• العربية
  • پښتو
  • English
Brand
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
  • پوسته
  • زبان
    • العربية
    • پښتو
    • English
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به ولانت‌مدیا است.
volant media logo

با حضور گسترده مردم؛ رقابت‌های چهار روزه بزکشی ولایت بدخشان افغانستان به پایان رسید

۶ حوت ۱۴۰۲، ۰۷:۴۰ (‎+۰ گرینویچ)

به گزارش فدراسیون بزکشی ولایت بدخشان افغانستان، مسابقات چهار روزه بزکشی این ولایت که با ابتکار اهالی ولسوالی‌های راغ‌ها برگزار شده بود به پایان رسید. در این مسابقات که به پیشواز سال نو خورشیدی برگزار شده بود، چابک‌سواران و چاپ‌اندازان نخبه از ولایت بدخشان افغانستان شرکت داشتند.

این رقابت‌ها در میدان بزکشی سنگ مهر فیض آباد بدخشان با استقبال بی‌سابقه هواداران بزکشی برگزار شد. مردم بدخشان به ورزش بزکشی علاقه زیاد دارند و این ورزش را جزو ورزش‌ها و جشن‌های سنتی و فرهنگی خود می‌دانند.

به گزارش فدراسیون بزکشی ولایت بدخشان، در روز آخر این رقابت‌ها سه «تنی» از سوی برگزار کنندگان این مسابقات اعلام شد که تنی اول را پهلوان رنگین راغی با اسب کبوتر به سود ولسوالی‌های سه‌گانه راغ‌ها به خط پایان رساند.

تنی دوم را پهلوان سردار با اسب واسع راغی به سود ولسوالی‌های راغ‌ها کسب کرد و برنده شد.

در تنی آخر و سوم پهلوان عبدالبصیر باباعاشور با اسب اسکارت، نتیجه را به سود ولسوالی بهارک رقم زد.

این رقابت‌ها که با هزینه مردم و ورزشکاران برگزار شده بود، در نهایت چاپ‌اندازان پیروز جوایز نقدی، یک عراده موتر و جایزه‌های دیگر دریافت کردند. فدراسیون بزکشی ولایت بدخشان، برگزاری این مسابقات و حضور گسترده مردم را برای تماشای رقابت‌ها بی‌پیشینه توصیف کرده است.

پربازدیدترین‌ها

افغانستان در چشم الکساندر برنز؛ مسافری که ۱۹۰ سال پیش به کابل، بامیان و بلخ رفت
۱

افغانستان در چشم الکساندر برنز؛ مسافری که ۱۹۰ سال پیش به کابل، بامیان و بلخ رفت

۲

چرخش بزرگ؛ عشق مصلحتی هند و طالبان

۳

امریکا پاسپورت والدینی را که نفقه فرزند نمی‌دهند، لغو می‌کند

۴

موج ترور ملاها در پاکستان

۵

عبدالله خنجانی سخنگوی جبهه مقاومت ملی شد

•
•
•

مطالب بیشتر

حسین‌بخش صفری ورزشکار افغان، در امریکا مقابل حریف اسرائیلی به میدان می‌رود

۳ حوت ۱۴۰۲، ۲۰:۴۹ (‎+۰ گرینویچ)

حسین‌‌بخش صفری ورزشکار مبارزات آزاد افغانستان پس از دو سال دوری از «ام‌ام‌ای»، دوباره وارد قفس مبارزه می‌شود. او قرار است هشتم مارچ ٢٠٢٤ در شهر سانتا کروز امریکا مقابل «استاو کورین» حریف اسرائیلی‌اش مبارزه کند. این مسابقه توسط سازمان LFA، در سه راوند پنج دقیقه‌ای برگزار می‌شود.

حسین‌بخش صفری در پیامی که به افغانستان اینترنشنال فرستاده، برگزاری مسابقه با حریف اسرائیلی خود را تایید کرده است. او پیش از آن در صفحه فیسبوک خود نیز برگزاری این رقابت را اعلام کرده بود.

صفری گفته است که پس از وقفه کوتاه به خاطر مهاجرت، دوباره به رقابت‌های مبارزات آزاد بر می‌گردد تا برای مردم افغانستان شادی آفرین باشد.

مسابقه صفری و کورین در وزن ٦٣ کیلوگرام برگزار خواهد شد.

صفری ٢٩ ساله است و تجربه ٩ مبارزه در ام‌ام‌ای دارد که حاصل آن هفت پیروزی و دو باخت است.

استاو کورین نیز ٢٣ ساله است. این ورزشکار سه مسابقه در مبارزات آزاد داشته و سه پیروزی کسب کرده است.

