• العربية
  • پښتو
  • English
Brand
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • روایت شما
  • ورزش
  • بازار
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • روایت شما
  • ورزش
  • بازار
  • پوسته
  • زبان
    • العربية
    • پښتو
    • English
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • روایت شما
  • ورزش
  • بازار
کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به ولانت‌مدیا است.
volant media logo

بیش از ۷۰۰ پناهجو در یک روز با قایق خود را به بریتانیا رساندند

۱۳ ثور ۱۴۰۳، ۱۷:۲۴ (‎+۱ گرینویچ)

وزارت داخله بریتانیا اعلام کرد که روز چهارشنبه ۷۱۱ پناهجو پس از عبور از کانال مانش، وارد این کشور شده‌اند. به‌رغم طرح جدید بریتانیا برای اخراج پناهجویان به رواندا، این رقم رکورد جدیدی از ورود پناهجویان را از ابتدای سال میلادی به ثبت رسانده است.

خبرگزاری فرانسه گزارش داد که ۶۶ پناهجو از جمله زنان و کودکان روز چهارشنبه، ۱۲ ثور، به کمک گارد ساحلی فرانسه از خطر غرق شدن در کانال مانش، نجات یافتند.

پارلمان بریتانیا هفته گذشته طرحی را تصویب کرد که مسیر اخراج هزاران پناهجو از بریتانیا به رواندا را هموار می‌کند.

براساس این طرح، درخواست پناهندگی این پناهجویان در رواندا مورد بررسی قرار خواهد گرفت.

مقام‌های بریتانیایی روز چهارشنبه از آغاز روند بازداشت پناهجویانی که قرار است ۹ تا ۱۱ هفته آینده به رواندا منتقل شوند، خبر دادند.

بیش از هشت هزار پناهجو عمدتا از افغانستان، ایران و ترکیه امسال با قایق‌های کوچک از فرانسه وارد بریتانیا شدند.

دولت بریتانیا می‌گوید قانون جدید با ماهیت بازدارنده خطر اخراج، مانع سفر خطرناک پناهجویان از طریق کانال مانش می‌شود.

آمار بالای ورود پناهجویان نشان می‌دهد که طرح اخراج به رواندا تاکنون نتوانسته است مانع عزم آنها برای ورود به بریتانیا شود.

پربازدیدترین‌ها

رئیس انستیتوت ثبات راهبردی جنوب آسیا: افغانستان جغرافیای خود را از دست می‌دهد
۱

رئیس انستیتوت ثبات راهبردی جنوب آسیا: افغانستان جغرافیای خود را از دست می‌دهد

۲

ریچارد بنت: افغان‌های مقیم خارج باید امید را زنده نگه دارند

۳

از رخشانه تا فرزانه؛ روایت قتل هولناک زنی جوان در غور

۴

روسیه از کشورها خواست فورا دیپلمات‌های خود را از کی‌یف خارج کنند

۵

رهبر یهودی که برای مسلمانان بریتانیا می‌رزمد کیست؟

•
•
•

مطالب بیشتر

مانع تقلب یا بازدارنده جوانان؟؛ نخستین رای‌گیری بریتانیا با کارت شناسایی

۱۳ ثور ۱۴۰۳، ۱۴:۲۲ (‎+۱ گرینویچ)

مردم انگلستان و ویلز در حالی برای انتخاب اعضای انجمن شهر و شهرداران به پای صندوقهای رای رفته‌اند که برای اولین بار در این کشور داشتن مدرک شناسایی برای رای دادن الزامی شده است. مخالفان می‌گویند این کار حکومت، برای دلسرد کردن رای‌دهندگان جوان است.

پیش از این رای‌دهندگان فقط باید نام و نشانی خود را به مرکزی ارایه می‌کردند که در آن ثبت‌نام شده بودند.

حکومت محافظه‌کار بریتانیا سال گذشته ارائه کارت شناسایی در هنگام رای دادن را الزامی کرد. مخالفان حکومت می‌گویند این ترفند محافظه‌کاران برای کاهش حضور رای‌دهندگان جوانی است که معمولاً به احزاب چپ‌گرا مانند کارگر رای می‌دهند.

