تجاوز جنسی بر پناهجویانی که در مرز مکسیکو منتظر ورود به امریکا هستند افزایش یافته است

حکومت مکسیکو با نشر آماری گفته که خشونت‌ جنسی به‌ویژه تجاوز بر پناهجویان و باج‌گیری از آنها در شهرهای مرزی رینوسا و ماتاموروس این کشور افزایش یافته است. دفتر دادستانی این کشور امسال تاکنون هفت مورد تجاوز جنسی بر زنان پناهجو را ثبت کرده است.

شهرهای رینوسا و ماتاموروس (ایالت تامائولیپاس) مسیرهای اصلی انتقال پناهجویان به ایالات متحده هستند.

وزارت خارجه امریکا این دو شهر را خطرناک‌ترین مکان مرزی برای پناهجویان می‌داند.

اولیویا لموس، رئیس کمیسیون حقوق‌بشر در ایالت تامائولیپاس در مکسیکو می‌گوید که آمارهای رسمی نشان‌دهنده حداقلی امریز مواکاد است. او گفت: «پناهجویان از ارائه گزارش می‌ترسند. این واقعیت که گزارش‌های بیشتری وجود ندارد به این معنی نیست که این جنایت رخ نمی‌دهد.»

بر اساس آمارهای دریافتی رویترز، از سال ۲۰۱۴ تا ۲۰۲۳، آمارهای تجاوز به اتباع خارجی به استثنایی‌ امریکایی‌ها در مرز مکسیکو به بالاترین سطح رسیده است.

سخنگوی وزارت امنیت داخلی ایالات متحده در پاسخ به پرسشی در مورد افزایش تجاوزها گفت: «روش غیرانسانی قاچاقچیان، سواستفاده، اخاذی و اعمال خشونت‌آمیز علیه پناهجویان برای سودجویی، جنایت و از نظر اخلاقی مذموم است.»

وزارت خارجه امریکا هشدار می‌دهد که گروه‌های جنایت‌کار در این دو شهر با هدف قرار دادن برخی اتوبوس‌ها، از مسافران باج می‌خواهند.

حکومت جو بایدن، رئیس‌جمهور امریکا، سیستم جدیدی را برای پناهجویان در مرز مکسیکو فعال کرده است که بر مبنای آن پناهجویان می‌توانند از طریق اپلیکیشن «سی‌بی‌پی ون» خود را در یک گذرگاه مرزی قانونی برای ورود به ایالات متحده معرفی کنند.

برخی کارشناسان از جمله وکلا، متخصصان پزشکی و امدادگران به رویترز گفتند که این سیستم جدید عواقب ناخواسته‌ای در این دو شهر داشته است و به افزایش خشونت‌ها کمک کرده است.

چهار مدافع گفتند که خطر بالای آد‌م‌ربایی و تجاوز جنسی در رینوسا و ماتاموروس از عواملی است که پناهجویان را به عبور غیرقانونی سوق می‌دهد.

با این‌حال مقامات حکومت بایدن می‌گویند که این سیستم و سیاست جدید، انسانی‌تر است، زیرا نیاز پناهجویان به پرداخت پول به قاچاقچیان و گروه‌های جنایتکار را برای انتقال غیرقانونی آنها به آن سوی مرز کاهش می‌دهد.

سخنگوی وزارت امنیت داخلی امریکا گفت که سیاست‌های حکومت بایدن، انتظار در مرز را غیرضروری می‌کند، زیرا پناهجویان می‌توانند از سایر مناطق مرکزی و شمالی مکزیک قرار ملاقات دریافت کنند‌.

بر اساس آمارها، تاکنون یش از ۲۵۰ هزار پناهجو قرار ملاقا‌ت‌های خود را در برنامه «سی‌بی‌پی‌ ون» برنامه‌ریزی کرده‌اند و بیش از ۲۰۰ هزار از طریق یک برنامه بشردوستانه جداگانه وارد ایالات متحده شده‌اند.