• العربية
  • پښتو
  • English
Brand
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • روایت شما
  • ورزش
  • بازار
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • روایت شما
  • ورزش
  • بازار
  • پوسته
  • زبان
    • العربية
    • پښتو
    • English
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • روایت شما
  • ورزش
  • بازار
کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به ولانت‌مدیا است.
volant media logo

ورود پهپادهای حامل 'هروئین و تریاک افغانستان' از مرزهای پاکستان به هند

۶ جدی ۱۴۰۲، ۰۵:۱۵ (‎+۰ گرینویچ)به‌روزرسانی: ۰۶:۲۲ (‎+۰ گرینویچ)

مقام‌های هندی می‌گویند با «تهدید بی‌سابقه‌ای» از پرواز پهپادهای حامل مواد مخدر از مرز پاکستان به سمت هند مواجه‌اند. یک مقام امنیت مرزی ایالت پنجاب به روزنامه گاردین گفت اکثریت این پهپادها «تریاک و هروئين احتمالا از افغانستان» را منتقل می‌کنند.

به گفته آنها برخی پهپادها هم سلاح‌های ساخت چین را بر زمین هند رها می‌‌کنند.

طرق این گزارش، مقام‌های هندی در سال جاری میلادی ورود ۹۰ پهپاد حامل مواد مخدر از پاکستان را رهگیری کرده‌اند.

مقام‌ها گفتند که این رقم بلندترین رکورد نفوذ این پهپادها به داخل هند است و هر ماه افزایش می‌یابد.

آنان می‌گویند که این اقدام بحران مواد مخدر در پنجاب هند را دامن می‌زند و نگرانی‌های امنیتی را بلند می‌برد.

این پهپادها که از آن «هگزاکوپتر» نام برده شده، تقریباً دونیم متر عرض دارند و دوربین‌های با وضوح بالا به آنها نصب شده است. طبق گزارش‌ها پهپادها تا ۱۲ کیلومتری داخل مرز هند شناسایی شده‌اند.

در گزارش‌ها آمده است که این پهپادها در کیسه‌های کوچک و بوتل‌های کوکاکولا مواد مخدر را انتقال می‌دهند.

انواع مختلف قاچاق بین هند و پاکستان از دهه‌ها به این‌سو ادامه داشته، اما مقام‌های هندی گفتند که در سال ۲۰۱۹ نخستین پهپاد مشاهد شد، اما اکنون این روش به روش اصلی قاچاق مواد مخدر از پاکستان به هند تبدیل شده است.

به گفته‌های مقام‌های هند، در چند هفته پنج یا شش پهپاد را رهگیری کرده‌اند.

مقام‌های هندی در حالی از ورود تریاک و هروئین با مبدا افغانستان به این کشور خبر می‌دهند که ملل متحد در ماه عقرب امسال در گزارشی گفته بود کشت تریاک در افغانستان ۹۵ درصد کاهش یافته است.

پربازدیدترین‌ها

رئیس انستیتوت ثبات راهبردی جنوب آسیا: افغانستان جغرافیای خود را از دست می‌دهد
۱

رئیس انستیتوت ثبات راهبردی جنوب آسیا: افغانستان جغرافیای خود را از دست می‌دهد

۲

ریچارد بنت: افغان‌های مقیم خارج باید امید را زنده نگه دارند

۳

از رخشانه تا فرزانه؛ روایت قتل هولناک زنی جوان در غور

۴

روسیه از کشورها خواست فورا دیپلمات‌های خود را از کی‌یف خارج کنند

۵

رهبر یهودی که برای مسلمانان بریتانیا می‌رزمد کیست؟

•
•
•

مطالب بیشتر

کاظم کاظمی، شاعر مهاجر افغانستان: نشست متقی با مهاجران در مشهد «تشریفاتی و یک‌طرفه» بود

۶ جدی ۱۴۰۲، ۰۰:۵۵ (‎+۰ گرینویچ)

یک شاعر و نویسنده مطرح افغانستان که در نشست وزیر خارجه طالبان با مهاجران و فرهنگیان افغان در مشهد شرکت کرده بود، این دیدار را «تشریفاتی و یک‌طرفه» خواند. محمدکاظم کاظمی گفت سخنرانان این دیدار «گزینشی» انتخاب شدند و «مطالبات و انتقادهای» احتمالی سایر شرکت‌کنندگان ناشنیده ماند.

آقای متقی در جریان سفرش به ایران یکشنبه گذشته با شماری از مهاجران و بازرگانان افغان در قنسولگری افغانستان در مشهد که تحت کنترول طالبان فعالیت می‌کند، دیدار کرد.