در بریتانیا اگر کسی رانندگی یا سفر خارجی نکند، هیچ‌ نوع مدرک شناسایی ندارد. افزون بر این، امکان اینکه رای‌دهندگان جوان، کارت شناسایی نداشته باشند یا به خاطر همراه نداشتن مدرک شناسایی، از رای دادن منصرف شوند، زیاد است.

حکومت می‌گوید ارایه مدرک شناسایی، برای اطمینان از کاهش احتمال تقلب در انتخابات است.

مخالفان طرح تازه حکومت،‌ معتقدند که بریتانیا یکی از سالم‌ترین نظام‌های انتخاباتی جهان را دارد و تاکنون موردی از تقلب تاثیرگذار در رای‌گیری‌های این کشور گزارش نشده است. آن‌ها می‌گویند الزامی شدن مدرک شناسایی، مانع‌تراشی محافظه‌کاران بر سر راه سیستمی است که تاکنون به خوبی کار می‌کرده است.

دو ماه پیش یک گروه پژوهش پارلمانی اعلام کرد که حدود ۸ میلیون نفر به دلیل الزامی شدن مدرک شناسایی برای رای‌دهی، از این حق محروم می‌شوند. این گزارش طرح حکومت را غیرمفید و ناکارآمد تشخیص داده است.

ماه پیش روزنامه راست‌گرای ایونینگ استندارد نوشت که به دلیل الزامی شدن مدرک شناسایی، احتمال اینکه میلیون‌ها رای‌دهنده جوان در انتخابات سراسری آینده شرکت نکنند، زیاد است و این می‌تواند به نفع حزب محافظه‌کار باشد.

بر اساس نظر‌سنجی‌ها، حزب حاکم (محافظه‌کار) شکست سختی در انتخابات آینده خواهد خورد و حزب کارگر بخت بالایی برای پیروزی دارد.

موسسه یوگاو در تازه‌ترین نظرسنجی خود که همزمان با انتخابات محلی امروز منتشر شده،‌ می‌گوید حدود ۱۴ درصد رای‌دهندگان بریتانیایی هنوز نمی‌دانند که برای رای دادن باید مدرک شناسایی ارایه کرد.

امریکا نزدیک به ۳۰۰ فرد و شرکت را به دلیل حمایت از روسیه تحریم کرد

۱۳ ثور ۱۴۰۳، ۱۳:۵۶ (‎+۱ گرینویچ)

وزارت‌ خارجه و خزانه‌داری امریکا اعلام کردند که ۲۸۰ فرد و شرکت مستقر در چین، روسیه و دیگر کشورها را به دلیل حمایت از مسکو در جنگ اوکراین تحریم کرده‌اند. امریکا گفته که ۲۰ شرکت تحریم شده در چین مستقر ‌اند.

وزارت خارجه ایالات متحده امریکا روز چهارشنبه در خبرنامه‌ای نوشت این وزارت ۸۰ شرکت و شخص را که برای توسعه ظرفیت تولید و صادرات انرژی، فلزات و معدن به روسیه فعالیت‌ داشتند تحریم کرده است.

وزارت خزانه‌داری امریکا نیز ۲۰۰ شرکت و فرد را به دلیل افزایش توانایی روسیه برای جنگ در برابر اوکراین تحریم کرده است.

امریکا اعلام کرد که سه نفر دیگر را در ارتباط با مرگ الکسی ناوالنی تحریم کرده است.

چین در پاسخ به این تحریم‌ها گفت: «طرف چینی قاطعانه با تحریم‌های یکجانبه غیرقانونی امریکا مخالف است.»

لیو پنگیو، سخنگوی سفارت چین در واشنگتن گفت این کشور تعاملات تجاری و اقتصادی خود با روسیه را مطابق قوانین سازمان تجارت جهانی و اصول بازار انجام می‌دهد.

این تحریم‌ها یکی از بزرگ‌ترین اقدامات امریکا علیه شرکت‌های چینی در همکاری با روسیه گفته شده است.

