• العربية
  • پښتو
  • English
Brand
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
  • پوسته
  • زبان
    • العربية
    • پښتو
    • English
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به ولانت‌مدیا است.
volant media logo

آتش‌سوزی گسترده در بنگلادش ۴۶ کشته برجای گذاشت

۱۱ حوت ۱۴۰۲، ۱۶:۴۵ (‎+۰ گرینویچ)

در پی آتش‌سوزی گسترده در یک ساختمان شش‌طبقه در داکا، پایتخت بنگلادش، دست‌کم ۴۶ کشته و ده‌ها زخمی برجای گذاشته است. به گفته مقام‌های آتش‌نشانی، حریق از یک رستوران شروع شد و به سرعت به طبقه‌های دیگر این ساختمان گسترش یافت.

سامانتا لال‌سن، وزیر بهداشت بنگلادش، به خبرنگاران گفت که تلفات ناشی از مسمومیت با مونوکسید کربن پس از گیر کردن افراد در یک اتاق بسته و خفگی براثر استنشاق دود بوده است.

به گفته پزشکان، بیشتر جان‌باختگان در اثر خفگی و برخی پس از پریدن از ساختمانی که تعدادی فروشگاه پوشاک و تلفن همراه در آن قرار دارد، جان خود را از دست دادند.

در این آتش‌سوزی تا اوایل روز جمعه مرگ دست‌کم ۴۳ نفر تایید شده و به گفته لال‌سن سه زخمی بعدا جان دادند و شمار جان‌باختگان به ۴۶ تن رسید.

وزیر بهداشت بنگلادش با بیان اینکه تلفات ممکن است بیشتر شود، گفته ده‌ها زخمی با وضعیت وخیم در دو بیمارستان دولتی تحت درمان هستند.

به گفته مقام‌های آتش‌نشانی، دست‌کم ۷۵ نفر دیگر در این آتش‌سوزی زخمی شده‌اند. آنها تاکید کردند که آتش‌سوزی پس از دو ساعت و با تلاش آتش‌نشانان مهار شده است.

محمد الطاف، یکی از بازماندگان این رویداد به خبرنگاران گفت که از طریق پنجره یک آشپزخانه به سختی توانست فرار کند و به جای امن بپرد.

او به تلاش‌ها برای تخلیه ساختمان اشاره کرده و گفته دو نفر از همکارانش به طرز غم‌انگیزی جان خود را از دست دادند.

این سانحه در حالی جان ده‌ها نفر را گرفته که مین اودین، مقام ارشد خدمات آتش‌نشانی به خبرگزاری رویترز گفت این ساختمان خطرناکی بود که در هر طبقه آن سیلندرهای گاز، حتی روی راه پله‌ها وجود داشت.

آتش‌سوزی‌ها در داکا به دلیل رعایت نشدن مسائل ایمنی لازم در زمان ساخت و ساز امری رایج است.

بنا بر گزارش‌ها، این آتش‌سوزی ناشی از معیوب بودن سیلندرهای گاز، تهویه و سیم‌کشی ضعیف برق در ساختمان بوده است.

شیخ حسینه واجد، نخست‌وزیر بنگلادش، با ابراز تاسف از تلفات این آتش‌سوزی گفت که این رویداد در نتیجه «سهل‌انگاری» روی داده است.

او خواستار پایبندی به قوانین و مقررات ساخت‌وساز، از جمله الزامات مربوط به ویژگی‌های ایمنی ضروری مانند خروجی‌های آتش‌سوزی و سیستم‌های تهویه برای جلوگیری از چنین اتفاقاتی در آینده شد.

