• العربية
  • پښتو
  • English
Brand
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • روایت شما
  • ورزش
  • بازار
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • روایت شما
  • ورزش
  • بازار
  • پوسته
  • زبان
    • العربية
    • پښتو
    • English
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • روایت شما
  • ورزش
  • بازار
کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به ولانت‌مدیا است.
volant media logo

افغانستان به دنبال میزبانی جام جهانی فوتبال، آیا چنین امکانی وجود دارد؟

۳ عقرب ۱۴۰۳، ۱۴:۴۳ (‎+۱ گرینویچ)

احمد الله وثیق، رئیس تربیت بدنی و ورزش طالبان به سایت اسپورت اکسپرس روسیه گفته است با وجودی که افغانستان فعلا آماده نیست؛ اما طرحی وجود دارد که افغانستان میزبانی جام جهانی فوتبال را در آینده به عهده بگیرد. آیا با وجود امکانات ورزش افغانستان و شرایط این کشور چنین امکانی وجود دارد؟

چند روز پیش بود که جمع‌آوری تصاویر زنده از باشگاه‌های ورزشی عملی شد و حکومت طالبان می‌خواهد پخش تصاویر زنده از تلویزیون‌ها را نیز ممنوع اعلام کند.

در حالی که ورزش زنان در افغانستان ممنوع است، دروازه بسیاری از باشگاه‌های ورزشی مثل رشته مبارزات آزاد بسته شده و اکثر ورزشکاران نامدار، کشور را ترک کرده‌اند، افغانستان از ابتدایی‌ترین امکانات ورزشی برخوردار نیست و زیرساخت‌های ورزشی آن بسیار ضعیف است، طرح برگزاری جام جهانی فوتبال چقدر ممکن است؟

برگزاری جام جهانی نیازمند امکانات و زیرساخت‌های زیاد است. از سوی دیگر، جام جهانی فوتبال بدون حضور زنان و پخش زنده تلویزیونی در جهان امروز ممکن نیست.

رسانه‌ها به نقل از احمدالله وثیق نوشته‌اند که طالبان می‌خواهند تا ٢٦ ماه آینده ١٢ ورزشگاه مدرن در افغانستان بسازند.

مساله این است که میزبانی جام جهانی فوتبال تنها با ساختن ورزشگاه امکان ندارد؛ چون رفاه اجتماعی، وضعیت اقتصادی، سیستم حمل‌ونقل، امنیت، هوتل‌، برق، انترنت، رسانه، ورزش و ده‌ها امکانات دیگر که اکثر آن‌ها پیش‌پا افتاده هستند، برای برگزاری جام جهانی نیاز است.

یک کشور زمانی می‌تواند میزبانی جام جهانی را از فیفا بگیرد که سال‌ها از نظر ورزشی، رفاهی، امنیتی، اجتماعی، فرهنگی، حقوق بشر و... در سطح خوب بوده و توان رقابت با کشورهای متمول دیگر را داشته باشد تا بتواند میزبان مسابقات مهمی مثل جام جهانی فوتبال باشد.

پربازدیدترین‌ها

رئیس انستیتوت ثبات راهبردی جنوب آسیا: افغانستان جغرافیای خود را از دست می‌دهد
۱

رئیس انستیتوت ثبات راهبردی جنوب آسیا: افغانستان جغرافیای خود را از دست می‌دهد

۲

ریچارد بنت: افغان‌های مقیم خارج باید امید را زنده نگه دارند

۳

از رخشانه تا فرزانه؛ روایت قتل هولناک زنی جوان در غور

۴

روسیه از کشورها خواست فورا دیپلمات‌های خود را از کی‌یف خارج کنند

۵

رهبر یهودی که برای مسلمانان بریتانیا می‌رزمد کیست؟

•
•
•

مطالب بیشتر

کریکت بورد افغانستان سه آکادمی کریکت در ولایت‌های بلخ، تخار و بدخشان می‌سازد

۳ عقرب ۱۴۰۳، ۱۴:۲۰ (‎+۱ گرینویچ)

کریکت بورد اعلام کرد که این اداره کار ساختن ٣ آکادمی کریکت در ولایت‌های شمال افغانستان مثل ولایت بلخ، تخار و ولایت بدخشان را آغاز کرده. قرار است این آکادمی‌ها در سه ماه آینده به بهره‌برداری برسند. کریکت بورد هدف از این کار را رشد و توسعه کریکت به تمام افغانستان اعلام کرده است.