محمدکاظم کاظمی در یک پست انستاگرامی درباره این نشست نوشته است: «تصور این بود که این گروه وسیع از که به جلسه دعوت شده‌اند، موقعیتی برای بیان دغدغه‌های مهم و کلانی که در مورد مسائل مملکت دارند، پیدا می‌کنند؛ به خصوص که پیش از این، در جلساتی که قنسولگری افغانستان برگزار می‌کرد، رویه همین بود و جلسات عمدتاً شکل بحث آزاد داشت.»

او افزوده که انتظار می‌رفت که جلسه به شکلی برگزار شود که افراد از گروه‌های مختلف، به صورت آزاد خواسته‌ها و مطالبات و انتقادهایشان را بیان کنند.

با این حال به گفته این شاعر مهاجر افغانستان فقط سه نفر از میان شرکت‌کنندگان، دو عالم دین و یک شاعر، به گونه «گزینشی» به سخنرانی دعوت شدند تا «تا هم افراد هم‌سو انتخاب شده باشند و هم مباحثی که مطرح شود، در حد امور جزئی و اداری باشد.»

آقای کاظمی توضیح داده که «در حالی‌که بحث‌های مهمی در مورد ترکیب حکومت و رویه‌های قومی و مذهبی و زبانی آن وجود دارد، دغدغهٔ اصلی سه نفری که به نمایندگی از مهاجرین در آنجا سخن گفتند، مسائلی از جنس هزینه‌های خدمات قنسولی بود، یا این‌که چرا مهاجرین از ایران امکان اعزام به سفر حج یا ایجاد حوزه علمیه مستقل ندارند. یعنی همه مشکلات مملکت تمام شده و فقط همین مسائل باقی مانده است؟»

این شاعر مطرح افغانستان افزود که در زمینه ادبیات نیز «بحث‌های جدی» مانند «مسائل زبان فارسی، موضوع فارسی‌ستیزی، وضعیت ادبیات و هنر و نشر کتاب» مطرح بود، اما در سخنرانی فرد انتخاب‌شده به عنوان شاعر و ادیب، «چیزی درباره مسائل زبان و ادبیات وجود نداشت.»

محمدکاظم کاظمی نوشت: «انتظار می‌رفت در وضعیتی که جمعی از جامعه مهاجر به احترام دست‌اندرکاران قنسولگری افغانستان این دعوت را پاسخ گفته‌اند و طبیعتاً در معرض انتقادها نیز قرار خواهند گرفت، از سوی سرپرست وزارت و هیئت همراه او، مجالی برای ارائه دیدگاه‌ها و انتقادهای جدی آنان فراهم شود.»

حضور شماری از فرهنگیان و شاعران مهاجر افغانستان در ایران از جمله محمدکاظم کاظمی و ابوطالب مظفری در نشست وزیر خارجه طالبان، در شبکه‌ها اجتماعی واکنش‌برانگیز شده است.

سازمان ملل: به ده‌ها دختر در بادغیس زبان انگلیسی و دانش کمپیوتر آموزش داده شد

۵ جدی ۱۴۰۲، ۲۲:۳۶ (‎+۰ گرینویچ)

کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل اعلام کرد که در همکاری با یک موسسه حمایت از زنان به ۱۵۰ دختر دانش‌آموز در ولایت بادغیس زبان انگلیسی و مهارت‌های کمپیوتر آموزش داده شد. این سازمان امیدوار است این پروژه به کاریابی این دختران در آینده کمک کند.

یکی از این دانش‌آموزان می‌گوید که این پروژه به آنها کمک کرده تا بر احساس ناامیدی غلبه کرده و به زندگی امید پیدا کنند.

نهادهای حقوق بشری هشدار می‌دهند که قوانین محدود‌کننده طالبان بر آموزش و کار زنان و دختران باعث شده تا آنان به دلیل افسردگی به مصرف مواد مخدر روی بیاورند.

با ادامه ممنوعیت طالبان بر آموزش دختران و زنان سازمان‌های بین‌المللی و امدادی همچنان در تلاش هستند تا به زنان و دختران افغانستان برای آموزش علوم مدرن کمک کنند.

نهادهای ناظر بر وضعیت حقوق بشری می‌گویند که ممنوعیت ادامه آموزش تحصیلات ثانویه و عالی صدها هزار دختر افغان را از فرصت‌های اقتصادی و اجتماعی محروم می‌کند.

