• العربية
  • پښتو
  • English
Brand
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • روایت شما
  • ورزش
  • بازار
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • روایت شما
  • ورزش
  • بازار
  • پوسته
  • زبان
    • العربية
    • پښتو
    • English
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • روایت شما
  • ورزش
  • بازار
کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به ولانت‌مدیا است.
volant media logo

خروج ۴۱ دیپلومات کانادا از هند؛ اتاوا فعالیت سه قنسولگری خود را در هند متوقف کرد

۲۸ میزان ۱۴۰۲، ۱۰:۰۰ (‎+۱ گرینویچ)

به دنبال تنش دیپلوماتیک بین اتاوا و دهلی، ۴۱ دیپلومات کانادا از هند خارج شدند. وزارت خارجه کانادا اعلام کرد که فعالیت‌های سه قنسولگری خود را در هند متوقف کرده است. قنسولگری‌های کانادا در بنگلور، چندیگر و مومبای در حال حاضر هیچ خدماتی ندارند.

کانادا پیشتر یک مامور اطلاعاتی ارشد هند را به‌ اتهام نقش داشتن در قتل یک رهبر جدایی‌طلب سیک، از کانادا اخراج کرد.

هردیپ سینگ نیجار در ۲۸ جوزا در مقابل یک معبد سیک‌ها در بریتش کلمبیا ترور شد.

او که خواهان تشکیل دولت مستقل برای سیک‌های هند بود، توسط حکومت هند به عنوان یک «تروریست» و رهبر جدایی‌طلبان مسلح سیک شناخته می‌شد.

جستین ترودو،‌ نخست‌وزیر کانادا گفته بود که به اعتقاد سازمان‌های امنیتی این کشور «ماموران حکومت هند» در قتل این فعال سیک که شهروند کانادا بود، دست دارند.

هند این اتهامات را رد کرده است.

پربازدیدترین‌ها

رئیس انستیتوت ثبات راهبردی جنوب آسیا: افغانستان جغرافیای خود را از دست می‌دهد
۱

رئیس انستیتوت ثبات راهبردی جنوب آسیا: افغانستان جغرافیای خود را از دست می‌دهد

۲

از رخشانه تا فرزانه؛ روایت قتل هولناک زنی جوان در غور

۳

ریچارد بنت: افغان‌های مقیم خارج باید امید را زنده نگه دارند

۴

روسیه از کشورها خواست فورا دیپلمات‌های خود را از کی‌یف خارج کنند

۵

رهبر یهودی که برای مسلمانان بریتانیا می‌رزمد کیست؟

•
•
•

مطالب بیشتر

ادامه حملات حزب‌الله؛ اسرائیل شهروندان خود را از شهر نزدیک به مرز لبنان تخلیه می‌کند

۲۸ میزان ۱۴۰۲، ۰۷:۵۲ (‎+۱ گرینویچ)

به دنبال حملات حزب‌الله لبنان، وزارت دفاع اسرائیل اعلام کرد که شهروندان خود را از منطقه کریات‌شمونا در نزدیکی لبنان تخلیه می‌کند. گفته شده آنان پس از تخلیه، به مهمان‌خانه‌های دولتی در سایر نقاط اسرائیل منتقل خواهند شد.

الجزیره روز جمعه (۲۸ میزان) گزارش داد که شهر کریات‌شمونا ۲۰ هزار نفر جمعیت دارد و تخلیه تمام آنان همزمان با درگیری‌ مسلحانه بین نیروهای اسرائیلی و حزب‌الله لبنان انجام می‌شود.

اسرائیل و حزب‌الله لبنان در دو هفته گذشته حملات مرگباری علیه یکدیگر داشته‌اند. نعیم قاسم، معاون دبیرکل حزب‌الله لبنان روز جمعه (۲۱ میزان) هشدار داد که این گروه تحت‌ تاثیر درخواست‌ها برای ماندن در حاشیه نبرد میان حماس و اسرائیل قرار نمی‌گیرد.

سیدحسن نصرالله، دبیرکل حزب‌الله لبنان هم در دیدار با وزیر خارجه جمهوری اسلامی گفت: «وضعیت مقاومت عالی و همه سناریوها کاملا آماده است.» این دو روز جمعه (۲۸ میزان) همزمان با جنگ حماس و اسرائیل در لبنان دیدار کردند.

