• العربية
  • پښتو
  • English
Brand
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
  • پوسته
  • زبان
    • العربية
    • پښتو
    • English
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به ولانت‌مدیا است.
volant media logo

مقام‌های امریکایی به ای‌بی‌سی: موشک‌های اسرائیل یک سایت را در ایران هدف قرار دادند

۳۱ حمل ۱۴۰۳، ۰۳:۰۷ (‎+۱ گرینویچ)

ای‌بی‌سی به نقل از یک مقام‌ امریکایی گزارش داد موشک‌های اسرائیل یک سایت را در ایران هدف قرار دادند.

دقایقی پیش از اظهارات این مقام امریکایی، برخی از رسانه‌های منطقه از جمله جورازلم پست از شنیده شدن صدای انفجارهایی در اصفهان، عراق و سوریه خبر داده بودند.
برخی از کاربران ایرانی نیز در شبکه‌های اجتماعی شنیدن صدای انفجار در اصفهان را تایید کرده بودند.

این مقام امریکایی نتوانست گزارش‌های حمله به عراق و سوریه را تایید کند.

خبرگزاری فارس نیز گزارش داد برخی منابع محلی از شنیده شدن صدای انفجار در شهر قهجاورستان در استان اصفهان خبر می‌دهند. طبق این گزارش، هنوز علت این صداها مشخص نیست.

شهر قهجاورستان در نزدیکی فرودگاه اصفهان و پایگاه هشتم شکاری نیروی هوایی ارتش قرار دارد.

پربازدیدترین‌ها

روسیه 'استقرار تاسیسات امریکا و ناتو در افغانستان' را غیرقابل قبول خواند
۱

روسیه 'استقرار تاسیسات امریکا و ناتو در افغانستان' را غیرقابل قبول خواند

۲

اشرف غنی به میدان سیاست باز‌می‌گردد؟

۳

ملا هبت‌الله در سخنرانی عید ۸۱ بار به وحدت، ۳۵ بار به اختلاف و ۱۲ بار به اطاعت پرداخت

۴

معامله در بروکسل؛ طالبان خواهان اعزام دیپلومات‌های بیشتر به اروپا هستند

۵

حکمتیار می‌گوید رهبر افغانستان باید منتخب مردم باشد

•
•
•

مطالب بیشتر

روسیه سفر خارجی برخی مقاماتش را به دلیل ترس از افشای اسرار دولتی محدود کرده است

۳۱ حمل ۱۴۰۳، ۰۰:۱۳ (‎+۱ گرینویچ)

رویترز به نقل از ۹ منبع نوشت که سرویس امنیت فدرال روسیه از مقامات و ماموران حکومتی خواسته تا به کشورهای خارجی سفر نکنند. روسیه نگران است که آنها در جریان سفر به کشورهای دیگر در معرض استفاده اطلاعاتی سازمان‌های استخباراتی غربی قرار گیرند.

سرویس امنیت فدرال روسیه بر کارمندان وزارت‌خانه‌های این کشور فشار می‌آورد که حتا به کشورهای دوست نیز سفر نکنند یا مجوز سفر داشته باشند.

منابع با حفظ هویت شان گفته‌اند که روسیه نگران است که مقامات و ماموران روسی در جریان سفر به کشورهای دیگر مجبور به فاش کردن اسراری شوند که بر امنیت ملی روسیه تاثیرگذار باشد.

روسیه همچنان نگران است که مقام‌های این کشور به سادگی بازداشت و به کشورهای غربی‌ تحویل داده شوند.

یک منبع گفت: «شما هیچ جا رفته نمی‌توانید، حتا اگر بخواهید برای تعطیلات به کشورهای اوزبیکستان و بلاروس بروید. تنها در صورت داشتن اجازه رسمی حق سفر دارید.»

منابع گفتند که محدودیت سفر بر کارمندان دولت به طور غیر رسمی در سال ۲۰۲۲ وضع شده بود، اما بصورت رسمی در اواسط سال ۲۰۲۳ میلادی این محدودیت‌ها تصویب شده است.

به گفته منابع، این محدودیت‌ها بالای افرادی که به اسرار دولتی دسترسی دارند، وضع شده است.

این منابع همچنان گفتند که پس از جنگ اوکراین و روسیه، محدوده‌ «اسرار دولتی» نیز به مراتب گسترش پیدا کرده است. اکنون اسرار محرم، نه تنها اطلاعات نظامی، هسته‌ای، امنیتی یا استخباراتی، بلکه ذخیر داده‌ها، تولید و مصرف منابع طبیعی، آمار صادرات و واردات، برخی از سیاست‌های اقتصادی و یافته‌های علمی-پژوهشی را نیز در بر می‌گیرد.