سفارت روسیه در واشنگتن تاکنون در مورد این تحریم‌ها اظهار نظر نکرده است.

نهاد تحقیقاتی: حملات تروریستی در پاکستان در ماه اپریل ۳۶ درصد افزایش را نشان می‌دهد

۱۳ ثور ۱۴۰۳، ۱۲:۳۹ (‎+۱ گرینویچ)

موسسه مطالعات منازعه و امنیت پاکستان در گزارشی تازه می‌گوید حملات تروریستی در این کشور در ماه گذشته میلادی ۳۶ درصد افزایش یافت. این نهاد گفته در ماه مارچ ۵۶ حمله مسلحانه در پاکستان صورت گرفت اما این کشور در ماه اپریل شاهد ۷۷ حمله تروریستی بود.

این نهاد پژوهشی در گزارش ماهانه خود که روز پنجشنبه (۱۳ ثور) منتشر شد، نوشت که در ۵۶ حمله تروریستی در ماه مارچ دستکم ۷۷ نفر کشته شدند و ۶۷ تن دیگر زخمی شدند.

براساس آمار این نهاد، در ماه اپریل ۷۷ حمله مسلحانه صورت گرفت که ۷۰ نفر شامل ۳۵ غیرنظامی و ۳۱ تن از نیروهای امنیتی کشته شدند و ۶۷ نفر دیگر زخمی شدند.

طبق آمار این نهاد مطالعاتی، حوادث امنیتی در ماه اپریل در پاکستان افزایش یافت و ۷۳ درصد این حملات تروریستی در خیبر پختونخوا صورت گرفته است.

در این گزارش آمده که در یک ماه ۵۵ ستیزه‌جو کشته شدند و ۱۲ تن دیگر بازداشت شدند. بر اساس گزارش این موسسه در چهار ماه اول سال جاری میلادی در پاکستان ۳۲۳ حمله تروریستی صورت گرفته که منجر به کشته شدن دست‌کم ۳۲۴ نفر و زخمی شدن ۳۸۷ نفر شد.

این در حالی است که طالبان پاکستانی چندی پیش گفته بود که در سال ۲۰۲۳ مجموعا ۸۸۱ حمله در پاکستان انجام داده که بیش از دو هزار و ۱۹۳ نیروی پاکستانی در آن کشته شدند.
افزون بر این انستیتوت مطالعات صلح پاکستان در ماه جوزا در گزارش نوشت که پس از به قدرت رسیدن طالبان در افغانستان، حملات تروریستی در پاکستان ۷۳ درصد افزایش یافته است.

دو نفر در امریکا به جرم خود در انتقال ده‌ها هزار دالر به دفتر علی خامنه‌ای اعتراف کردند

۱۳ ثور ۱۴۰۳، ۰۴:۵۰ (‎+۱ گرینویچ)

وزارت دادگستری امریکا اعلام کرد دو مرد اهل تگزاس به جرم خود در انتقال غیرقانونی ده‌ها هزار دالر از امریکا به ایران، از جمله برای دفتر علی خامنه‌ای اعتراف کردند. این دو نفر این مبالغ را تحت عنوان خمس و کمک به مردم یمن جمع‌آوری و ارسال می‌کردند.

گفته شده این پول‌ها در سال‌های ۲۰۱۸ و ۲۰۱۹ ارسال شده است.

وزارت دادگستری امریکا ، روز چهارشنبه ۱۲ ثور ، با انتشار اطلاعیه‌ای گفت مزمل زیدی و عاصم نقوی، هر دو ۴۰ ساله، پیش از فرارسیدن زمان دادگاه، در برابر قاضی به توطئه و نقض قانون اختیارات اقتصادی در شرایط اضطراری بین‌المللی (IEEPA) اعتراف کردند.

براساس بیانیه وزارت دادگستری امریکا و طبق اسناد دادگاه، در دسامبر ۲۰۱۸، زیدی اجازه دریافت خمس را از طرف چند مقام مذهبی دریافت کرد. در فاصله دسامبر ۲۰۱۸ تا دسامبر ۲۰۱۹، زیدی و نقوی مبالغی را تحت عنوان خمس و نیز کمک‌های مالی که ظاهراً برای کمک به قربانیان جنگ داخلی جاری در یمن در ایالات متحده جمع‌آوری شده بود، گرد آوردند.