به گفته کریکت بورد، این اداره کار توسعه کریکت را از ولایت‌های شمالی افغانستان آغاز کرده و امیدوار است که کریکت در افغانستان فراگیر شود و محصول این آکادمی‌ها بتوانند وارد تیم‌های ملی افغانستان شوند.

یکی از ایرادهایی که همیشه در مورد کریکت وجود داشت، عدم توسعه آن به تمام ولایت‌ها بود. کریکت بورد از سال‌ها پیش طرح توسعه کریکت به تمام افغانستان را داشت؛ اما اکثر آن طرح‌ها در حد حرف باقی ماندند.

به گفته کریکت بورد، برای ساختن هر کدام از آکادمی‌های کریکت در سه ولایت شمالی افغانستان، یک‌ونیم میلیون افغانی (در مجموع چهارونیم میلیون) هزینه خواهد شد.

100%
100%

ترکمنستان ٣-٠ افغانستان؛ پنجمین شکست در ششمین بازی، تیمی که به باختن عادت کرده است

۳ عقرب ۱۴۰۳، ۱۳:۴۹ (‎+۱ گرینویچ)

تیم ملی والیبال افغانستان امروز پنج‌شنبه سوم عقرب ١٤٠٣ در دیدار رده‌بندی والیبال مرکز آسیا با نتیجه ٠-٣ مقابل ترکمنستان شکست خورد. این پنجمین شکست شاگردان حمید موحدی در ششمین بازی در این مسابقات است. افغانستان در سه ست و با نتایج ٢٠-٢٥، ٢١-٢٥ و ٢٣-٢٥ در مسابقه امروز شکست خورد.

مسابقات والیبال مرکز آسیا در شهر تاشکند اوزبیکستان برگزار شد و تیم افغانستان با کارشکنی دولت اوزبیکستان، یک روز مانده به این رقابت‌ها و از راه زمینی، به تاشکند رسید.

مساله‌ای که شاید یکی از دلایل اصلی شکست‌های والیبال افغانستان در این مسابقات باشد؛ اما این تیم در مسابقات پیش از آن نیز که در پاکستان برگزار شد، تمام بازی‌های خود را به حریفان واگذار کرده بود.

در مسابقات مرکز آسیا در تاشکند اوزبیکستان، تیم‌های ملی والیبال افغانستان، اوزبیکستان، ترکمنستان، تاجیکستان، مالدیو و قرغیزستان حضور دارند.

100%

تیم فوتبال ١٧ سال افغانستان برای تثبیت اقتدار و صدرنشینی، فردا به مصاف کمبودیا می‌رود

۳ عقرب ۱۴۰۳، ۱۳:۱۹ (‎+۱ گرینویچ)

فردا جمعه ٤ عقرب ١٤٠٣، تیم فوتبال ١٧ سال افغانستان در گروه دوم مقدماتی جام آسیایی ٢٠٢٥، به مصاف تیم هفده سال کمبودیا، میزبان این مسابقات می‌رود. در جدول رده‌بندی هر دو تیم با کسب دو پیروزی از دو بازی، شش امتیازی هستند. افغانستان به دلیل تفاضل گل بالاتر صدرنشین و کمبودیا دوم است.

با اعلام فدراسیون فوتبال افغانستان این بازی ساعت ١٦:٣٠ به وقت کابل برگزار می‌شود. تیم افغانستان که قهرمان مرکز آسیا (کافا) است، در این مسابقات نیز درخشان ظاهر شده و در دو بازی ١٧ گل به ثمر رسانده و گلی هم دریافت نکرده اند.

پیروزی ٠-٨ مقابل فلیپین و ٠-٩ مقابل ماکائو، شاگردان الیاس احمد منوچهر را صدرنشین کرده است.٠٠

بازی فردای افغانستان مقابل کمبودیا شاید دشوارترین مسابقه این تیم در این مسابقات باشد.

تیم کمبودیا در دوبازی گذشته‌اش با نتیجه مشابه ٠-١ بنگلادیش و ماکائو را شکست داده و گلی دریافت نکرده است. در واقع تیمی را که افغانستان ٠-٩ برده، مقابل ماکائو با یک گل شکست خورده است.