یک منبع گفت یکی از دلایل این محدودیت‌ها بازداشت والی پیشین سوستاپول در لندن بود.

در محدودیت‌های وضع شده، شماری از مقامات می‌توانند به کشورهای عضو اتحاد جماهیر شوروی سابق و کشورهای دوست چون ایران، کوبا، کوریای شمالی و سوریه سفر کنند اما چین با وجود داشتن روابط گسترده اقتصادی شامل این لیست نمی‌شود.

بر اساس این محدودیت‌ها، یک مقام حکومتی که به اسرار روسیه دسترسی دارد، برای سفر به خارج از کشور باید اجازه بگیرد.

روسیه و تاجیکستان برای مقابله با تهدید شبه‌نظامیان، رزمایش نظامی مشترک برگزار کردند

۳۰ حمل ۱۴۰۳، ۲۳:۵۲ (‎+۱ گرینویچ)

ارتش روسیه و تاجیکستان روز پنجشنبه به مانور نظامی مشترک چند روزه خود در منطقه ختلان تاجیکستان پایان دادند. سربازان دو کشور برای مقابله با رخنه گروه‌های تروریستی به خاک تاجیکستان تمرینات مشترک انجام دادند.

وزارت دفاع روسیه روز پنجشنبه (۳۰ حمل) ویدیوهای مانور نظامی مشترک این کشور با تاجیکستان را منتشر کرده است که در آن چرخبال‌های تهاجمی، پهپادها، سیستم‌های موشکی پرتاب چندگانه، توپخانه و تانک‌ها در مناطق بیابانی و کوهستانی علیه دشمن فرضی مستقر می‌شوند.

وزارت دفاع روسیه گفته است هدف این رزمایش «نابودی باندهای تروریستی» بوده و در این تمرینات ارتش روسیه درس‌هایی را که از جنگ اوکراین آموخته است، برای تاجیکستان انتقال داده است.

این رزمایش مشترک ارتش روسیه و تاجیکستان پس از حمله مرگبار داعش به سالن کنسرت موسیقی در مسکو انجام شد که در آن دست‌کم ۱۴۴ نفر کشته شدند.

روسیه و تاجیکستان شامل ائتلاف پیمان امنیت جمعی به رهبری روسیه اند. این پیمان بارها نگرانی خود را از نفوذ گروه‌های شبه نظامی از افغانستان به خاک کشورهای عضو ابراز کرده است.

امریکا پیش‌نویس قطعنامه شورای امنیت را برای عضویت فلسطین در سازمان ملل وتو کرد

۳۰ حمل ۱۴۰۳، ۲۳:۱۸ (‎+۱ گرینویچ)

امریکا پیش‌نویس قطعنامه شورای امنیت را برای عضویت فلسطین در سازمان ملل، وتو کرد. بریتانیا و سوئیس به این پیش‌نویس رای ممتنع دادند اما ۱۲ عضو دیگر شورای امنیت به آن رای مثبت دادند.

آمریکا گفته است تشکیل کشور فلسطین باید از طریق مذاکره مستقیم بین اسرائیل و تشکیلات خودگردان فلسطین باشد نه از طریق سازوکارهای سازمان ملل.

اسرائیل گفته است که اجازه تشکیل دولت مستقل فلسطین را نمی‌دهد و آن را تهدیدی امنیتی برای خود حساب می‌کند.

قطعنامه عضویت کامل فلسطین در سازمان ملل، از سوی مجمع عمومی در سال ۲۰۱۲ تصویب شده بود.

وزارت خارجه امریکا از اظهارنظر درباره استفاده واشنگتن از پایگاه هوایی پاکستان خودداری کرد

۳۰ حمل ۱۴۰۳، ۲۳:۱۲ (‎+۱ گرینویچ)

سخنگوی وزارت خارجه امریکا از اظهار نظر درباره گزارش‌های استفاده امریکا از پایگاه‌های هوایی پاکستان برای حمله به گروه‌های تروریستی در افغانستان خودداری کرد و از پنتاگون خواست در این مورد توضیح دهد. طالبان گفته‌است پهپادهای امریکایی از حریم کشورهای همسایه وارد افغانستان می‌شوند.

روزچهارشنبه، ۲۹ حمل شیر افضل مروت، عضو مجلس ملی پاکستان از حزب تحریک انصاف گفت که پاکستان دو پایگاه هوایی‌اش در بلوچستان در نزدیک مرزهای افغانستان و ایران را در اختیار امریکا قرار داده است.

ودانت پتل، معاون سخنگوی وزارت خارجه امریکا روز پنجشنبه، ۳۰ حمل، در پاسخ به پرسش عارف یعقوبی، خبرنگار افغانستان اینترنشنال درباره این گزارش‌ها و همکاری امنیتی پاکستان و امریکا گفت که توضیح درباره این موضوع را به وزارت دفاع امریکا واگذار می‌کند.