سازمان ملل می‌گوید که محرومیت دختران از آموزش سالانه میلیاردها دالر به اقتصاد افغانستان ضربه زده و منجر به فقر بیشتر، نابرابری و توسعه نیافتگی می‌شود.

جبهه آزادی مسئولیت انفجار شب سه‌شنبه در شهر مزارشریف را به عهده گرفت

۵ جدی ۱۴۰۲، ۲۰:۰۹ (‎+۰ گرینویچ)

به دنبال شنیدن شدن صدای انفجار و تیراندازی در مزارشریف، جبهه آزادی افغانستان اعلام کرد که بر یک پاسگاه طالبان در چهارراهی سیدآباد شهر مزارشریف حمله کرده است. این گروه در شبکه اکس نوشت در این حمله 'سه طالب کشته و دو نفر دیگر این گروه زخمی شدند.'

این حمله ساعت ۸ شام سه‌شنبه در این شهر اتفاق افتاده است. جبهه آزادی می گوید که نیروهای طالبان در این پاسگاه مردم را کشته‌اند و آزار و اذیت کرده‌اند.

این سومین حمله جبهه آزادی بر پاسگاه‌های طالبان در سه روز گذشته است. این گروه روز دوشنبه اعلام کرد که جنگجویانش بر یک قرارگاه طالبان در ولسوالی رخه ولایت پنجشیر حمله کرده و چهار طالب را کشته و زخمی کرده است.

طالبان تاکنون در مورد این رویداد و یک انفجار دیگر در شهر کابل اظهار نظر نکرده است. روز دوشنبه، ۴ جدی در ناحیه اول شهر کابل انفجاری رخ داد که به گفته شفاخانه ایمرجنسی، سه زخمی این انفجار به این شفاخانه منتقل شدند.

طالبان از آغاز فعالیت یک شرکت هواپیمایی اماراتی در افغانستان خبر داد

۵ جدی ۱۴۰۲، ۱۹:۴۷ (‎+۰ گرینویچ)

طالبان گفته است که شرکت هوایی 'ایر عربیه' پروازهایش را از ۲۰ جدی به افغانستان آغاز خواهد کرد. وبسایت این شرکت اماراتی نیز نشان می‌دهد که مسافران از شارجه در امارات متحده و استانبول در ترکیه می‌توانند از تاریخ ۲۰ جدی برای سفر به کابل تکت بخرند.

بنا به اطلاعات این شرکت، قیمت تکت یک طرفه کابل الی شارجه از ۲۶۹ دالر امریکا آغاز می شود و فعلا شارجه تنها شهری است که مسافران با این خطوط هوایی به امارات رفته می‌توانند.

همچنان هزینه پرواز به استانبول و سه شهر دیگر ترکیه از جمله آنتالیا، از ۴۰۹ دالر آغاز می‌شود.

امام الدین احمدی، سخنگوی وزارت ترانسپورت طالبان روز سه‌شنبه به طلوع نیوز گفت که شرکت ایر عربیه پروازهایش را به کابل از ۲۰ جدی آغاز خواهد کرد.

او همچنان گفت که یک شرکت هوایی دیگر به نان خطوط هوایی جزیره نیز در خواست مجوز پرواز را داده است.

پیش از این شرکت فلای دوبی پس از چند ماه وقفه پروازهایش به کابل را در ۲۴ عقرب از سر گرفت.


منابع محلی از وقوع انفجار در شهر مزارشریف خبر دادند

۵ جدی ۱۴۰۲، ۱۹:۴۰ (‎+۰ گرینویچ)

منابع محلی به افغانستان اینترنشنال گفتند که حوالی ساعت ۸ شب سه‌شنبه یک انفجار نسبتا قوی در ناحیه هشتم شهر مزارشریف رخ داده است. تاکنون از تلفات این رویداد جزئیاتی در دست نیست. منابع گفتند پس از این انفجار صدای تیراندازی نیز بلند شده است.

احسان صاحب‌زاده، ساکن شهر مزارشریف به بخش پشتو افغانستان اینترنشنال گفت که این انفجار‌ در نزدیکی چهار راه الکوزی رخ داده است.

تاکنون هیچ گروه‌ مسئولیت این حمله را به عهده نگرفته است.

طالبان تاکنون در مورد این رویداد و یک انفجار دیگر در شهر کابل اظهار نظر نکرده است. دیروز در ناحیه اول شهر کابل انفجاری رخ داده بود که به گفته شفاخانه ایمرجنسی، سه زخمی از این انفجار به این شفاخانه منتقل شدند.