحبه‌ای با سی‌ان‌ان گفت که جنگ روسیه در اوکراین باید پایان یابد تا ناتو درخواست این کشور را بررسی کند.

رئیس‌جمهور بایدن در آستانه برگزاری اجلاس سران ناتو در ویلنیوس، پایتخت لیتوانیا و سفرش به اروپا تاکید کرد که در حال حاضر بحث درباره عضویت اوکراین در سازمان ناتو پیش از وقت است.

آقای بایدن افزود که امریکا و متحدانش در ناتو حمایت لازم امنیتی و تسلیحاتی را برای اوکراین فراهم می‌کنند تا جنگ روسیه در این کشور به پایان برسد.

روسیه برای جلوگیری از پیوستن اوکراین به پیمان اتلانتیک شمالی، سال گذشته به این کشور حمله نظامی کرد. نیروهای روس در اوکراین همچنان می‌جنگند.

با این حال، اعضای ناتو از حکومت اوکراین حمایت مالی و نظامی می‌کنند، اما هنوز پاسخ روشنی به درخواست ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین برای پیوستن کشورش به ناتو نداده‌اند.

اخیراً آقای زلنسکی به پراگ و انقره سفر کرد تا حمایت این عضو ناتو را برای بررسی پرونده درخواست کشورش برای عضویت ناتو جلب کند.

به تازگی مقام‌های ناتو اعلام کردند که موضوع پیوستن اوکراین به ناتو در اجلاس سران این سازمان در لیتوانیا بررسی خواهد شد، ولی به نظر نمی‌رسد که در این نشست تصمیمی در این مورد گرفته شود.

روسیه به شدت مخالف پیوستن کشورهای همسایه‌اش، از جمله اوکراین به این پیمان نظامی رقیبش است.