• العربية
  • پښتو
  • English
Brand
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • روایت شما
  • ورزش
  • بازار
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • روایت شما
  • ورزش
  • بازار
  • پوسته
  • زبان
    • العربية
    • پښتو
    • English
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • روایت شما
  • ورزش
  • بازار
کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به ولانت‌مدیا است.
volant media logo

وزارت خارجه امریکا: اعدام جمشید شارمهد نشانگر توحش و سرکوبگری جمهوری اسلامی است

۹ عقرب ۱۴۰۳، ۱۱:۱۷ (‎+۰ گرینویچ)

متیو میلر، سخنگوی وزارت خارجه امریکا با محکوم کردن اعدام جمشید شارمهد، شهروند آلمانی-ایرانی، گفت این اقدام بار دیگر یادآورد توحش و سرکوبی است که ماهیت رژیم ایران را تشکیل می‌دهد. اتحادثه اروپا نیز گفته اقداماتی هدفمند و چشمگیر علیه جمهوری اسلامی را در دستور کار قرار خواهد داد.

اتحادیه اروپا در بیانیه‌‌ای، اعدام جمشید شارمهد را با شدیدترین لحن ممکن محکوم کرد و با هشدار درباره اینکه اعدام یک شهروند اروپایی به شدت به روابط ایران و اتحادیه اروپا آسیب می‌زند، اعلام کرد: «با توجه به این رویداد وحشتناک، اتحادیه اروپا اکنون اقداماتی هدفمند و چشمگیر را مورد بررسی قرار خواهد داد.»

پیشتر وزارت امور خارجه آلمان اعلام کرده بود که آنالنا بائربوک، وزیر امور خارجه این کشور، سفیر خود را از تهران فراخوانده است.

وزارت امور خارجه آلمان نوشت کاردار جمهوری اسلامی هم در رابطه با اعدام شارمهد احضار شده و برلین اعتراض شدید خود را به او ابراز کرده است.

عباس عراقچی، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی، در واکنش به اعتراض آلمان به اعدام جمشید شارمهد او را «تروریست» خواند و نوشت هیچ تروریستی در ایران از مصونیت برخوردار نیست، حتی اگر از سوی آلمان حمایت شود. او افزود گذرنامه آلمانی برای هیچ‌کس مصونیت نمی‌آورد.

پربازدیدترین‌ها

رئیس انستیتوت ثبات راهبردی جنوب آسیا: افغانستان جغرافیای خود را از دست می‌دهد
۱

رئیس انستیتوت ثبات راهبردی جنوب آسیا: افغانستان جغرافیای خود را از دست می‌دهد

۲

از رخشانه تا فرزانه؛ روایت قتل هولناک زنی جوان در غور

۳

داعش مسئولیت قتل روحانی شناخته‌شده پاکستانی را بر عهده گرفت

۴

ریچارد بنت: افغان‌های مقیم خارج باید امید را زنده نگه دارند

۵

غیبت افغانستان در استراتژی مبارزه با تروریسم دونالد ترامپ

•
•
•

مطالب بیشتر

سفیر چین از پاکستان خواست علیه گروه‌های ضدچینی عملیات نظامی راه‌اندازی کند

۹ عقرب ۱۴۰۳، ۰۹:۵۳ (‎+۰ گرینویچ)

سفیر چین در پاکستان در کنفرانسی در اسلام‌آباد، مسئله امنیت را بزرگ‌ترین مانع در برابر موفقیت کریدور اقتصادی چین-پاکستان دانست. جیانگ زیدونگ از دولت پاکستان خواست علیه تمام گروه‌های تروریستی ضدچینی عملیات نظامی راه‌اندازی کند.

جیانگ زیدونگ، سفیر چین در پاکستان، روز سه‌شنبه، نهم عقرب، نارضایتی خود را از مشکلات امنیتی در پروژه کریدور اقتصادی چین-پاکستان و وقوع حملات «تروریستی» علیه شهروندان چینی ابراز کرد. او دو حمله مرگبار به کارمندان چینی در پاکستان در شش ماه اخیر را «غیرقابل قبول» خواند.

سفیر چین در پاکستان گفت: «تحت هیچ شرایطی نمی‌توانیم حملات مکرر را تحمل کنیم و این حملات منجر به تلفات شده‌اند. پاکستان باید تدابیر امنیتی بیشتری را برای محافظت از کارمندان، مؤسسات و پروژه‌های چینی اتخاذ کند.»

جیانگ زیدونگ همچنین بر ضرورت مجازات عاملان این حملات و سرکوب گروه‌های «تروریستی» ضد چین تأکید کرد.

در شش ماه گذشته، دو حمله علیه شهروندان چینی در پاکستان رخ داده است، یکی در ماه مارچ و دیگری ده روز پیش از سفر نخست‌وزیر چین به پاکستان، در ماه اکتبر.