حزب‌الله لبنان که جمهوری اسلامی ایران حامی اصلی آن است، تهدید کرده اگر اسرائیل به طرح حمله زمینی خود به غزه عمل کند، حملات خود به اسرائیل را افزایش خواهد داد.

پیشتر جو بایدن، رئیس‌جمهور امریکا هشدار داد که ایالات متحده جمهوری اسلامی را برای حمایت از حماس و «گروه‌های تروریستی» پاسخگو می‌کند.

علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی هرچند گفته در حمله حماس به اسرائیل نقشی نداشته‌اند و این کار خود فلسطینی‌ها است، اما خالد مشعل، از رهبران حماس اذعان کرده که حمله ۱۵ میزان به اسرائیل برنامه‌ریزی شده بود و جمهوری اسلامی و حزب‌الله لبنان با انتقال سلاح و تجربیات خود، از حماس حمایت کردند.

وکیل نواز شریف: نخست‌وزیر اسبق پس از ورود به پاکستان، با تضمین دادگاه بازداشت نمی‌شود

۲۸ میزان ۱۴۰۲، ۰۷:۳۳ (‎+۱ گرینویچ)

وکلای نواز شریف می‌گویند نخست‌وزیر سابق پاکستان وثیقه‌ای از دادگاه دریافت کرده که پس از ورود به کشور و تا زمان حضور در دادگاه، بازداشت نمی‌شود. نواز شریف که متهم به فساد است، قرار است شنبه، ۲۸ میزان پس از چند سال از لندن به پاکستان برگردد.

نواز شریف، نخست‌وزیر سابق پاکستان پس از محکومیت در یک پرونده فساد، از سال ۲۰۱۹ به بهانه درمان به لندن رفت و دوباره به پاکستان برنگشته است. او به دلیل همین اتهام در معرض بازداشت قرار دارد.

کارشناسان حقوقی گفته‌اند نواز شریف به دلیل اتهام فساد ممکن است هنگام بازگشت در فرودگاه بازداشت شود.

نواز شریف از تصمیم دادگاه استقبال کرده و در شبکه اجتماعی اکس نوشت «هر گونه رسیدگی عادلانه بی‌گناهی او را ثابت خواهد کرد.»

نواز شریف پس از بازگشت به پاکستان در یک گردهمایی در لاهور شرکت می‌کند و طبق این وثیقه بعداً به تاریخ ۲۴ اکتوبر برای پاسخگویی به دادگاه می‌رود.

انتخابات عمومی در پاکستان در ماه جنوری سال ۲۰۲۴ برگزار می‌شود و در صورتی که نواز شریف در دادگاه تبرئه شود او یکی چهره‌های مطرح در انتخابات خواهد بود.

پنتاگون تایید کرد که چند موشک‌ و پهپاد حوثی‌های یمن را منهدم کرده است

۲۷ میزان ۱۴۰۲، ۲۲:۰۴ (‎+۱ گرینویچ)

پنتاگون تایید کرد که سه موشک و تعدادی پهپاد پرتاب‌شده از سوی حوثی‌های یمن را رهگیری و منهدم کرده است. وزارت دفاع امریکا گفت نمی‌تواند با قاطعیت بگوید این پهپادها و موشک‌ها به چه هدفی شلیک شده‌ بودند، اما احتمالا مقصد آن اهدافی در اسرائیل بوده است.

همزمان با این اظهارات پنتاگون، رسانه‌های اسرائیل به نقل از مقام‌های دفاعی هدف موشک‌ها را اسرائیل گزارش کردند.

پیش از این شبکه سی‌ان‌ان به نقل از دو مقام امریکایی نوشت یک ناو نیروی دریایی امریکا در خاورمیانه روز پنجشنبه چندین پرتابه را در نزدیکی سواحل یمن رهگیری کرد.

یکی از این مقام‌ها به سی‌ان‌ان گفت این موشک‌ها توسط حوثی‌های مورد حمایت ایران شلیک شده و مقام دوم تعداد موشک‌ها را حدودا دو یا سه عنوان کرد.