براساس این بیانیه، زیدی و نقوی ترتیبی دادند که این مبالغ از امریکا به ایران فرستاده شود و دفتر علی خامنه‌ای آنها را دریافت کند. زیدی و نقوی از دوستان، اعضای خانواده و سایر همکاران خود برای انتقال وجوه نقدی کمتر از ۱۰ هزار دالر به خارج از ایالات متحده دعوت کردند تا به این ترتیب، از نظارت مجریان قانون جلوگیری کنند.

به گفته وزارت دادگستری امریکا، در یک فقره انتقال دالر از امریکا به ایران، از یک گروه ۲۵ نفره از مسافرانی که برای زیارت به عتبات عالیات در عراق می‌رفتند، استفاده شد. آنها در عراق این پول‌ها را به مسافرانی تحویل دادند که از ایران به عراق رفته بودند.

زیدی و نقوی هر دو در ۱۸ اگست ۲۰۲۰ در هیوستون دستگیر شدند، زیرا کاری که برای انتقال پول از امریکا به ایران انجام می‌دادند غیرقانونی و مغایر با تحریم‌هایی بود که امریکا از سال ۱۹۹۵ به این سو علیه جمهوری اسلامی اعمال کرده است.

در همان زمان، حساب فارسی وزارت امور خارجه تمریکا در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «کارزار فشار حداکثری موثر بوده است. عوامل خامنه‌ای برای حمایت از او، مخفیانه گدایی می‌کرده‌اند. دیروز وزارت دادگستری ایالات متحده دو امریکایی را به دلیل تخلف قانون اختیارات اقتصادی در شرایط اضطراری بین‌المللی متهم کرد.»

به گفته وزارت امور خارجه امریکا، «مزمل زیدی و عاصم نقوی برای جمع‌آوری کمک‌های مالی و ارسال پول به خامنه‌ای بازداشت شدند. ظاهرا زیدی در سال ۲۰۱۸ توسط یک هواپیمای متعلق به نیروهای مسلح و یا نیروهای اطلاعاتی ایران به یک منطقه جنگی در سوریه پرواز کرده و به پایگاه‌های تحت کنترول سپاه دسترسی داشته است.»

در بیانیه وزارت دادگستری امریکا گفته شده است که از سال ۱۹۸۴، وزارت امور خارجه امریکا هر ساله جمهوری اسلامی را به‌عنوان یک حکومت حامی تروریسم معرفی کرده است.

در ۲۴ جون ۲۰۱۹ نیز، دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور وقت امریکا تحریم‌های بیشتری را علیه رهبر جمهوری اسلامی وضع کرد که براساس آن تامین بودجه برای علی خامنه‌ای یا به نفع او ممنوع اعلام شد.

ده‌ها نماینده دموکرات از جو بایدن خواستند مانع حمله اسرائيل به رفح شود

۱۳ ثور ۱۴۰۳، ۰۱:۵۵ (‎+۱ گرینویچ)

۵۷ نماینده دموکرات مجلس نمایندگان امریکا در نامه از جو بایدن خواستند که برای جلوگیری از حمله اسرائيل به رفح، بر تل‌آویو فشار بیاورد. هم‌زمان وزیر خارجه امریکا هم بار دیگر تاکید کرده که واشنگتن از حمله احتمالی اسرائيل به رفح حمایت نخواهد کرد.

نمایندگان دموکرات از بایدن خواستند دست به اقدام ممکنی بزند که می‌تواند اسرائيل را از حمله به رفح منصرف کند.

در روزهای گذشته سازمان ملل هم درباره حمله احتمالی به رفح هشدار داده است.

رفح محل زندگی نصف جمعیت ۲.۳ میلیونی غزه است که اکثر آنها در پی جنگ از بخش‌های دیگر این باریکه آواره شده‌اند.