اسحق دار، وزیر خارجه و معاون نخست‌وزیر پاکستان، در این کنفرانس وضعیت امنیتی کشورش را به «سیاست‌های دوستی» دولت قبلی پاکستان با افغانستان نسبت داد. او به سفر فیض حمید، رئیس سابق اداره استخبارات پاکستان پس از تسلط طالبان بر افغانستان اشاره کرد.

آقای دار گفت: «باید خود را به خاطر فنجان چایی که در کابل نوشیدیم، سرزنش کنیم. باید خود را به خاطر ۱۰۲جنایت‌کار سرسخت سرزنش کنیم که در جنایات مختلف دست داشتند اما پس از یک فنجان چای آزاد شدند.»

او همچنین افزود: «ما باید به خاطر ۳۵تا ۴۰هزار تروریستی که از پاکستان خارج شده بودند، اما پس از باز شدن مرزها با افغانستان به کشور بازگشتند، خود را مقصر بدانیم.»

وزیر خارجه و معاون نخست‌وزیر پاکستان همچنین تأکید کرد که عملیات ضدتروریستی در این کشور آغاز شده و به زودی نتایج آن ارائه خواهد شد.

برای اولین بار در ایران یک سنی بلوچ استاندار شد

۹ عقرب ۱۴۰۳، ۰۹:۳۷ (‎+۰ گرینویچ)

هیئت دولت جمهوری اسلامی ایران روز چهارشنبه منصور بیجار را به عنوان استاندار سیستان منصوب کرد. فاطمه مهاجرانی، سخنگوی دولت گفته منصور بیجار اولین بلوچ و اهل سنت است که استاندار سیستان و بلوچستان شده است.

طبق توضیحات فاطمه مهاجرانی، منصور بیجار روز چهارشنبه (نهم عقرب) با رای هیئت دولت به عنوان استاندار سیستان و بلوچستان انتخاب شده است.

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار سیستان و بلوچستان، مدیرکل دفتر فنی استانداری و معاونت امور عمرانی فرمانداری و مسئول نظام مهندسی خاش از مهمترین سوابق کاری منصور بیجار است‌.

در ماه سنبله سال جاری نیز فاطمه مهاجرانی اعلام کرد که آرش زره‌تن لهونی، از جوانان اهل سنت به عنوان استاندار کردستان انتخاب شده است. آرش زره‌تن لهونی نیز اولین استاندار کُرد اهل‌سنت استان کردستان است.

مسعود پزشکیان در جریان رقابت‌های انتخاباتی خود گفته بود باید یک استاندار اهل سنت برای استان‌های سنی نشین انتخاب شود.

نماینده امریکا در سازمان ملل: اسرائیل به بحران انسانی فاجعه‌بار در غزه رسیدگی نمی‌کند

۹ عقرب ۱۴۰۳، ۰۳:۱۵ (‎+۰ گرینویچ)

لیندا توماس گرینفیلد، نماینده امریکا در ملل متحد، در جلسه شورای امنیت اعلام کرد اسرائیل به «بحران انسانی فاجعه‌بار» در غزه رسیدگی نمی‌کند. خانم گرینفیلد تصریح کرد که گفتار و اعمال اسرائیل در غزه هماهنگ نیست و این وضعیت هرچه زودتر باید تغییر کند.

انتقاد نماینده ایالات متحده در ملل متحد از اسرائیل در حالی بیان شده که واشنگتن در میانه ماه جاری به تل‌آویو هشدار داد اگر تا یک ماه به بحران انسانی غزه رسیدگی نکند، امریکا کمک‌های نظامی خود را محدود خواهد کرد.

توماس گرینفیلد افزود: «امریکا به‌وضوح اعلام کرده است که اسرائیل باید اجازه ورود غذا، دارو و سایر ملزومات به تمام غزه، به‌ویژه شمال آن را بدهد و از امدادگران محافظت کند.»

پیشتر پارلمان اسرائيل با تصویب دو لایحه فعالیت آژانس امدادرسانی سازمان ملل متحد به فلسطینیان - اونروا را ممنوع اعلام کرد.

به دنبال این تصمیم، ناروی اعلام کرد که قصد دارد از دادگاه بین‌المللی دادگستری بخواهد که درباره تعهدات اسرائیل در زمینه کمک‌رسانی در غزه توضیح دهد.

توماس گرینفیلد همچنین خاطرنشان کرد که هیچ جایگزینی برای یا آژانس امدادرسانی سازمان ملل به فلسطینیان در ارائه کمک به غزه وجود ندارد و واشنگتن نگرانی‌های واقعی درباره لایحه جدید اسرائیل دارد.

ارتش اسرائيل در پاسخ به حمله هفتم اکتبر گروه حماس که در آن ۱۲۰۰ نفر کشته شدند، به غزه حمله کرد. بنابر آمار وزارت بهداشت غزه، در حملات تلافی‌جویانه اسرائیل تاکنون بیش از ۴۳ هزار نفر کشته شده‌اند.