آخرین مسابقه صفری در هجدهم فبروری ٢٠٢٢ بوده و کورین که دوازده سانتی‌متر نسبت به حسین‌بخش صفری بلند قامت‌‌تر است، آخرین مسابقه‌اش را در بیست‌وپنجم مارچ ٢٠٢٣ برگزار کرده است.

تیم ملی کریکت افغانستان در سومین و آخرین دیدار ٢٠ آوره، سریلانکا را شکست داد

۲ حوت ۱۴۰۲، ۱۷:۳۴ (‎+۰ گرینویچ)

تیم ملی کریکت افغانستان در سومین دیدار از سلسله مسابقات بین‌المللی بیست آوره، با اختلاف سه دوش سریلانکا را شکست داد. تیم افغانستان در ٢٠ آور با از دست دادن پنج بازیکن، ٢١٠ دوش برای سریلانکا هدف تعیین کرد و سریلانکا در ٢٠ آور، ٢٠٦ دوش انجام داد و نتوانست به هدف تعیین شده برسد.

قرعه را افغانستان برد و ابتدا توپ‌زنی را برگزید. ملی‌پوشان افغان با درخشش رحمن الله گربز که ٧٠ دوش انجام داد، توانست ٢٠٩ دوش کسب کنند.

در وقت دوم مسابقه، توپ‌اندازان افغانستان به خصوص محمد نبی که دو ویکت نیز از حریف گرفت، امتیاز زیادی به حریف ندادند و تیم سریلانکا نتوانست به هدف برسد و شکست خورد.

تیم افغانستان دو بازی اول و دوم بیست آوره را در روزهای گذشته به سریلانکا واگذار کرده بود.

رقابت‌های اتلتیک داخل سالون آسیا بدون دستاوردی برای تیم ملی افغانستان به پایان رسید

۱ حوت ۱۴۰۲، ۲۰:۰۷ (‎+۰ گرینویچ)

پنج ورزشکار به نمایندگی از افغانستان در یازدهمین دوره رقابت‌های اتلتیک داخل سالون آسیا در ایران شرکت کرده بودند که تنها شاه محمود نورزایی موفق شد ریکارد ملی افغانستان در ماده دوش ۶۰ متر سرعت داخل سالون را سیزده صدم ثانیه بهبود ببخشد و سایر ورزشکاران دستاوردی نداشتند.

پس از اختتامیه این رقابت‌ها مسئولان فدراسیون اتلتیک افغانستان با مسئولان اتلتیک ایران دیدار کردند.

نتایج ورزشکاران افغانستان در این رقابت‌ها به این شکل بود:

فاطمه حیدری، تنها نماینده زنان افغانستان در این رقابت‌ها در ماده ۸۰۰ متر شرکت کرد و این مسافت را در مدت زمان ۲ دقیقه و ۵۲ ثانیه و ۲۰ صدم ثانیه طی کرد و ریکارد خودش را جابه‌جا کرد.

پیش از این مهرانگیز بیژن‌پور این فاصله را در سال ۲۰۰۷ در مدت زمان ۲ دقیقه و ۳۸ ثانیه ۲۸ صدم ثانیه پیموده بود و تا اکنون در این بخش ریکاردار افغانستان است.

نجیب محمد پور نیز ابتدا در ۶۰ متر سرعت شرکت کرد و با ثبت ۷ ثانیه و ۷۱ صدم ثانیه در مرحله ابتدایی حذف شد. پس از آن در پرش طول توانست ۵ متر و ۴۷ سانتی‌متر بپرد و در دور سوم با مصدومیت از مسابقات کناره‌گیری کرد. او شانس این را داشت تا مرحله نهایی خودش را برساند.

شاه محمود نورزایی سریع‌ترین دونده افغانستان در ماده ۶۰ متر سرعت موفق شد ۱۳ صدم ثانیه ریکارد افغانستان را که در اختیار خودش بود، بهبود ببخشد. او این مسافت را در مدت زمان ۶ ثانیه و ۹۷ صدم ثانیه دوید. نورزایی سال گذشته در رقابت‌های آسیایی اتلتیک که به میزبانی قزاقستان برگزار شده بود ۶۰ متر را در مدت زمان ۷ ثانیه و ۱۰ صدم ثانیه پیموده بود.

عصمت احمدی دیگر دونده افغانستان که از ایران در این مسابقات شرکت کرده بود در رشته ۳ هزار متر با حریفانش به رقابت پرداخت. احمدی این مسافت را در مدت زمان ۹ دقیقه و ۵۸ ثانیه ۱۲ صدم ثانیه دوید در جایگاه سیزدهم قرار گرفت.

حسن عزیزی دیگر بازیکن تیم ملی اتلتیک افغانستان در ماده ۶۰ متر سرعت شرکت کرد و در گروه خودش جایگاه ششم را بدست آورد. او این مسافت را در مدت زمان ۷ ثانیه و ۵۳ صدم ثانیه دوید و به کارش در این رقابت‌ها پایان داد. او نیز از مهاجران افغان مقیم ایران است که در این مسابقات شرکت کرده بود.