100%

در جدول گلزنان نیز بازیکنان افغانستان صدرنشین هستند؛ چون وارث شیرزی از افغانستان در دو بازی چهار گل به ثمر رسانده و آرش احمدی نیز سه گله است.

افغانستان در آخرین بازی خود در این مرحله یک‌شنبه هفته بعد مقابل بنگلادیش قرار می‌گیرد.

100%
100%

بارسلونا ٤-١ بایرن مونیخ؛ تیم ترسناک فلیک هر روز درخشان‌تر از دیروز، این بار لیگ قهرمانان

۲ عقرب ۱۴۰۳، ۲۲:۲۱ (‎+۱ گرینویچ)

بارسلونا در هفته سوم لیگ قهرمانان اروپا میزبان بایرن مونیخ بود. بایرن که در چند بازی به بارسلونا نباخته بود، این بار با درخشش و هت‌تریک رافینیا ١-٤ شکست خورد. در این دیدار که در ورزشگاه مونتجوئیک بارسلونا برگزار شد، رافینیا (۱، ۴۵ و ۵۶) و روبرت لواندوفسکی (۳۶) برای بارسا گل زدند.

بازی با بایرن مونیخ شاید بزرگ‌ترین ترس بارسلونا در سال‌های اخیر بود که این ترس نیز امشب از بین رفت.

بارسلونا با نمایش تحسین برانگیز، توانست یک پیروزی بزرگ کسب کند و حالا ال‌کلاسیکو در روز شنبه هفته بعد جذاب‌تر خواهد بود؛ چون تیم‌های رئال مادرید و بارسلونا امسال آماده و سر حال هستند.

در مسابقه امشب بارسا و بایرن، تنها گل تیم آلمانی را هری کین (١٨) به ثمر رساند.

100%

خلیله علی، همسر محمد علی کلی اسطوره بوکس جهان برای ساخت ورزشگاه پیروزی به کابل سفر می‌کند

۲ عقرب ۱۴۰۳، ۱۹:۴۵ (‎+۱ گرینویچ)

اداره ورزش طالبان اعلام کرد که خلیله علی، همسر محمد علی کلی اسطوره بوکس جهان، فردا پنج‌شنبه سوم عقرب ١٤٠٣ برای ساخت ورزشگاه پیروزی و انجمن ورزشی با نام «محمد علی کلی و خلیله علی» وارد کابل می‌شود. خلیله علی در حالی به کابل می‌رود که ورزش زنان در افغانستان ممنوع است.

خلیله علی که سال ٢٠٢١ نیز برای راه‌اندازی ورزشگاه پیروزی به کابل سفر کرده بود، حالا برای ساخت یا افتتاح این ورزشگاه به افغانستان می‌رود. کشوری که از سال 2021 تا امروز زنان حق ورزش، رفتن به مکتب و دانشگاه، کار و اماکن عمومی را ندارند.

خلیله علی در ماه سرطان ١٤٠١ (دو سال پیش) در مراسم افتتاح یک مرکز اسلامی در ایالت مریلند امریکا با صراحت از طالبان انتقاد کرده و گفته بود که محدودیت طالبان بر زنان افغانستان مغایر با اسلام است.

او گفته بود که زنان مسلمان باید بتوانند از حق اولیه کار و زندگی در محیط اسلامی استفاده کنند؛ نه آنکه سرکوب شوند.

از آن زمان تا حالا در افغانستان چیزی در مورد زنان تغییر نکرده؛ اما خلیله علی که منتقد طالبان بود، فردا وارد کابل می‌شود تا در کشوری که زنان حق ورزش ندارند، برای مردان ورزشگاه بسازد یا آن را افتتاح کند.

خلیله علی که خودش در ورزش‌های رزمی کار کرده، سال ٢٠٢١ در رسانه‌های افغانستان گفته بود که او افغانستان و مردمش را دوست دارد.

خلیله کاماچو علی، در سفر چند سال پیش خود به افغانستان با برخی مقام‌های سیاسی از جمله با داکتر عبدالله عبدالله نیز دیدار و گفت‌وگو کرده بود.

100%
100%