وزارت دفاع امریکا می‌گوید چین اکنون بیش از ۵۰۰ کلاهک هسته‌ای دارد

۲۷ میزان ۱۴۰۲، ۲۲:۰۱ (‎+۱ گرینویچ)

وزارت دفاع امریکا در گزارش جدیدی هشدار داد که چین در حال توسعه تسلیحات هسته‌ای است. پنتاگون روز پنجشنبه گفت که چین تاکنون ۵۰۰ کلاهک هسته‌ای دارد و پیش‌بینی می‌شود تا سال ۲۰۳۰ این میزان دو برابر شود.

به نقل از مجله پولیتیکو، یک مقام وزارت دفاع امریکا گفته که آخرین برآوردها از زرادخانه‌ هسته‌ای چین نشان می‌دهد که «فراتر از پیش‌بینی‌های قبلی است.»

به‌رغم ادعای چین مبنی بر «صلح‌آمیز» بودن گسترش ذخایر هسته‌ای، پنتاگون می‌گوید که چین ساخت سه میدان جدید برای تاسیسات زیرزمینی پرتاب موشک در سال گذشته به پایان رساند.

پنتاگون هشدار می‌دهد که چین در حال گسترش و سرمایه‌گذاری در بخش‌ زمینی، دریایی، هوایی و همچنین زیرساخت‌های برای گسترش نیروهای هسته‌ای خود است.

این مقام پنتاگون گفت که بیجینگ در سال‌های گذشته به گسترش نیروی دریایی خود ادامه داده و از ۳۴۰ کشتی و زیردریایی به بیش از ۳۷۰ فروند در سال جاری افزایش یافته است.

به‌رغم تلاش‌های چین برای گسترش ذخایر هسته‌ای، با‌آن‌هم به تناسب روسیه و امریکا بسیار کم است. روسیه حدود ۵ هزار و ۸۸۹ کلاهک هسته‌ای و امریکا ۵ هزار و ۲۴۴ کلاهک هسته‌ای دارد.

چین با این استدلال که زرادخانه‌های این دو کشور نسبت به چین بزرگتر است، از شرکت در مذاکرات تسلیحاتی امریکا و روسیه خودداری کرده است.

ارتش چین چندی پیش اعلام کرد که بودجه دفاعی سالانه کشور ۷.۱ درصد افزایش می‌یابد.

پنتاگون در این گزارش همچنین بر روابط «عمیق چین با روسیه» نیز پرداخته است. در این گزارش آمده «بیجینگ تلاش کرده است رویکردی مجزا برای ارائه حمایت مادی از روسیه برای جنگ با اوکراین داشته است.»

وزارت خارجه امریکا: ایالات متحده خواهان کمک مداوم به غیرنظامیان در غزه است

۲۷ میزان ۱۴۰۲، ۲۱:۲۶ (‎+۱ گرینویچ)

سخنگوی وزارت امور خارجه امریکا می‌گوید ایالات متحده می‌خواهد شاهد ارسال «کمک‌های بشردوستانه پایدار» به غزه باشد. متیو میلر گفت کشورش «با دقت نظارت می‌کند» تا مطمین شود که حماس از کمک‌ها استفاده نمی‌کند.

ایالات متحده امریکا به تازگی دیوید ساترفیلد را به‌عنوان فرستاده امور بشردوستانه این کشور در خاورمیانه منصوب کرده است.

اسرائیل و مصر به تازگی توافق کرده‌اند که اجازه بدهند ۲۰ لاری کمک‌های بشردوستانه وارد غزه شود.

آقای میلر گفت دیوید ساترفیلد روز پنجشنبه با مقامات اسرائیلی و مصری دیدار کرد تا درباره شیوه‌های دقیق اجرای این توافق مذاکره کنند.

امریکا می‌گوید جزئیات ارسال کمک‌های بشردوستانه به غزه طی روزهای آینده منتشر خواهد شد.

تلویزیون دولتی القاهره‌نیوز روز پنجشنبه، ٢٧ میزان، گزارش داد که گذرگاه مرزی رفح بین مصر و نوار غزه، فردا جمعه، ۲۸ میزان، باز خواهد شد.

قرار است از این گذرگاه کمک‌های بشردوستانه مانند غذا، آب و دارو به مردم غزه ارسال شود.

گوترش روز پنجشنبه گفت که غزه اکنون به کمک‌هایی در مقیاس بزرگ و به صورت پایدار نیاز دارد.