پربازدیدترین‌ها

هشدار درباره بارندگی شدید و خطر سیلاب در ۲۲ ولایت افغانستان
۱

هشدار درباره بارندگی شدید و خطر سیلاب در ۲۲ ولایت افغانستان

۲

یک آمر معارف در دایکندی به‌خاطر مخالفت با «جمع‌آوری کتاب‌های فقه جعفری» بازداشت شد

۳

طالبان چهارشنبه هفته بعد را عید قربان اعلام کرد

۴

طالبان تعرفه‌ گمرکی شماری از کالاهای وارداتی را تغییر داد

۵

حذف از نقشه جهان؛ پاکستان اظهارات رئیس ارتش هند را «جنون آمیز و جنگ‌افروزانه» خواند

•
•
•

مطالب بیشتر

الکسی ناوالنی، مخالف سرشناس پوتین، به خاک سپرده شد

۱۱ حوت ۱۴۰۲، ۱۴:۲۵ (‎+۰ گرینویچ)

الکسی ناوالنی، مخالف سرشناس رئیس‌جمهور روسیه پس از برگزاری مراسم مذهبی در کلیسایی در مسکو با حضور صدها نفر در گورستان بوریسوو به خاک سپرده شد. ایوان ژدانوف، یکی از همکاران نزدیک ناوالنی، روز جمعه در تلگرام نوشت که تابوت او در قبر گذاشته شد.

خبرگزاری رویترز گزارش داد تشییع جنازه ناوالنی تحت تدابیر شدید امنیتی برگزار شد و جمعیت حاضر هنگام ورود تابوت به کلیسا نام ناوالنی را فریاد زدند.

پوتین در سال‌های اخیر هرگز نام ناوالنی را بر زبان نیاورد.

دیمیتری پسکوف، سخنگوی کاخ کرملین، نسبت به مجازات احتمالی برای کسانی که در هر گونه تظاهرات «غیر مجاز» به مناسبت این مراسم خاک‌سپاری شرکت کنند، هشدار داد.

پسکوف در جریان کنفرانس مطبوعاتی روزانه خود گفت که چیزی برای گفتن به خانواده ناوالنی ندارد.

پیش‌تر نیروهای امنیتی روسیه صدها نفر را به دلیل شرکت در مراسم بزرگداشت ناوالنی پس از درگذشت او بازداشت کردند.

ناوالنی مخالف شماره یک پوتین، روز ۲۷ دلو در ۴۷ سالگی و در حالی که محکومیت ۱۹ ساله زندان را سپری می‌کرد، به طرز مشکوکی جان باخت.

مرگ او موجی از واکنش‌های داخلی و بین‌المللی را برانگیخت.

یولیا ناوالنایا، همسر ناوالنی گفت همسرش با عامل اعصاب «نوویچوک» مسموم شده و به زودی جزئیاتی را درباره علت مرگ او فاش خواهد کرد.

پس از چند روز خودداری از تحویل جسد ناوالنی به نزدیکانش، هفته گذشته کیرا یارمیش، سخنگوی رهبر فقید مخالفان روسیه در حساب ایکس خود اعلام کرد پیکر ناوالنی به مادرش تحویل داده شده است.

لیودمیلا، مادر ناوالنی، قبل از آن گفته بود بازرسان روس انتقال جسد پسرش از سردخانه شهری دورافتاده در شمال روسیه را به موافقت او با دفن بدون مراسم عمومی مشروط کرده‌اند.

ماه آینده انتخابات ریاست‌جمهوری روسیه برگزار خواهد شد و پیش‌بینی می‌شود پوتین بار دیگر در مقام خود ابقا شود.

در آستانه این انتخابات، مرگ ناوالنی موج بزرگی از احساسات و خشم را در روسیه و غرب برانگیخت.

بسیاری از رهبران غربی مسکو را مسئول مرگ او می‌دانند.

سرفراز بوگتی، مجری طرح اخراج مهاجران از پاکستان، وزیر اعلی بلوچستان شد

۱۱ حوت ۱۴۰۲، ۱۲:۵۷ (‎+۰ گرینویچ)

سرفراز بوگتی از حزب مردمی پاکستان به‌عنوان وزیر اعلی بلوچستان معرفی شد. آقای بوگتی پیش از این در کابینه موقت پاکستان به‌عنوان وزیر داخله کار می‌کرد. او مجری طرح اخراج مهاجران فاقد مدرک اقامت از پاکستان بود و حدود نیم میلیون افغان را اخراج کرد.

او پیش از این برای شرکت در انتخابات سرتاسری پاکستان از سمت خود به عنوان وزیر داخله در کابینه موقت کنار رفت.

