• العربية
  • پښتو
  • English
Brand
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • روایت شما
  • ورزش
  • بازار
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • روایت شما
  • ورزش
  • بازار
  • پوسته
  • زبان
    • العربية
    • پښتو
    • English
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • روایت شما
  • ورزش
  • بازار
کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به ولانت‌مدیا است.
volant media logo

رویترز درباره چگونگی کشته شدن خبرنگارش 'براثر شلیک تانک اسرائيلی' در لبنان توضیح داد

۱۷ قوس ۱۴۰۲، ۰۶:۴۲ (‎+۰ گرینویچ)

خبرگزاری رویترز در یک گزارش مفصل ویژه نوشت عصام عبدالله، خبرنگار این خبرگزاری در ۱۳ اکتوبر در شلیک یک تانک اسرائيلی در لبنان کشته شده است. طبق این گزارش، در دو شلیک پی‌هم ارتش اسرائيل، شش خبرنگار دیگر نیز که مشغول فیلم‌برداری بودند، زخمی شدند.

رویترز نوشت که برای تایید یافته‌هایش در این گزارش، با بیش از سی مقام دولتی و امنیتی، کارشناسان نظامی، بازرسان طب عدلی، وکلا، پزشکان و شاهدان عینی گفت‌وگو کرده است.

این خبرگزاری همچنین ساعت‌ها تصاویری رسانه‌ها و همچنین تصاویر ماهواره‌ای را برای صحت و سقم اطلاعات این گزارش بررسی کرده است.

سخنگوی نیروهای امنیتی اسرائیل در پاسخ به یافته‌های این خبرگزاری گفته که ارتش اسرائیل خبرنگاران را هدف قرار نمی‌دهد. او از ارایه جزئيات بیشتر خودداری کرده است.

الساندرا گالونی، سردبیر رویترز گفته: «شواهدی که ما اکنون داریم و امروز منتشر کرده‌ایم، نشان می‌دهد که شلیک تانک اسرائیلی همکار ما عصام عبدالله را کشته است.»

او از اسرائیل خواست که درباره چگونگی این اتفاق توضیح دهد و مسئول مرگ خبرنگار رویترز و زخمی شدن سایر خبرنگاران را مورد بازخواست قرار دهد.

بنابر گزارش کمیته حمایت از خبرنگاران، تاکنون دست‌کم ۶۳ خبرنگار در جنگ اسرائیل و حماس کشته شده‌اند.

پربازدیدترین‌ها

رئیس انستیتوت ثبات راهبردی جنوب آسیا: افغانستان جغرافیای خود را از دست می‌دهد
۱

رئیس انستیتوت ثبات راهبردی جنوب آسیا: افغانستان جغرافیای خود را از دست می‌دهد

۲

از رخشانه تا فرزانه؛ روایت قتل هولناک زنی جوان در غور

۳

ریچارد بنت: افغان‌های مقیم خارج باید امید را زنده نگه دارند

۴

روسیه از کشورها خواست فورا دیپلمات‌های خود را از کی‌یف خارج کنند

۵

رهبر یهودی که برای مسلمانان بریتانیا می‌رزمد کیست؟

•
•
•

مطالب بیشتر

سازمان ملل و اسرائيل از پیشرفت‌ها در مذاکرات برای بازگشایی گذرگاه مرزی غزه خبر دادند

۱۷ قوس ۱۴۰۲، ۰۳:۳۹ (‎+۰ گرینویچ)

یک مقام ارشد سازمان ملل و یک مقام اسرائيلی از پیشرفت‌ها در مذاکرات برای بازگشایی گذرگاه مرزی کرم شالوم در غزه خبر دادند. مارتین گریفیتس، معاون دبیرکل سازمان ملل گفت نشانه‌های امیدوارکننده‌ای برای بازگشایی احتمالی این گذرگاه وجود دارد.

الاد گورن، یک مقام اسرائيلی نیز گفته است که کشورش گذرگاه کرم شالوم را «فقط برای بازرسی» در چند روز آینده باز خواهد کرد.

در همین حال، یک مقام ارشد امریکایی هم گفته که اسرائيل با بازگشایی این گذرگاه موافقت کرده است.

