جدال نمایندگان افغانستان و پاکستان در سازمان ملل؛ فعالان مدنی از نصیراحمد فایق حمایت کردند

در پی جدال لفظی نمایندگان افغانستان و پاکستان در سازمان ملل، شماری از فعالان و سیاست‌مداران افغان از سخنان نصیراحمد فایق استقبال کردند. آنها با راه‌اندازی کارزاری با هشتگ «فایق نماینده من است» از سرپرست نمایندگی افغانستان در ملل متحد حمایت کردند.

نصیراحمد فایق روز سه‌شنبه (۴ میزان) در نشست شورای امنیت گفت که پاکستان با تروریسم «برخورد دوگانه» دارد. به گفته فایق، پاکستان از سویی خود را قربانی تروریسم می‌داند و از سوی دیگر از تروریسم در افغانستان «حمایت» می‌کند.

منیر اکرم، نماینده پاکستان در سازمان ملل گفت که آقای فایق نماینده دولت افغانستان (طالبان) نیست و از حضور او در نشست شورای امنیت انتقاد کرد.

مهدی راسخ، نماینده پارلمان حکومت پیشین افغانستان با اشاره به جدال نمایندگان افغانستان و پاکستان در شبکه اجتماعی اکس نوشت که طالبان در دو سال گذشته با مردم افغانستان از «در دشمنی و تقابل» پیش رفته است.

او نوشت: «آقای فایق با تمام مشکلاتی که مواجه است، بیشترین تلاش خود را کرده است که از مردم و خواست‌های اساسی مردم افغانستان نمایندگی کند.»

آقای راسخ تاکید کرده که نماینده پاکستان «آشکارا حفاظت منافع و نمایندگی طالبان» را به عهده گرفته و در برابر خواست‌های مردم افغانستان موضع می‌گیرد.

احمد مسعود، رهبر جبهه مقاومت ملی، نیز به این جدال واکنش نشان داد و گفت در جلسه اخیر شورای امنیت «بار دیگر نیت‌های شوم و تجاوز آشکار به کشور ما معلوم گشت.»

آقای مسعود بدون اسم بردن از نماینده پاکستان در شبکه اجتماعی اکس نوشت که آقای فایق از «حمایت همه مردم افغانستان» برخوردار است و از مردم منافع افغانستان نمایندگی می‌کند.

شمار زیادی از فعالان مدنی نیز کارزار اینترنیتی راه‌اندازی کرده‌اند. آنها با هشتگ «فایق نماینده من است» از سرپرست نمایندگی افغانستان در سازمان ملل حمایت کردند.

ملک ستیز کارشناس سیاسی نوشت که واکنش آقای فایق در برابر سفیر پاکستان «کاملا قابل درک و توجیه‌پذیر» است. آقای ستیز در توییتی سخنان نماینده پاکستان را «اهانت‌آمیز» دانسته نوشته که سفیر پاکستان باید بداند که تربیون شورای امنیت، مقام «فرمان‌دهی آن در راولپندی نیست که به مزدوران خود امر و نهی کند.»

در دو سال گذشته نصیراحمد فایق سرپرستی نمایندگی افغانستان در سازمان ملل را بر عهده دارد. این سازمان از پذیرش نماینده طالبان به دلیل عدم مشروعیت داخلی و بین‌المللی این گروه خودداری کرده است.