آقای بوگتی در چند ماه محدود وزارت خود در اخراج صدها هزار پناهجوی افغان نقش جدی را ایفا کرد.

او در۱۷ اگست سال جاری در پی استعفای حکومت شهباز شریف، در حکومت انوارالحق کاکر به عنوان وزیر داخله گماشته شد.

ایاز صادق، عضو مسلم‌لیگ رئیس پارلمان پاکستان شد

۱۱ حوت ۱۴۰۲، ۰۹:۵۸ (‎+۰ گرینویچ)

ایاز صادق از حزب مسلم‌لیگ-نواز با ۱۹۹ رای به‌عنوان رئیس مجلس ملی پاکستان انتخاب شد. آقای صادق از ۲۰۱۳ تا ۲۰۱۸ نیز رئیس مجلس ملی پاکستان بود. امیر دوگر، کاندیدای مورد حمایت حزب تحریک انصاف متعلق به عمران خان تنها ۹۱ رای کسب کرد.

شانزدهمین دور پارلمان پاکستان روز پنجشنبه با مراسم سوگند نمایندگان منتخب، کار خود را آغاز کرد.

شهباز شریف، آصف زرداری، بلاول بوتو زرداری و مولانا فضل‌الرحمن از جمله سیاستمدارانی هستند که در بحبوحه اعتراضات هواداران عمران خان سوگند یاد کردند.

رسانه‌های پاکستانی روز پنجشنبه، نهم حوت، گزارش دادند که مراسم سوگند و آغاز کار پارلمان با وجود اعتراضات هواداران حزب تحریک انصاف و دیگر احزاب ائتلافی آن بر سر نتایج انتخابات برگزار شد.

نخست وزیر جدید پاکستان با آرای نمایندگان مجلس در چهارم مارچ که مصادف است با ۱۳ حوت برگزیده خواهد شد.

فریدم هاوس از کاهش آزادی‌ها در جهان برای هجدهمین سال پیاپی خبر داد

۱۱ حوت ۱۴۰۲، ۰۹:۳۸ (‎+۰ گرینویچ)

سازمان فریدم هاوس (خانه آزادی)، مستقر در امریکا اعلام کرد بررسی‌هایش در مورد سال گذشته نشان می‌دهند آزادی‌ها در جهان برای هجدهمین سال پیاپی کاهش یافته است. این کاهش در شرایطی است که در سال ۲۰۲۴ در بسیاری از کشورهای جهان انتخابات برگزار می‌شود.

فریدم هاوس روز پنج‌شنبه ۱۰ حوت در گزارشی نوشت در سال ۲۰۲۳، حقوق سیاسی و آزادی‌های مدنی در ۵۲ کشور کاهش یافته و تنها در ۲۱ کشور بهبود یافته است.

این گزارش با اشاره به پیروزی دوباره نایب بوکله، رئیس‌جمهور السالوادور، تاکید کرد که این پیروزی «با دستکاری گسترده قوانین انتخاباتی» امکان‌پذیر شد.

بوکله بر خلاف محدودیت‌های تعیین شده در قانون اساسی زمینه را برای نامزدی دوباره خود در انتخابات فراهم کرد و سپس با اعلام وضعیت اضطراری، باعث بازداشت خودسرانه بیش از ۶۵ هزار معترض شد.

فریدم هاوس اضافه کرد که تغییر قوانین انتخابات کمی پیش از برگزاری آن، تنها یکی از چندین تاکتیک در زمینه دستکاری در انتخابات مختلف جهان است.

این سازمان نوشت تلاش‌ها برای تضعیف یکپارچگی انتخابات (قبل، حین یا بعد از رای‌گیری) باعث وخامت آزادی‌های سیاسی در ۲۶ کشور از ۵۲ کشوری شد که در سال ۲۰۲۳ کاهش کلی آزادی‌ها را تجربه کردند.

بر اساس این گزارش، درگیری‌های خشونت‌آمیز و پیامدهایش، تهدیدی دوگانه برای آزادی و امنیت است.

طبق نوشته فریدم هاوس، بیشترین کاهش امتیاز در سال ۲۰۲۳ به منطقه قره‌باغ کوهستانی مربوط است که سال‌هاست صحنه جنگ میان جمهوری ارمنستان و جمهوری آذربایجان بوده است.