امریکا از هفته‌ها به این‌سو با مقام‌های اسرائيلی در بازگشایی این مسیر مذاکره می‌کند.

معاون دبیرکل سازمان ملل در امور کمک‌های بشر دوستانه گفت که بازگشایی گذرگاه کرم شالوم «کمک بزرگی» به عملیات بشر دوستانه در غزه خواهد بود.

مارتین گریفیتس با اشاره به این‌که طرف‌های درگیری بازگشایی این گذرگاه تمایل نشان داده‌اند، گفت گذرگاه کرم شالوم احتمالاً در روزهای آینده باز خواهد شد.

در حال حاضر کمک‌های بشردوستانه به غزه تنها از طریق گذرگاه رفح، مرز مصر و غزه تامین می‌شود. این مسیر تنها برای تردد پیاده ایجاد شده بود.

قبل از حمله حماس به اسرائيل، ۶۰ درصد لاری‌ها از گذرگاه کرم شالوم وارد غزه می‌شدند.

این گذرگاه در مرز جنوبی غزه با اسرائیل و مصر واقع شده است.

پسر وزیر کابینه جنگ اسرائیل در غزه کشته شد

۱۶ قوس ۱۴۰۲، ۲۰:۲۰ (‎+۰ گرینویچ)

ارتش اسرائیل اعلام کرد گال مئیر آیزنکوت ۲۵ ساله، پسر گادی آیزنکوت، وزیر کابینه جنگ و فرمانده سابق ارتش در درگیری‌های غزه کشته شد. آیزنکوت پس از انفجار یک بمب در تونلی در اردوگاه جبالیا در شمال غزه به شدت مجروح شد و بر اثر شدت جراحت‌ها جان باخت.

گادی آیزنکوت، پدر او، لوی درستیز ارتش اسرائیل بین سال‌های ۱۳۹۳ الی ۱۳۹۶ بود. گادی به دنبال حمله حماس بر اسرائیل در ۱۵ میزان به کابینه جنگ بنیامین نتانیاهو پیوست.

نخست وزیر اسرائیل به خانواده آیزنکوت تسلیت گفته و تاکید کرده که او «جنگ را تا پیروزی نهایی ادامه خواهد داد.»

در بیش از دو ماه گذشته، ۸۸ سرباز اسرائیلی در جنگ غزه کشته شده اند.


آمار کشته‌شدگان جنگ در نوار غزه از ۱۷ هزار نفر فراتر رفت

۱۶ قوس ۱۴۰۲، ۱۳:۵۶ (‎+۰ گرینویچ)

براساس آماری که وزارت بهداشت غزه منتشر کرده، تعداد جان‌باختگان جنگ در این باریکه از ۱۷ هزار نفر فراتر رفته است. سخنگوی وزارت بهداشت غزه روز پنجشنبه گفت که از ۱۵ میزان تاکنون ۱۷ هزار و ۱۷۷ فلسطینی در حملات اسرائیل کشته و ۴۶ هزار نفر زخمی شده‌اند.

در جریان حمله حماس به جنوب اسرائيل در ۱۵ میزان حدود ۱۲۰۰ نفر در اسرائیل کشته و بیش از ۲۴۰ نفر دیگر به گروگان گرفته شدند.

با وجود هشدارهای رهبران شماری از کشورها و نهادهای حقوق بشری در هفته‌های گذشته، آمار تلفات غیرنظامیان در غزه کماکان اسرائيل را در معرض انتقادهای بین‌المللی قرار داده است.

مقامات‌ اسرائيل اما حماس را متهم کرده‌اند که از غیرنظامیان به‌عنوان سپر انسانی استفاده می‌کند.

سخنگوی وزارت خارجه امریکا: هیچ راهی جز تشکیل دولت مستقل فلسطینی وجود ندارد

۱۵ قوس ۱۴۰۲، ۲۲:۵۲ (‎+۰ گرینویچ)

متیو میلر، سخنگوی وزارت خارجه امریکا در پاسخ به خبرنگار افغانستان اینترنشنال گفت امریکا بعد از پایان جنگ غزه، بر تشکیل دولت مستقل فلسطینی تمرکز خواهد کرد. او گفت که برای ثبات و امنیت اسرائیل و منطقه، بدیلی جز تشکیل دولت فلسطینی وجود ندارد.