در چند هفته گذشته، هواپیماهای بدون سرنشین در آسمان شماری از شهرهای افغانستان به شمول قندهار مشاهده شده است. پرواز این پهپادها بخشی از تلاش امریکا برای زیرنظر گرفتن گروه‌های تروریستی در افغانستان و انجام حملات به این گروه‌ها است.

طالبان بدون نام بردن از پاکستان، کشورهای همسایه افغانستان را متهم کرده که اجازه می‌دهد این پهپادها از حریم هوایی‌ آنها عبور کنند.

به نقل از وبسایت خبری یورو اشین تایمز، شایعات و گزارش‌ها درباره استفاده امریکا از پایگاه‌های پاکستان پس از آن تقویت شد که جنرال کنت مکنزی، فرمانده وقت سنتکام به یک کمیته سنای امریکا گفت: «حکومت بایدن سرگرم رایزنی با کشورهای همسایه افغانستان است تا از بیرون از افغانستان شبه نظامیان داعش و القاعده را مهار کند.»

در میان همسایگان افغانستان، پاکستان روابط نزدیک نظامی با امریکا دارد و در گذشته به این کشور اجازه داده تا از خاکش علیه القاعده استفاده کند.

موضوع واگذاری پایگاه هوایی پاکستان به امریکا یک موضوع جنجالی در سال‌های اخیر در پاکستان بوده است. در پی حمله امریکا به افغانستان، پاکستان پایگاه‌های هوایی خود از جمله پایگاه هوایی شمسی در بلوچستان را در اختیار نیروهای امریکایی برای مبارزه با طالبان قرار داد اما بعدها امریکا این پایگاه را تخلیه کرد.

با نزدیک شدن زمان خروج نیروهای امریکایی از افغانستان و خاتمه حضور نظامی این کشور در افغانستان، یک بار دیگر موضوع استفاده امریکا از پایگاه هوایی پاکستان داغ شد که در آن زمان حکومت عمران خان از واگذاری پایگاه به امریکا خودداری کرد.

وزارت خارجه امریکا: در مورد عمل به تعهدات، معیار رفتار طالبان است و نه حرف‌های آن

۳۰ حمل ۱۴۰۳، ۲۲:۱۴ (‎+۱ گرینویچ)

یک روز پس از درگیری ارتش پاکستان با شبه‌نظامیان در مرز با افغانستان، وزارت خارجه امریکا از طالبان خواست که اجازه ندهد گروه‌های تروریستی از خاک افغانستان استفاده کنند. یک سخنگوی این وزارت گفت امریکا «از مبارزه پاکستان با تروریسم حمایت می‌کند.»

این وزارت روز پنجشنبه به شبکه جیونیوز گفت که مبارزه پاکستان با تروریسم باید «مبتنی بر حاکمیت قانون و محافظت از حقوق بشر باشد.»

نیروهای مرزی پاکستان روز چهارشنبه، ۲۹ حمل هفت شورشی را که قصد داشتند از مرز افغانستان و پاکستان بگذرند، در وزیرستان شمالی در ایالت خیبرپختونخوا از پای در آوردند.

روابط عمومی ارتش پاکستان در اعلامیه‌ای نوشت که این افراد در درگیری سنگین با نیروهای ارتش کشته شدند.

ارتش پاکستان در اعلامیه خود افزود که این کشور پیوسته از طالبان خواسته تا مرزهای افغانستان را درست مدیریت کند و طالبان در این مورد مسئولیت خود را ادا کند و نگذارد که شورشیان از خاک افغانستان علیه پاکستان استفاده کنند.

سخنگوی وزارت خارجه امریکا گفت که «ما از طالبان می‌خواهیم اطمینان حاصل کنند که خاک افغانستان برای حمایت از گروه‌های تروریستی و اقدامات تروریستی استفاده نشود.»

او در ارتباط به پایبندی طالبان به تعهدات بین‌المللی این گروه از جمله جلوگیری از فعالیت‌ گروه‌های تروریستی گفت که ایالات متحده طالبان را «بر اساس آنچه انجام می‌دهند، قضاوت می‌کند، نه آنچه می‌گویند.»

او تصریح کرد که ایالات متحده بارها از طالبان خواسته تا علیه تروریست‌ها در خاک افغانستان اقدامات معنادار انجام دهد.

طالبان از یکسو حضور گروه‌های تروریستی خارجی در افغانستان را انکار کرده و از جانب دیگر گفته که به هیچ گروهی اجازه حمله از افغانستان به کشورهای دیگر را نمی‌دهد.