جمهوری آذربایجان در سال گذشته ۴۰ امتیاز را در زمینه آزادی‌ها از دست داد.

الهام‌ علی‌اف، رئیس‌جمهور این کشور، به تازگی برای یک دوره دیگر به ریاست جمهوری آذربایجان انتخاب شد.

او از بیش از ۲۰ سال پیش تا کنون قدرت را در این کشور در دست گرفته است.

فریدم هاوس به تهاجم همه‌جانبه روسیه به اوکراین نیز پرداخته است که به تازگی دومین سالگرد آغاز آن گذشت.

بر اساس این گزارش، آزادی‌ها در مناطقی از اوکراین که اکنون تحت اشغال روسیه هستند کاهش یافته و اقتدارگرایی در خود روسیه نیز بیشتر شده است.

در آفریقا، دولت نیجر با یک کودتای نظامی سرنگون شد که منجر به کاهش امتیاز این کشور شد.

فریدم هاوس همچنین تاکید کرد: «عدم وجود خودمختاری باعث نقض گسترده آزادی‌ها در سرزمین‌ها می‌شود.»

بر اساس این گزارش، در حالی که میلیاردها نفر در سراسر جهان در سال ۲۰۲۴ پای صندوق‌های رای می‌روند، نشانه‌ها حاکی از موجی از کاهش طولانی مدت آزادی‌هاست.

این نهاد حقوق بشری تاکید کرد: «دموکراسی‌ها باید با تعهد به برگزاری انتخابات آزاد و عادلانه در داخل و خارج از کشور، تعمیق همبستگی خود با متحدان خط مقدم و مسئول دانستن دیکتاتورها برای نقض حقوق بشر، به مسئولیت خود به عنوان مباشر نظام بین‌الملل عمل کنند.»

فریدم هاوس نوشت نیروهای دموکراتیک از جمله با ایجاد ائتلاف‌های بین‌المللی برای حمایت از هنجارها و ارزش‌های دموکراتیک، می‌توانند جریان اقتدارگرایی فزاینده را تغییر دهند.

این سازمان پیش از این بارها نسبت به کاهش آزادی‌های مدنی در جهان هشدار داده است.

در جریان شیوع کرونا در جهان، «خانه آزادی» (فریدم هاوس) در گزارشی اعلام کرد دولت‌ها از بیماری کووید-۱۹ به عنوان بهانه‌ای برای خاموش کردن مخالفت‌ها، به حاشیه راندن گروه‌های اقلیت و کنترل اطلاعات استفاده کرده‌اند.

این سازمان در گزارش سال ۲۰۲۱ خود امتیاز ایران در آزادی اینترنت را ۱۶ از ۱۰۰ اعلام کرد و نوشت ایران در رتبه‌بندی جهانی پس از چین جایگاه آخر آزادی اینترنت را دارد و در سطح خاورمیانه و شمال آفریقا نیز آخرین کشور از نظر آزادی اینترنت بوده است.

اوکراین برنامه همکاری با ناتو در سال ۲۰۲۴ را تصویب کرد

۱۱ حوت ۱۴۰۲، ۰۹:۰۸ (‎+۰ گرینویچ)

رستم عمروف، وزیر دفاع اوکراین برنامه همکاری بین اوکراین و ناتو برای سال ۲۰۲۴ را امضا کرد. این برنامه شامل تجهیز و آموزش نیروهای مسلح اوکراین و تقویت همکاری میان کی‌یف و ناتو است.

طبق اطلاعاتی که در سایت وزارت دفاع اوکراین منتشر شده، طرح همکاری اوکراین و ناتو شامل ۵۰ برنامه در حوزه دفاعی است.

اوکراین در سپتامبر ۲۰۲۲، درخواست پیوستن فوری به سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) را داد، با این حال اعضای ناتو تاکنون در این مورد به توافق نرسیده‌اند.

ناتو در جولای ۲۰۲۳ به اوکراین وعده داد که «زمانی که متحدان به توافق برسند و شرایط برآورده شود، ممکن است دعوتنامه برای پیوستن اوکراین به ناتو ارسال شود.»