به دنبال آغاز جنگ حماس و اسرائیل بعد از حمله ۷ اکتوبر، بار دیگر بحث تشکیل دولت فلسطین و ریشه‌های بحران امنیتی اسرائیل زنده شده است.

حامیان طرح دو دولت می‌گویند که حمایت جهان از احیای دولت مستقل فلسطین می‌تواند به درگیری میان اسرائیل و فلسطینی‌ها پایان دهد.

کشورهای عربی به خصوص عربستان تاکید دارند که بهبود روابط با تل آیوو مشروط به تشکیل دولت مستقل فلسطین است. سخنگوی وزارت خارجه امریکا نیز گفت که تشکیل دولت فلسطینی می‌تواند به نزدیکی بیشتر کشورهای منطقه با اسرائیل بینجامد.

او گفت: «در پایان جنگ[حماس و اسرائیل] امریکا بر مسیری که منجر به تشکیل دولت مستقل فلسطینی شود، تمرکز و تلاش خواهد کرد.»

او گفت که نزدیک شدن هرچه بیشتر روابط اسرائیل با کشورهای منطقه در بلندمدت به نفع خاورمیانه است. زیرا صلح و ثبات بیشتر به میان می‌آورد.

فلسطینی‌ها و حامیان شان می‌گویند که گسترش شهرک‌نشینان اسرائیلی در مناطق اشغالی کرانه باختری طرح دولت مستقل فلسطینی را نقش بر آب می‌کند.

آنها می‌گویند که با قدرتمندشدن جریان‌های سیاسی و مذهبی راستگرا و افراطی به رهبری بنیامین نتانیاهو، تمایل به حمایت از تشکیل دولت فلسطینی در اسرائیل خیلی ضعیف است.

بنیامین نتانیاهو در طول حیات سیاسی خود بارها با تشکیل دولت فلسطینی مخالفت کرده است. در عین حال، شماری از سیاستمداران با نفود نزدیک به او گفته‌اند که کشورهای عربی فلسطینی‌ها را به عنوان شهروندان خود بپذیرند.


نخست‌وزیر بریتانیا در گفت‌وگو با همتای اسرائیلی خود از پایان آتش‌بس غزه ابراز ناامیدی کرد

۱۵ قوس ۱۴۰۲، ۰۰:۰۸ (‎+۰ گرینویچ)

ریشی سونک، نخست‌وزیر بریتانیا، در گفت‌وگو با بنیامین نتانیاهو، همتای اسرائیلی خود از پایان آتش‌بس اسرائیل و حماس ابراز ناامیدی کرد. دو طرف همچنین درباره لزوم آزادی فوری گروگان‌ها از اسارت حماس و خروج شهروندان بریتانیایی از غزه رایزنی کردند.

آقای سونک با تشریح آخرین نتایج تعامل‌ لندن با رهبران خاورمیانه، بر لزوم حفاظت از جان غیرنظامیان، ارسال کمک‌های انسان‌دوستانه به غزه و گشودن گذرگاه‌های مرزی جدید علاوه بر گذرگاه رفح تاکید کرد.

نخست‌وزیران بریتانیا و اسرائیل از حمله‌های حوثی‌های وابسته به جمهوری اسلامی، علیه کشتی‌های تجاری در دریای سرخ ابراز نگرانی کردند. ریشی سونک اقدام بریتانیا در اعزام ناوشکن اچ‌ام‌اس دیاموند به منطقه را در راستای ایجاد بازدارندگی در منطقه و حفاظت از خطوط کشتی‌رانی خواند.

هم‌زمان، دفتر رسانه‌ای حماس اعلام کرد که شمار کشته‌شدگان فلسطینی در حملات اسرائیل به ۱۶ هزار و ۲۴۸ نفر رسیده که بیش از هفت هزار نفر آن‌ها کودک و بیش از چهار هزار و ۸۰۰ نفر زن هستند.

اسرائیل همچنین تعداد گروگان‌ها در اسارت حماس را ۱۳۸ نفر اعلام کرده است.