آندریاس بره‌مه زننده گل قهرمانی آلمان غربی در جام جهانی ١٩٩٠، امروز درگذشت

۱ حوت ۱۴۰۲، ۱۹:۰۴ (‎+۰ گرینویچ)

آندریاس بره‌مه زننده گل قهرمانی آلمان غربی در جام جهانی ١٩٩٠ ایتالیا و یکی از چهره‌های مطرح دنیای فوتبال، امروز بر اثر سکته قلبی و در ۶۳ سالگی درگذشت. او که سابقه دو بار حضور در دیدار نهایی جام جهانی را داشت، زننده گل قهرمانی آلمان مقابل ارجنتاین و مارادونا در جام جهانی ١٩٩٠ بود

بره‌مه در سه جام جهانی ۸۶، ۹۰ و ۹۴ برای آلمان غربی به میدان رفت و یکی از بهترین بازیکنان دنیا بود.

او با وجودی که در دفاع چپ بازی می‌کرد؛ اما بازیکن خلاق و تاثیرگذاری بود و برای تیم ملی فوتبال آلمان غربی بازی‌های درخشانی انجام داد.

بره‌مه یکی از سه ستاره آلمانی باشگاه اینترمیلان در کنار لوتار ماتئوس و یورگن کلینزمن بود که رقیب جدی سه ستاره درخشان هالندی میلان، یعنی رودگولیت، مارکو فان باستن و فرانک رایکارد به حساب می‌آمد.

او به همراه پیر لیتبارسکی، لوتار ماتئوس، یورگن کلینزمن، بودو ایلگنر، کلاوس اوگن‌تالر، یورگن کولر، رودی فولر، توماس برتولد، اشتفان روتر، توماس هسلر و... اعضای تاریخی تیم ملی آلمان هستند که یکی از شایسته‌ترین تیم‌های تاریخ برای قهرمانی در جام‌های جهانی محسوب می‌شود.

آندریاس بره‌مه در باشگاه‌های کایزرسلاترن، بایرن مونیخ، اینترمیلان و تیم ملی فوتبال آلمان بازی کرد.

آیا فوتبالیست‌های افغان می‌توانند طبق قانون فیفا در تیم‌های ایرانی بازی کنند؟

۱ حوت ۱۴۰۲، ۱۸:۲۷ (‎+۰ گرینویچ)

بازی سجاد جان محمدی فوتبالیست افغان برای تیم تارا فولاد چرمهین ایران و جنجالی که در این مورد ایجاد شد، کمیته استیناف فدراسیون فوتبال ایران نظر به ماده ٦ از مقررات ناظر بر اساس‌نامه فیفا، مصوب ٢٠٢٢ اعلام کرد که بازیکنان افغان بر اساس شرایطی می‌توانند در تیم‌های ایرانی بازی کنند.

در جام حذفی ایران سجاد جان محمدی برای تیم تارا فولاد چرمهین ولایت اصفهان ایران مقابل تیم مهرگان دره شهر ایلام بازی کرد.

ابتدا با شکایت تیم مهرگان، نتیجه این بازی به سود این تیم اعلام شد؛ اما با درخواست تجدید نظر تیم تارا فولاد چرمهین، کمیته استیناف فدراسیون فوتبال ایران رسما اعلام کرد که برابر با ماده ٦ از مقررات ناظر بر اساس‌نامه فدراسیون جهانی فوتبال (فیفا) مصوب ٢٠٢٢ با تحقق یکی از شرایط مقرر در این ماده بازیکن خارجی می‌تواند علاوه بر بازی در باشگاه‌های کشور متبوع، در قلمرو فدراسیون دیگر نیز برای تیم‌های تابع آن فدراسیون بازی کند و بازیکن نامبرده (سجاد جان محمدی) واجد دو شرط از شرایط مزبور است.

به گونه‌ای که اولا در قلمرو فدراسیون ایران (کشور ایران) به دنیا آمده و دوم برای مدت پنج سال در ایران زندگی کرده است.

بر اساس قانون حالا بازیکنانی که این شرایط را داشته باشند، می‌توانند در تیم‌های فوتبال و فوتسال ایران بازی کنند:

  • در ایران متولد شده باشند
  • پدر یا مادر بازیکن در ایران متولد شده باشند
  • پدر بزرگ یا مادر بزرگ بازیکن متولد ایران باشند
  • برای مدت حداقل پنج سال در ایران زندگی کرده باشد (بازیکنی که بعد از ده سالگی وارد ایران شده، بازیکنی که زیر ده سالگی وارد ایران شده، حداقل سه سال در ایران زندگی کرده باشد.)
100%