منظور پشتین خشونت علیه مهاجران افغان در ایران را محکوم کرد

رهبر جنبش تحفظ پشتونهای پاکستان روز پنجشنبه در پیامی به زبان فارسی، «بازداشت و ظلم» بر مهاجران افغان در ایران را شدیداً محکوم کرد و «غیرقانونی و خلاف اصول انسانی» دانست. منظور پشتین از ایران خواست از آسیب رسیدن بیشتر به افغانها جلوگیری کند.
این پیام در واکنش به خشونت مامور پولیس علیه یک نوجوان ناشنوای افغان در ایران در حساب پشتین در شبکه اکس منتشر شدهاست.
این هفته، یک مامور نیروی انتظامی ایران در روستای آبسرد دماوند، دستوپای یک نوجوان ۱۵ ساله افغان را گرفته و مامور دیگری زانویش را روی گردن او گذاشت.
منظور پشتین، رهبر جنبش تحفظ پشتونها، این عملکرد نیروهای پولیس ایران را «غیرقانونی، نقض حقوق و خلاف اصول انسانی» دانست و از ایران خواست تا فورا با حفاظت حقوق مهاجران افغان، به این وضعیت رسیدگی کند.
عملکرد پولیس ایران با واکنشهای گسترده در داخل و خارج از ایران مواجه شده است. بسیاری از کاربران افغان و ایرانی، این برخورد با نوجوان مهاجر افغان را با خشونت پولیس امریکا با یک مرد سیاهپوست به نام جورج فلوید مقایسه کردهاند که منجر به مرگ او شد.
همچنین، سرپرست نمایندگی افغانستان در سازمان ملل، رفتار پولیس ایران با مهاجران افغان را مغایر اصول پذیرفتهشده جهانی و قوانین مهاجرت خواند.
در همینحال انس حقانی، عضو ارشد گروه طالبان، ضمن تاکید بر توقف بدرفتاری با مهاجران افغان، خواهان بازخواست عاملان این رویداد شده است.
مقامهای ایرانی رسماً به این رویداد واکنش نشان ندادهاند. حکومت ایران خشونت دو مامور پولیس و همچنین موج خشونتبار افغانستیزی در ایران را نادیده گرفتهاند.