فنلند به چین درباره «اقدامات تحریک‌آمیز» کوریای شمالی در جنگ اوکراین هشدار داد

۸ عقرب ۱۴۰۳، ۲۲:۴۲ (‎+۰ گرینویچ)

الکساندر استاب، رئیس‌جمهور فنلند، در سفری به بیجنگ درباره مشارکت کوریای شمالی در جنگ اوکراین هشدار داد. او روز سه‌شنبه به رئیس‌جمهور چین گفت که اقدامات کوریای شمالی، مانند صادرات اسلحه و اعزام نیرو به روسیه، به شدت تحریک‌آمیز است.

آقای استاب گفت که در جریان مذاکرات روز سه‌شنبه در بیجنگ، به شی جین پینگ پیامی را از طرف ناتو و اتحادیه اروپا منتقل کرد.

سفر رئیس‌جمهور فنلند به چین همزمان با دیدار وزیر امور خارجه کوریای شمالی از روسیه انجام شده‌است.

ناتو و کوریای جنوبی هشدار داده‌اند که احتمالا به‌زودی نیروهای کوریای شمالی در حمایت از روسیه وارد جنگ اوکراین شوند.

ایالات متحده می گوید که حدود ۱۰ هزار سرباز کوریای شمالی در شرق روسیه مستقر شده‌اند.

استاب به خبرنگاران گفت: «پیام من به رئیس‌جمهور این بود که فعالیت‌های فعلی کوریای شمالی، به ویژه در زمینه صادرات تسلیحات و اعزام نیرو به روسیه، اقدامی تحریک‌آمیز است و موجب تشدید درگیری می‌شود.»

ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، حضور نیروهای کوریای شمالی در این کشور را رد نکرده است. کوریای شمالی هم اظهار نظری در زمینه نداشته‌است.

استاب افزود: «این واقعیت است که ناتو شرکای مانند کوریای جنوبی یا مثلاً جاپان دارد. اگر کوریای شمالی اساساً در حال تسهیل جنگ در مرزهای اروپا است، باید مطمئن باشیم که این کار را در مرز جنوبی خود خود انجام نمی‌دهد.»

او گفت: «هرچه چین بیشتر از روسیه حمایت کند، روابطش با اروپا و به‌ویژه اتحادیه اروپا پیچیده‌تر می‌شود.»

فنلند یک هزار و ۳۴۰ کیلومتر مرز مشترک با روسیه دارد. این کشور سال گذشته پس از حمله روسیه به اوکراین به ناتو پیوست.

نوجوان متهم به قتل سه‌دختر در بریتانیا، با اتهام تروریسم رو‌به‌رو شد

۸ عقرب ۱۴۰۳، ۲۲:۲۰ (‎+۰ گرینویچ)

پولیس بریتانیا روز سه‌شنبه اعلام کرد نوجوانی که متهم به قتل سه کودک دختر در حمله با چاقو در ساوت‌پورت بریتانیا است، به فعالیت تروریستی نیز متهم شده‌است. این اتهامات مربوط به داشتن یک دستنامه آموزشی القاعده و تولید سم مرگبار رسین است.

پولیس روز سه‌شنبه اعلام کرد که از خانه اکسل روداکوبانا، ۱۸‌ساله، این دستنامه و ماده مذکور یافت شده است.

ریسین یکی از کشنده‌ترین سموم جهان است که هیچ واکسین و پادزهری شناخته شده‌ای برای مقابله با آن وجود ندارد و قربانیان را بین ۳۶ تا ۷۲ ساعت از بین می‌برد.

به گفته پولیس، او یک فایل کامپیوتری همراه با کتابچه راهنمای آموزشی القاعده با عنوان «مطالعات نظامی در جهاد علیه ظالم» در اختیار داشت.

روداکوبانا پیش از این به دلیل قتل آلیس داسیلوا آگیار، ۹ساله، السی دات استانکومب، ۷ ساله و بیبه کینگ، ۶ساله در شهر ساحلی ساوت پورت در شمال‌غربی بریتانیا، با سه فقره قتل مواجه است.

100%

متهم فردا، چهارشنبه در دادگاه وست مینستر لندن در رابطه با سه‌فقره قتل و ۱۰ فقره اقدام به قتل، حاضر خواهد شد.

پس از انتشار گزارش‌های نادرست در رسانه‌های اجتماعی مبنی بر اینکه قاتل یک پناهجوی اسلام‌گرای افراطی است، ناآرامی‌های بزرگی در ساوت‌پورت و چند شهر دیگر بریتانیا رخ داد.

در این ناآرامی‌ها در سراسر بریتانیا به مساجد و هوتل‌هایی که پناهجویان در آن اقامت دارند، حمله شد.

در آن زمان، پولیس اعلام کرد که مظنون در بریتانیا متولد شده و هیچ ارتباطی با تروریسم ندارد. به گفته پولیس، روداکوبانا در ولز از پدر و مادری رواندایی به‌دنیا آمد. رسانه‌های بریتانیایی هم گزارش دادند که او مسیحی بزرگ شده است.